Friday, February 10, 2017

Pau Ayam viral Dan dimsum


Merasa lah pau Ayam yg viral bebaru nih. Aku tak Pasti lah korang familiar tak dgn pau Ayam nih. Kalo pau cendawan tu dah biasa lah kan. Pau cendawan memang aku dah merasa dah masa Kursus Kawen kat jitra tahun Lepas. Sedap...Menjilat jari siot hehe 😘


Kalo Nak compare pau aym nih dengan pau cendawan...Aku lagi Suka pau cendawan. 

Maybe tak Kena dengan taste aku ataw pun tempat lain lagi sedap pau aym dia. Hehe

1st time aku rasa...So biasa ja xbest sngat pun. Mcm aku tulis tadi maybe tempat lain sedap...Kat akak Jual dimsum nih kureng sedap kan.

Agak Menarik kan pau Ayam nih.. Process Nak buat pau Ayam nih rumit sikit taw...Sebab dia Kena bentukkan satu2...Kepak dia tu Kena bentukkan Cantik Bawu nampak mcm aym panggang kan .. Boleh tengok lah gambar ats tu, akak tu bentuk tak bape Nak perfect hehehe 

But still Comel 😄

Okey...Dimsum nih plak memang aku teringin since tahun Lepas lagi. So far so good...Sedap pada aku yg 1st time merasa Dimsum nih... Hikhikhik 


Harga utk pau Ayam nih 3 RM 10. Kalo beli 1 dia Kira RM 3.50

Kalo tak Nak craving mcm aku , mohon Cari hehehehe 

Bye




Monday, January 16, 2017

Shopping kasut dengan nile.com


Hi assalammualaikum uolls

Ini bukan lah pertama Kali aku shopping online dengan Nile.com. Banyak Kali jugak expecially musim raya last years. Tapi tu lah kan ..Tak rasa nak up cerita pun..Malas Dan Kali nih rajin atau buang tebiat nak cerita hehehe

Sebab utàma aku suka shopping online dengan Nile.com adalah barangnya harga murah Dan berpatutan. Sesuai untuk mereka yg berjimat atau lebih tepat skali berkira di zaman kegawatan ekonomi skrang nih... Kihkihkih

Quality nya dah tentu padan dengan harga lah...Kalo dah murah kurang la sikit quality dia kan... Tapi pada aku so far so good lah sebab...Aku bkn jenih manusia yg stick Kat satu2 barang tu..Stick lama2 aku cepat bosan. Terutama  kasut...Aku akan pakai kasut to sampai cemuih ...Dah cemuih aku tukar lah kasut lain...Maybe hobby aku kumpul kasut. Aku memang suka tukar2 kasut...

Jadi no point aku nak beli kasut Mahal2 Kalo pakai sekejab dah bosan kan.

Dan nile.com memang menepati citarasa aku. I loike very the boom
Rasa mcm tiap2 bln ja nak tukar.


Lagi best shopping Kat Nile.com Ni sebab penghantaran adalah cepat. 1-3 hari waktu bekerja. Bergantung pada lokasi jugak lah. Dan diowg pun ada service COD dan ini pun depand on location.



Kasut dari Nile.Com selesa Dan puas hati. Saiz yg aku pilih pun ngam2 ngan kaki aku. Bila saiz ngam2 so xdak lah sakit kaki pakai kasut Bawu kan....

So ...Kalo korang nak Cuba boleh check it out website WWW.NILE.COM.MY

Okey itu ja nak update...Tak yah lebih2.
Entry nih bkn entry sponsor okey...Just saja2 review.


Bye..bye




Saturday, December 31, 2016

Terus mengorak langkah dengan izin Allah


Assalammualakum uolls

Selamat Tahun Baru

Hari nih dah hari terakhir Tahun 2016. Perasaan aku sekarang nih bercampur baur...Yelah bila flashback apa yang dah aku lalui sepanjang Tahun ini, rasa syukur sangat. 

Ada yang happy, ada yang sedih , ada yang terus rasa nak buang jauh2 tak mau ingat lagi Dan paling bangga ada yang rasa nak tepuk bahu sendiri sambil cakap 'well done, Hawa....Well done !" Hehehe

Apa yang aku bergitu pasti kan, aku rasa pengalaman itu yang mematangkan aku dan rasa syukur yang tak terhingga kepada Allah atas segala perancangannya yang Maha sempurna untuk aku...dan tak kurang jugak urusan yang Allah permudahkan atas sebab Kasih sayang Nya yang maha hebat.

Alhamdulillah.. Sekurangnya masih bernyawa hingga hari ini.


Insha Allah Kita kutip setiap pengajaran dari pengalaman 2016 Dan jadikan ikhtibar untuk menjadi lebih baik dan lebih berjaya lagi masuk Tahun 2017 nanti.

To end my 2016...Aku dah jadi tunangan orang Dan to beginning of 2017 Insha Allah aku akan jadi isteri kepada seorang suami terhebat yang Allah jodohkan untuk aku.

Insha Allah doakan semuanya dipermudahkan seperti yang direncanakan. Sesungguhnya Rezeki Dan Jodoh tak pernah Salah alamat Dan Allah tak pernah izinkan sesuatu yang sia-sia mahupun menganiaya hambanya...Kan?

Every single thing happens for a reason, every single thing happens to make us a better person.

#

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...