Saturday, December 31, 2016

Terus mengorak langkah dengan izin Allah


Assalammualakum uolls

Selamat Tahun Baru

Hari nih dah hari terakhir Tahun 2016. Perasaan aku sekarang nih bercampur baur...Yelah bila flashback apa yang dah aku lalui sepanjang Tahun ini, rasa syukur sangat. 

Ada yang happy, ada yang sedih , ada yang terus rasa nak buang jauh2 tak mau ingat lagi Dan paling bangga ada yang rasa nak tepuk bahu sendiri sambil cakap 'well done, Hawa....Well done !" Hehehe

Apa yang aku bergitu pasti kan, aku rasa pengalaman itu yang mematangkan aku dan rasa syukur yang tak terhingga kepada Allah atas segala perancangannya yang Maha sempurna untuk aku...dan tak kurang jugak urusan yang Allah permudahkan atas sebab Kasih sayang Nya yang maha hebat.

Alhamdulillah.. Sekurangnya masih bernyawa hingga hari ini.


Insha Allah Kita kutip setiap pengajaran dari pengalaman 2016 Dan jadikan ikhtibar untuk menjadi lebih baik dan lebih berjaya lagi masuk Tahun 2017 nanti.

To end my 2016...Aku dah jadi tunangan orang Dan to beginning of 2017 Insha Allah aku akan jadi isteri kepada seorang suami terhebat yang Allah jodohkan untuk aku.

Insha Allah doakan semuanya dipermudahkan seperti yang direncanakan. Sesungguhnya Rezeki Dan Jodoh tak pernah Salah alamat Dan Allah tak pernah izinkan sesuatu yang sia-sia mahupun menganiaya hambanya...Kan?

Every single thing happens for a reason, every single thing happens to make us a better person.

#

Sunday, December 18, 2016

Majlis Tunang simple dan low budget


Hoyeahh...Tak sabaq nak up entry nih taw. Entry nih memang banyak gambaq ...ceewiii tak habih g owg kata. So sapa yg rabun tu p pakai spek mata, yg pakai lens sedia eye more siap2 sat g kelabu biji mata. Yg lapaq pun sama standby makanan banyak2 letak Kat sebelah. Tujuannya supaya anda focus dengan entry nih dan tak gerak mana2.hehe

Yup 12/12/16 sempena hari maulidur rasul, ada hari lain jugak...hari yg ditunggu-tunggu oleh aku dan family dan en tunang jgk iaiitu hari .....dah mcm baca budget 2017 dah hahaha....iaiitu.....hari pertunangan aku. Tak yah nak nervous sngat lah...aku lagi nervous baq ang. Seronok lebih pun ada. Aku siap pesan Adik badik aku pakai lawa2. Pakai Baju warna silver atau coklet. Tak kira apa pun terjadi mesti kena cantik. Havoc ja lah lebih tapi non ada pun nak follow...pakai suka hati pewut pedai depa ja. Family member aku nih memang jenih ketegaq sikit...baka yg sama lah katakan nyer....hehe

Majlis start pukul 2 ptg...tapi pukul 12 aku kelangkabut siapkan hantaran. Hahahah...Sian semua buat last minute. Pelamin pun sama pagi tu Bawu gubah bunga. Pagi tu kul 9 kuar pegi pokok sena nak beli span dan reben ...kedai pulak xbuka lagi tnggu sampai kul 10 Bawu buka. Apa lah Kedai Kat Kedah nih..lambat tul nak bukak....mcm mana nak untung lebih.

Nasib lah aku ada kakak dan kenkawan yg boleh membantu ... alhamdulillah semua dpt disiapkan sebelum keluarga tunang datang.

