Sunday, January 19, 2014

Ragam Muka Buku

Hye...Semalam,tiba-tiba bulan jatuh ke riba..hikhik
Bukan bulan nun atas sana la..ko pun agak-agak lah..

sebenarnya ofis tempat aku keje ni block account muka buku taw..
so maksudnya staff company tak dibenarkan tuk ber'muka buku ataw bermuka-muka
di muka buku -____-..ertinya straight buat keje jer lah !!!! sebab tu lah kot staff company ni semua type
yang terbaek dari ladang!!pas tu big bos pun yayanggggg sangattttttt!!!hakhakhak**amboii..perli!!

lex beb..guwau!!

Pas tu semalam aku datang keje..biasalah aku rajin tahap maximacesss..cesss..cesss!!!
nampak bunyi cesss'nya tu kan banyak..so xtaw nak describe cmne dah..

Aku sebenarnya cari website pivot table tapi tah mcm mana tah bukak satu website tu tiba-tiba leh kuar
symbol like facebook...eh..eh!!!ni mcm tanda-tanda leh buka muka buku jer??*kecikkkan mata angkat2x kening*

Kan aku cakap tadi bulan jatuh ke riba..bahahaha. Leh buka muka buku pun dah assume rezki kan?
Bersyukur tak hingget..al-maklumlah i ni dah bape kurun xbukak muka buku sebab broadband no. dah kena terminate tanpa sedar...hahaha

So,semalam bukak la kejab godek-godek muka buku ni, skali .............
lahanau!!!! sapa yang hacker account aku ni???
What the F@@k was that??? hah!!! kan dah kuaq london tu
Kuang Ajaq toi...sumpah aku xde msj sesiapa ataw burukkan sesiapa..
rasa macam ......hurgghhhhh!!!!!!!Kuang Ajaqqqqq!!!!!!



Nasib baik mesej tu tak dihantar pada tuan empunya nama tapi hantar dekat dua orang member aku
Tuan empunya nama tu pulak ahli keluarga aku jugak..siap nama penuh kot dia mention...
siyes macam apa tah....

confius kejab,sapa yang hantar mesej tu pakai account aku???
macam mejikkk..jikk..jikkk tak??:p

Aku pulak, bukak muka buku skali xtaw nak pergi mana,kaco sapa and buat apa
last-last tulis status freak!!!* rasa macam nak bagi lesung batu >>>huhu!!!


Kesan dari status tu sekali terungkai kisah dulu- dulu...
Kecik-kecik i slalu main masakmasak(pondok2x) kat umah bff i,
bila ada makcik2x tanya nama i..Nama sapa?
i g jawab "ct nyioq!!!"

Apa kejadahnya tah aku jawab macam tu...
siyes xtahu.....tapi aku rasa sebab aku ni dulu suka minum air nyioq kot..
so..otak aku xleh nak bergabung meletop..owang tanya lain aku jawab lain..

atau pun masa tu telinga aku problem..owang tanya nama sapa?
telinga aku g dengar suka minum apa???
ada logik jugak apa???hahahha..

Lepas tu ingatan aku pun entah pape...pegi tegur salah member..

apadah..buat malu ajer...huhu
Malu pulak nak mengaku diri sendiri sari yanti....apakah???
sari sangatttt!!!!!!!






Friday, January 17, 2014

Meroyan 15% bersama Tudung2u

OK,dari jauh dah boleh rasa meroyannya entry ni kan.. -..-

Sebelum tu aku nak bagitau, aku ni sebenarnya peminat no 1 shawl taw..
ko jangan ingat pak nil jer leh jadi no. 1,:p
Aku cukup pantang kalo jumpa shawl cantik..mulalah aku nak meroyan
sebab tu aku xleh masuk butik jual tudung2x ni dan aku cukup xsuka untuk singgah
sebab bila aku meroyan nanok dan dalam waktu tu pulak xdapat nak beli atas pelbagai sebab
aku mula la nak frust nonggeng kat rumah pas tu bersoal jawab dengan hati..napa xbeli?? napa xbeli
napa xbeli..nampak?? kan meroyan tu?

