Wednesday, May 31, 2017

Perihal mengandung terlajak cepat

Sekejab ja kan? Pejam celik pejam celik pewut dah memboyot dah. Syukur alhamdulillah , Rezeki tuhan nak bagi Sama kan. Semoga ia membesar denga jayanya.

Pada isteri yang Masih menunggu dan ternanti-nanti anugerah teragung nih, aku doakan korang dikurniakan zuriat yg Baik, solehsolehah, hensem,Cantik,comel,sihat, sempurna Dan disayangi semua orang. Inshallah , satu Hari nanti Saat tu pasti akan tiba. Tak mau sedih2 k...Teruskan berdoa dan sabar.

Mungkin terlalu awal atau nampak mcm over excited pulak nak share Pasal pregnancy sendiri nih kan. Tapi aku nak share jgk...Aku peduli apa blog aku suka aku lah... Hehehe 

Apsal mcm Menyampah ek ? Hahaha

Okey..Takde apa lah...Since aku ada blog nak lah cerita moment2 in life aku. Rugi rasa Kalo tak menulis ...apa yg aku tulis tu satu Hari nanti Jadi kenangan. Satu Hari nnti dah tua ke leh baca balik APA aku buat Masa muda pastu senyum sensorng2. Yelah ..Tak semua perkara yg berlaku dalam hidup kita boleh ingat kan? So Kalo tulis Kat blog nih mcm flashback balik lah kan..huhu

Tahu kan setiap kaum perempuan ada ragam yg tersendiri Masa mengandung. Maksud aku dari segi alahan tu. Ada setengah perempuan tu kuat mkn Masa mengandung...Ada yang relex jer mcm xde Pape jer taw-taw pewut dah mmbuncit tu, pastu siap leh taw jantina baby dah, ada yg sampai ke 3 bln tak taw dia mengandung. Ada yg teruk sampai pitam2 Masa mengandung. 

So kes aku pulak, aku mengalami alahan yang sangat teruk. Eceh...takdak lah teruk sangat pun, . Hehe

Aku Bukan setakat morning sickness... Tngahari, petang, malam tak kira Masa. Kalo dia nk Mai muntah Masa tu dia xleh tunggu2 dah. Pendek citer pewut aku nih mcm tak leh masuk angin...Even aku mkn Tapi makanan tu mengakibatkan angin satu bdn kan...Aku still muntah.

Owh Mai... Seriously tak taw canna nak handle ini pewut.

Aku taw aku pregnant pun Masa tu pewut dah 5 minggu. Happy ...Gila tak happy hahaha...Mcm nak nangis guling2 k..Bersyukur nak AMAT.

Itu pun ada cakap2 gosip2 Kat ofis tu aku pregnant cepat sangat. Semua mcm buat muka terkejut berok makyeh...Nyampah aku. Eh...Suka aku lah nak pregnant awal ke cepat ke laju ke. Badan aku yang pregnant pun. Bos aku siap tazkirah kat aku k...Dia kata kenapa cepat sngat....Why not u spend 1 year enjoy coulple life with you husband. I dulu ngan husband I travel lepas kawen...Enjoy life keje cari duit. 

Aku dah mcm eh perlu ke aku ikut style dia?Now aku pregnant ke dia? Confius jab 

To me...keperluan, kehendak,impian Dan cita2 seseorang tu berbeza ...Kalo SAMA pun not exactly sama. SAMA jugak mcm Rezeki....Rezeki setiap manusia tu Mana SAMA. So Rezeki aku pregnant awal alhamdulillah...Memang itu impian aku. Lagipun aku kawen Bukan Masih muda. Kawen pun dah masuk 30 an. Kenkawan lain Umur aku dah 3 owg ank ..Dah sekolah dah ank pun... APA yang Kita dpt bersyukur ja lah kan. Tak payàh lah nak pertikaikan Rezeki owang ..Chillex sudah!

Sebenarnya kan bos aku tak Suka aku cuti bsalin lah tu. Hehe

Ini lah lelaki yg bertanggungjawab atas semua symptoms yang berlaku Kat aku.
Memang dark chocolate....Tetapi tetap menjadi pojaan hati ke...Wahahaha 😅

Sekarang pun dah masuk bulan ramadhan kan....Agak kecewa aku tak boleh puasa mcm biasa. Today dah Hari yang kelima 1 Hari pun aku xpuasa lagi. Warghhh....Teruk nak menganti nanti. Masa yang 1 ramadhan tu aku ada lah try puasa , skali kul 11 mcm bluweekkk...Habis kuar apa yg aku mkn sahur tu. Sabor jerlah.

Tok Laki aku lagi Kena banyak sabar.. tak boleh k masuk dekat aku, bau dia pun aku xleh.Awal petang tu dia ajk kuar nak g beli brg2 nak masak berbuka tu kan. Sepanjang Jalan Tok Laki aku Kena benti tepi Jalan sebab aku mun. Kenkawan ofis semua bagi idea soh standby plastic beg dlm kete. Memang aku dah standby Tapi sebolehnya avoid to use. Hahahha...Mun dalam beg plastic very tak selesa ...Pastu aku mcm lagi geli2 nengok sisa mun sendiri...Oh I kenot T____T

Pastu member aku ada hati lagi suruh standby Bekas bertutup and alas dengan plastic beg. Nak mun dlm kete senang xde nak tumpah ke hape ke. Nak buang pun senang . No!!...Lagi I kenot sisa mun dlm tappawer? Korang leh bayangkan tak?

Aku bayangkan pun dah rasa nak uwekkk !


Aisy...Aku apa xsenonoh sngat nih citer sal sisa mun nih ? 😂

Ubah topik...bulan2 puasa nih kan...Aku mcm rindu nak masak2. Tapi malangnya aku belum berkesempatan lagi utk masak. Kesian Laki aku berbuka beli makanan Kat Bazar. Aku sendiri pun dah mcm muak mkn yang beli. Tak best kan, hilang nikmat puasa tu! Eceh...Banyak songeh la plak kan...Padahai memang xpuasa nak rasa nikmat PE nyer hehehe

Kalo aku tak boleh puasa langsung ramadhan pun aku redha ja lah. APA boleh buat....Hope baby sihat ja. Next checkup Aku nak Kena Minum air Gula nih. Tak Suka! Menchiii! Owh...Aku punya HB 10.9 wei...Okey ke tak ek? Tapi nurse tanda pen merah. Why? 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...