Wednesday, April 30, 2014

I'm with stupid - second Part: Pompuan Oh Pompuan!!!


Oh god..what happened to my life??
i can't stand anymore...i falling down!!!


[Tak payah nak falling down sangat lah cheery..tayar kete pancit jer kot.
over sungguh!!!!!!]

Semangat bangun pagi siap cantik la konon, nak sampai ofis awai ..eceh..ceh???
eh...kena singgah bank jab kuar semua duit yang ada kang bank potong insurance..bahahah

kuar dari bank..oh god, i falling down!! *over lagi
bleeding tyre!!...eh bukan ..tyre burst!!! eh bukan....tyre flat..eh bukan..tyre puncture!!bukan jugak!!!
ok fine..tayat pancit

Cakap melayu senang..bukan ada owang scotland pun baca blog ko -____-

okey..1st step nak selesaikan sesuatu masalah kita kena bertenang..
itu kunci sesebuah kejayaan..*tiba-tiba falsampah sangat*

lepas tu..kita kena menunggu dengan penuh kesabaran sebab waktu itu baru pukul 8.00 pagi
sah-sah bengkel tak buka lagi..biasalah bengkel kete dimonopoli oleh kaum lelaki kan??
kaum lelaki pulak dikenali sebagai kaum yang matahari tegak atas kepala bawu nak bangun..kan??
bila nak maju tah owang lelaki ni..kita memang kena banyak bersabar dengan owang lelaki
sebab tu lah malaysia nak launch GST **tiba-tiba** '___'

okey, forgive aku, ni bukan entry anti-lelaki 
demi tuhan..aku pencinta lelaki tegar

lelaki mewarnai hidupku seperti sabun breeze mencucii baju kotor ku..wakahkahkahkah
 just joking ^______^

what ever it'is , lelaki tetap strong dimata saya *tiba-tiba lagi*

wokey, sambung!!
sementara menunggu lelaki 'strong dimata saya' bangun better isu perut aku
[kejab ber'aku kejab saya!]
kena sarap dulu..masalah tetap masalah..lapar tetap lapar
dua dua kita kena hadapi dan settlekan...

Dah depan mata baru teringat "owg diet tak leh minum ais,t metabolisme going down"
hahahah ^_____^




Bihun sup yang berjaya mengetok selera aku
cili potong besor tak boleh blah..tokey kedai ni nak bunuh aku ke hapa??

ini kedainya..kat kg dato harun

Dah isi pewut bawu sel otak berhubung...^_____^
[dua jam jugak aku nunggu sel nak berhubung taw tak,(xcually tunggu kedai bukak)]
cuba mengoda mendapatkan abang strong yang baik hati dan paling important 'strong'

rupanya paku dipijak tyre'nya..waduh..waduh..kok bisa??


enggak pa pa kok, abg strong bisa baiki'in ...abg strong kan masih fresh bangun tiidurrr?

burukk benor ko nampal, abang strong..! hahaha

Pape pun thanks..jasa mu tetap ku kenang walaupun kena bayar perkhidmatan mu..
sebab abang strong baiki moto cycle bukan moto car...waduh..waduhh..kok bisa salah profesionn??
enggak papa kan..demi si adik manis berbaju hijau sanggup ku tukar profesion..hihihi

sweet tak???
kan dah cakap manis tadi???

sebenarnya, aku nak citer pasal kebodohan aku tapi leh melalut lelebih plak
i'm with stupid rasanya bila dah besor gedabak ni bawu tahu owang tampal tyre kete mcm mana
[macam picture atas nun sana]

selama ni aku ingat, macam basikal kena buang segala mak nenak dan celop tyre dalam air sebab nak cari lobang yang pancit tu..haihh!! teruk sangat ko cheery!**geleng kapla**
old school gilekkk!!!

Tu la owang pompuan ni, taw kabat ja..
tengok  abang strong..kabat pun pandai, jaga pun pandai belai pun pandai *lari topik*

what ever it'is pompuan tetap special!!
kan??kan?? setuju sila komen!!!hahaha ^____^




Monday, April 28, 2014

Cer teka??? Hadiah menarik menanti anda!!



