Tuesday, April 17, 2018

Review Eskinol Pimple fighting

Assalamualaikum dan Salam sejahtera, Salam satu Malaysia!

Dah skema teruk! 😂

Sebelum apa-apa nak bagitau dulu, entry nih Ada Banyak giler unsur-unsur up diri sendiri yang tak mampu ditapis bahaha.

Aku perasan Sejak up entry review eskinol iced pore itu Hari, berpusu-pusu wasap aku Tanya pasal Eskinol variant tu. Hahaha korang dah kenapa? One shoot ja semua orang yg msj Tanya tu Ada masalah yang sama , pori besar! Seriously fenomena apakah ini? Korang buat lawak ke hape nih? Atau sekadar gimik utk mempersendakan hakak yang comel teruk ini? -..-

Okey ini serious, stock eskinol terjejas teruk bulan nih. Aku Tak pasti sampai bila, maybe sampai Raya. Production Tak boleh jalan maybe Ada shortage raw mate atau packaging. Aku syak jer lah walaupun hahahaha. Eh excuse me, aku dah boleh agak dah lah...aku kan keje Kat company product skincare and body care. Dah masak sangat lah, otai siottt...hari2 kot keje aku chase production siapkan order. Aku chase sampai aku pun Tak tahan, stress! Nak taw selalunya yg mengejar lagi stress dari yang dikejar...korang pernah dengar? Ke korang tak kisah pun? Hahaha....cheese berdebah burger cheese betoiiii lah!


Stock available Kat aku tinggal pimple fighting and papaya. Itu pun tak Banyak dah nih. Sukaduka dimaklumkan bahawasanya ''siapa cepat dia dapat!" "Best customer win" aku kata.


Tapi stock iced pore, mintak maaf dah habis. Tak sempat restock pun. Dah 3 minggu out of stock..


Since stock pimple fighting jer yang Ada pun, aku nak review sikit pasal variant nih. Dengan harapan variant nih pun mampu menjadi fenomena suatu Hari nanti...yahhh!!! hehehe

Pertamanya, korang kena faham fungsi dan benefits yang korang akan dapat daripada eskinol pimple fighting.

Mengeluarkan kotoran Dan sel kulit mati yang terperangkap bersama minyak dengan cara mengali hingga ke dalam pori.

Mempunyai formula antibiotics yang membantu bekerja keras untuk mematikan bakteria2 punca jerawat seawal 3 Hari. Ia juga membantu membersihkan jerawat, oil control dan memudarkan parut dimana ia mempunyai formula dermaclear yang mengandungi ekstra salicylic asid, dan tea tree. Dan juga mempunyai vitaminB3 dan chamomile ekstra untuk meredakan kemerahannnnn...

Faham?...semua variant Eskinol Ada formula antibiotics k cuma Pimple fighting dos tinggi sikit. So tak perlu tambah antibiotics pun Tak per. Jangan wisau tetap berkesan. Kuman jerawat korang tu tetap akan mati. Tak Kasi chance hidup punya.

Kulit muka kita nih Memang Tak boleh lari dari jerawat lagi-lagi perempuan Sebab facing hormone yang kucar kacir every months. Kalo Kita stress sangat pun jerawat naik Kat dahi. So kalo korang alami mcm nih basahkan kapas dengan Eskinol Pastu dap-dap Kat jerawat yg Naik 2,3 ketul tu. Jamin 3 Hari dap ja...jerawat kecut. Kalo jerawat jenis batu, dalam isi tu time's two, 6 Hari inshallah pasti kecut kihkihkih.
 Hashtag #berdasarkanpengalamanaku

Hashtag #unisex....sesuai utk semua sex , bkn yg 18xs tu yeh, jantina. Sesuai utk semua jenis gender Dan umur. Tapi Jgn g pakai Kat baby Dan kanak2 plak....celah bedah Mana baby Ada jerawat? Hahaha

Nampak biji2 Kat muka baby kang dah pikir itu jerawat....korang Nih kena pesannn , kdg2 bendul tu mengalahkan aku. Hahaha

Okey...walaupun product nih good good Tetapi dia Ada kelemahan jugak.
Variant pimple nih tekster dia kasar sikit dan agak mengeringkan kulit. So untuk yg kulit sensitive Tak sesuai yeh...boleh pakai variant papaya.

Kesimpulannya....kalo nak kulit sihat Dan cantik mcm aku Jgn was-was menggunakan eskinol phipiphiph.....philiphine! Hahaha Kang Ada yang kena kecam free jer malu.

#pastikanyangoriginalbarubeli

Boleh follow ig @ctcheery atau whatsapp 017-5433604 utk sebarang pertanyaan.