ok sambung citer,eh??
satu lagi, kalo natang tu *eh ko..natang pulak!!!
kalo shawl tu pulak harganya lebih tebal dari poket aku lagi lah meroyan 
tahap lapanbelas ratus juta capacity
hah!! sebab tu aku suka beli online ajer..
Yeh lah, klu beli online aku lebih beringat tuk ukur baju dibaju sendiri..
**bukan kat badan sendiri ok,xreti..hahaha..ok..tahu xkelakar...


Kejab, kita dok cakap pasal shawl kan bukan baju?
Napa tiba-tiba nak ukur baju lak ek?
patut ukur kepala la kan..bawu tepat and jitu
kan..kan???
-_______-


suka ti lah nak ukur kepala ke muka ke badan ke punggung ke..
janji ko cukup tido dan mandi basah..*eh?tiba-tiba*


Aku dok merepek meraban ni sebenarnya nak share dengan korang semua koleksi Tudung2u
yang pada aku memang kebabom ni dia punya harga
aku memang sangat suka dengan koleksi tudung2u ni..
banyak gilerssss shawl yang cecantik taw..mau xmeroyan aku
so aku nak ajak kowang sama-sama meroyan  lagi sekali ...:p kihkih
eh,jab napa lagi sekali?? 
sebab before ni aku dah penah buat entry sal promosi ni ~klik sini











Dah Meroyan Belum????

Lagi sekali wokey, tudung2u buat promosi untuk pembaca bertuah blog yang 
xglamor langsung ni..-..- *sedar diri..sob..sob

Macam biasa pakai code baucher ni masa nak beli online t ok

AOG2013


Hah!!Habis besaq habis teqang aku highlight,
xnampak lagi umur pendek...bahahah..

Selain tudung dan shawl, tudung2u jugak ada koleksi pin dan butang
semua cantik-cantik..sila la jengok TUDUNG2U NOW


Code Baucher ni sah sehingga 31 January 2014

Terhegeh kat sini napa lagi...??
Pegi cepat!!!! :D


Tuesday, January 14, 2014

Kangkung Trending

"Lenggang..lenggang..kangkung..kangkung tepi telaga
Hari-hari makan kangkung lelama aku jadi Naga"

kihkihkih...woi!!! Naga makan kangkung ke???bahahaha
penah dengar pasal kangkung trending??
rata-rata orang bercakap pasal kangkung skrang....
aku pun tak paham sangat tapi cerita kangkung ni rentetan dari harga kangkung yang jatuh

Tak pasal-pasal kangkung jadi retis terhangat dipasaran tahun ni
Tapi bagus jugak...kangkung memang fv iooll uoolls...uoolll suka kangkung??
so, balik karang iools kena cari resepi baru berasaskan kangkung...
salah satu resepinya kangkung goreng lenggang...hakhakhak...nanok resepi sila request kat ioolss..:D

Tah pape tah..dalam banyak2x benda napa kangkung yang turun harga..
klu minyak ke,tol ke or barang makanan ruji yang turun harga ke bawulah sedap sikit nak hidup..
kangkung kat tepi longkang umah aku pun leh dapat lah..FOC ajer wokey..Sedihhhh!!!! -____-
nak tanam pun senang ,main tabur jer kat longkang belakang umah..confirm membesar gemok2x jer daun..
 Pape pun kangkung bagus untuk kesihatan punya kandungan iodin yang tinggi wokey...hahaha
wokey..bye2..sekian cerita kangkung :D
Selamat Menyambut Maulidur Rasul!!!!!





Saturday, January 11, 2014

Hot Item at here!

