Tuesday, June 3, 2014

Makan sampai lebam before puasa sampai Kontang

Ni cerita minggu lepas
tak tau lah pasai pa suka sangat kepam lama-lama
eh, hello!! benda kalo kepam lama-lama kan sedap!! macam ikan pekasam!!
Makan dengan pulut..perghhh !! terliur!^____^

Dua minggu lepas dekat ofis sibuk sangat geng-geng gedempol nak buat makan-makan
memandang kan ofis sekarang dah cut of budget untuk staff entertainment ...*sese.sedih*T____T
so kena buat pot luck ajer..masing-masing kena bawak juadah untuk santapan
mat soleh tak bape solehah kata "sharing is vibes"

Macam biasa, bila dah ada makan-makan sari yanti versi babam mesti ada
harus ada!!!!

Bila dah buat pot luck makna makanan dah banyak
bila makanan banyak makna kita party
Bila dah party makna kita jadi buas
jadilah party buass!! amboii!!!!

Gugu..guwau aje..bukan parti buas tapi party makan-makan
"Makan sampai lebam before puasa sampai kontang"
Kan dah nak puasa tak lama lagi,
so kita makan lah puas-puas...

Gemokkan apa yang dah cengkung tu!

Macam ni, dari cengkong package ngan "peace" menjadi gemok package ngan pipi babam...nampak tak?? cons and contra dia tu -..-

1st, bila nengok banyaknya makanan yang ada, semua dah mula risau
sebab, bunga-bunga pembaziran dah mula nampak disitu. nampak tak??
sebab--ye betoi!! walaupun orang ofis ramai dah yang gedempol tapi makan sikit aje..xde lagi
yang bernafsukan dinosaur , berbadankan dinosaur apakan lagi..memang tidak ada!!


pasta ni favorite aku taw..patblas kali aku cedokk..kahkahkah


Ko dah kenapa cheery?? sakit tulang blakang??
Pulun buat "peace" tu jadi gitu tu..
[ko nengok, sikit aje aku makan kan??hahaha]

Ni aje yang ada, yang lain semua outstation..nasib lah!!

Tapi sekali dah habis sesi mengketedaqah, licin halus bekas
ada yang patlimakali round..mana tak licin?
Memang bukan nafsu dinosaur tapi nafsu kucing kepala naga...bahahaha

ada yang tapaukan untuk anakcucu,lakibini,makayah,tokwantoknek
licin..yang tinggal bukan lagi bunga-bunga pembaziran tapi ranting-ranting kesyukuran
sebab..takk membazir langsung..baguih..baguih..kalo macam ni behavior next time
leh lah buat lagi 
pot luck kan...?

 Last but not least..
Bersyukur dengan rezki yang melimpah luah 
Ayam goreng KFC, Pls come to mommy!!!*tetiba* hahaha..

3 comments:

  1. Puas ler mkn yer...lama jugak xberpotluck ni....

    ReplyDelete
  2. halah, makan tak ajak akak pun sariyanti nih
    tu hayam ke hape, beso2 nye
    terliur lah..
    kejam nyerrrrr

    ReplyDelete
  3. ini pesta makan namanya ni. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...