Friday, June 12, 2015

Asam Pedas Claypot Style @ seksyen 7

Assalammualikum....
Haaaa...memandangkan aku macam free je ni, aku nak cerita lah pasal hobi aku sekarang. Oh..by the way, aku dah berhenti kerja from company public listed yang suck sangat tu, annoying, and irritating. Hehehehe...aku pun tak taw, aku happy sangat ke, aku sedih ke, atau kecewa selepas get lost Dari situ.

 Yang pasti aku masih lagi tersenyum manis di sini. Yah..sambil type ni pun aku masih tersenyum simpul. Bukan sebab apa pun, sebab now aku adalah penganggur terhormat sangat tu..terhormat macam mana pun tak tau lah. ^____^

Hidup kita ni macam satu percaturan kan?
Kita tak tahu apa yang akan terjadi masa ke depan dan kita tak dapat kembali ke masa lalu. Apa pun dugaan, ujian Dan halangan, kita tetap kena lalui. Masa tulah kunci untuk kita bertahan adalah doa dan tawakal.

Walaupun perbagai dugaan, halangan dan rintangan dalam company listed tu tapi aku tetap bersyukur kerana di situ lah aku belajar tentang kesengsaraan hidup, erti sebuah persahabatan dan erti cinta sejati...okey yang cinta sejati tu aku mengada ngada tambah. Saja nak bagi ayat tu ada 'kick' sikit.kahkahkahkah :-p

Berbalik kepada hobi aku tadi. Selepas jadi penganggur terhormat nih..aku suka makan. Tak kisah apa Jenis makanan pun janji halal. Aku dapat rasa yang makan adalah Cara aku release tension. Bukan Sejak meningkat usia aje..dah macam sejak azali...sejak aku dilahirkan..agaknya Mak dah ajar aku masa dalam perut lagi kot. Sebab tu aku lahir tak cukup bulan..sebab tak sabar nak makan ikut mulut sendiri.
Bahahahahhaha

Dah macam psyko sangat perempuan nih!!!


 Okey..ini adalah aku! Saja introduce kot kot ramai lagi yang tak kenal owner blog nih and twin sari yanti.hihihi

Nih lah ragam aku kalo makanan yang di order tak sampai sampai.
Macam backbone kena sembelit dan punggung ada patbelas ratus bisol.
Kalo diikutkan nak aje aku baring atas meja tuh! Nasib baik bukan kedai bapak aku!


Meet my bezfriend, yatie! Walaupun kitorang baru aje kenal tapi dia adalah pencetus selera makan aku sekarang.
Confirm...aku forth gemok lepas nih.

And for that, I do hold her responsible.
Hahahah...kalo dia baca nih confirm kena lari 20 pusingan Padang aku nih.. Huhu


Hidangan dah sampai...Dan mcm biasa kena lah shot dulu bawu named as a blogger..hikhik


So far...harga dia berpatutan. At least nasi kosong dia tak ada lah kosong sangat. Still ada others lauk, telur masin, tomato and refreshing, timun hahhaha


INI dia pilihan aku..asam pedas tetel..sebut betoi betoi yeh! Yatie pulak pilih asam pedas ikan pari. Nama pun claypot style so rasanya sama aje. Just isinya aje yang lain.
Selain asam pedas..Ada jugak menu lain, so just make you order properly.

Sesiapa yang nak makan asam pedas yang 'kick' nih..sila lah bertandang ke seksyen 7.
Tak susah pun nak Cari. Pakai waze aje okey..

Wasalammm..bye


1 comment:

  1. Weyy hangg
    Lama dah akak tak mai sini
    Semalam serius terdetik teringat kat hang
    Tau2 pagi ni sari yantis komen
    Tima kasih naa..

    Sedap nya asam podeh caypot ni
    Akak pernah makan yang kat d santap
    Ok jugak
    Harga tak lah menyentap sangat. .

    Tom n jerry ok jugak..
    Sesuai untuk cucu akak..
    Tq

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...