Cuba teka, benda apakah ini?? jawapan pilihan as per below:-
(A) cucuq kodok
(B) Kacang salut tepong
(C) Bola golf
(D) Bola Ping Pong
(E) Bukan jawapan diatas
(F) *nyatakan*______________
(G) Tak tahu lah!!!!!!!!



Jawapan yang betoi akan menerima jemputan minum petang bersama SARI YANTI .....!!!!!!

"Yeahhhhh!!!!!!! bestnyer...i'm so excited!!!!!!"

jap...jap..tak habis tulis lagi
in bracket PALSU



Ok, selamat mencuba!!!!!


Saturday, April 26, 2014

'spirit' tolong jangan pergi!!

Semangat , tolong jangan pergi!!!!!!
tolonglah!!! tolong jangan!!! pergi!!!!

sejak dua tiga empat lima enam menjak ni aku diserang kemurungan
entah kenapa rasa macam tak bersemangat...dalam semua perkara dan keadaan
semangat untuk bekerja, zero
semangat untuk bergosip, zero
semangat untuk ketawa, zero
semangat untuk bercinta, zero
semangat untuk makan, zero
semangat untuk berak, zero 
semangat untuk mandi, lagi lah zero

Untuk release kan semua perasaan dan semangat yang hilang ini aku terpaksa berpura-pura.
orang puteh kata hiprokrit..yeahh!!! kadang-kadang hipokrit ini sangat indah!!!
berpura-pura stress
berpura-pura untuk mendengar
berpura-pura untuk ketawa
berpura-pura untuk merindui
berpura-pura untuk lapar
berpura-pura untuk sakit 
berpura-pura untuk rimas 

Yeah...semua itu satu perangkap hawa..satu perangkap..semua yang kau rasa cumalah trap setan yang membenci ketenangan yang kau ada...

carilah semangat itu, carilah...dia tidak akan hilang dan tidak pergi jauh dari engkau..cari lah hawa..carilah semangat kau!!!!

erkkk???!@#$%^&*??????????

Tips, carii semangat yang hilang: berpakaian yang indah seolah-olah seperti superstarr!!!


Macam ni:-


Gamak sampai owang tak leh nak pandang kau sebab silau!!!
Dengan itu, semangat pun tanpa segan silu datang berpusu-pusu mendekati engkau...
kehkehkehkeh!!!! 
Owh yah, semangat memang 'malu' dengan owang

harap pembaca dapat berlajar sesuatu dari entry ini..bahahahaha
sekian, kisah semangat yang hilang! 
 ^_______^

amaran: ini entry merepek meraban!!!




Thursday, April 24, 2014

Mee ketam @ Restoran Bisik Bisik

Aku ni jenis yang tak reti nak makan ketam.
Ko bagi lah ketam gajah ke, ketam dinosaur ke ketam gergasi ke 
sikit pun aku tak heran, stim apatah lagi!!! -..-
so sesiapa diluar sana yang nak offer belanja aku ketam xperlu lah, terima kasih aje lah [ada ke??]
tapi klu nak belanja udang big size aku okey jer...kahkahkaha

Dulu kecik kecik, selalu jugak tenaga ayah dikerah 
dikerah kopek ketam oleh anak manja dia ni..hihi
ayah yang akan asing-asingkan kulit dan isi..dah semestinya isi untuk anak dia yang montel ni
dan kulit untuk ayah yang kering...sob..sob T_T *tiba-tiba sedih dpt ank kejam*

siput sedut pun sama jugak tapi kebodohan aku terhadap siput tak melarat sampai dewasa
dah dewasa ni dah pandai pulak sedut ...sesungguhnya ini faktor peningkatan usia...wakahkahkahkah :p
aku cakap sedut siput kan??...tak yah nak relate ngan peningkatan usia bagai..obscene okey!!! 

Dan disebabkan kemanjaan mengada-ngada itulah, sampai sekarang tak pernah reti nak nak makan ketam
aku rasa susah sangat nak makan ketam..tak reti sungguh...malu tu satu hal
kadang-kadang sampai berdarah bibir dan gusi..punya dasat makan ketam baq hang!!

