Nuffnang ads

Monday, August 12, 2019

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum...salam Aidil Adha

Suka hatinya memaklumkan.... Buah cinta pengerang Hati Aku dah selamat Lahir pada Hari Raya pertama kelmarin. 

Amboii.....dia dengar betoi kata Ummi nya. Ummi soh tunggu walid balik bawu kuar...walid balik Raya pertama, taw-taw dia pun kuar. Tak sempat Ummi ko nak makan daging korban 🙈


Kuku tu geramnya...dlm pewut lagi dah pandai simpan panjang-panjang ek...hehe

11/08/19
Jam 6.42 ptg
3.48kg
Normal delivery

Alhamdulillah....second baby nih jahit Sikit ja, Luka luar ja. Baby second nih pun Sama, Aku teran sebelum nurse get ready...menjerit 3 Kali Aku habaq kata baby dah kuar. Sabor ja lah makkk!!!

Ummi tak Ada masalah APA...just baby kuning tinggi Sikit but still boleh follow up KK ja. So dah boleh discharge today. Tengah tunggu walid Mai amik nih. 4.45ptg dah.

Ada masa Aku blogwalking ek. Buat masa nih tak dpt nak online kerap2. Mungkin Lepas pantang I'm back to blogging 🤗

Yg follow Aku Tu... terima kasih banyak2... Nanti Aku follow balik yah. 

Nah..tataplah Muka tuan blog...kot2 rindu 
Kihkihkih



Sunday, August 4, 2019

Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway

Assalamualaikum uolls... entry hari nih dibuat demi support blogger Kita. Sempena Bulan kelahiran blogger Shu, dia ada buat giveaway. Giveaway nih dah Kali ketiga Okey. Wow... Aku pun Ada plan nak buat giveaway tapi Masih tak berhasil hahaha

Okey... blogger Kita nih Lahir pada 04/08.

Selamat Hari Lahir Shu!!!!

By the way... giveaway nih berlangsung pada 04/08 6.16 pagi sehingga 22/08 6.16 pagi. Pemenang Akan diumumkan tiga hari kemudian (25/08)

Sila klik banner dibawah untuk join k


Terma dan Syarat :
1. Follow blog shuhaidasaad.com
2. Buat satu entri bertajuk Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway
3. Letak banner dalam entri, dan link kan ke blog shu.
4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.

Pemilihan Pemenang : Random

Pemenang Pertama
Pemenang Kedua

Pemenang Ketiga Dan Keempat :
(akan diberitahu kelak)

Menarik Kan hadiahnya?

jom support blogger Shu..

Thursday, August 1, 2019

Aztec Secret Indian Healing Clay Mask REVIEW


Assalamualaikum uolls...

Sejak akhir-akhir nih viral semula product clay mask yang mampu menyelesaikan masalah jerawat dan mengurangkan resdung. Aku tulis viral semula yeh, mean product nih actually dah lama viral. Tapi biasalah, walaupun pernah viral Masih ada segelintir yang tak tahu tentang products magic nih. Sama Ada terlepas pandang, atau tak koser nak amik port!!kihkihkih

Okey... product ini Adakah Aztec Secret Indian Healing Clay Mask

Masa Aku sekolah dulu Aku dah pernah pakai clay mask nih...Aku panggil Lumpur Gunung berapi. Dia bagus untuk melicinkan kulit. Tapi Clay Mask Yang Aku pakai dulu from Indonesia. Abang ipar Aku dulu kerja kapal...setiap Kali balik dia mesti bawak balik untuk Bini dia, so Aku mcm biasa tumpang sekaki lah Kan huhu. Tapi Clay mask Yang Aku pakai tu bancuh dengan air biasa ja. Mungkin sebab tu masa umur remaja Aku Tak Ada masalah kulit. Clay mask nih memang product magic pada Aku.  


Aztec Secret Indian Healing Clay Mask adalah Lumpur/tanah liat yang dimuntahkan daripada lahar gunung berapi dan dibiarkan menyejuk dipermukaan bumi.  Clay ini adalah 100% Calcium Bentonite Clay dan merupakan elemen mineral semulajadi.
Clay mask ni asal dari USA k. 