Alhamdulillah..dah Selamat pun jadi tunangan kepada Ahmad Shahrin. My simple engagement.. serious simple sangat tapi puas hati. Meh aku share Kat blog. Majlis Tunang nih memang aku plan nak wat sesimple yg boleh ....kalo boleh nak sarong cincin ja ...Tapi nampak sangat la plak si pompuan nih kedekut hidung masin hahhaha :p

Okey....ning dhia...senarai semak majlis tunang saya...Eh bersaya-saya plak..^___^


Hantaran 


Kek nih hantaran dari sebelah lelaki.. comel kan? Comel mcm en tunang Hehe

Eh..biorlah aku nak puji..tunang aku :p

Hantaran nih kami buat 5 berbalas 7. Mula-mula aku ngan en tunang nak wat 3 berbalas 5 tapi Mak encik tunang g taw nak buat 5. So aku kena Balas 7 lah. Ikut kan hati aku nak wat 1 Balas 3 ja tapi nampak noyy pemalas nya tu...nak Selamat ikut kan ja lah hehehe 


Yg atas skali tu hantaran dari pihak perempuan. Bawah dari pihak lelaki. Hantaran dari pihak aku, semua handmade, aku buat sendiri ja....Eh bukan, aku kerah tenaga Adik badik and kenkawan yg ada pagi tu... sampai Mak buyung pun kena kerah...kahkahkah #gelakjahat.

Cost clear boxes tu aku beli 4 pcs ja x RM 6.80, bunga 8 jambak x RM 2.00, buah buahan RM 30....yang lain aku tak keluarkan duit pun sebab pemberian dari hakak2 aku tercinta..untung ada kakak ramai nih baq ang. Untung gak jadi Adik pompuan bongsu nih. Semua sayang aku kahkahkah...(dah riak plak dia) πŸ˜‚

So. Total cost untuk hantaran adalah RM 75.00. aku genapkan ja kos nih sebab reben semua tu aku tak hingat plak harga.

Pelamin 

Ini paling penting....walaupun penting aku punya pelamin ni just gunakan apa yg ada ja. Untuk langsir background aku pinjam hakak aku punya. Langsir dia Bawu siap ja taw...belum pakai lagi. Aku soh dia g amik Kat tukang jahit ...aku nak ceewiii dulu hahaha. Tu Pasal kening langsir ni singkat...cacat sikit lah, tapi aku peduli apa...cacat2 nih kan istimewa. ...hehe nampak sangat kan langsir pinjam hehe


Sofa dan carpet pinjam Mak aku ...bunga pun pinjam Mak..so kesimpulannya kos pelamin adalah zero hahaha (Selamat banyak duit aku nih πŸ˜‰)

Atoii...cantik nya pelamin aku...auummm!^___^


Jurugambar

Okey next...cos utk jurugambar pun zero, sebab aku banyak amik gambar sendiri...mintak orang snapkan ja. Sebab tu gambar Adik badik and family tak dak. So pada yg mampu sila lah titik berat kan utk upah jurugambar yeh. Pada yg tak mampu tiru mcm aku selfie and wefie ja hihi. Pada aku malas nak upah sebab kan kata nak simple and low budget. Nikah nih Bawu kita Beria and buat all out. Bukan takat family, kita Ajk satu kampong bergambar yah hikhik. So cost masih lagi zero.






Baju bertunang dan Shawl


Korang pun boleh tengok betapa simple nya Baju tunang aku tu. Nih Baju mcm nih tahap pakai pegi kenduri sebelah umah ja kan. Harganya tak sampai RM 70 pun dan shawl RM 10 beli Kat pasar mlm. Shawl aku jahit manik sndiri....letak lace bunga atas Kepala pastu jahit manik bentuk pearl. Lace bunga tu suku meter ja harga tak sampai RM 5 pun. Pearl pulak jumpa hak lama xtaw kurun bila... Pearl Putih ja beli. So cost Baju tunang around RM 90.



Solekan dan dendanan

Untuk solekan... best friend aku ni yang makeup kan. Dapat jimat gak Kat sini sebab F.O.C.hahaha. kalo korang berminat ngan makeup dia boleh la contact dia kat Fb Iza maziana. Cari lah insha alah jumpa...hehe Kalo nak contact no dia boleh pm aku. 






