Tuesday, February 26, 2013

Kisah toyol dapat Brim

Minggu yang lepas punya cerita. Time tu aku baru aje balik keje. Penat tak leh nak ingat, maklumlah keje banyak….keje yg sengaja di delaykan pun banyak..keje yg malas nak kisah pun banyak..pendek kata semua banyak.Aku balik lewat dalam setengah jam..[klu dpt claim OT best gak ni]

Aku masuk rumah dengan emosi penat nak jalan…tak sempat nak letak punggung lagi,tepon buruk aku berdering mintak disepak..eh bukan,mintak diangkat.
Dengan malas dan tensionnya aku kosek2x beg cari tepon..tak dapat. Eh! Tak kan aku tinggal phone kat ofis kot.
Klu tinggal cmne leh berdering la labu..[kebodohan terserlah disitu]
Rupanya, aku letak kat poket luar beg..tempat letak kunci rumah sewa..
Nama Dikmat tertera kat skrin phone. Aku pun tekan butang hijau
"Hah, apahal ang?"
Giler aku,tak sempat dia nak bg salam aku dah sembur.. bukan apa,aku dah masak sngat ngan perangai adik aku sowang ni, klu tiba-tiba kol mesti  ada benda la tu nak ganjing aku..

Pix pinjam pak google....

“Kahkahkahkah..[dia gelak besar]..aku dapat brim,ang tak dapat..kahkahkah.."gelak lagi
Cilaker punya adik, aku dah agak dah..
“Ermm..tahniah lah, selamat maju jaya..” iklas nak mampus aku wish kat dia.
“ Tulah,aku ni  ada tuah. Tak mcm ang,tak dak tuah”
“ Sapa tuah tu?aku tak kenal pun?” spontan aku balas..malas nak layan.
“ eleh,hati panas la tu. Aku kena balik sabtu ni,nak amik brim tu. Ayah ckp tuan badan kena amik sendiri.”
“ Dah tu, balik aje lah? Naik bus senang citer.” Sedikit suggestion untuk adik tercinta.
“ hah, aku pun piker mcm tu jugak…tapi..” Tapi dia tu lain mcm,buat aku rasa tak sedap hati dah..aku diam aje, nak dengar dia punya tapi tu bape panjang.
“….tapi hulurlah sikit wei, aku gaji hujung bulan…”

Pala hotak…

“ Yelah,t aku masuk 100” [akak yg baik dan pemurah]
“ wei,mana cukup wei,naik bus aje pegi balik dah 110..makan lagi,2 tak kira topup nak kol ayh lagi..”
“ Hoi,aku bg tambang balik tu pun dah besar rahmat. Nak balik sini guna la duit brim tu”
“ alah,brim tu cek kot,nak tukar amik masa 3 hari”
“ Ada aku kisah?pepandai lah ang. Ang tu bukan tangungjawab aku, tapi ang bertanggungjawab atas aku. Paham?”
“ Eleh,dengan adik pun nak berkira, aku kaya t tengoklah,aku tak pandang ang aih”
“ ah,xpandang pun xpa xluak pun” tegasnya aku
“ eleh,eksyen..dah ah malas ckp ngan budak kedekut..jangan lupa masuk duit ek, bye sayang”

Ni nak panggil apa ni? Ni nak panggil adik ke nak panggil toyol?
Yang pasti, ni konspirasi untuk mendapatkan duit…
"bebudak sekarang cepat belajar..huh!!"

bye......

Monday, February 18, 2013

Diary budak pengapit



Hai kowang, assalammualaikum..
Hah! Xjawab dosa,hehe
Ingat tak aku  penah citer aku balik kg before CNY ri tu koz bff aku kawen tu..
ingat tak..??
Tak ingat g sinilah~cheery-with-love
Aku yg buruk ni jd pengapit taw…xmau merepek banyak. Biarkan photo bercerita..jom cuci mata photo yg super duper cantik..

















Sudahlah tu..cukup2xlah cuci mata...photo ni semua 3 majlis taw..
Majlis akad nikah,majlis sanding pihak pom dan pihak laki..
yg baju color biru tu majlis pihak lelaki..[aku xde masa majlis tu dah balik pj]
Majlis akad nikah? aku rasa kowang dah leh teka pix mana kan???
[yah..aku tahu kowang bijak]

Pix ni adalah satu2xnya bukti aku jd pengapit..wahaha [tanda merah tu]
[kesiannya ko,,gambar xde ek,buruk sangat kot]


taraaa....hehe

Bye...wasalam..



