Sunday, August 13, 2017

Naluri seorang bapak

*Sila jgn muntah baca entry nih!*

Aku sekarang nih dah pandai merajuk. Takde lah issue apa pun nak majuk bagai. Sesaja suka-suka...Rasa best plak majuk lagi-lagi ada owang yang dok layan pujuk. Rasa seronok nak majuk lagi-lagi!*Boleh mcm tu?* Hahaha

Sebenarnya Bukan lah aku tak paham keje dia ke apa ke ...Paham sangat! Cuma itu ja modai nak selalu communicate dengan dia. Hahaha *sengal*

CC: abg nih mcm malas nak layan ja. Tiap Kali bls msj ciput2 ja. Mcm terpaksa 😑
Y: busy sikit skrang nih
CC: hmmm...
Y: hah....Dia buat dah

Hahaha....."hmmm..." Tu sebenarnya tak taw nak reply apa dah kahkahkah..Pastu sat g Yen mesti akan tanya keadaan baby. Hah...Bawu lah aku semangat nak cerita...siap karangan 300 patah kata. Dia Tanya pasal baby ja ...Tapi pasal aku pun aku cerita...Pasal aku muntah lah...pewut sebu lah..Pasal suar ketat lah..Pasal baju sempit lah...Rasa lega giler dpt cerita. Huhu

Habis modai majuk..Aku emo pulak. Pastu Yen pun mcm pujuk..tak Baik taw emo-emo Masa mcm nih. Tak bagus utk baby...Sian baby.....Dah lah dia tak Tahu pape dok dalam tu.

Okey...Fine...tetiba cold down sendiri. Eh...Mcm tak best plak cold down cepat sangat...hahaha. 

Satu perangai yen nih kan, kalo aku emo mesti dia nak buat2 tanya Pasal baby.

Aku pulak pantang ditanya...Sat g Beria aku nak cerita. Tetiba emo tu dah hilang entah kemana. Benda yg aku dah penah citer pun aku citer lagi...Ulang tayang! Hahaha

Dia pulak layan kan ja...Kadang2 aku tersedar sendiri..Eh ...Bukan ayg dah cerita ke? Dia pun mcm eh...Ada ek? Tak pe lah....abg Suka ja nak dengar. Hahaha *lakibini sengal*

Mcm minggu lepas tengah WhatsApp tetiba ank Gerak...Pastu aku pun ngadu lah ank dah start Gerak. Yen pun mcm eh...Bukan dah lama Gerak ke? Eh..yeke? Fikir balik...Tak ingat dah. Pastu cover balik...Bawu betul2 start Gerak hahaha
*Jd sebelum nih acah2 gerak ja lah*

 Lakibini pelupa -..-


Pastu confiden baby boy...Naluri bapak konon lah...Poyo sangat bahaha

Bapak pun ada naluri k ..Jangan dibuat main...Kang dia ada naluri poligami acamner? Ohemgee !!! *Haqu...Haqu*

P/s: PJJ mcm nih lah....sunyi, rindu cari pasal nak gaduh, nak majuk. Hope Allah permudahkan semua urusan. Tak nak PJj lama-lama....Sebab bapak pun dah ada naluri. Bahya...Bahya!! huhu


Friday, August 11, 2017

ATIEHILMI.COM FIRST GIVEAWAY UKHWAH KITA KERANA ALLAH


Gigih lah minah sowang nih update entry kedua utk Hari ini. Semata-mata nak join giveaway akak atiehilmi. Akak ke?? Apa-apa jer lah janji iolls kan always rasa muda.
Hehe *penampor nak?*

http://www.atiehilmi.com/2017/08/atiehilmicom-first-giveaway-ukhwah-kita.html?m=1

Okey..since nak join giveaway nih tak ada lah susah mana pun semudah kupas kacang goreng ja sambil tengok bola Kedah vs Pahang Hari tu. Habih kuat tak reti nak kupas kunyah ja sekali ngan kulit...Hahaha *melalut! punya nak habaq kata mudah kan*

Bagus jugak buat giveaway mcm nih kan...Sekurangnya leh meriahkan balik Dunia blog since skrang Dunia blog sangat lah sunyi. Dah tema/Moto/trademark/title kak atiehilmi nih pun dah mcm Kena ja kan. "Ukhwah Kita kerana Allah" ...Wah!!! Kebabomm sangat title dia.

Kalo aku nak buat giveaway mcm nih ada tak yang sudi nak join ioll yg cun mcm sari yanti nih?? Tell me !! Tell me the truth!

Okey, dah..Korang digalakkan support dengan join giveaway nih...Nak join boleh klik Kat link bawah banner tu.


Gud nite and sweet dream syg...Syg...Syg
Ayameee!!!!! *Tetiba sangat* -..-



Blog dah sunyi!


Aku Demam dua Hari nih, khamis Dan jumaat. Dan sambung weekend 2 Hari jadinya 4 Hari aku membongkang Kat rumah. Ya Allah..bahagianya hidup tak perlu Pergi keje dan Kepala tak semak dengan Hal keje. Rasa mcm merdeka , Tidak lagi Kepala KU dijajah! Tidak lagi! *Boleh mcm tu?* Hahaha 

Aku Menyampah dah sebenarnya keje kat company tu lagi2 Sejak dpt GM bawu nih. Sikap dia menjengkelkan...Tak penah jumpa aku GM yg busy body mcm tu.

Tapi 2 Hari Demam rasa seksa jgk lah kan. Tido Bangun, makan, tido balik, bangun, berak, tido balik....Opsss Lupa nak mandi hahahahaha

Aku nih payah sikit nak Demam...Tapi Bila skali Demam rasa mcm seksa jiwa raga nk hadap. Bersyukur lah wahai manusia! ..Sakit tu kan penghapus dosa. 

Bos aku sibok Tanya ada keje tak nak mntk tolong colleague aku followup. Aisy...Tak kuasa aku nak fikir. Aku cuti mc....So pandai-pandai lah korang....Masa korang cuti aku pandai-pandai jer settle keje korang kan.... Aku tak peduli dah...Layan Demam lagi best.

Dunia blog sekarang dah sunyi kan? Why? Korang dah berpaling tadah dengan blog ke? Or ada something yg lain yg Lebih Menarik? Mana lah taw kan...Aku kan Selalu ketinggalan jer .. Hehehe 

Aku sndiri pun sepi sebab giler dok layan IG. Now tak lagi sebab dah Bosan plak ngan IG. And now nak balik pulak Kat blog Tapi tu lah Frust plak Bila blog pun sunyi...Huhu

Layan FB paling aku Menyampah Dan sakit hati. Tengah syok scroll boleh plak Tetiba dia boleh up ke atas timeline dia tu. Kuang ajor tul!! Pastu Bila Kita scroll still dok ulang lalu status yg SAMA...Tak guna! Aku rendam jgk Kang tepon nih. Huhu 

So better aku log out ja FB nih before tepon yang tak bersalah nih Kena rendam.

Up sikit Gambar Tuan blog. Windu titeww tak?? *Kelip-kelip mata mengoda*

_________________________

Eskinol now aku dah Jual balik ....Leh wasap utk pre order....017-5433604

Muah ciked 😗



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...