Warna Tema 

Warna Tema aku mcm mcm..hahah. sebab barang yg digunakan pun pinjam ja so temanya adalah pelbagai. Tapi bila nengok gambar yg di snap cantik ja kan...boleh lah ceria ja hehe

Menu makanan


Menu makan aku tak snap....nih yg aku nak makan nih mee Bandung. Ada desert jgk mcm kuih2 kek2 ..lagi apa entah.

Bab makanan nih aku tak fikir langsung pun. Semua serah Kat Mak aku. Masak2 nih pakat atau owg panggil rewang. Keluar duit utk bahan2 masak ja. Budget bahan masak nih aku tak berapa sure...sebab Mak aku yg sponsor. Kalo ikut kan aku nak buat majlis sarung cincin ja...nak mkn sila balik umah sndiri....hahahah giler kejam!πŸ˜‚

Tapi masa pegi beli brg tu aku ikut...Kalo xsilap aku dngar cashier baca harga kan... around RM 300++ mcm tu. Tu pun ada selit brg keperluan lain lagi.hehe


Jemputan 

Disebabkan majlis tunang nih simple ...makanya jemputan pun tak ramai, saudara Mara terdekat dan sahabat handai terdekat dan rapat ja. Dan tak lupa jgk wakil utk rundingan masa majlis nanti.






Conclusion...aku dah penat sngat nih menulis. Jari dah cremmm... Total budget semua less than RM 600.


Alhamdulillah semuanya Selamat...aku Selamat en tunang pun Selamat dan aku happy jadi tunangan orang. Dah lepaih nih uncle pak guard and abg warehouse tak leh ngorat aku dah...dia nak masuk jarum ja aku tunjuk cincin Kat jari... jeng....jeng... jeng...hahaha motif sangat!

Now tak sabaq nak kawen...Eh? Gatai noh!
Tak sabaq nak prepare utk incoming majlis pulak. Moga berjalan lancar dan diberkati Allah. Coming soon tu lagi 2 months ja taw.

Ermmm...wajah en tunang aku surprise yah..nanti tengok masa kawen yah..hehe muah ciked.


Nanti aku up card jemputan..semua dijemput utk memeriahkan majlis.

Klik ads...nak kahwinπŸ˜‰


Thursday, December 1, 2016

December bulan bermalasan



Hah...tajuk leh tahan pemalas kan? Hahaha
Memang malas nih...leh plak update blog masa keje, yerlah...Bos meeting Kat ats, kita apa lagi bermaharaja lah Kat bawah.

Bersila ats kerusi, meja kasi sepah2 sikit. Hah dah boleh menaip dgn selesa. so kalo tetiba Bos turun sempat lah cover buat keje. Lakonan tu kena win yeh adik-adik πŸ˜‚
Bahahaha....buruk perangai!



Nampak nih apa? Ni acar buah, boleh dikatakan my favorite jugak lah...Tapi acar limau aku tak mkn yah...iolls tak tahan Bau dia...nak masuk tekak pun rasa loya.

Colleague aku kasi....dia cina, jiran melayu dia kasi tapi dia tak makan pulak. Tengok rupa pun dia dah mcm takut nak mkn katanya hahaha 

Banyak cerita yg aku plan nak update kat Blog nih tapi banyak yg tertangguh akibat dari kemalasan aku nih lah...lastly tak update jugak....mcm open house Kat umah Tan Sri tu. Eh hello open house raya Puasa okey, Tak kan nak cerita jgk...? Hahaha tapi tak salah kan if update jugak? Hehe

Semalam Bos aku buat appraisal department purchasing...depart aku lah tapi yg tak boleh blahnya appraisal colleague aku bukan main lama. After lunch sambung lagi, okey! Tapi bila sampai turn aku tak sampai pun setengah jam. Bengkek jer colleague aku !! Hahaha

Tapi still banyak yg Bos aku complaint Pasal aku...dtg lambat lah...banyak melepak lah... planning lambat submit lah...takdak sifat leadership lah. Aku dah terngagaa...nak leadership sapa kalo aku sndiri pun owg bawahan. Hahaha..

