Monday, June 30, 2014

char kway teow sperbbb meleleh, sedap @ Mali's Corner, Taman Medan


Aku sebenarnya tak reti nak eja 'char kway teow ni'
menceceh aku buka google translate nak eja dalam blog
kalo aku eja sendiri mesti jadi "cha ko teow"..
Tak pun "cha cha maembong"
hah?? Kan buruk ruponya tu...tp cha cha maembong comel!
^_____^

Tak pe, nengok gambar pun kowang dah boleh tahu rupa apa kan

Datang keje hari ni dapat lagi satu kotak kurma..alhamdulillah
yeah!!! leh hadap lunch nanti..
opss!!! hihihi ^____^

Jauh benor logo dia tu....

Okey, let's taste it!!!


Mali's corner ni sebenarnya dekat area rumah aku aje
selama dua tahun aku stay sini, aku tak tau pun ada kedai char kway teow sedap
kebabommm kebabasss ni

Kalo aku taw dulu, hari-hari aku mali sini!!
dulu lah, sekarang dah taw tak heran dah, lalu area situ pun buat tak nampak
dah teringin bawu singgah...hahahha

Member aku yang bagi taw..
dia cakap malu ja jadi owang taman medan, tak taw pape 
baahahahaha...ada aku kisah??? :p
aku penyewa situ aje...lalalalalala -..-


Hah!! ini lah makanannya, amacam terliur dok??
Sorry lah yeh, aku bukan nak buat kowang terliur puasa-puasa ni
tak sengaja!!!bahahaha..boleh mcm tu??

Ok tak pe, kowang pandang dengan pura-pura tiada apa-apa perasaan
aku tahu, kowang ada bakat sebagai pelakon...*tiba-tiba*
Ni kisah hari jumaat lepas, nak celebrate sempena puasa ahadnya nanti
wah!!!gitu...


Customer service dia overall bagus.
ko datang just menapak duduk kat meja jer, 
service dia pula laju. Bontot tak sempat nak panas lagi, makanan dah sampai
memang cepat!! dan dah semestinya sedap!

Kitaowang amik set special, specialnya tambah udang aje pun

Ko nengok! kan bergenuak udangnya tu, penuh pinggan
sampai kway teow pun tak nampak


Suasana dia best, nak duduk bawah payung ke nak duduk luar ke
just select your place

Ko jangan ingat ko aje makan udang fresh
si tomey ni pun makan udang ok..class tak?? 
nengok mata kucing tu? mat salleh kot, sesat kat Malaysia
bahahahah.....comellnyer!!!!

blueerrkk...alhamdulillah kenyang sudah

ook, sesiapa yang nak datang senang aje, cari tol taman dato harun, pas tu masuk ke taman medan
jumpa traffic light, amik kiri, straight sampai lah jumpa Mali's Corner.
guidance-nya, betul-betul traffic light tu tapak pasar malam

Tak payah sampai ke danou kota nak makan char kway teow Mali's Corner!!
Dekat taman medan pun ada, sama sedap aje

urmmm...Tapi datang tu rojer rojer la aku, leh belanja aku sekali kan
kan kan??? hahahaha....k bye

Selamat berbuka!!!!

4 comments:

  1. ecah pon duduk sini..
    dulu lagi sedap mali's corner ni..
    tapi sekarang dah kureng sikit..
    maybe tukang masak da tukar sebab rasanya dulu orang lain tukang masak..

    ReplyDelete
  2. taman medan dekat area rumah adik ipar ciksu .hihi.
    slalu nk mkn char koey teow makan kat ttiwangsa je. sani char koey teow

    ReplyDelete
  3. sedappppppnyerrrrrr nampak...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...