Sunday, September 25, 2016

Ahad, hari pegi pasar


Assalammualaikum dan Salam sejahtera ke atas kamu...kamu...kamu...kamu (kerlingkirikanandepanblakang)

Nak bagitau , hari nih aku pegi pasar...hahaha

(Tu pun nak bagitau?) Eh..sukati lah! iolll kan ngade-ngade sikit.

Tak penah2 pegi pasar actually...entah apa mood pagi nih nak pegi pasar plak. Hapeh2 lah pompuan nih. 

Pasar Kat SS15 tu...ang taw ark...aku dulu penah keje situ company construction...company tu dulu pernah buat hal ngan aku... hal yg sampai aku tak boleh maafkan dan aku sumpah bankruptcy hahaha. Budget mcm nenek kebayan sumpah2 bagai... but now company tu still gah berdiri sebelah BSN. Maksudnya sumpahan nenek kebayan aku tak menjadi.
Company tu kewll (faham: keras) sangat kot Hahaha ^__^

Kesian ang pompuan!


Selama aku keje dgn company kewll nih tak penah pun aku masuk pasar dia. Sebab nya aku tak boleh tempat sesak2 ngan orang nih sat g aku pening. Aku ingat dulu aku suka tapau breakfast Kat satu Kedai opah nih, Kedai mkn dia kecik jer dpn pasar tu. Boleh dikatakan tiap hari aku tapau Kat Kedai dia....dan tiap kali tu jgk lah aku mesti tapau dia punya sambal Tempe. Tempe dan ikan bilis dia rangup okey..best jer kunyah2. Dia biasa akan goreng dgn kacang panjang. Sambal taw tapi kacang panjang dia pun still rangup dan rapuh..I loike. Huhu...teringat-ingat nih. 

Sebab teringin jgklah aku pegi pasar tu hari nih hahaha...tapi sedih bangat sih...sebab sambal tempe tu non ada.... warghhhh  ..mengidam teruk lah aku  pasni. Yg ada sambal paru...tapi aku tak makan paru so for sure lah aku tak beli pape. 

Alang-alang dah datang jejauh aku masuk jgk lah pasar SS15 tu...Tak masuk sampai dlm pun....aku kan anje tak boleh sesak2 ngan orang ramai nih. So memang aku nampak Sayur jer lah Kiri kanan depan. So beli Sayur ja mampu hahaha..coiih tak kewll langsung pompuan nih.:-D


So ini ja yg aku beli Kat pasar tadi 
Sayur bayam apa entah RM2.00
Bebola ikan Puteh RM2.00
Bebola ikan balang RM4.50
Total up RM8.50

Sayur tu mahal kan...2 hingget seriously mahal okey... aku ingatkan singget jer. Penah dengar ikan balang? Aku tak sure salah dengar atau slange cina tu ke hape. Maybe dia nak sebut ikan parang tapi aku dengar balang. Hehe... Bebola tu besor2 dan sedap rasa dia...1st time jgk beli bebola besor cmni.


Besor kan..? Aku nak buat sup tapi bahan tak cukup so masak air mcm nih ja. Tabur sikit ngan ikan bilis goreng kasi rasa marvelous sikit....dan semestinya marvelous ....dan berkhasiat
 (nak jgk tambah) :-D

Okey lah...tu ja aku nak citer ...next time aku citer lagi..aku budget ada invisible humans yg baca entry aku nih...next time aku citer Pasal raya and business shawl aku tu. Yang kononnya nak hupdate satu2 Kat blog tapi tak sempat pun sebab stock habis dulu....hahaha Sian aku syok sendiri.

Bai....!

Eh ...nih bukan Bai yang baiya tu...nih babai yang bye ...Kita jumpa lagi hehehe

Muah ciked !






Saturday, September 24, 2016

Masak aje lah


Lamanya tak masak...sedih sangat asyik makan beli ja. Tak lalu tekak satu hal...diet satu hal...bila makanan non halal Atkin masuk tekak giler serba salah sampai kemurungan... hahaha over!!! nak buat mcm mana kan, diet2 jgk tetap kena makan. Waktu makan tak boleh Miss okey. 

So tengahari tadi lepas Pos borang customer tewus balik rumah siang ayam. Ayam bekal dari hakak i. Bawak balik dari kg sejak minggu lepas lagi...simpan dalam peti ja ..nak siang takde pisau besor. 

Mati2 aku ingat akak aku bekalkan half ayam ja....rupanya sekor doh. Sekor okey... serious cmner aku nak siang....dah lah tak reti. Kahkahkah kantoi!!


Tapi nasib baik lah pewut ayam tu dia dah belah dah..kalo tak maunya aku mengelabah search en Google cara2 siang ayam. Hahaha 


 Lap u very strong lah Kak hehe. ^__^

Lunch tadi dpt lah makan masakan sendiri. Ayam bakar makan dengan peria goreng.  Peria tu pun dah 2 minggu dlm peti hahaha. peria aku goreng dgn udang. Tak tau napa kalo nak goreng peria mesti match ngan udang. Agknya berjodoh depa nih.hehe. Ayam bakar tu aku perahkan dengan limau asam...perghhh sedap okey ! Mcm masterchef masak .

Tak sangka aku sehebat masterchef ...matiklah puji masakan sndiri huhu.

Sebelum raya hari tu berat aku dah turun 10 kilo...sejak amal diet atkin nih lah...so ada lagi 10 kilo utk capai target kan. Tapi balik raya itu hari makan tak hingat dunia. Mana tak nya...tiap2 hari wei ada jemputan kenduri. So dapur rumah memang tak berasap lah seminggu. Gara-gara kenduri berat aku naik 5 kilo. Oh no! Dia punya kecewa lagi teruk dari putus cinta taw.

Balik Selangor nih nekad nak amalkan balik. Tengah cuba actually. Kadang2 ke laut dalam gak hahaha. 

Aku perasan lama dah...blog mcm sunyi sekarang nih. Blogger banyak yg tak active lagi. Kenapa yeh? Korang mood ke laut dlm cm aku jgk ke. Cukup2 lah tu korang.. pulang k...pulang lah ke sarang masing2. Jgn kata bersawang....cendawan pun dah tumbuh berdozen Kat blog korang. 

Kembali lah active yeh...aku windu korang nih. T__T

Auuuwww...anjenyer teteyyy







Saturday, September 3, 2016

TEASER PRINTED WIDE SHAWL BY CT CHEERY


Hi semua assalammualaikum...hope semua diberikan kesihatan yang baik.
Nah...jamu mata dengan teaser printed wide cotton shawl nih. Leh dapatkan dipasaran sekarang. Harganya seriously tak mahal. Murah ja dan mampu milik. Kainnya lembut dan selesa...bangsa pemalas mcm aku nih sngat disarankan Miliki shawl nih taw. Yang suka simple tapi lovely looking wajib beli.....Kehkehkeh....


PRINTED COTTON WIDE SHAWL 

1 - RM20
3 - RM45 (Boleh campur Corak)

FREE POSTAGE SM/ SS ADD RM9

Material: Cotton 
Size.      : 180 x 110
Order, pls screen shot gambar dan WhatsApp ke 017-5433604

Next entry aku update gambar satu satu okey....now busy bangat tak sempat pun nak log in blog. Now pun tengah curi masa update blog kat produa center...gua Kat sini servis kete koz next week nak balik kg dah
^__^

Have a lovely weekend uolls!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...