Pasal planning lambat tu takde lah lambat pun...aku just be a last person submit tapi still dlm due okey...wat lek wat peace dah lah. Kecoh pulak Bos aku nih...hasil gossip ngan colleague aku ptg smlm confirm aku tak dapat dah bonus hujung Tahun nih. Hahaha...bkn apa cara dia brief aku tu mcm tak puas hati ja ngan aku. Tak kisah sangat lah bonus tu...aku pun Bawu ja setahun ngan company so jasa tu company tak leh nak kenang and bayar lagi kan... hehe...tapi leh naik gaji kan Bos? Please.....huhu

Semalam jugak hari yg sedih sebab sorang senior sales manager berhenti. Smlm adalah last day dia. Pakat menangis berjemaah...aku dok tahan2 ja tak nak nangis...ego kononnya ...Tak kewl lah nangis! Tapi sebak tak leh nak tahan...huhu

Nih hah, kasi teaser sikit..yang pakai Baju pink tu. Tolong abaikan segala gunung ganang, gua kelam atau hutan belantara yang korang nampak dlm gambar tuh yeh....malas nak edit. Kan dah bagitau December bulan kemalasan tadi.... hikhikhik 

Okey lah sampai sini ja...nanti aku up gambar farewell ngan pinkish Mrs nih okey.

Bye...iolls is malas πŸ˜‚

Saturday, November 26, 2016

Sensitive kah aku?


Dah suka plak nak bincang sal isu-isu berat...hehe
Tetiba isu berat perhal.....dah lah update sebulan sekali hahahha...
Sesekali nak tunjuk pandai leh kan.

Lompat punggung aku baca newspaper Metro Pasal tajuk isu 'TOng Awet Mayat' tu. Awet Mayat' okey...bukan awet muda! (Okey, tak kelakor)

Sebenarnya aku dah dengar Kat radio era pun pagi tadi tapi mcm biasa lah aku kan jenih tak amik port sangat. Tak tanjat pun lah sebab aku dah cukup tanjat dan hangin dengan kete kenari ek yg cermin tingkat mcm akuarium tu. Dia duduk line kanan tetiba masuk line kiri nak potong que. Kiri memang clear masa tu, so aku memang tengah tekan minyak nak laju sekali dia zappp masuk kiri ...terkejut aku. Untunglah aku sempat tekan break dan package hon tanda geram sngat dah dan kete belakang aku pun sempat break. Kalo tak memang naya lah hujung2 bulan mcm nih duit nak melayang plak. Bengong punya kete.

Ko kalo dah bengong sangat pun jgn tunjuk sangat. Ko masuk lah sikit2 Kepala kete ko tu... owg belakang kiri tahu lah ko nak masuk...so owg boleh bagi laluan Kat ko. Dah mudah... bkn susah pun. Lesen terbang ke hape ko nih. Pagi2 dah buat aku badmood.

Okey dah sesi luahan perasaan ....sambung citer apa tadi? Hehe 


Kesiannya lah hai Kat dua beradik kecik tu...atoii!!! Apsallah bengong sangat. Apa budak kecik boleh buat?....Tak ada kudrat pun nak melawan. Nih masalah bila kita kurang sensitivity. Sampai melayang nyawa bebudak tu di buat dek teman lelaki ibu dia.
Paling tak tahan ibu dia buat apa ek? Apsal biar ja owg tu buat mcm2 Kat anak ko?

Aku serious tak paham...aku agak couple tu psyko lah tak pun sakit jiwa tahap otak mati. Fikiran dah tak boleh rasional. Wei...org gila pun sayang anak lah!

 Dimana letaknya naluri ko sebagai seorang ibu? Anak ko , darah daging ko...ko yg lahirkan dia...ko lupa ke kesakitan yg ko kena tanggung saat lahirkan bebudak tu? 
Anugerah yg tak ternilai Allah kasi ko. Couple lain ramai yg diuji tak punya Ank...tapi ko? Tuhan kasi ko buat mcm anak patung dpt kat market ja. Adoilah !!!

