Nuffnang ads

Thursday, August 1, 2019

Aztec Secret Indian Healing Clay Mask REVIEW


Assalamualaikum uolls...

Sejak akhir-akhir nih viral semula product clay mask yang mampu menyelesaikan masalah jerawat dan mengurangkan resdung. Aku tulis viral semula yeh, mean product nih actually dah lama viral. Tapi biasalah, walaupun pernah viral Masih ada segelintir yang tak tahu tentang products magic nih. Sama Ada terlepas pandang, atau tak koser nak amik port!!kihkihkih

Okey... product ini Adakah Aztec Secret Indian Healing Clay Mask

Masa Aku sekolah dulu Aku dah pernah pakai clay mask nih...Aku panggil Lumpur Gunung berapi. Dia bagus untuk melicinkan kulit. Tapi Clay Mask Yang Aku pakai dulu from Indonesia. Abang ipar Aku dulu kerja kapal...setiap Kali balik dia mesti bawak balik untuk Bini dia, so Aku mcm biasa tumpang sekaki lah Kan huhu. Tapi Clay mask Yang Aku pakai tu bancuh dengan air biasa ja. Mungkin sebab tu masa umur remaja Aku Tak Ada masalah kulit. Clay mask nih memang product magic pada Aku.  


Aztec Secret Indian Healing Clay Mask adalah Lumpur/tanah liat yang dimuntahkan daripada lahar gunung berapi dan dibiarkan menyejuk dipermukaan bumi.  Clay ini adalah 100% Calcium Bentonite Clay dan merupakan elemen mineral semulajadi.
Clay mask ni asal dari USA k. 


Aztec Secret Indian Healing Clay ni Mempunyai structure molekul mineral yang unik dan membawa caj negative. Di dalam kulit wajah kita pulak, terkandung pelbagai racun dan toksin yang bercaj positive. Lapisan clay ini secara perlahan-lahan akan menarik keluar segala bahan kotoran. Dengan tersingkirnya kotoran ini, jerawat dan blackheads  juga dapat dipulihkan taw. 

Yang Aku try nih trail set. 
50ml Raw Apple Cider + 
50g Aztec Healing Clay

Harganya RM 22 sahaja exclude postage.
Nak pakai clay mask nih tengok pada jenis kulit. Macam Aku jenis kulit normal, so 1 Kali seminggu pakainya. Trail set nih, ckup Aku pakai untuk sebulan. Yang nak Cuba dulu best ke tak boleh lah Beli trail set nih.

Dapat free gift mask bowl, spatula dan sheet mask. 

Cara pakai mengikut jenis kulit
Kulit berminyak - 2 Kali seminggu
Kulit normal - 1 Kali seminggu
Kulit kering/sensitive - 2 Kali sebulan

Penggunaan yang konsisten:-
1. Kulit wajah rasa lebih lembut seperti kulit bayi
2. Liang pori akan mengecil
3. Kulit wajah rasa tegang
4. Jerawat pulih lebih pantas
5. Mengurangkan resdung

Baca jugak: 

Step untuk pakai clay mask. Boleh click gambar untuk baca.


Aztec clay mask ni dtg dlm bentuk powder, so dia agak jimat disitu.  Hati-hati dengan clay Mask tiruan. Original color kelabu mcm nak hijau Sikit. Kalo Yang tiruan dia color kekuningan. Satu lagi original bila bertindak balas dengan cuka Apple dia berbuih-buih. Dia bancuh dengan cuka Apple untuk balance Kan pH dia. 

 Pakai  clay mask  ni kena guna perkakas plastic k, metal tak boleh. Sebab apa? Kalo guna besi nanti semua zat, nutrient and what ever goodness yang ada pada clay tu akan hilang. So sia-sia ja nanti.

Pakai Aztec clay mask nih tak perlu lama-lama. Dah kering ja dah boleh cuci. Elok cuci dengan air suam, senang tanggal.

Nampak? Pakai Clay mask ni, nak senyum pun susah. Dia tarik kulit tegang, ketat dan berdenyut kulit. Actually dia sedang sedut keluar segala jerawat, blackhead Whitehead, Minyak dalam kulit tu. 

Rasa Bersih dan licin kulit Lepas cuci. Aku dah pakai lebih 4 Kali...Rasa kulit dah kurang berminyak sejak amalkan clay mask nih ... jerawat pun tak berani nak Naik.

Kalo Lepas pakai, kulit jadi kemerahan tu normal taw..dalam 15-30 minit dia Akan hilang merah2 tu. Merah-merah Tu kesan sedutan tadi lah. "Masak" habis jerawat yang Ada kat kulit.

Kakak Aku pun pengguna clay mask nih...dia Ada resdung taw. Sejak amalkan Clay mask nih, resdung dia dah berkurang. Gatal-gatal hidung dah tak Ada. Kalo dulu memang kena standby selalu napkin kat bahu sebab hidung gatal-gatal. 

Mak Aku, laki aku dan MIL pun Aku Kasi Cuba. So far diowg suka sebab gatal2 hidung tu hilang. Hahaha..laki Aku tu kena paksa Sikit ...lelaki Kan mana mau pakai semua Benda alah nih.. sekali pakai suka pulak dia...siap request lagi nak pakai, Rasa mcm buat facial yg exclusive katanya. Mana tak nya..siap tido berdengkur lagi.
Hahaha...Berat nanang!!! šŸ˜†

Nampak? Licin k Muka laki Aku Lepas pakai Aztec clay mask ni.

 Nak cerita pun susah, uolls kena Cuba dan rasai sendiri. Sesuai dengan tagline dia "Feel your Face Pulsate"

Boleh wasap aku untuk order Dan pertanyaan k, www.wasap.my/60175433604

Atau 

Shop link: shopee.com.my/ctcheery87

Atau

Comments jer kat entry ni, nanti Aku reply yeh. Hehe


10 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...