Hye kowang...asalammualaikum!!
salam hari sabtu...hah!!jangan tak taw aku sekarang dekat ofis sebab keje..terkejar-kejar aku nak siapkan keje yang pending plus bulan depan audit pulak..huh!! stresss sesangat!!!menyampah!!!

tapi sempat lagi lah aku curi update blog..
bukan nk update apa pun just nak kasi taw sama kowang yang blog shop aku sekarang tengah jual hot item..hot bak pisang goreng panas yang bawu ajer angkat dari mintak panas..hihihi

Bukan pisang goreng panas yang aku jual dan bukan jugak cokodok panas yang marvelossss tu tapi bag tangan..kahkahkah..yeh2x jer barang panas kan??

bag tangan yang aku categorykan panas ni bukan apa, cepat sangat out of stock,...so hot sales mcm pisang goreng la tu kan? 

So, disini aku nak sampaikan pesan kowang dan pesan jiran sebelah umah aku supaya kowang sampaikan pesan ni pada jiran sebelah umah kowang jangan lupa g wusya blog business ioolss uoolls..jangan lupa taw..
g la jenguk banyak barang yang menarik hati tertarik hati dan ditarik hati kat situ..wokey?? 
g tengok sini cepat!!!!!

bye....love you allssss....i'm so happy :D

Happy mcm bag pink ni :p

Monday, January 6, 2014

Bercuti ke Kelantan

Minggu lepas I dah citer pasal bercuti dekat Melaka kan?
So this week, I nak citer pasal trip kat Kelantan pulak…haha
Tiba-tiba dah jadi macam travel person lak kan.

Actually the reason aku ke Kelantan nak attend wedding staff company aku dekat kuala lipis..
itu ajer ke?? Yerlah itu ajer lah..tapi alang-alang aku kat sana ,so singgah lah rumah ofismate aka hr manager dekat Kelantan. Lagipun aku xpernah pergi lagi Kelantan ni..

ni ler si pengantinnyer..staft company aku tu yg laki-laki..

so, seperti disorongkan bantal gebu,terus aku tidor nyenyak…erkkk???? -___- 
*nak b’peribahasa tapi hampeh..hihi ^____^

tak banyak gambar sepanjang aku kat sana..al-maklumlah tompang camera tepon ofismate ajer…
sampai ajer kat kampong pasir tumbuh,kitaowang terus macam…horeeyyy!!!! Aku kat Kelantan doh!!!
OMG!!! Owhh no!!! not believe that…I kat Kelantan????? jakun!!!!*nangis T_____T

Ehemm..ehemmm…Cheery pls behave your self,Kelantan jer kot bukan Scotland!!!
Kowang ni pun tolong lah faham..susah kot wei nk tengok aku bercuti ni.. Xcited dia tu lain macam sikit..macam dapat gula-gula kapas putih disiram sirap merah.hikhokhikhok:p

Kitorang smpai umah dah magrib…mandi dan rehatkan badan kejab dan lepas solat insyak kitorang gerak ke wakaf che yeh..apa lagi shopping la!!! Shopping kan teman karib wanita..hihi

Ini adalah baju tido yg aku beli kat wakaf che yeh tuk si pom 4 beradik + mak aku..
adik aku belikan tshirt..lupa nak snap..baju tuk ayh aku lupa!!!T_T
Gilerrr..kejam,leh aku lupa?? siyes umur dah makin panjang ni, ingatan makin tumpul pulak..hahaha

Esoknyer kitorang shopping dekat rantau panjang..kitorang pergi berempat dengan budak kecik yg demam tapi gedik jugak nak itut..mcm2x reason ofismate aku bagi napa xleh ikut..pas tu buat ayat sedih nak ikut..lastly bawak juga..cian pulak nengok..dok umah pun xde kwn..cian..urmm..
leh giler ko pergi sana..banyak giler pilihan walaupun kowang tidak diberi pilihan selain beli aje..ngeh..ngeh...
sampaikan aku sendiri xtahu nak beli apa..last2x xbeli pape pun..hahahah..*semak jer bawak ko kan?
Owh no…no..ada jugak barang aku beli tapi kecik2x jer…
Spek bulat tu lah barang kecik yg aku rembat kat rantau panjang

