Saturday, January 27, 2018

Susahnya Nak maintain HB


Lama betul Tak update blog ni. Sebenarnya bila dah dekat-dekat nak due nih kemalasan tu dah lain mcm. Dah tak boleh nak tolerate plak dia hehehe

Banyak nak share tapi selalu datang takut tu...takutttt...apa yg Kita share tu tak beri manfaat Pape...merepek meraban...Pastu kebudak-budakan.. *dah sedar diri tu tua plak!* Hahahaha

Yah...aku penat lah! Penat dengan hb yg main-main....Tak serious langsung nak maintain...kejab Naik kejab turun. Apa masalah Ang beb? -____-


Dah lah hb cari pasal Pastu boleh pulak itu Hari aku tumpah darah Kat office. Gila Tak panic. Darah kot...basah half panties. Aku dah nangis2 dah takut pape Hal affect baby ke Hape ke. Masa tu kandungan 30 week. 

Officemate aku tewus bawak ke hospital sg buloh. Bandar Sunway ke sg buloh?  Yah Memang jauh...Tapi Masa tu Tak fikir apa dah, pikir Ank jer. Yg lain aku pikir nak cepat sampai hospital jer. Tumpah darah tu Tak sakit pun just lenguh pinggang sikit jer. 

Sampai hospital dah kena tahan. Doctor pantau. Check heartbeat baby, scan baby semua okey. Takde  masalah apa pun...so tumpah darah tak dpt cari punca. Kena Inject peparu matang....in case baby nak kuar awal. Dua Hari kena tahan ward...Tak Ada tanda2 nak beranak pun...pintu pun Tak bukak pun, so boleh discharge. Lega satu Bab. Huhu


Gigih buat just Ubi bit Sebab nak naikkan hb. Kegigihan mama utk yg tersayang. Nyeng...nyeng...nyeng 😄


Ini Ubi bit....Susah jgk Cari Ubi nih. Merata jgk Cari. Lastly jumpa Kat eaon big Kat Subang sinun...bagus utk tambah darah Dan anti kanser Taw. Aku pun doc yg check aku yg bagitau....siap suruh aku g Cari mana2 . Doc tu pun fedup ngan hb aku nih. Naiknya Tak...turun ja bacaan tiap Kali check. Hahaha...


Aku blander ja ubi bit campur dengan buah-buah lain. MCM delima, apple hijau, anggur, kurma pun aku campur. Peduli apa janji kena dengan tekak Dan boleh ditelan dek tekak. 

Nih inisiative aku yg terakhir. Kalo Tak Naik jgk hb nih alamatnya cucuk bontot lah aku. Uwargh .....tatuttttt!!!! 
T___T

Sunday, September 24, 2017

1st time Raya Bersama suami


Nih sebenarnya nak citer pasal Raya puasa and Raya haji. 2 in 1. Aci tak Kalo Hari nih bawu aku nak cerita? Kalo roti gardenia tu expired date dia seminggu kan? Ke 4 Hari jer? Tapi aku syak citer nih belum expired lagi as long in this year jugak. Boleh Gitu? Hehe ^___^

Marilah Kita anggap entry nih dengan roti gardenia tak Ada persamaan langsung...

Dari segi expiry date kihkihkih

Gambar raya paling cuwiit tahun nih!

Raya tahun nih agak berbeza pada aku sebab Ada 'orang baru' join the group walaupun sebenarnya orang Baru itu Adalah aku dan husband. Hahaha

Hari yang ditunggu...Hari yang diidamkan Dan hari yang penuh kebahagian dan Kasih sayang....hari apa?

Hari rayaaaa lah!!!!!!!! 
Hahaha *penampor satu Kali*

Hari untuk beratur , bersalaman sambil hulur dan mintak duit raya :=p

Family in law

Cik gayah Bersama Anak jantannya


Selepas solat raya...bermaafan, dan mengepow duit raya semua ..Kami pun bergila-gilaan depan camera, selfie, wefie bagai, pastu dah puas selfie kuar beraya plak. Tngok gambar ja Lah...Malas nak citer dah...Malas nak 'rewind after playing'. Wah! Apa makna tu? Entah...tolong Google Hahaha





Raya puasa aku Banyak spend time with family hubby. Raya pertama kedua ketiga gambar semua bercampur. Aku dah tak kuasa nak asing2 kan lagi. I is malas!
-..-





Raya ketiga Kalo tak silap aku ada family day dekat Pantai merdeka. Masha Allah happening okey...Family sebelah hubby semunya sporting giler. Bukan mudah okey nak kumpul kan Sanak saudara macam nih Tapi no big deal for them... Thumb up!

Next ...Kita citer pasal raya haji pulak. 

Raya haji Kali nih beraya dengan family sebelah aku. Mcm Biasa family aku Susah sikit nak berkumpul. .masing perempuan kan so keluarga mentua mesti diutamakan... pulak kawin ngan orang jauh. So tiap tahun tak pernah ckup korem. 