Friday, February 15, 2013

Story basi dan lemau

Workstation aku yg super duper buzy...la konon..hehe

Gambar diatas adalah situasi atau keadaan yg berlaku pada workstation aku pada minggu lepas3x..3 kali lepas tu. minggu yg aku demam,sakit tekak,batuk,gatai gengkong dan before CNY tu la
mesti kowang ckp pix xdelah buzy sangat pun...kapochi je lebih minah ni
hah!!!!jangan tak taw,tu bawu pix suku..
yg selebihnya xleh tunjuk kang kowang pengsan lak..haha

nampak??liquid bagai cm budak sek menengah dah...
aku ternampak pix ni dlm folder desktop dan bawu aku teringat napa aku leh gatai gengkong dan batuk..
apa lagi klu bukan buah tu..
Baca komen sis nafira bawu aku clever upanya buah limau mandarin ni leh wat batuk..
ishh..bodohnya aku!!!!

kedaqah buah limau sampai xingat dunia [free la katakan]
Ni bila dah habis stok supplier bagi mencari gak ni..
rasa nak makan lagi lah...hahahah 


"Semakin kerja bertimbun
semakin aku tembun...."


Thursday, February 14, 2013

Tips dapatkan perhatian pasangan


Hye uolls para blogger yang dirindui selalu..dan sentiasa diingati siang dan malam…[nipu aje lebih ko ek]
dah lama kan cuti sakit? hari ni aku kembali berblogging dengan semangat baru tapi azam yang sama..haha

meh, nak story sikit kisah last week..

nak dijadikan citer, mood aku minggu lepas bukan ke laut pun Cuma masuk air sikit..mana tak masuk air klu beli beruk band baru tapi tak boleh pakai..uwaaaaaaa…[sakit jiwa raga]..klu beli 2/3 hingget aku tak kisah…

penat terkiciwa,dan frust nonggeng-nonggeng dan merajuk dengan blog,tapi hampa..kerna semua itu tidak mampu menyettlekan beruk ini…memang beruk punya beruk band….
Sib baik ada warranty lagi beruk ni, so ptg tu jugak aku g kedai dia balik dengan niat nak maki hamun tokey kedai beruk tu..tapi malangnya kedai tu dah cuti CNY…uwaaa..hampa lagi..[tu lah niat xbetoi lagi],,,

Aku balik dan merenung nasib..malang sungguh diri ini…salah siapa kah?
Nak marah tapi nak lepas kat sapa? Kat dinding umah sewa aku tu? Xbest ah..aku tumbuk dia,aku yang sakit..
Nak tumbuk2x bantai busuk aku tu??xnak lah xchallenging langsung…
Tiba-tiba..pret prut..!! [bunyi msj masuk]
Ting…!!! [idea bangang timbul]

Aku capai Hanset cabuk taraf baling anjing,anjing mati..
SMS  En.Donat di buka……tet..tet..tet [bunyi keypad]

En.donat: M***** Dah mam?
Aku: Dah..
En.donat: kenyang tak?
Aku: tak..
En.donat: looo.napa tak mam kenyang2x?
Aku: mcm mana nak kenyang klu saya kat sini mkn sowang2x. awak lain la ada pembuka selera..
En,donat: tak lah wak,saya terus mkn nasi aje ngan air sejuk ..xde mkn desert ape pun..[alaihai,  bendulnya pakwe aku ni]
Aku: awk keluar ngan siapa td? Awk jangan ingat kita jauh saya xtahu apa awak buat?
En.donat: mana ada, saya mkn kat mamak kan..mcm biasa ngan kwn keje
Aku: penipu! Makan suap-suap bagai..
En.donat: eh M****, awak dah kenapa meroyan ni? Period ek?
Aku: [erkk..terkena]..awak penipu..saya benci awak..
En.donat: M****, saya keje ni.jab lagi saya kol
Aku: arrggggh….penipu!