But that day aku dah discover cara nak makan ketam tanpa berdarah
itu pun sebab teringin sangat a.k.a mengidam nak makan mee ketam
apa?? ko ingin mak buyung jer leh ngidam??
No...No.. aku pun boleh okey walaupun buyung tanpa fetus
erkkkk !@#$%^&*.???????

Caranya korek, gali segala isi yang ada dekat kaki ketam tu guna garpu
isi yang dekat abdomen dia pulak, gigit aje pakai gigi and than kunyah-kunyah sampai hancur dan isap isap kemanisan isi dia dalam mulut ...jgn telan pulak kulit dia tu kang tercekik tak taw..aku tak tanggung!!!
hah!!...rasakan, nikmat giler k makan ketam cara gitu..puas hati.!!!

Ini adalah view hadapan restoran bisik bisik..bersebelahan jer dengan restoran mee ketam
actually aku nak pegi restoran mee ketam tu tapi tutup awal pulak
tu yang boleh melencong ke restoran sebelah tu..tp mee ketam dia not bad ..sedap jugak

Ni antara special menu yang ada...nama rare giler
nasi goreng anak dara
nasi goreng anak bujang
nasi goreng malaya
nasi goreng keretapi 
nasi goreng ayam pop yeh yeh

Macam-macam ada!!!

nasi goreng bujang terlajak jer tak ada lagi

Sebenarnya time sampai tu aku kebulur, pewut krokk krekk krokkk krekkk
main lagu mak yong di ilai..lai..lai..
Nasib ada otak-otak ni...5 bungkus habis aku sowang
Teserlah kebulurannya tu..
siyes, otak-otak dia memang terbaik, pedas, semua rasa cukup

Dah habis pas kat dikmat aku...hahaha
[bukan saya yang habiskan mak hencik, dia yang habiskan, soh dia bayar!!!!]
bahahahaha....

Pelanggan tak ramai sangat tapi lama giler nak menunggu
apa, masak nak kena jampi serapah ke apa?? Ke bawu nak pergi tangkap ketam ??*emo*
[owg tengah kebulur memang cepat emo] -___-

Muka tengah sabar !! tapi bibir dah merah kena gigit..bahahhaa

Air sampai dulu  ^____^


hah!! ini dia saya perkenalkan mee kuah ketam anje anje..!!!
[Dah kenapa nak anje anje??]


Ini pulak mee udang misai panjang galah..Gred B
Harga dia RM14.50 
Kalo gred A besor dari ni harga RM24.00++++
Dikmat cakap udang tu sedap ,fresh dan manis..


Ini cara budak tak langsung pandai makan ketam 

Dalam tak pandai pun bersepai jugak dikerjakan
Sekian
"tamatlah riwayat seekor ketam yang mengajar anaknya berjalan lurus" *tiba-tiba*

Udang pun dah tinggai misai jer panjang,,,


Pada yang berminat untuk terjah sila pergi sendiri [memeng ler!!]

Restoran Bisik-Bisik

No. 9/10, Jalan Zirkon B7/B
Komples Anjung 7, Seksyen 7
40000 Shah Alam, Selangor

Web: www.bisikbisik.com.my

Jadi, selamat mencuba!! *tiba-tiba* ^____^


Sunday, April 20, 2014

Posisi terbaik la sangat!!!!



Apa jadah ko cari posisi terbaik kat sini wei??? -_____-
sini blog aku masih dara taw..mana ada posisi posisi bagai ni..
Tolong lah!!!!!!! Stressss aku nengok!!!!

Tak de benda lain ke ko nak cari???
Cer cari sari yanti versi babam..confirm ada!!



Iskkk!!! geget idung bawu taw!!!




