Monday, October 22, 2018

Lempeng bawang cheese

Assalamualaikum..mari-mari nak update masak-másak lagi. Masak-masak??? 

Boring giler kan hupdate tak best? *Tetiba menyesal hupdate... Hahaha

Pertamanya, Blend semua bahan yeh

Tepung gandum 
Minyak 1 sudu besar
Bawang merah
Garam cukup Rasa

Owh..lempeng nih tak guna telur sebab boring giler makan telur hahaha

Panaskan minyak masak, sesudu jer k. Pastu tebarkan dalam kuali. Tabur daun bawang atas nya.

Tebalikkan lempeng Tu...letak cheese. Dah agk masak cheese pun dah cair boleh lah diangkat. 

Siap...menu petang Yang simple dimple. Budak 7 tahun pun boleh buat nih
Hehe 😁 k bye



6 comments:

  1. Lempeng memang sedap. Makanan ruji masa kecik-kecik. Ni resepi diupgrade dengan cheese. Bolehla Kak Feni cuba untuk anak-anak nanti.

    ReplyDelete
  2. Malam tadi makan lempeng cicah kari ikan...:)

    ReplyDelete
  3. wahhhh.. sedap makan petang2 ni. hehe

    ReplyDelete
  4. hadoi. yg simple ni lah buat mengigit lidah kebulur tau!

    ReplyDelete
  5. Tak pernah cuba bubuh cheese.. menarik nie.. selalu makan ngn sambal je..

    ReplyDelete