Lepas penat shopping kitorang cari makan pulak..pewut perlu diisi wokey,shopping,shopping jugak yeh..
Kitorang makan kat restoran Maras Chin...nama restoran pun dah macam kecing!!!kecing!! kan maksudnya leh pakai syiling lah bayar...bahahahah 
maksud cheery harga standard ler,,xmahal mana pun ..*eceh,padahal orang lain yg bayarkan

ni nasi goreng si Alif yang nafsu mkn mengalahkan owang xdemam 

nampak Ice blended choc tu?? dia punya la tu..kan aku ckp nafsu kalah owang xdemam..

Telor goweng tu pun dia request

cilok ice blended si alif ..hehe


 memang maveloss giler..

leh bayangkan tak kemavelosssan makanan itu diwajah sari ??lalalalala.....

Menu aku nama dia Phad Phet (chicken) dan minuman Ice Green Latee...
yg color hijau sehijau warna daun pucuk pisang tu..

Ofismate aku pun order air yg sama tapi dia punya jenis hot and sweet..
makanan pun sama tapi diowang seafood type

Lepas dah sengkek sebab habis duit..hahaha
kitorang pun balik umah tido xsedar dulu..patutnya malam tu plan pergi pasar siti khadijah tapi lastly xjadi sebab masing-masing dah penat dan sengkek habis dah..dah xde lobang nak korek duit..so decide tido ajer ..kebetulan malam tu pulak hujan..apa lagi tido sedopp ni!!!! zzzzzZZZZZZZZZ

Besoknya gerak balik KL,ofismate aku yang drive smpai KL.

Lambai-lambai kat tuan rumah..siap ckp kat tuan umah next time nak dtang lagi..
hahaha...dasar muka tembok..xtaw  malu..lalalalal

time balik tu hujan renyai-renyai....so asyik stop RandR jer sebab xtahan nak terkocey..




Benti makan dekat Gua Musang..mkn sini xsedap..uweekkk
xkena selera aiii..tapi habis jugakkk!!!kahkahkah

OTW balik jer lebih 5 kali kitorang benti..jadinya sampai KL pun malam dah.
Before Ofismate hantar aku balik kitaorang singgah makan jab dekat restoran pe tah..hahahha
tapi kat pantai dalam...






Ni maksudnya orang keletihan dan lapar tapak kasut..
dushh!!!!dushh!!! ^____^

wokey lah..xnak citer dah..bosan!!!!bye2x..




Wednesday, January 1, 2014

Resolusi 2014

Assalammualaikum kowang!!! Mulakan tahun baru dengan bismillahhirohmanirohim…*ejaan maybe xtepat
Dah masuk tahun baru kan, semua orang kat seluruh dunia ni mesti ada resolusi atau azam nak capai pada tahun ni kan?? You know what??? Me toooooo!!!!!!yahooo….ioolls suka sangat berazam-azam ni taw..tapi sukacita dimaklumkan yang resolusi atau azam aku pada tahun lepas 60% Alhamdulillah tercapai…yehh!!!!!
Ioolls suker sangat uoolls…ioolls harap uoolls pun bergitu…eh..eh???!!! Gediknyer iools…!!!!
Meh sini, aku nak kongsi 10 resolusi pada tahun ini..yup, tahun ni macam banyak pulakkan..biasa 5 jer kan?? Over cheery ni kan?? Pas tu xcapai, stress tak bertempat kan??? Sedeyyy!!!!!