Aztec Secret Indian Healing Clay ni Mempunyai structure molekul mineral yang unik dan membawa caj negative. Di dalam kulit wajah kita pulak, terkandung pelbagai racun dan toksin yang bercaj positive. Lapisan clay ini secara perlahan-lahan akan menarik keluar segala bahan kotoran. Dengan tersingkirnya kotoran ini, jerawat dan blackheads  juga dapat dipulihkan taw. 

Yang Aku try nih trail set. 
50ml Raw Apple Cider + 
50g Aztec Healing Clay

Harganya RM 20 sahaja exclude postage.
Nak pakai clay mask nih tengok pada jenis kulit. Macam Aku jenis kulit normal, so 1 Kali seminggu pakainya. Trail set nih, ckup Aku pakai untuk sebulan. Yang nak Cuba dulu best ke tak boleh lah Beli trail set nih.

Dapat free gift mask bowl, spatula dan sheet mask. 

Cara pakai mengikut jenis kulit
Kulit berminyak - 2 Kali seminggu
Kulit normal - 1 Kali seminggu
Kulit kering/sensitive - 2 Kali sebulan

Penggunaan yang konsisten:-
1. Kulit wajah rasa lebih lembut seperti kulit bayi
2. Liang pori akan mengecil
3. Kulit wajah rasa tegang
4. Jerawat pulih lebih pantas
5. Mengurangkan resdung

Baca jugak: 

Step untuk pakai clay mask. Boleh click gambar untuk baca.


Aztec clay mask ni dtg dlm bentuk powder, so dia agak jimat disitu.  Hati-hati dengan clay Mask tiruan. Original color kelabu mcm nak hijau Sikit. Kalo Yang tiruan dia color kekuningan. Satu lagi original bila bertindak balas dengan cuka Apple dia berbuih-buih. Dia bancuh dengan cuka Apple untuk balance Kan pH dia. 

 Pakai  clay mask  ni kena guna perkakas plastic k, metal tak boleh. Sebab apa? Kalo guna besi nanti semua zat, nutrient and what ever goodness yang ada pada clay tu akan hilang. So sia-sia ja nanti.

Pakai Aztec clay mask nih tak perlu lama-lama. Dah kering ja dah boleh cuci. Elok cuci dengan air suam, senang tanggal.

Nampak? Pakai Clay mask ni, nak senyum pun susah. Dia tarik kulit tegang, ketat dan berdenyut kulit. Actually dia sedang sedut keluar segala jerawat, blackhead Whitehead, Minyak dalam kulit tu. 

Rasa Bersih dan licin kulit Lepas cuci. Aku dah pakai lebih 4 Kali...Rasa kulit dah kurang berminyak sejak amalkan clay mask nih ... jerawat pun tak berani nak Naik.

Kalo Lepas pakai, kulit jadi kemerahan tu normal taw..dalam 15-30 minit dia Akan hilang merah2 tu. Merah-merah Tu kesan sedutan tadi lah. "Masak" habis jerawat yang Ada kat kulit.

Kakak Aku pun pengguna clay mask nih...dia Ada resdung taw. Sejak amalkan Clay mask nih, resdung dia dah berkurang. Gatal-gatal hidung dah tak Ada. Kalo dulu memang kena standby selalu napkin kat bahu sebab hidung gatal-gatal. 

Mak Aku, laki aku dan MIL pun Aku Kasi Cuba. So far diowg suka sebab gatal2 hidung tu hilang. Hahaha..laki Aku tu kena paksa Sikit ...lelaki Kan mana mau pakai semua Benda alah nih.. sekali pakai suka pulak dia...siap request lagi nak pakai, Rasa mcm buat facial yg exclusive katanya. Mana tak nya..siap tido berdengkur lagi.
Hahaha...Berat nanang!!! 😆

Nampak? Licin k Muka laki Aku Lepas pakai Aztec clay mask ni.

 Nak cerita pun susah, uolls kena Cuba dan rasai sendiri. Sesuai dengan tagline dia "Feel your Face Pulsate"

Boleh wasap aku untuk order Dan pertanyaan k, www.wasap.my/60175433604

Atau 

Shop link: shopee.com.my/ctcheery87

Atau

Comments jer kat entry ni, nanti Aku reply yeh. Hehe


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...