N than buat kira- kira 5..4…3…2…1
Tut..tut..tut..tutt..[bunyi kol]…angkat lah apa lagi…

Aku:   hermm..
En.donat:   awak dah kenapa M****?
Aku:   saya benci awak..[gigit bibir,tahan gelak]
En.donat:   laa..kenapa? apa saya dah buat?
Aku:   awk makn suap ngan rembo….[serkap jarang]
En.donat:  kahkahkah [gelak besar]….awak giler ke? Ingat saya gay apa nak suap2  
                rembo..
Aku:   hehe…[gelak…rembo tu kwn jantan dia.]
En.donat:   awak kenapa ni?ada prob ek?
Aku:   urmm..[angguk kepala package muncung itik..bajet mcm dia Nampak]..saya beli 
          beruk tapi xleh pakai..bla..bla..bla..[aku bercerita]
En.donat: lo yeker..bla..bla..bla..bla[dia berleter]..xpe ada warranty kan, after CNY 
               bawak g kedai tu balik okey..
Aku: okey boss![tabik spring..bajet dia Nampak lg]   ..bla..bla..bla..bla..menyembang..

Sekian…

xde benda pun..nak perhatian aje sebenarnya..wahahaha…
[tension aje kowang yg membaca yeh]..

Wednesday, February 6, 2013

Pabila Kebuzyan melanda diri


HYe, kowang apa khabar? 
Aku bawu aje baik demam ..tp xde lah demam teruk pun,mengada-ngada aje lebih..hehe*hark..tuiih

Alhamdulillah, Selesema dah xde tapi kerongkong still rasa gatal-gatal dan sometime batuk –batuk asspecially waktu mlm..sangat menggeramkan perasaan sebab mengganggu mimpi indah aku..

oklah tu kan sekurang-kurangnya tenang hari-hari aku tak soksek-soksek lagi..sampai tisu tandas aku bedal buat lap hingus..sungguh tak senonoh..

2,3,4 menjak ni aku buzy sikit, sampai xde masak nak bw. Kat ofis lak ada audit bagai. Mana tak buzy klu semua keje nak urgent. Urgentttt aje keje..xurgent xleh, nanti top management tak Nampak lak wat keje. So semua keje sengaja diurgent kan..buruknya perangai.

Hoi, xsihat pun leh berleter panjang yeh?
Opss..bukan sebab xsihat tapi dah nak Chinese new years..feel raya dia lain sikit.
Horey…raya sakan la kowang yeh..mesti bercuti panjang di kg yer tak?

Aku nak citer lain tapi dah mcm melencong ke lain dah ni..

Dis week aku xdpt bw ,nak rehatkan badan, rehatkan otak dan rehatkan perasaan sebab 2 week ni letih sesangat, letih badan,letih otak dan letih perasaan…amik kau, sekali harung aku bedal.

But don’t worry Dream shop aku still open,tapi delivery after raya lah yer..hahaha

Pada yang xjemu2x terjah aku tu terima kasih banyak-banyak….
In sha ALLAH mood aku kembali dan kesihatan aku tersenyum riang aku akan balas balik terjahan kowang..*apa bahasa aku pakai ni?dushhh2x..

Yang dtg tu tinggalkan link yeh..
Selamat tahun baru yeh semua..selamat bercuti dan berhati-hati dijalan raya..
Majulah sukan untuk Negara…..*pitam

Kowang, tolong jaga kesihatan..okey..
Bye, Assalammualaikum…

P/s: Tengok?wat entry pun dah xde rasa...tawar aje.huhu

Pandang tanpa berkelip..
pukau!!pukau!!pukau..[sebut 3 kali]
Dan Kowang rasa pening,mengantuk..
Dan kowang tido...hah!bawu lah leh rest..wahahahaa

Friday, February 1, 2013

Hati yang dihancurkan


Meskipun aku tahu aku tak layak untuk semua ini,tapi ketahuilah bahawa aku tetap mengharapkannya.
Meskipun aku tahu,aku tak mampu untuk mencapainya,tapi aku masih ingin berusaha untuknya.
Meskipun aku tahu rezeki itu bukan milikku tapi aku tetap ingin memilikinya
Kerna aku tahu ALLAH itu adil dan maha memberi limpah kurnianya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...