Monday, June 30, 2014

Review Product ESKINOL DERMATOLOGIST TESTED- Perfect cleanser

Hye korang, selamat berpuasa pada yang berpuasa dan salam behave pada yang tak berpuasa
Bahahaha...jaga kelakuan anda, pandang sekeliling sebelum nak mamam,,hikhik 
T malu aje kantoi!!!

Okey, tujuan cheery bersiaran pada malam ini untuk mempersembahkan atau 
memperkenalkan product yang cheery pakai untuk kecantikkan dan kesegaran kulit wajah


Amboi panjang toi mukahdimahnyah tuh!! ^___^
Rasa poyo pulak!!

Aku tak pandai nak mengarang sangat , so aku straight to the  point lah yeh..-..-
Bak kata orang, nk cantik kena berhabis duit tapi bak kata aku nak cantik kena 
berpada dan buat sesuatu yang menyakinkan anda contoh …
'yakin dalam menggunakan sesuatu product'…
kalo tak yakin tak yah pakai..full stop!!

Ok, sebelum aku lari topic meh aku nak bercerita pasal eskinol ni.
Eskinol ni merupakan product made in Philippines dan mempunyai pasaran 
yang meluas di east Malaysia. Dekat West Malaysia tak ada okey!!! 
Hanya di borneo Pharmacy aje ada!

Aku ni kulit suam suam kuku aje,biasanya tidak mempunyai apa-apa masalah kulit wajah. 
Bak kata kenkawan aku natural beauty..bahahahah ^____^ . [rasa nk bagi tamparan buaya tak?]
Kalo korang nak tahu muka aku ni susah sungguh nak berjerawat ..biasanya lah!
susah nak menapak sebab kulit aku kebal…bahahah  [bangga aiih!!]

Tapi itu dulu, masa remaja, dah menjadi kenangan dah
Bila umur meningkat ni, lain macam pulak mood dia.
















[gambar atas kiri masa tngah teruk, gambar kanan pulak 
dalam process memulihkan kulit wajah]


Jerawat tumbuh bak cendawan lepas hujan
Bermaharaja lela diwajah natural beauty aku ni. 
Muka aku berjerawat tahun lepas lah.
Macam macam product aku cuba sebenarnya.
Tapi satu pun tak sesuai dan tak membantu rawat muka aku ni
Sehinggalah aku bertemu dengan eskinol, semuanya berubah! Terima kasih eskinol!!
Eh..eh..over!!! -____- 



[Gambar selepas]

Aku share sikit product yang aku pernah pakai aje ok, 


1st try, aku cuba product ni Eskinol pimple fightingfacial deep cleanser with dermaclear formula
Product ni bagus untuk mengeringkan jerawat seawall 3 hari …memang cepat kering dan ia jugak memudarkan parut jerawat secara perlahan-lahan. Tapi ingat,kena pakai berterusan sehinggalah jerawat di wajah Berjaya ditentang..,hihi ^___^


2nd trying, Eskinol spot-less white-facial deep cleanser with pure calamansi extract
Product ini berfungsi menghilangkan kotoran, minyak berlebihan dan solekan dengan micro pembersihan formula anti-bakteria. Kandungan Ekstrak limau kasturi adalah untuk memutihkan kulit wajah.Dengan vitamin C derivatif untuk membantu meringankan bintik-bintik hitam di seawal 1 minggu.


Third trying, Ice Pore Minimizing- facial deep cleanser with ice cool active.
Product ini membantu mengurangkan liang serta merta dan memberikan 
elemen kesegaran pada kulit wajah..
Wah!!! hebat tak??

Cara nak pakai mudah aje, macam toner lain jugak
Lembabkan aje cleanser dekat kapas dan sapukan pada muka dan leher
Ulang sapu sampailah tidak ada lagi kesan kotoran 
Korang boleh guna bila-bila masa dan berterusan untuk mendapatkan kulit yang bersih dan cantik


Owh, by the way, sebelum aku terlupa, eskinol ni digunakan bersama dengan kapsul antibiotic
Eskinol cleanser ni terbaik kesan dia kalo pakai bersama-sama dengan antibiotic Dalacin C 150mg
Kapsul ni korang bukak, dan tuangkan dalam botol cleanser tu. Hati-hati supaya tak terabor pulak
Lepas tu goncang supaya serbuk tu sebati dengan cleanser
Bilangan kapsul yang dicadangkan adalah 2 biji kapsul untuk 1 botol cleanser (135ml)

Korang boleh aje beli tanpa antibiotik..tiada paksaan yeh
INFO PENTING:  Untuk eskinol yang sudah bercampur dengan antibiotic kapsul, kena selesaikannya sebelum 3 bulan yeh.