Bayangkanlah.....darah daging ko sendiri kena pukul sampai mati, sebelum tu kena dera bagai....lagi ko diamkan diri tak buat apa2? Suspek yg dera tu pulak bkn laki ko, tak ada ikatan apa pun sesuka hati nak pukul anak orang...bengong sungguh lah!

Okey lah...mungkin ko takut sngat. Tapi ko boleh ja kan suruh si kakak tu lari mintak tolong? Ko boleh ja kan jujur dengan pengasuh bebudak tu anak2 ko kena dera. 

Bila polis datang siasat boleh pulak ko maklumkan Kat polis anak pompuan ko kena pukul sampai lembik dan anak lelaki ko pulak dah mati disimpan dlm tong ikan. Madam tu aja? Boleh? Owh...stress aku pikir. Logical tak isu nih sampai tahap nih?

Sedih aku! Apsal ibu dia tak kena pukul skali hah? Pelik aku! Kes macam nih penah jadi dah sebelum nih ..Tapi tu lah.... sensitivity tu kurang...sebab tu kes seakan sama terjadi lagi. Macam mana ko boleh taat sangat dgn lelaki yg belum ada ikatan dgn ko? Siap boleh biar dia buat mcm2 Kat anak ko. Mana kasih seorang ibu? Mana kemanusiaan ko?

Apa nih? I cannot accept okey....boleh jadi gila kalo kena Kat ahli keluarga sendiri.

Ya Allah...mintak dijauhkanlah.

Tu satu hal...nih satu hal lagi. Kalo Kat office ni....isu hangat Pasal asset pompuan, hot item.. giler orang kita sekarang nih! Ko boleh dok pi jaja citer Pasal budak lelaki tu stim tengok aset bdk pompuan tu. Ko tak leh pikir semua tu aib orang? Ko dok pi jaja citer tu sama lah mcm ko jaja aib orang tu. Elok-elok minah Polan nih tak taw ...ko dok jaja dah jd taw dah...pastu minah Polan nih pulak pi jaja Kat orang lain. Jaja aib orang tu dosa ..bengong! Satu hari tuhan bukak aib ko Bawu ko taw kain ko tinggi ke rendah....terkoyak ke terbukak. 

Hello...yang memalukan mcm tu ko tak yah citer lah ...jaga sikit perasaan orang. Ko ingat dia tak ada perasaan malu ke. Walaupun dia happy good lucky... sporting sekali pun...ada limitation...respek perasaan owg lain...fikir sensitivity owg lain. Bawu orang pandang tinggi Kat ko. 

Maaflah kalo ada yg terguris ataw terkesan ngan entry nih. Ada yg fikir aku poyo ke hape ke.... sebenarnya peringatan utk diri aku sndiri jgk. Jaga sikap... attitude kita. Kdg2 menguris perasaan owg lain...yg kita nampak dan sedar boleh mintak maaf. Yang tak nampak and tak sedar tu nak Kira mcm mana? 

Eh...aku nak period ke tetiba emo??
Auummm....huhu

So conclusion nya disini...tolong lah ingatkan diri masing2 memikirkan sensitivity persekitaran kita.

Akhir kata dari diri yg poyo ini...

Kurangkan controversy....hidup dgn aman....bahagia dgn reality 

Hahaha....kewll tak statement? :p




Wednesday, November 9, 2016

Manja noy....noy bebudak sekarang

Nak membebel sikit Kat blog hahaha. Lama jgk bior blog bersawang tak hupdate tetiba muncul nak membebel. ko dah kenapa? Sawan Angin???πŸ˜‚πŸ˜‚

Aku bukan apa ...nak jgk sawan bila baca issue yg viral bebaru nih Pasal apa tu...Pasal bebudak sekarang!!! Ada yg bapak pukul anak dgn wayer break tu. Aku bkn lah nak kata setuju ngan tindakan bapak dia tu...cuma masing2 kena tahu limit lah. Sah2 kita beragama Islam..nabi Muhammad dah kasi guidelines mcm mana nak ajar Ank. So pepandai lah kan....

