Friday, April 19, 2013

kerja oh kerja!

Leganya hari ni sebab dah settlekan hutang yang hampir 2 minggu tidak dilunaskan...
ciss! bunyi mcm berat sangat aje kan...

cheery memang suka wat gempak..

buzy sungguh aku sikalang ni, banyak keje sampai sometime nak mengulat bw pun xleh..menci aku..
tahun ini dalam sejarah aku buzy smpai xsempat nak ngulat bw kat ofis..effect dari bos lama aku yang resign dan dpt pulak bos bawu yang sangat la punctual dan entah lah..susah nak describe. kang timbul isu aku ngutuk bos dlm blog..uishh xnak la smpai mcm tu kan...xbaik..xbaik..xbaik...

kita ni kuli aje,so kuli buat cara kuli jangan nak banyak ngomel, xtahan kita blah dan settle problam..kan?
doakan selalu Allah bersama kita,lindungi kita dan permudahkan urusan kita..itu lebih baik..

bila dah buzy sangat so xde la benda nak citer kan ..maksud aku perkara yg menarik la..tak kan aku nak citer pasal keje aku, apa bestnya entah-entah aku citer korang pun xpaham apa yang aku cuba sampaikan. silap waktu korang boleh tidur nyenyak dengan citer aku yg boleh dilabel bedtime story tu...kihkihkih

*gambar hiasan

sepanjang minggu ni siyesly aku akui sakit hati dan terkilan itu memang ada. kadang-kadang sampai rasa nak jatuh sakit kerana terlalu kecewa dengan sikap seseorang. sampaikan buat jantung aku berdebar dan tidak keruan. klu ikut kan kata hati ni sangat mahunya mereng ataw giler...tapi bila situasi itu berlaku cepat-cepatlah mengucap dan istifar banyak2x...so solution aku buat think positive dan jadikan punca itu sebagai kawan. bila kita buat mcm tu aku sure pasti hati kita rasa ringat sikit...tak percaya korang try lah buat...

aku undur diri dulu, sakit tumit kaki lah, nak urut pakai losen...hahaha [itu aje yg ada pun]
korang jaga diri okey?...bye!!....wasalam...

klik nuff, nak beli minyak urut..:) thanks


Sunday, April 14, 2013

Takziah Dear, ALLAH lebih sayangkan dia.


Al-Fatihah untuk suami cousin aku, yang telah dijemput ILAHI tengah hari tadi dalam pukul 11.20a.m. Mereka bawu sahaja di ijab kaburkan pada bulan lepas.
Suami dia mengidap canser dan ketika ini canser telah merebak ke otak dan akibatkan suaminya koma. Kalau tak silap dah 2 minggu koma. Jenazah suaminya dibawa pulang ke Pahang untuk disemadikan disana.
Moga ko tabah dear hadapi semua ujian ini. Ketahuilah ko isteri yang terbaik dan teristimewa terpilih oleh ALLAH untuk menerima ujian ini. Redha lah dengan pemergian ini dan doakan dia  tenang dan bahagia di sana, disisi ALLAH. Amin…

pix dari facebook cousin.

Saturday, April 13, 2013

Malam penuh rasa cinta


Tajuk mcm 18sx tak kowang?? Hahaha…sengaja aje aku ni..
MyDonat masih lagi di lahad datu,huh!!  windu bangat sama dia…apahal lah dia xbalik2x lagi..polis lain dah balik siap honeymoon ngan anak bini lagi tapi dia masih disana..mentang2x lah dia tak ada anak bini kan..huhuh..merungut lagi aku,x ada keje lain dah..doakan dia disana lah cheery daripada ko merungut xde arah ni kan…

Bawu aje lepas ckp dgn dia ni, tu yang sound mcm over xcited tu. Hahaha..dia kol ni dapat lah lepas windu sekejab kan…kihkihkih [super gedik ko]..katanya after election bawu dpt balik..hope so la dan hope balik semenanjung dgn selamat dan xde kenan ngan owang east Malaysia maklumlah owang EM ni gebu gebas..kang merana aku terkeciwa..eish!!xleh xleh, aku kuat jeles you know…
Masih berhutang lagi aku ni, hutang apa? Nanti aku citer yeh..hehe
Aku nak sharing satu erti cinta dengan kowang…
ini dia!!!!!!!!!hehehehe…

Amacam?? Berani show off cinta cam gini???kahkahkah…*guling kat lantai

p/s: eh,bukan gelakkan kowang, gelakkan diri sendiri..heheh 

Friday, April 5, 2013

Aku,seri Dewi &keluarga

Peringatan: Ini bukan entry Riak tapi entry bangga...hahaha*gila ko

Ini aktiviti tahun lepas..ini kisah benar bukan tipu punya. Aku berjaya!!!
[hoi! Apa kebiol blogger ni,tahun lepas punya citer bawu nak citer ni?]
Jangan ler marah ek kowang yeh? Sebab aku pun bawu tahu tahun ni  yang aku Berjaya merebut title “Blogger paling comey”..
ok,yang tu aku tipu.
Aku  berjaya…………..jeng jeng jeng…..yah! aku memang hebat  *Muntah


Kowang Nampak tak? Apa tertulis kat surat tu atas sebelah kanan. Alhamdulillah, Coretan aku tu dah keluar bulan nov tahun lepas tapi aku bawu aje tahu bulan ni. Tu pun sebab hadiah sampai kat ofis,klu tak sampai akhir hayat aku xtaw..huhu..sebab aku jarang beli majalah tu..wakahkahkah..[zalim ko!]


I’m with stupid, Punyalah aku pulun g cari majalah tu keluaran nov kat shop yg ada jual. Semua penjual pelik aje tengok aku,ada yg gelakkan aku pun ada gak.
Aku fahamlah keluaran aku cari tu tahun lepas punya tapi xsalahkan aku tanya? Manalah tahu ada lagi diowang simpan buat collection kat kedai @ buat bungkus belacan kan?..*pitam


Coretan yang aku hantar tu pendek aje. Aku tak ingat plak tajuk tapi citer pasal Peristiwa satu ramadhan. Hadiah aku sebuah novel tajuk “Rasa paling Indah” karya Durrah Fatiha. Aku xbaca lagi xdan. Kowang dah baca ke Novel ni? Best tak citer?
Sebelum aku menutup kisah ini, aku nak suggest pada blogger yang ada majalah ni keluaran nov punya supaya bersedekah lah padaku majalah itu agar aku lebih bersemangat untuk berkarya..…..wahahahaha 
[xlama dah nak makan penampar budak ni]

Siyes rasa bersemangat sikit bila dapat hadiah dari Krangkraf,next time insyak allah nak cuba lagi. Terima Kasih Karangkraf!!!
p/s: Tima Kasih gak to kowang blogger yg support DAM samaada secara langsung atau tidak langsung…

thanks sudi klik......

Thursday, April 4, 2013

Happy Besday to all of you

Semalam,ofis kitaorang sambut bessday staf taw,
ramai sungguh  besday jatuh bulan april ni..so,meriah la kan..dan makanan xde balance langsung..
sangat special sebab besday kali ni kek askrim..seksa nak potong pd pieces,,pkai plak pemotong kek plastik tu..mana maunya!!! Jom berhibur bersama pix yg berbicara..semua dialog gurauan semata-mata xde niat nak sakitkan hati sesiapa..be sportive yeh you all..





















nampak? biasanya kek xhabis taw, majlis xhabis lagi dah tinggal separuh kek taw..i loike..loike!


ni bawu suku,yg lain dah serender ..cau..cau..dah

Bye...........klik la tengok saja napa?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...