Untuk lebih information atau price leh PM aku atau jangan malu-malu untuk Whatssup aku yeh
Owh yah!! Lelaki pun boleh pakai cleanser ni taw

Tak payah cari dekat blog shop aku sebab aku tak ada update lagi pasal product ni..hihi
Ada masa aku update yeh!...k bye..selamat berpuasa kowang!!
^______^

Entry berkaitan:~ eskinol rawat wajah
                             : stock available (09/15)
                             : Stock availabe (04/16)

char kway teow sperbbb meleleh, sedap @ Mali's Corner, Taman Medan


Aku sebenarnya tak reti nak eja 'char kway teow ni'
menceceh aku buka google translate nak eja dalam blog
kalo aku eja sendiri mesti jadi "cha ko teow"..
Tak pun "cha cha maembong"
hah?? Kan buruk ruponya tu...tp cha cha maembong comel!
^_____^

Tak pe, nengok gambar pun kowang dah boleh tahu rupa apa kan

Datang keje hari ni dapat lagi satu kotak kurma..alhamdulillah
yeah!!! leh hadap lunch nanti..
opss!!! hihihi ^____^

Jauh benor logo dia tu....

Okey, let's taste it!!!


Mali's corner ni sebenarnya dekat area rumah aku aje
selama dua tahun aku stay sini, aku tak tau pun ada kedai char kway teow sedap
kebabommm kebabasss ni

Kalo aku taw dulu, hari-hari aku mali sini!!
dulu lah, sekarang dah taw tak heran dah, lalu area situ pun buat tak nampak
dah teringin bawu singgah...hahahha

Member aku yang bagi taw..
dia cakap malu ja jadi owang taman medan, tak taw pape 
baahahahaha...ada aku kisah??? :p
aku penyewa situ aje...lalalalalala -..-


Hah!! ini lah makanannya, amacam terliur dok??
Sorry lah yeh, aku bukan nak buat kowang terliur puasa-puasa ni
tak sengaja!!!bahahaha..boleh mcm tu??

Ok tak pe, kowang pandang dengan pura-pura tiada apa-apa perasaan
aku tahu, kowang ada bakat sebagai pelakon...*tiba-tiba*
Ni kisah hari jumaat lepas, nak celebrate sempena puasa ahadnya nanti
wah!!!gitu...


Customer service dia overall bagus.
ko datang just menapak duduk kat meja jer, 
service dia pula laju. Bontot tak sempat nak panas lagi, makanan dah sampai
memang cepat!! dan dah semestinya sedap!

Kitaowang amik set special, specialnya tambah udang aje pun

Ko nengok! kan bergenuak udangnya tu, penuh pinggan
sampai kway teow pun tak nampak


Suasana dia best, nak duduk bawah payung ke nak duduk luar ke
just select your place

Ko jangan ingat ko aje makan udang fresh
si tomey ni pun makan udang ok..class tak?? 
nengok mata kucing tu? mat salleh kot, sesat kat Malaysia
bahahahah.....comellnyer!!!!

blueerrkk...alhamdulillah kenyang sudah

ook, sesiapa yang nak datang senang aje, cari tol taman dato harun, pas tu masuk ke taman medan
jumpa traffic light, amik kiri, straight sampai lah jumpa Mali's Corner.
guidance-nya, betul-betul traffic light tu tapak pasar malam

Tak payah sampai ke danou kota nak makan char kway teow Mali's Corner!!
Dekat taman medan pun ada, sama sedap aje

urmmm...Tapi datang tu rojer rojer la aku, leh belanja aku sekali kan
kan kan??? hahahaha....k bye

Selamat berbuka!!!!

Sunday, June 29, 2014

Selamat Berpuasa semua

Selamat berpuasa semua!!
Amacam? Dah fikir apa juadah berbuka hari ni??
Bahahahahahha..xsenonoh aiih!! setengah hari pun belum sampai,
Dah fikir menu berbuka...apakah???

Selamat berpuasa semua!
moga ramadan kali ni kita berlumba-lumba untuk
mendapatkan keberkatan dan pahala yang kita semua tahu berlipat kali ganda
Renung renungkan dan selamat berpuasa...!!

semalam dapat 1 box kurma ni dari tuan rumah.
Alhamdulillah, tiap tahun puasa xpenah beli kurma sebab orang kasi

Bye...Asalammualaikum!


Saturday, June 28, 2014

Product Tidak bernotifikasi?