Friday, April 18, 2014

Nasi campur @ Restoran Murni, Sunway

Okey, ini adalah kisah lunch tadi. Guess what, we go to the same place..
Tempat yang i citer nasi campur dia 4 heeengget jer tu?? sini



Nasi i kali ni 5 Heeengget..Murah tak heeenggatt..!!!
Beza singget maybe kacang dia tu i amik lebih..so dia charges la kan..
urmm..susah kot nak korek kacang dalam tanah..huhu ^_____^

Macam biasa, limau ais my fv beverage..auummm!!!!
RM1.50

See?? Licin lagi

Overall, this place is nice , because its near my place and... and cheaper dari kedai lain..hahaha
tu sebenarnya nak habaq...huhu

wARNING>>>Ni muka kenyang bukan muka sedih..sekian


Gouuutt..gouutt...gouutttgess tak i in green?? * dah kenyang gagap pulak*

hehe...k bye bye -..-

Tuesday, April 15, 2014

Lapar yang tak berkesudahan





Ini nasi yang i lunch tengah hari tadi.. Percaya tak Harga nasi ni RM4.00??
Aku sebenarnya terliur dengan ayam masak kicap dia jer..sedap wei!!
sayurnya tu aku tak sure sangat apa.. yang aku kenal carrot tu jer.
Bila, aku tanya waitress dia plak, katanya sengkuang ..tapi rasanya lain pulak..

urmmm...confius kejab..^_______^


Habis licin aku pelahap, pas tu air bawu nak sampai..nasib baik tak tercekik.
kalo tak, tak pasal couple ngan doktor hensem..*tiba-tiba*.. bahaha..
Rasa perut dah penuh dan kenyang...tapi sekarang dah lapar balik..

Wat the hold..!!!! -..- ambik lobang hidung

tak pe, nasib baik ada keropok U.D ni..aku tak tahu nama asal keropok ni
cantik bentuk dan warnanya...

korang kenal keropok ni?? apa nama dia ek???

Monday, April 14, 2014

Tudung Fareeda tak menutup aurat???



Urmmm..tajuk macam sengaja nak buat-buat terkejut berok makyeah ditambah dengan gambar yang 
seksi dan mengiurkan..dah tentu motifnya nak cuba sampaikan shock tu...okey tak payah nak shock sangat kang kena strokk..tatut!! 

Aku tak perlu cerita pun korang dah tahu apa isu yang tengah hot bak tudung fareedah ni kan
firstly i'm not try to be ustazah okey..sapa lah aku ni nak komen pasal isu ni??
mengaji pun tak tinggi walaupun aku cukup tinggi dan gagah perkasa tapi ilmu masih lagi kurang
*muhasabah diri*

Pada aku, ciplak ciptaan orang lain memang salah disisi undang-undang tapi..[hah, ada tapi kat situ beb..]
tapii...semua orang buat macam tu kot..bahahahah
even smart phone pon orang ciplak...klu tak, tak ada la smart phone klon vs Original
Macam tu jugak dengan perfume dan beg brand mahal mcm LV ,PRADA, GUESS, dan lain lain lagi.
tapi beza dengan kes CD cetak rompak okey..
yang tu lain, bukan ciplak yang tu curi hasil kerja orang lain terus.

Selagi benda tu boleh ditiru dan raw material tu mudah didapati
selagi tu orang boleh tiru...macam tudung fareeda mereka tiru design right??
sebab mereka boleh tiru..bahahaha

nak beli yg original pun rasa tak berbaloi nak habiskan ratusan ringgit 
Baik ko beli yang homemade, siap balance leh beli dengan jubah terus tutup aurat ko.
Memang betoi, klu nak berfeyen ikut kemampuan diri..
sebab mereka ikut kemampuan dirilah mereka ciplak design engkau
bahahahaha..okey yg ni tak sengaja klakar 

Macam kes handbeg LV lah, kan banyak jer kat pasar malam
tak ada pulak, owner dia keluarkan surat rampasan barang tiruan tu..

so, aku rasa solution satu jer letak perkataan "Designer"
baru diowang tak marah sangat kot..hihihi

Tak payah lah nak kecoh sangat wei!! -..-
bukan takat tudung fareeda semua brand tudung kat malaysia ni kena ciplak..
tudung aiditjuma tu [tah betoi tak eja] , tudung radiusite, tudung hijrah ke apa tah
dah lupa!! semua mereka tiru. 
nampak sangat aku tak ikut sanggat dengan perkembangan fesyen bertudung ni.
bahahahaha...