Tapi before raya 30 haribulan before merdeka jugak...Ank perempuan cousin aku kawen. Ank perempuan dia sebaya aku walaupun hahaha. So Masa wedding nih dpt lah berkumpul, sembang, gelak tawa sama adik beradik aku. Rindu diowg sangat-sangat. 

Tu pun Bukan semua nak bergambar.. payah benor nak ajk bergambar pun. 






Second September birthday hubby.
Aku plan nak buat surprise Tapi ada masalah yg tak dpt dielakkan so cancel.

 Tapi ...Rupanya adik beradik hubby dah plan surprised utk hubby mlm tu. Hehehe
Skali dengan aku tanjat😄

Selamat Hari lahir sayang!
Abang anugerah yang tak ternilai Dari Allah utk ayang. U are my syurga.
Maaf seandainya isteri Abang nih tak sempurna...Dan Banyak kurang.

Tak taw nak kata pa dah... Speechless!
Huhu T___T



Enjoy sangat-sangat dengan hubby and family termasuk family aku. Love you all. Bersyukur dengan apa yang Allah anugerahkan dalam hidup ini.
Mungkin ada kurang di mana-mana tapi alhamdulillah ada lebih yang Allah bagi.

Allah Maha Pengasih!

Alamak....Mata Masuk habuk plak!


Thursday, September 14, 2017

Kisah raya haji mum to be


Dikala aku tengah menghupdate nih, sebelah tangan tengah makan sebelah lagi tengah menaip. Nampak mcm workoholic sangat kan iolls? Padahai ko memang sejenis kuat makan dan tak boleh nampak makanan...dan dan tu jugak nafsu nak habiskan semua. Istilah Simpan stock memang non hadee. Pastu mengadu senak dan pastu dah Jadi pemalas asik nak baring ja. Lumrah perempuan berbadan dua. Pandai dak aku cover line? ^___^

*hahaha...Lumrah ek? Entah-entah ko sorang ja mcm tu?*

Siang tadi aku checkup...Nurse bising sebab berat Naik pulak 3 kilo. Dah 4 Kali checkup Naik 2-2-2.5-3 kilo...dah Jadi 80 kilo. Oiih...Gila apa? Sari yanti dah 80 kilo? Haruslah Nurse membebel. Siap Tanya makan APA nih Naik sampai mcm nih?
"Owh...Hari-hari sy mkn gajah nurse.Sup gajah, gajah goreng pedas, gajah 3 rasa, gajah tomato sos, Gajah panggang cicah air Asam, dan tak Lupa jgk gajah masak singgang." 

Jawapan nih dalam entry blog ja walaupun...hahaha. aku jwb mcm tu maunya nurse cucuk bontot aku. Dah giler makan gajah? Katanya hehehe #dramatakhabihhabih

Alhamdulillah...syukur sangat HB aku dah naik. Rasa mcm nak lompat bintang 3 segi.... Tapi mcm tak boleh lah plak sebab terlebih muatan...hahaha. ko nengok tak fauziah gous tu pregnant selamber ja wat skipping. Manusia ke alein dia tu? 

sebelum checkup today turun lagi dari bln lepas punya HB. *Paham dak ayat gua? Jgn wisau sebab Gua pun tak paham ...huhu*

29/08/17 - 9.5
14/09/17 - 10.2

Huh...Ingat senang nak Naik jd 10 nih? Seksa jiwa raga aku. Mcm-mcm makanan aku mkn utk tambah darah. Aku belajar mkn Paru, makan pedai, makan kerang, mkn sayur hijau, makan buahan.... Hati ja aku tak dpt nak telan.. Seriously geli k , Masuk tekak sangkut tak Leh telan Masuk pewut....haahaha. 

Ada jgk risik2 nak belajar mkn rumput, jimat sikit kan, color pun dah hijau pure.. tapi Seram Sejuk ja nengok lembu meragut rumput di Padang bola sekolah saya sebelum menjadi korban sempena Hari raya korban! (Karangan bdk darjah 3) 
So tak mau lah.Kahkahkah

Today jugak aku dpt suntikan kamcing Gigi. Rupanya 1st time pregnant dpt 2 Kali suntikan nih. Wah...untung...Dan disebabkan keberatan yg makin memberat, aku kena Minum air Gula next checkup.

Menci! Tak Suka! -..-

Dah lah...Mcm lapar plak membebel Banyak sangat nih...Padahai td ja tengah mkn kan. 
Yer...Tahu Lumrah pompuan mengandung.. Hahaha 

Eh...isi mcm lari tajuk jer. Mana kisah rayanya? Hahaha ...Takpe lah raya Kita citer next entry ek. Sampai sini dulu kisah mum to be. Doakan semuanya berjalan lancar Dan ank yg Bakal lahir comel, cergas dan cerdik mcm mak dia.hehe

Comel tak mum to be kembang setaman nih
^___^


P/s : Takziah pada family dan Al-fatihah utk anak-anak tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah. Sesungguhnya syurga milik kalian.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...