Hari ni aku nak ngulat sekejab untuk share korang satu information
owh..by the way, aku tengah keje ni..hehehe 
rajin tak? rajin tak?? kihkih

Banyak keje bertembun siottt..tak terbuat dah filling entah ke mana
rasa macam nak nangis keje kat sini....
T____T

Tapi owang kata keje sampai mati pun tak habis!
so kalo tak nak keje lagi, sila lah pegi mati!! 
warghhhhh!!!!!
T______T

Okey, sambung citer tadi...pasal product tidak bernotifikasi
maksudnya apa yeh?? tidak berdaftar kah?? kalo yer napa tak guna aje perkataan 
'tidak berdaftar' kan senang otak aku nak hadam..ni bahasa majmuk sangat!!


Korang perhatikan product dalam bulatan tu...ingat pasal entry aku? yang ni~klik
product aku pakai kot...!! Owh My God!!!


What to do?? urmm....jangan panik! yang penting kita kena bertenang dulu yeh
aku ada tanya member aku pasal yang dimaksudkan 'product tidak bernotifikasi ni"
Dia cakap kalo tak silap 'prdouct tidak berdaftar'.
katanya lagi product tidak berdaftar tidak bermaksud racun atau memudaratkan
kadang-kadang ada aje product yang berdaftar tapi racun pada pengguna

lega sikit bila dia explain macam tu...sebab product tu aku pakai dah sampai nak habis kot
Alhamdulillah...xde kesan sampingan pape lagi...
tapi agak takut kalo kesan sampingan jangka panjang t.
so...rasa hati cakap baik berhenti aje lah....urmmm..itu lebih baik..neutral beauty sudah...
jaga kulit cara tradisional, boleh?? 
hahahahaha...poyo sangat ko? nak cuci muka pakai air beras pun malas..
tak de masa lah apa lah....puiih!! -..-

apa-apa pun terpulang pada individu sama ada nak teruskan ataw berhenti pakai sesuatu product tu
yang penting, pakai product yang anda yakin tanpa was-was..okey?

Pasal Eskinol tu, i citer kemudian manfaat dia dan cara menggunkannya okey!

okey, share pulak kefahaman korang pasal product 'tidak bernotifikasi' ni untuk 
manfaat bersama kat petak komen

Bye..nak sambung keje! ^____^

Thursday, June 26, 2014

Kepelbagaian isu

Hye, Assalammualaikum dan salam sejahtera semu reader yang tersayang
Hihi ^____^



Sejak dua menjak ni memang aku agak kebuzyan sikit
Mana dengan keje ofis, business online lagi ……memang malas sungguh nak update blog
Dah malas, tak sempat pulak tu…keje dari pagi sampai ke malam, bila masanya nak update blog??
Nak curi nengok blog pun xsempat…tapi nengok facebook sempat lagi!!! Kihkih ^____^

Ok, entry kali ni aku nak syok sendiri…apasal? sebab sepantas kilat aku nk buat entry 3 in 1
Alah, macam Nescafe 3 in 1 jugak..dalam tu jugak ada strawberry,coffee dan susu..
Okey, yang ni aku mengarut!!!         

1st ly aku agak kecewa dengan prestasi blog aku ni…sebab apa taw, sebab gagal mencapai 10 ten
Bahahahahahah ^____^ macam la bagus sangat blog ko nk capai top ten kan?
Stop berangan boleh????

Maksud aku, jumlah unik dia tu susah nk maintain….xnk maintain ..jatuh merundum T_______T
Mungkin salah satu sebab nya aku jarang update entry and dah malas nak blogwalking!
Fuh..ni memang sangat frust!! Bila lagi ko nak dapat CPUV kalo malas gini?
Dah kena mula fikir cara lain untuk naikkan semula Unik visitor.

Wahai reader yang bijaksana dan bijaksini, korang ada idea tuk naikkan unik visiotor tu???
Kongsi la dengan budak bawu belajar ni…
Aku ada terfikir untuk buat contest dengan hadiah yang sangat menarik!!!
menarik dalam perspektif aku sendiri
Bagus tak idea aku ni??? Kalo sokong, sila komen!!hihi
Tapi kalo kowang nak ajak aku join contest sila la ajak!!!
Ajakan dialu-alukan hehehe ^_____^





2ndly, stock baru dah sampai semalam….
Best price aku kasi tuk korang, my reader tersayang, pm aku untuk harga murah yeh
Aku dah tak sempat nk update dekat blog business, so aku update kat blog personal ni aje lah