Ambik lah shawl tak basuh. 1 Pcs 50 sen jer ^___^

sebab hari-hari kepala aku dibalut dengan shawl ...kihkihkih
aku beli shawl yang harga RM10.00 jer..tudung bawal ada jugak tapi kadang-kadang jer pakai,
cari harga yang bawah dari RM20.00. Klu lebih tak beli dah..Kalo cost lebih dari tu maksudnya 
dan sampai ke tahap cost beli baju...kalo lebih lagi dari RM50 hingget maksudnya cost beli suar.
 kalo lebih  dari seratus bawu up-to-date sebab leh dapat dah barang brand original tu. ^_____^

Yang ni dah basuh siap dicelup downy lagi. 1 Pcs RM20 :p bahaha

Kalu lebih lagi dari tu tak payah fikir dah terus simpan duit buat pergi umrah jer
Bukan senang duit nak cari kita wei...kita jer selalu cari duit -..-

Semua ni pendapat aku aje. tak suka nak marah tak payah baca
Buat tak tahu aje...aku tak ada sebelah mana mana pihak 
pendapat aku based on akal baik aku jer...sowy akal jahat aku tido tak function pulak hari ni
k bye, peace no war!!! :-)










Saturday, April 12, 2014

Info kesihatan: Punca sakit kepala tidak disangka?

Sesetengah tabiat misalnya terlalu cerewet,kedekut Dan berlebih-lebihan mungkin boleh menyebabkan anda mudah diserang sakit kepala. Jika ciri-ciri itu ada pada anda, nampaknya sudah tiba masa untuk anda mendaftar diri dengan apa sahaja latihan ketenangan. Ini bertujuan untuk membantu anda lebih relaks Dan dalam masa yang sama turut menjauhi risiko sakit kepala.

 Dah baca info diatas? Info ni sangat berguna untuk kalian. Bahahaha... Fahamkan yeh,cerewet sangat pun xboleh sebab xbaik untuk kesihatan. Apa pun alasan kesihatan kena jaga sebab tak ternilai harganya, tak boleh ditukar ganti Dan tak ada dijual di kedai kak joyah atau makonah ...okey??? Renung renungkanlah Dan selamat beramal. ^_____^

 Information ini diperolehi daripada majalah rapi 15 julai 2013 °____° K bye.....^_____^

Friday, April 11, 2014

Review Product: Collagen Plus_Vit E.

Hari tu kan aku janji nak review pasal product yang aku pakai kan
actually aku tak ada lah pakai product yang mahal
sebab tak koser ok...

aku pakai yang alah tegar benar biasa jer...[eh,pe jadah ni]
ok salah, alah membeli menang memakai...hah!!ni bawu betoi kot

^_______^


Product ni honestly sesuai dengan aku yang berkulit ala-ala siam kampong..tulus mulus dan walahhhh!!!
[Ni puji diri ni, xde modal menulis ke apa ni?] -..-

Before ni kan aku amalkan colagen asli rumpai laut kan. sekarang tak lagi 
sebab tak ada masa nak masak..hahaha
aku buzy sekarang..so balik keje je dah penat, dah tak ada masa nak masak bagai
bukan sebab aku malas okey,,,no..no..no!!! aku tak malas!*geleng kepala*

sesungguhnya masa mencemburui aku..betoi !! ni bukan cobaan punya!!
tapi klu aku balik kampung aku makan lah sebab dah tersedia dalam peti umah mak
bahahahah...sharing is caring what..kan mak kan?? Yeah!! mak memang sayang aku *tiba-tiba*


Product ini bernama Collagen Plus_Vit E.
Aku amalkan set pencuci muka, night cream and day cream



Yang aku sapu kat muka ni adalah night cream..before pakai ni cuci muka dulu dengan sabun collagen.
pakai night cream sementara muka tengah lembab supaya cream tu senang nak diratakan dimuka

 

And than muka rasa fresh giler...lembab jer, i loike





















Day cream pulak, aku pakai waktu siang before kuar keje. aku pakai as a foudation
amacam?? jimat tak?? hahaha
Nengoklah..pictures aku perasan hot ni sampai muntah

k bye...

P/s: Korang pakai product apa? share la kalo sudi ^_____^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...