Nuffnang ads

Wednesday, October 17, 2018

Segment saya nak buku free by Cuya



Hi Assalamualaikum dan wordless Wednesday 🤗

Baca tajuk pun dah taw aku join segment kan huhuhu -..- style pulun noh.

Pulun tak pulun.. update pakai phone nih. Aku menaip sambil anak bergayut kat lengan. Ko ghase?? Makin tinggi aku angkat phone makin galak dia panjat badan Aku. "Bila nak siap entry ni nak oiii!!!"

Lain sebab hadiah yang ditawarkan I loiked..plus, apa salahnya meriahkan dunia blog yg semakin suram muram nih.

Sesungguhnya membaca itu jambatan ilmu.
Hehe tetiba sangat.

Klik link bawah gambar utk join yeh. Kat Sana Ada bagitau term and conditions nya.

https://2.bp.blogspot.com/-egOChmXXbk4/W8SPu5nj_pI/AAAAAAAADI4/U4pbI-XcHwoA1cSVCpSdvviBKU6XHvpNgCLcBGAs/s1600/background-kad.jpg
Drawing the words

Buku Yang Aku sangat berminat dan sangat ingin milikinya...
1. Masih setia (Aisya Sofia)
2. Meremang (tajuk, Nama penulis tak jelas)


Entry (checked)
Follow blog (checked)
Follow IG (checked)
Follow FB (checked)

Semua done...hope Aku berjaya ..doakan Aku Kalo sudi...kehkehkeh 



Thursday, October 4, 2018

Sambal campak telur..hancur!


Betul lah bila orang kata...makan kat rumah jugak yang sedap. Walaupun masak campak-campak jer. So jom tengok aku masak campak telur hari tu....eh?? Hehe

Makan dengan nasi panas-panas...perghhh! Mengundang penambahan berat badan derrrr! Huhuhu

SAMBAL TELUR HANCUR

Resepi
3 biji telur ayam
4-5 sudu besar cili kisar
1 batang serai diketuk
1 biji bawang besar dihiris
2 helai daun limau purut
Air asam jawa secukup Rasa
Garam,gula secukup rasa
Daun sup sebagai hiasan

Panaskan minyak...tumis cili kisar. Masuk gula dan garam secukup rasa. Pastu masuk air asam jawa dan serai yg diketuk td. Kacau rata. Biar sampai sambal tu masak. 
Agak sambal dah masak...slow api tu...pecahkan telur satu, satu. Jarakkan yeh. Jangan kacau k, biarkan telur tu mengeras. Agk dah mengeras masukkan bawang dan daun limau purut ke atasnya. Biarkan kejab, jangan kacau lagiiiii? Okey...dah boleh kacau...kehkehkeh....kacau sampai hancur...hancurr..

Dah boleh tutup api...Pastu tabur daun sup.

Makan ngan roti pun sedap nih...slurppp!
(Sedut ayaq liuq satt!)

Ninggg diyaa....sambal campak jer telur tu...terus hancur lah jadinya..hahaha


Goreng sayur...cedok Nasi masuk pinggan...boh sambal telur hancur tadi..ngap..ngap..nyum. 
Ngap..ngap..nyum.
Tak sedar...3 pinggan nasi dah masuk perut.
Bukan aku...Tapi laki aku..hahaha..padahaiiiii!!!

Okey promise abg! ..esok start diet!!
😂😂


Tuesday, October 2, 2018

Getvase survey tipu ke?

Hi assalamualaikum.... Selamat Hari selasaa! Tengok tajuk pun taw Kan aku nak share pasal apa? Kali ni apa yg aku share bermanfaat pada semua... Janjii!! tak merapu mcm entry2 sebelum nih. Kalo lembu pak Sudin tu pegang pada tali, aku pegang padi janji.
Walaupun Tali dan janji Tak Ada kena mengena pun dengan lembu pak sudin.
Dengan aku lagi takde kena mengena.

Actually aku join  Getvase nih since tahun lepas lagi. Itupun Sebab nampak sorang blogger nih join, so Iolls pun gedik nak join. Memula tu mcm sangsi jugak lah. Yer lah dengan jawab survey jer boleh dapat RM 1. Semudah itu nak dapat duit??
Betul ke nih? Macam tipu jer!!!

I researched dan baca beberapa review pasal Getvase survey ...Dan alhamdulillah berjaya meyakinkan. But still dalam mode hati-hati. Hahaha

Ini pertama Kali aku jawab survey dapat RM 1. Hahaha
Sebelum nih dpt ehsan jer RM 0.20 dari Getvase. Boleh lah sambil gigit jari kan. Kalo gigit kaki tu mesti dapat lebih kan Huhu -..-

Tahun lepas aku withdraw duit dalam akaun Getvase. RM 2 jer terkumpul walaupun hahaha...nak test katakan. Dan aku dapat email mcm nih dari Getvase mengatakan diowang dah masukan RM 2 dalam akaun Maybank aku.

Dengan gigihnya aku check dalam akaun aku. Yes..Memang ada masuk RM 2 tu. Wah... I'm so happy!! ...dapat 2 hingget, cukup kot nak beli choki2 ...Huhuhu

Kesimpulan yang aku boleh share mengenai Getvase:-

1. Survey yang boleh dipercayai
2. Survey yang bantu dapat side income
3. Survey yang mudah nak claim, Tak Ada limit.( kumpul dan withdraw jer bila nak) 
4. Survey dihantar melalui email.

So Getvase nih bukan scam or fake. It's real and legit. Tak 'kencing' punya, kalo 'kencing' aku tak share Dan aku dah 'kencing' tahun lepas lagi. Huhu

Survey akan dihantar melalui email. Biasanya setiap hari survey tu dihantar, but kadang2 seminggu sekali, sebulan sekali plak. Kalo ko insan terpilih, Ada lah tu tuah nya. So, Tak salah pun if nak try. 

Aku mudahkan korang direct ke link, kalo berminat nak join Getvase, boleh klik disini untuk daftar: Getvase survey

Survey yang dia hantar melaui email tu mcm nih. Reward duit tu di antara RM 0.20 hingga RM 1. Jawab survey di Tak pernah Tangan kosong k. Getvase Akan bagi ehsan jgk 2 kupang hehehe.

Okey lah sampai sini dulu. Pegi Sana join 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...