Wednesday, April 9, 2014

Info kesihatan: Rehat di Tandas

Assalammualaikum Dan selamat malam. Percaya tak aku update blog pakai tepon jer?? Hahahaha...jangan tak percaya sebab aku sangat commited untuk update blog sekarang bak kata falsafah sendiri bikin mana nak tumpahnya idea kalau tak ke blog sendiri....bahahahaha...jab..jab..falsafah ke falsampah?

 Okey,meh aku explain, ia akan jadi falsampah kalo tak dicurahkan dalam blog...dimana ia dibiarkan berlalu ditelan masa umpama mencurahkan air diatas keladi..basah pun idok bertakung pun idok..Pendek kata pembaziran itu amalan syeton niy rojimmm...*tiba-tiba*

 Dah Lah,macam melalut jer lebih. Straight to the point. aku pulun update mlm mlm mcm ni dengan semok phone ni bukan apa just nak share product yang aku pkai skrang..bahahha pulun kan aku? Pulun tu usaha tangga kejayaan OK.so jgn nak gatai pertikaikan APA yg aku buat..condem la klu berani flying kick nak???[uishhh..garang aihh]

 Tapii..tapii [eh,ada tapi pulak?]......yelah,tapinya xdpt nak upload gambar pulak.xpelah kan next timelah..esok sempat aku update Lah. So,malam mcm ni adalah baik aku kongsi sepotong dua info kesihatan..mcm sepotong kek jugak Lah..sedap jer masuk mulut..nyumm..nyumm..*lari topik* ^______^

 Rehat di tandas
Kalo korang kerap ke tandas semasa dipejabat atau masa berjalan jalan kat luar,ia satu tindakan yang baik taw sebab kajian telah membuktikan tubuh Kita ni perlukan rehat untuk setiap satu jam atau 30 minit. Tindakan ni sebenarnya merehatkan tubuh Dan bertindak untuk membersihkan bahagian dalaman tubuh.
itu sebabnya para doktor sarankan ambik air 2 liter tiap hari.

 Hah!!!amacam? So pas ni tak payah nak segan Dan malas nak pergi toilet. Duduk lama lama dalam toilet lagi bagus. Secara tak langsung dapat menangani stress ..kan??? P/s: pas ni kena makan banyak banyak waktu lunch ..leh bertapa lama sikit dlm toilet..tangani stresss!!!bahahahaha ^_____^ K selamat malam semua

6 comments:

  1. moral of the story, makan lah banyak2..ehee :)

    ReplyDelete
  2. hahahahaha.. boleh eh cam tuh.
    merehatkan badan eh kalo ke tandas. baik ke surau di waktu rehat.
    tido.. hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..urmmm.. ni kalo working hour kak..klu working hour g surau tido tak ke kantoi xkeje.
      kalo rest boleh lah betapa kat surau..tapi rest hour pergi tido toilet tu problem otak tu namanya..hahahahah

      Delete
  3. Kalo mak2 kitew mmg pantang duk toilet lemama..mau dimakinyer..katanyer bilik sir banyak syaitan...kalo nak membuang tu takper lakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. urmmm..betoi banyak syaitan ni rojimm...ishh..ishh

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...