Friday, April 13, 2018

Farewell @ The Manhattan Fish Market

Sempena menyambut kepergian aku, Dept aku belanja lunch di The Manhattan Fish semalam 12/04. 

Yah aku tender from the current job. Sebab aku pilih family. Family everything for me. Husband aku dapat transfer ke Penang, since dah Ada anak nih better lah aku ikut.

1stly aku nak bagi Tau The Manhattan tengah promotion sekarang taw sempena 15 tahun anniversary. So harga makanan dia sangat cheaper and affordable.

Boleh nengok Kat flyer yg aku tunjuk tu.
Date promotion bukan setiap Hari yah 
9-13 April dan 16-19 April sahaja. Masa aku pergi nih 12 April. Ramai giler orang berbaris lunch time.

Order Dulu sebelum masuk .


Meh Kita nengok gambar makanan. Nak Taw org yang suka snap gambar makanan nih Memang psycho sikit. Nengok gambar makanan pun dah happy 😅 hahaha

Ini aku punya, salmon grilled. Not bad, sedap Dan sihat, sesuai utk aku yg kononnya berdiet hashtag #poyo hehehe

Tapi menyesal plak pilih grilled punya Sebab fried lagi sedap kahkahkah 😂

Ini officemate i punya, cherry snapper grilled. Nampak mcm sedap so kemungkinan sedap. Kihkihkih 

Fried country mushrooms

Snap gambar muka separuh tanda dah pernah sampai sini... hahaha ...walaupun sampai because Bos yg belanja. Bagus!

Makanan dah sampai org lain kalut nak makan, aku kalut nak snap gambar. Memang berpenyakit minah nih.

Nampak Tak yang fried tu... officemate aku cakap lagi sedap. Tak muak. Alamak, kan kah menyesal T___T

Tak per...next time ajak husband plak. Balik kena ngorat husband nih. Hehe

Gambar nih aku dah cun, Evon pulak yang Tak ready 😂

Gigih mintak Waiter snap Masa tengah makan. Bos aku dah geleng kepala ..
Kahkahkah...nasib lah dapat staff masuk air. Wanita Tudung biru tu lah yang replace tempat aku nanti. Kenal-kenal lah yer....eceh wah!

Bye...bye

P/s: gigih jgk aku edit gambar letak watermark... bahahaha 😂



Friday, March 30, 2018

Menang RM 20 ribu peraduan 'Nestle' rupa-rupanya

Assalamualaikum semua.....
Simkad aku terpilih utk menang RM 20 ribu dari Nestle Malaysia .....rupanya sindiket penipuan. -..-

Aku bawu ja dpt wasap tu ptg smlm. Mentang-mentang today gaji kan...Tewus nak perdaya aku mcm tu. Why to kejam!

RM 20.000 jer ?? Dah lah nak menipu lepas tu typo pulak....bahaha. Aku bukak website yg dia bagi tu. Memang lain mcm website dia, lekeh giler, Tak standardized langsung, no professional, not up to date, no value. 

Nampak no siri aku? 
Website budak tadika lagi vougue.

Bahasa melayu pun tunggang langgang.
Ada hati! 

Boleh lah nampak cara-cara nak tebus hadiah. Bila dah sampai mintk gambar atm card depan blakang dah something wrong tu. Ingat yah, card atm Kita kan ada system paywave tu, jaga lah ia mcm wang cash. Dgn no yg Ada pada card tu diowg boleh duplicate card ATM tu yeh. So,  Jgn dedahkan pada sesiapa pun. Kalo hilang cepat-cepat kol bank mintak block.

Aku kol talian pusat perkhidmatan pengguna Nestle utk buat report. Sesaja ja nak wat report, takdak keje bahahaha

Menurut pihak Nestle dah Banyak aduan yang mereka terima. Mcm-mcm modus operandi diowg nih. So Kita sebagai pengguna just beware k. Tak payah lah harap organisasi/person sesaja nak bagi RM 20 ribu Kat ko. Rm 20 hingget pun belum tentu ko nak dapat. Tapi kalo nak bermimpi Dan berangan takpe yeh, dibolehkan..hehehe

Memang lah ko xmintak bayaran tapi ko tarik duit dari ATM card tu...kan...kan?Pandai betul ko nih.

Jangan risau kalo dpt wasap mcm aku tu, boleh block atau boleh kol talian Pusat perkhidmatan pengguna Nestle utk sebarang pertanyaan.
1-800-88-3433

Fyi., Nestle cuma Ada satu website sahaja iaitu www.nestle.com.my





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...