Teruk gak bdk nih kena pukul.

Kdg2 pukul sampai ada kesan tu lah pengajaran terbaek, buat kita jd owg. Teringat aku kecik2 kena tenyeh ngan kakak sulung sampai selop sebab curi duit dia 2 hingget. Kalo dia tak buat mcm tu now aku rasa aku dah jd pencuri yg terkenal dan comel hahaha.  πŸ˜‚πŸ˜‚

Tak cita lagi selalu kena tibai ngan Ayh guna btg paip sebab slalu gomoi ngan kak Pojah. Tips Mak aku kasi lari sebelum btg paip hinggap Kat bdn...Kalo kena jgk nasib lah...pdn muka 😭😭

Mak aku tak kan bakup punya kalo sah2 kita si anak yg melampau. Dia perati ja...kalo Ayh aku melebih mengajar ank Bawu dia jd owg tngah. Perangai entah hape2 mcm mana tak marah...bak kata Mak aku perangai mcm hantu ...hahaha

Tapi bapak pun main peranan jgk..nak pukul tu berpada-pada lah yeh..
Mulakan dengan membaca bismillah insha allah xkn melebih-lebih menghukum Ank.

Kalo geram sngat ngan Ank memang Mak bapak leh naik hantu...

Satu lagi yg viral Pasal bdk sekolah kena jemur panas atas tar tu. Tak sure plak jln raya atau pun Kat tar assembly sekolah. Pada aku tu baru sikit ja kot. Aku dulu kena lagi teruk..kena berlari pusing padang bwh matahari terik, kena kutip sampah, kena cuci toilet, kena berdiri ats meja, jln itik keliling bangunan sekolah sebab tak bawak buku. Malu Beb....kelas2 lain pandang gelakkan ja...siap kena bahan lagi ..nampak kita ja buat bunyi itik...sabor jerlah aku..Tapi buat tebai muka ja lah. Sebab ko pun perangai sama ja suka bahan kan owg... hahaha. Siap warning 'hari nih hari ang esok hari aku!' . So pengajaran Kat jln itik tadi tu...Lepas  tu memang seriklah nak tinggal buku lagi. Hahaha

Pemahaman cara kampungnya, semua denda2 tu lah mengajar kita menjadi lebih baik..dia build kita punya attitude dan jati diri. Buat kita jadi orang bkn hantu atau pun sampah.

Pengorbanan cikgu nak ajar kita jadi orang...diowg amik tugas ibubapak sebagai tanggungjawab. Didik student utk jadi orang.

Tapi generation sekarang itu tak boleh ini tak boleh itu tak patut ini tak patut.

Cadangan aku ...apa kata makayh duduk rumah Didik dan ajar Ank sndiri ...aci potong kuku korang pun leh naik hantu ngan perangai bebudak sekarang.

Manja tak kena gaya...manja noy...noy

Okey lah, sampai disini Saja entry aku. Mcm tak dak point hahahah...
Eh....dah kata Bebel ..memang takdak point lah kan.. kihkihkih

Muah ciked 😘

Xoxo
C_cheery

Saturday, October 8, 2016

Warehouse Sales (Clearance stock) di Glemarie Shah Alam 08&09 Oct 2016


Hello you all...meh aku nak update laju-laju pasal warehouse sales ni. Laju-laju bkn apa, wisau jugak tak sempat nak update. Aku kan buzy kalah najib. Kihkih

Wokey....ini betul-betul entry copy paste hahaha.


Today and tomorrow ada warehouse sales Kat glenmarie. Kali nih memang tak ada kirim2 lagi mcm bln April lepas. Kali nih pegi beli sendiri yeh...ioll tak larat nak handle lagi...hehe

Pelbagai barangan yg murah dan mampu milik korang boleh dpt kat sini. Most barang adalah murah dan berpatutan. 

Antaranya...skincare, hair care, body care, cosmetic, healthy food, brg baby jenama pureen, brg2 basuhan, panggil pe ek...mcm sabun basuh Baju semua tu.





So Pada yg nak shopping boleh  datang di warehouse sales kami pada 08 & 09 Oct 2016 di alamat dibawah;

No.12A, Jln Perunding U1/17,
Glenmarie Industrial Park,
40150 Shah Alam, Selangor.

Date: 08 & 09 Oct 2016 (sat & sun)
Time: 9.30 am - 5.30 pm


Detail lagi boleh refer sini - tempat


Jumpa korang Kat Sana yah ^__^



Monday, October 3, 2016

Raya Aidiladha bersama keluarga di kampung

Mood tengah mencari mood!!
Rasa mcm nak copy paste ja entry raya haji Tahun lepas, gambar ja lain. Hahaha

Raya haji Tahun nih tak ada kelainan pun dengan raya Puasa hari tu ...sebab apa taw? Sebab Baju tak salin....Baju raya yg sama ! Uihhh....sedih tuuuu... actually Baju tak dan siap...rasa nak hempuk ja tailor tu ngan Kotak tisu tapi fikir balik xsampai hati sebab akak aku sendiri...hahaha

Aku tak kisah sangat pun pasai Baju yg tak siap tu sebab aku dah biasa pakai Baju raya yg berulang....kalo tak pakai Baju yg berulang tu bkn aku lah...mungkin saka !! Kakakaka :D


Nih aktiviti petang sebelum raya. Kasi kambing mkn petang. Tebas sikit daun Sinai kasi kambing. Daun Sinai nih fv kambing sejak azali k. Kdg kambing sanggup panjat pokok Sinai nih. uiihh... tak takut mati ka? Aku pun tak tau kenapa. Maybe banyak khasiat.

Kambing2 nih bkn utk bkn utk korban yeh...kata Ayh simpan utk majlis kahwin aku nanti...warghhhh...terharu cheq ...harapan seorang Ayh utk anak perempuan nya. T__T

"Sedar lah wahai lelaki, perempuan yg kau sakiti ini adalah Ank perempuan yg mati-matian dibahagiakan oleh ayahnya"


Cupcake utk ayah...uiih tewus buat cupcakes...tapi Ayh xmkn pun so surve utk tetamu pulak... kahkahkah 

Aku up status cupcake nih kat ig. Semua mcm wah...simpan sikit nak sikit... tapi raya xdtg2 pun hehe...rare sngat ke Cupcake di hari raya haji? Hah?...rare sangat ke?

maaf yeh 30 yg terawal sahaja 
^___^


Anak dara sunti nih pakai shawl collection aku...ct cheery lah kononnya .


Budak2 pun suka pakai taw sebab kain material lembut jenis tak panas. Pagi sampai ke petang taw diowg steady ngan shawl nih. Korang boleh follow ig aku utk review atau utk order yeh @ctcheery


Terdapat dalam pelbagai corak!

Mak Dara ngan Ank dara pun suka pakai
Hehe ^_^

Dah follow ig aku tadi? 

Pastu korang layan gambar jer lah ek..




Lepas raya Kat umah semua selesai..kitorang keluar beraya pulak. Tinggai Mak ayah Kat umah jab layan kenkawan diowg...pastu petang sikit Bawu jd driver diowg bwk g beraya. 


Datang raya umah si kenit aqila nih. Dinding umah akak aku penuh ngan hasil seni dia. Yg nih memang betul2 rare...Tak dak juai punya Baq ang hehe


Wefie depan umah mertua akak aku. Pun boleh...hehe



Nih hari ke dua tak silap aku. Pegi kenduri tokcikmeh ...Ank tokcikmeh yg kahwin..harap maklum hehehe 

Qaisara buat malu masa Kat meja mkn nih. Dia ckp nak nasi...aku amik nasi letak kuah letak aym...tapi aym berempah tu tinggal serdak-serdak ja. Pastu dia boleh ckp "apa? Serdak aym ja? Mai kenduri jauh mkn serdak aym ja" dgn buat reaksi kiah propa...kuat plak tu dia ckp...ang nih qaisara wat malu muka tokwan ang ja kan. Tapi tokwan ngan tok leh bantai gelak...eh?

