Nuffnang ads

Saturday, December 15, 2018

Dapat 'Refund' dari Shopee


Previous entry Aku ada mention still tak dapat brg poslaju Kan. Di sini --Brg tak sampai. Rabu petang tu Aku g amik kat poslaju cawangan serahan kat Bayan Lepas. Yes...brg Tu mmang Ada kat diowg. Bila Tanya kenapa tak hantar Dan delay banyak Hari mcm nih...katanya Kem tentera tak boleh masuk...krik..krik..krik kejab.

Derr....lawak antarabangsa apa nih? Sebelum nih boleh jer buat serahan Kat balai pengawal. Kali nih tak boleh plak?

Tak pe lah ...malas nak cakap banyak..janji brg Aku selamat.

Hadiah dari blogger kak sha. "Sesuatu" sangat tajuk Tu...hahaha

Barang yang shopping kat Shopee. Semuannya barang baby ALuth. Baju puteh tu kainnya cantik, lembut, tak panas. Murah jer tu, bape hingget jer. Memang BERBALOI sangat.

Wooden puzzle nih Aku Beli 20 pcs. Tapi tak cukup 5pcs Yang picture 'tiger' tak dapat. Walaupun aku taw murah ja barang nih....tapi aku nak tuntut jugak..hehe
Business is business... customer is always right. Ghituhhh!


Well...inilah Salah satu risiko Yang kena hadap Kalo business online Dan shopping online. Dua dua pihak kena main peranan dan bertanggungjawab. Both must find the solution. 

Kalo faced problem mcm nih.. customer kena take action...maklum kat Shopee... request refund ke, replace ke, or return. Bukannyer complaint mcm2 kat komen yeh., Burukkan sellers mcm tu, buyers mcm nih dan sebagainya..tak dapat APA pun k!! . (Eceh..mcm tuju kat diri sendiri jer pun kihkihkih)


Esoknya aku dapat email from Shopee yang mengatakan seller setuju utk refund balik duit 5 pcs wooden yang tak cukup tu.

Alhamdulillah...dapat balik dalam wallet. Boleh jer withdraw..means mintak transfer dalam Akaun tapi...Aku biar jerlah dalam wallet. Nanti nak shopping lagi boleh guna.

Tak lama kemudian dapat chat dari seller Mohon maaf. Tak jadi nak banned seller Tu kahkahkah 😄. (Teruk jgk perangai tu rupanya) hehe

 It's. Okey...maybe terlepas pandang Dan stock totally habis Kan. #husnuzon

Cara nak refund duit balik dari Shopee boleh jer nengok step gambar yg Aku uploaded tu. Alah tak susah pun follow the flow ja. Simple jer application Shopee nih. 

Eceh... budget macam korang tak pernah shopping Shopee jer Kan ..Aku nih pon.. Hahaha

Okey..bye...bye

P/S: Bersiaran dari kampung nan Indah...jelapang padi 😊👍

5 comments:

  1. Hehe biasa la tu bila dah beli barang online ni sekali tu mesti ada yang terkurang. Mungkin terlepas pandang barangkali. Janji dapat refund kan.

    ReplyDelete
  2. Ok..😹😹🦀🐌🐌🐛🐜🐝🐞🕷

    ReplyDelete
  3. So far belum terkena yg terkurang but for sure minggu ni cfrm despatch boy busy cam santa clause after 12/12 attack 😁😁

    ReplyDelete
  4. wahhhh.. terbaek.. ejulz dah gian shopping kat shoppee ni. hehe

    ReplyDelete
  5. Sha pun ada terkena juga tapi malas nak buat step refund tu.. kikiki..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...