1)      Kurangkan berat badan 10kg setahun…tahun ni macam specifikkan sikit..kalo korang nak tahu ni lah resolusi paling hangat dari aku dari tahun ke tahun maksudnya setiap tahun ada wokey..tapi tak tercapai dek akalku…haha..bukan bermaksud xturun yeh?? Turun tapi sekejab jer..naik ajer yang melampau-lampau…

2)      Percutian bersama keluarga..hah, yang ni biasa-biasa jer..memandangkan aku ni single mingle xpunya keluarga sendiri lagi..family merujuk kepada parent aku lah..aku berhajat nk bawak diowang bercuti sekurang-kurangnya setahun sekali…bagus tak ioolls????kihkihkih..sebenarnya mak ayah aku ni susah sangat nak bercuti ni..bukan diowang xsuka tapi xberkesempatan atas pelbagai factor. Asyik keje jer memanjang, cari duit untuk anak-anak yang tomey kebabom ni..

3)      Tamatkan zaman bujang. Urmmm….yang ni pun dah ada tahun lepas tapi apa pun xdak…hampeh!!!! Dapat pakwe xleh pakai…agaknya aku ni taraf letak kat kaki dia pas tu tendang macam bola..kuang ajaq!!!!wokey xyah nak emo sangat…klu dah sampai jodoh aku dan diizinkan Allah aku nak tamatkan zaman single mingle yang sangan boring ni..amin!!.hikhokhikhok!!!



4)      Buang sikap buruk…ni nekad ke apa  ni? Meh aku nak citer seba sikit. Sebenarnya tahun 2013, terlalu banyak sikap buruk yang aku dapat. 1stly belahak xkira tempat…agaknya saham aku dah jatuh merundum kot. Depan budak lelaki yang aku minat pun aku leh kuarkn tanpa kompromi…amboi???hahahaha…ni macam azam nak jadi perempuan melayu terakhirlah yeh..

5)      Berjaya dalam kerjaya. Xpayahlah aku nak citer sangat pasal kerjaya aku ni sebab so boring sangat. Nanti korang pun malas nak baca kan? Aku just nak melangkah ke peringkat seterusnya untuk mendapatkan increment dan bonus lebih sikit..cewahhh…tu jer niat sebenarnya..hehe..kena banyak kipas boss ni!!

6)      Menyimpan duit. Dalam keadaan ekonomi sekarang yang semua benda naik ni memang kena menyimpan walaupun sekadar 50 hingget sebulan. Bayangkan tol pun dijangka naik wokey, tu tak campur GST lagi..so stress!!!!! Aku nak simpan 100 hingget sebulan..insya allah!! Sikitnyer!!!!T_T

7)      Nak majukan business..aku tak piker lagi nak buat apa untuk majukan business online aku ni sbb kesuntukkan masa. Kerja melambak-lambak sampaikan aku kerap abaikan business online tu..huh!!! macammana ek?? Korang ada idea???

8)      Nak rajin masak..eh?? ini macam punya resolusi pun ada ke?? Of course lah, I punya resolusi sukew  hati I lah..wokey, sebenarnya nak pandai masak jer bukan sampai nak jadi chef wan tu..xde xde..belajar sampai pandai masak bodo-bodo jer..nanti dah kawen senang..suami pun suka. Orang tua cakap nak pikat suami pikat dulu pewutnyer..aceh..ceh..pandainyerr!!! -..-

9)      Menulis novel. Tahun ni jugak aku bercita-cita nak menulis novel and then nak terbitkan…hehe
Saya suka saya suka!!!!

10)   Membantu pada yang memerlukan a.k.a sedekah. Insyak allah,diizinkan allah, tingin nak membantu setakat yang mampu. Atleast meringankan beban.  Yang ni xyah lah nak specifickan kat sini kang dah jadi xiklas lak kan. So, biar aku ajer yang tahu…-_____-


Itu ajer resolusi ioolls uools..tak over kan?xkan?? apa resolusi korang tahun bawu ni..jom lah share ngan kiter..hikhikhik :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...