Saturday, June 15, 2019

Review Serum Aloe Vera ME


Hallu uolls... Assalamualaikum. Lama norr tak bersiaran...sebab pemalas yang tak Di sangka-sangka...lagi-lagi sibok ngan nak balik kampung, Raya tu Hari kan? 
Thuiih! Kononnya lah Kan, padahai hang tu sejak azali lagi Kan pemalasnya hahaha

Sejak mengandung nih Kan, masalah aku adalah pemalas norr...norr

Bab nak Jaga Muka lagi aku malas. Minum air pun aku lagi extra malas. Sebab apa taw? Sebab aku malas nak ulang toilet shee..shee. Tapi even aku kurang minum pun still ulang toilet shee...shee. See? Semuanya sebab pemalas. Hahaha

(Shee...shee tu kencing, yg xtaw lah)

Disebabkan pemalas nih lah, masalah aku alami sejak pregnant, adalah kulit kering. Bukan lah extra kering pun...kering jer! 
Aku nih jenis kulit normal sebenarnya...tapi memandangkan Aku pregnant (hormone) ditambah pulak malas minum..jadikan kulit tu agak kering, kusam,  tak terurus dah mcm owg putus asa nak hidup, hah ghituhh!

Jadinya untuk mengelakkan kulit Muka Aku menjadi kering kontang, aku pun pakai lah Serum Aloe Vera ME

Ewah... sebenarnya nak promo products sendiri Jual leteww! Kahkahkah.

Eh...tapi serious taw. Tak kisah lah product apa pun Yang korang pakai, seiring dengan pertambahan usia, Kita orang pompuan tetap kena Jaga kulit. 

Aku pun manusia biasa macam hampa jugak lah Kan, ke luar biasa? Hehe
Adakalanya aku memang malas nak tepek-tepek segala mak nenek skincare nih, kalau tepek pun mungkin sehari ja, esoknya aku dah tak tepek atau buat-buat lupa nak tepek. Sebab aku Kan jenis yang malas.

Tapi bila kulit aku dah mula kering-kering, kusam siap kuar jerawat pasir tu, aku dah mula rasa jijik dengan kulit muka sendiri. Ni tak tipu taw...Aku memang tak Jaga sangat Muka, ala kadar ja. Skincare aku adalah toner eskinol. Memang Aku pakai itu semata-mata. Tu pun selalu miss, buat-buat lupa. Hahaha

Cuci muka pun tengok rajin...selalunya tu sampai seminggu tak cuci. Bayangkanlah...haha. Aku cam bajet Ada foundation cukup dah, boleh jer cover kulit hodoh tu hahahaha..

I'll show you my skin

See? Kulit aku nih takde lah berjerawat...tapi Kalo hampa perasaan ada nampak jerawat pasir dalam kulit sikit-sikit. Pastu, kulit aku mcm naik jeragat dah. Tu Yang nampak...Yang tak nampak cmner plak? Entah-entah dah beranak pinak Dalam Tu...owh my...very the scary.

Apply jer kat seluruh muka...pastu ratakan.

So..dia Akan jadi mcm nih. Serum nih memang cepat sangat serap. Tak sempat pun Muka nak nampak gel2 yang diratakan tadi Tu. Seriously...Rasa fresh dan sejuk ghituh! 

Nih Muka selepas pakai foundation charm. Aku pakai nipis jer dan tak pakai bedak pun. I olls is malas! Hahaha...tak habis2 ngan malas. Masih belum fully recover lagi, Masih kena teruskan dan konsisten pakai. 

Selepas beranak nanti kena rajin sapu eskinol Spot less pulak dan serum Aloe Vera nih. Aku akan teruskan sampai aku rasa gojes tahap Maxima. Aku target kulit selicin dan segebu dan semulus baby 
Kehkehkeh! 

Since aku pregnant nih, Aku stop sekejab guna eskinol toner sebab eskinol toner Kan Ada formula antibiotics...so perempuan pregnant Kita tak galakkan yeh. Tapi if darurat Naik seketul jerawat besor, dalam isi tu, dap2 eskinol kat jerawat tu xpe jer. Aku dah buat k hehe. 

So, sejakpregnant kulit Muka Aku nih banyak cover dengan foundation charm. 

Kulit kering, even cover foundation dia still nampak taw...nampak kulit Kita bercapuk-capuk dan warna kulit jd mcm kelabu gitu. 
Actually tu warna kulit kusam dan kering.
Tak cantik k...nampak kulit muka tak fresh.

Cerita pasal Serum Aloe Vera nih, dia skin treatment sangat bagus untuk kulit. Sebab apa taw? Ia mengandungi 95% pati pure Aloevera. Pati original dari pokok lidah buaya hokey!

Serum Aloe Vera nih Aku mula pakai sekali lepastu lupa dah nak pakai. Pastu bila customer wasap nak repeat order, feedback yang dia bagi buat aku Rasa mcm alamak! Ruginya, jual tapi sendiri malas nak pakai.
Dia cerita lah kulit dia moist gitu sampai kawan-kawan semua tegur, kulit nampak Segar dan sihat. Dia kata tak yah lama sis, 3 Hari ja konsisten pakai, memang Akan nampak dah beza dia tu.

Eh memang tak boleh jadi ni...so Malam tu Aku tewus tepek. Serum nih tak semestinya pakai untuk makeup based hokey, Malam sebelum tido pun boleh pakai. Dah Nama pun skin treatment yeh!

Serum aloevera ME ni apa Yang Aku suka, dia bukan jenis Yang mengeras tu, dia soft gel, dan sebab tu dia cepat menyerap ke kulit. Bila pakai Kan...Rasa macam pakai aloevera yg daun tu jer. Tak heran lah ianya original 95% pati aloevera kot.


Aku dah memang test kat kulit sendiri, dah buat eksperimen dah, hampa boleh pakai dan Cuba pulak. Ianya dijamin selamat.

Gambar kat bawah ni dah seminggu aku pakai serum aloevera. 

Nih gambar waktu  lunch masa g Beli Domino's depan Sana simpang  3 belok kanan. Hah...kantoi tak posa!! Hahaha!

Gambar nih Raya ke 5 Hari tu. Tak pakai filter pun ....tapi tak tahu la Napa aku mcm extra puteh...laki Aku normal jer. Mungkin faktor pencahayaan atau pun color tudung yg Aku pakai Tu...huhuhu!

Okey..dah lah kot stop sampai sini, dah panjang sangat entry...patut jari lenguh semacam huhu. Maaf kalau penulisan aku mcm berterabu Sikit.


Kalau berminat nak beli serum aloevera Me nih boleh wasap aku ASAP ye, sebab tengah ready stock nih. 

www.wasap.my/60175433604/serum

Harga 1 botol/15ml = RM 19.90 tak termasuk postage
Postage fee: SM RM 8 dan RM 10 Sabah&Sarawak.


Tapi Ada set simple taw untuk serum dan eskinol toner nih RM 40 sahaja, 
Free postage untuk semenanjung Malaysia, tambah RM 2 untuk Sabah Sarawak.

Jangan risau, eskinol toner boleh pilih variant apa hampa nak k.

Hah simple Kan? Kalau Lepas solat macam malas sangat, sapu toner eskinol kat muka and then tepek serum aloevera nih. Settle! Kulit maintain sihat, Segar toink toink ghituhh! 



2 comments:

  1. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete