Nuffnang ads

Saturday, December 15, 2018

Dapat 'Refund' dari Shopee


Previous entry Aku ada mention still tak dapat brg poslaju Kan. Di sini --Brg tak sampai. Rabu petang tu Aku g amik kat poslaju cawangan serahan kat Bayan Lepas. Yes...brg Tu mmang Ada kat diowg. Bila Tanya kenapa tak hantar Dan delay banyak Hari mcm nih...katanya Kem tentera tak boleh masuk...krik..krik..krik kejab.

Derr....lawak antarabangsa apa nih? Sebelum nih boleh jer buat serahan Kat balai pengawal. Kali nih tak boleh plak?

Tak pe lah ...malas nak cakap banyak..janji brg Aku selamat.

Hadiah dari blogger kak sha. "Sesuatu" sangat tajuk Tu...hahaha

Barang yang shopping kat Shopee. Semuannya barang baby ALuth. Baju puteh tu kainnya cantik, lembut, tak panas. Murah jer tu, bape hingget jer. Memang BERBALOI sangat.

Wooden puzzle nih Aku Beli 20 pcs. Tapi tak cukup 5pcs Yang picture 'tiger' tak dapat. Walaupun aku taw murah ja barang nih....tapi aku nak tuntut jugak..hehe
Business is business... customer is always right. Ghituhhh!


Well...inilah Salah satu risiko Yang kena hadap Kalo business online Dan shopping online. Dua dua pihak kena main peranan dan bertanggungjawab. Both must find the solution. 

Kalo faced problem mcm nih.. customer kena take action...maklum kat Shopee... request refund ke, replace ke, or return. Bukannyer complaint mcm2 kat komen yeh., Burukkan sellers mcm tu, buyers mcm nih dan sebagainya..tak dapat APA pun k!! . (Eceh..mcm tuju kat diri sendiri jer pun kihkihkih)


Esoknya aku dapat email from Shopee yang mengatakan seller setuju utk refund balik duit 5 pcs wooden yang tak cukup tu.

Alhamdulillah...dapat balik dalam wallet. Boleh jer withdraw..means mintak transfer dalam Akaun tapi...Aku biar jerlah dalam wallet. Nanti nak shopping lagi boleh guna.

Tak lama kemudian dapat chat dari seller Mohon maaf. Tak jadi nak banned seller Tu kahkahkah 😄. (Teruk jgk perangai tu rupanya) hehe

 It's. Okey...maybe terlepas pandang Dan stock totally habis Kan. #husnuzon

Cara nak refund duit balik dari Shopee boleh jer nengok step gambar yg Aku uploaded tu. Alah tak susah pun follow the flow ja. Simple jer application Shopee nih. 

Eceh... budget macam korang tak pernah shopping Shopee jer Kan ..Aku nih pon.. Hahaha

Okey..bye...bye

P/S: Bersiaran dari kampung nan Indah...jelapang padi 😊👍

Wednesday, December 12, 2018

Barang Tak sampai - frustrating

Frust nonggeng...barang beli online tak sampai..dah lah berminggu menunggu. 
Jgn kata barang beli...barang hadiah dari blogger kak sha pun Belum sampai. Sangkut kat pos office since 5 December.
What the fish is this? 


Today dah 12 December Wei, hampa nak delivery jauh mana sangat?

Husband dah started cuti Hari nih...nampak gayanya kena pegi collect sendiri lah. Banyak keje nak kena settled today before cuti panjang kat kampung...mana urusan postponed appointment checkup anak...urusan Jpj, urusan pos, urusan collect brg. Owhhh....hakak stress!!!😆 
Hahaha nampak tak pompuan nih busy?

Nanti free Aku blogwalking yeh...sibok lately. Business women katakan kihkih.
#Bytheway...Lepas dah settled semua urusan...program dan project Aku nih...Aku nak share rezeki dengan blogger2 Malaysia. Malaysia?? Wahh...mcm ramai jer follower tu ek...hahaha. Nak buat giveaway dan open Bloglist. Hampa tengok lah Bloglist Aku semua dah tak active...mungkin masing2 sibok dengan urusan dan keluarga. 

Giveaway nih..off course Aku perlukan support dari blogger semua. Hope Sudi support Aku. Hah...jemput lah follow blog Diary Aku Manja nih hehe. 

Stay tuned!!!

Wasalammm...Hari ni nak g serbu pos office 😆


Sunday, December 2, 2018

Mystery Boxes Giveaway by Liyana Jasmi


Assalamualaikum...dan selamat Malam. 
Dah tak Ada keje lain Aku nih ..join GA jer kejer. Huahuahua...By the way...tengah-tengah Malam hubby request mee sedap... Tak mau derhaka so buat jugak lah...walaupun dlm hati mcm bergelora tahan nafsu mee sedap...uwaarghhh...nak mee sedappp!!! 

Okey...balik pada GiveAway.. tak mau lari topik please...tak mau...tak mau!!

Here it is...


Aku nak tag blogger hebat

Giveaway nih tamat pada 16 December 2018. Cepat click banner utk join. Kena join sebab if Rezeki Akan dapat Hadiah Misteriiii.. hi..hi..hi.. (Eh..mcm Seram pulakkk!) Hahaha


Selamat Malam bloggers
🤗

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...