Third, 2 hari lepas aku dapat makan durian
Finally, dapat jugak melepaskan gian yang dah lama kena sampuk dek hantu durian hahahaha



Kena sampuk konon tapi 2 ulas aje Berjaya aku telan…apakah???
Nasib baik aku tak tamak sangat beli satu biji aje,tu pun kecik kalo tak terpaksa buat kenduri kat ofis apa





Sebelum aku tamatkan entry, nak inform pasal eskinol sikit.
Eskinol ni sangat mujarab tuk muka yang bermasaalah


Testimoninya adalah aku sendiri…muka ada masalah kulit yang berjerawat tahun lepas
[nengok jerawat yang bermaharaja di dahi]
Sekarang dah ok, setelah aku guna eskinol pimple fighting  ni


Ramai rakan ofis ikut pakai eskinol ni lepas diowang tengok sendiri perubahan wajah aku
Alhamdulillah, ramai yang order eskinol jugak…
Eskinol ni dipakai bersama dengan pil antibiotic taw….
Memang sangat berkesan…syukur sangat, walaupun wajah aku tak putih tapi licin kembali, aku suka
Dan aku dah lega sangat…dah yakin pada diri sendiri semula…hikhik ^_____^

Okey, dah habis cerita…laju kan aku cerita??? Walaupun dah jadi 4 in 1..kihkih

Ok, bye…next entry aku cerita pasal aktiviti hujung minggu yeh...

Saturday, June 21, 2014

Makan sebelum lapar, Berhenti sebelum Muntah!! Bluekkkk!!! T___T

" Biarkan gambar berbicara
Kerna tiada apa lagi perlu ku kata
Tak lama lagikan nak puasa
Kenalah muhasabah diri, kita semua"










Muahh..bye


Friday, June 20, 2014

Nonsense, just ignoring something annoying!!


Hye beb, aku ni sangat sensitif sikit kalo terima email yang ada sangkut paut dengan bank ni
rasa macam, hey...can't ignore la..bank kot!!
Tah-tah dapat hadiah wang 100 ribu masuk akaun ke
dapat BMW Series ke, dapat tiket free bercuti ke paris ke, dapat kiss percuma macam rozita che wan ke..eh..eh???hihi
 kalo ignore aje kan rugi tu..

Kola betoi tu, dapat jugak aku show kat blog
Pas tu reader semua mesti jeles dekat aku..
wakahkahkahkah...^___^ (niat dah tak betoi tu)





Kowang penah dapat tak email mcm ni?? annoying sangat
Rasa macam nak lempang laju-laju hacker yang buat ni
tak ada keje lain ke nak buat, menyusahkan aje..

Banyak pulak tu aku dapat, dan setiap kali dapat dari email address yang berlainan.
Kadang-kadang susah hati dapat email mcm ni


Tapi...offismate aku cakap ignore aje jangan klik apa-apa
bahaya...penipuan semua tu
kalo betoi urusan bank, dah lama bank call handphone kita dan suruh kita
ke counter bank...tak payah nak email-email macam ni
sesuatu sangat!!!!!

T___T

Kowang semua hati-hati ok
jangan mudah terpedaya, cekalkan hati semua k

Bye..assalammualaikum !!


Thursday, June 19, 2014

Spontaneous Thursday

" BACA AYAT KURSI, JARAK DENGAN SYURGA CUMA KEMATIAN"

^___________^

Tuesday, June 17, 2014

i'm lovin' it!!!

Datang aje ofice aku dah kebulur..lapor sungguh
maklumlah semalam kan dah bermandikan peluh..-..- eh..eh kowang ni, fikir lain la tu
sekarang kan cuaca panas sangat, bahang sih!! musim el nino ke hape tah
So, Pagi aje kelaparan luar biasa sebab tu breakfast time kena big size
^___^

Aku suka sangat hash brown ni, napa entah!

Bawu aku tahu rupanya, Hot Beverage kena serve sendiri
Kalo aku taw xyah susah amik set...kat office pun ada uncang teh kot
Owh god!!! Buang masa..hahaha
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Awas!!!Panas!!!
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
Panas la sangat!!!


Okey, saiz hidangan untuk Hash brown sahaja adalah 74g
Filet-O-Fish, saiz hidangan 139g
Saiz hidangan teh untuk 2 paket gula xsure sangat tapi berat bersih 1 paket 5g
so assume 10g
so total saiz hidangan aku amik pagi ni 223g

Ok tak?? banyak ke idok??

What ever it is, i'm lovin' it!!!
^_____^

ok lunch kang xyah makan!!
Puihhh!!! * tangan kat bahu ,mata ke atas*
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...