Aku pulak yg rasa nak sorok muka bawak meja. Qaisara nih memang petah bercakap. Padanlah Ayah and abg dia panggil dia Mak nenek. 

Hahaha..dimaknenekkan ja bdk kecik nih


Ini gambar tokcikmeh ngan ayah. Yang Baju merah tu. Saja snap gambar kabur. Kang dia glamour melebihi aku pulak...mana aci!!!!πŸ˜‚

Tokcikmeh nih sebenarnya sepupu Mak aku. Tapi tak taw lah napa pangkat tok..agknya dah terbiasa panggil tokcik.

Tokcikmeh nih yg sibok tanya soalan cliche bila nak kenduri ni? Bila nak sembelih kambing nih? Bila nk mkn besaq nih?

"Eh...nak sembelih..sembelih ja lah..nak mkn besaq ..mkn ja lah. Tak dak sapa halang pun aih...bossy!!!" Dalam hati ja lah walaupun hahaha T__T

Tapi........
Bibir tetap mengukir senyuman yg paling manis di alam semester... Brad Pitt nampak confirm jatuh hati. Pastu aku buat kenduri 3 hari 3 malam jamu kambing golek kahkahkah  puas hati...sibok sngat nak aku kahwin kan...?


Memperkenalkan Aziz Bin jusoh, my imam. Hencem kan imam aku? Mcm Jonny dap pun ada hikhikhik 


Okey last but not least ...lembu panggang, kambing panggang dan rusa panggang...3 in 1 mcm nak terbelah pewut...hi huhu


Nih menu malam terakhir before balik ke KL. Adik aku owang paling puas mkn kambing...mana tak nya dia yg pulun bakar. Agaknya kambing nih memang favorite lelaki berjanggut kambing kn??
Hahaha ....(sempat g kutuk)


Tata...tuti...tutu!πŸ˜‚



Friday, September 30, 2016

Shawl Cotton yang murah dan mudah pakai

Gaduh dok confius nak hupdate citer apa dulu. Kisah raya atau pun shawl dulu? Pening!!!! Help!!!!

Okey lah entry short and simple ja ni, so adalah sesuai hupdate shawl dulu. 1st batch utk stock raya di entry ini totally habiss. So aku tewus pulun buatkan 2nd batch punya stock pulak.

Kali nih pun nak kasi teaser jer. If ada request dari korang Bawu nak hupdate satu2. Sorry lah iools kan malas buzy hehe.



Sold out

PRINTED COTTON WIDE SHAWL 
1 - RM20
3 - RM45 (Boleh campur Corak)

FREE POSTAGE SM/ SS ADD RM9

Material: Cotton 
Size. : 180 x 110

Second batch ni ada Arabian's style taw. Now, tengah hot design nih ..but harga still sama dengan printed punya tapi ada beza sikit dari segi saiz. Bidang utk Arabian's style nih kecik sikit berbanding dgn printed. Wow..mana nak cari oiii murah mcm nih?




ARABIAN'S STYLE SHAWLS
1 - RM20
3 - RM45 (Boleh campur Corak)

FREE POSTAGE SM/ SS ADD RM9

Material: Cotton 
Size. : 1.8 x 0.7

Cantikkan....dan murahkan???

Stock aku amik seriously tak banyak sebab aku masih cuba berniaga kecil-kecilan.
 1st came 1st lah yeh.

So if korang nak, WhatsApp me utk grab okey. Thank you for supported and happy shopping shawl with me ..

Short and simple kan entry nih hihi

Bye


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...