Nuffnang ads

Sunday, June 28, 2020

Sabun Pencuci Pakaian Mantop Keluaran Pasti Malaysia.

Hai Assalamualaikum semua rakan blogger. Maaf lately kurang aktif dengan blog. Sibuk dengan si Hero dua orang tu. Yang si kecik aktif mengalahkan si abang. Lasak Kuasa dua. Sehari tak gaduh tak sah. Dengan Ummi pun selalu ja bergaduh... bahahha. πŸ€ͺπŸ€ͺ

Now aku dah faham, kenapa blogger yang ada anak kecik tetiba hilang dari radar.
Sebab menjaga anak kecik adalah sangat mencabar lagi-lagi anak jantan..lasak sukar untuk tolerate. Anak perempuan pun tak kurang lasak jgk kan?

Aku ni sebenarnya nak buat giveaway dan masa yang Sama nak renew bloglist aku yang agak usang dek sawang-sawang. Kehkehkeh. Mintak maaf taw...maksud aku bloglist aku nampaknya lama dah tak aktif dan sendu jer. So Aku ingat nak ganti dengan blogger yang masih aktif..walaupun aku sedar Aku pun sendu jugak tak update blog. Haha...Tapi akaun blogger aku masih bukak hari-hari taw dan blogwalking sedas dua tu selalu. Hehehe 😁

AKU HARAP SANGAT SUPPORT YANG KUAT DARI RAKAN BLOGGER.

Tapi sebelum aku tulis entry giveaway, Aku nak perkenalkan dahulu hadiah utama giveaway tu nanti iaitu


SABUN PENCUCI PAKAIAN MANTOP

Sabun Pencuci Pakaian Mantop ni merupakan keluaran Pasti Malaysia yeh.

Jadinya, produk ini adalah produk bumiputera Muslim. Hashtag #sokongBMF taw.


Terdapat dua formula terbaik Sabun Pencuci Pakaian Mantop dan manfaat nya boleh semak dibawah.


1) Mantop Ultra clean 5Liter

Kalau sejenis pagi basuh baju, petang baru sempat nak sidai, elok Cuba ultra clean.

πŸ‘‰ Formula gel utk kuasa cucian lebih bersih bersih bersih
πŸ‘‰ Mencuci, melembut dan anti bakterial.
πŸ‘‰ Tiada masalah bau hapak jika terlupa nak jemur kain anda
πŸ‘‰ Harga kompetitif berbanding jenama lain
πŸ‘‰ Wangian yg sederhana sesuai untuk mereka yang alergic pewangi
πŸ‘‰ Setanding dengan jenama terkenal

Bukan itu sahaja, Ultra clean nih ramai yang suka guna, jadi pilihan warga emas sebab bau dia tidak kuat, bau lembut ja. Juga sangat sesuai utk basuh baju baby dan kanak-kanak. Yang penting antibakterial yah.πŸ₯°

Harga Retail: RM 25



2) Mantop 3 In 1 5Liter ( Ada 4 jenis Pewangi)

πŸ’™ Royal Blue (Segar ala-ala Bunga)
πŸ’› Super Gold (Lembut ala-ala perfume)
πŸ’š Green Apple ( Segar ,manis buah)
πŸ’— Pink Ladies ( Lembut Romantis)

πŸ‘‰ Sabun paling wangi wangi wangi
πŸ‘‰ Mencuci , melembut dan anti bacterial
πŸ‘‰ Haruman paling best dan tahan
  lebih lama
πŸ‘‰ Harga mampu milik
πŸ‘‰ Setanding dengan jenama lain di   pasaran.

Harga Retail: RM 18

Sabun Pasti Mantop ni memang terbaik. Bau dia memang wangi datang dengan 4 pilihan Wangian. Walaupun baju jemur dah kering dia still wangi. Korang kena Cuba sebab apa? Sekali cuba korang mesti jatuh cinta. Dijamin korang tak akan menyesal. Harga kompetitif, tapi quality dia Setanding jenama terkenal macam dynamo, top, breeze. Kalo korang pengguna sabun jenama terkenal nih, boleh lah cuba  Sabun pasti Mantop nih pulak, dan boleh tengok persamaan dan perbezaan nya.


Serious cakap sebab aku pun memang dah jatuh cinta ..tu pasal Aku pun guna dan Jual kihkihkih.

Macam Aku anak lelaki lasak dua orang nih kan...bukan kadang-kadang, selalu sangat basuh baju pagi tu, tak sempat nak sidai.. esoknya baru teringat atau sempat sidai. Ajaib!! Tak bau hapak, tak busuk, ok!!


Tak cerita lagi toto aku gosok pakai tangan, tak kering lagi, letak dalam kete.. terlupa nak hantar dobi untuk keringkan lah, seminggu bawak ulang alik balik kampung, Masih tak berbau busuk k, Masih bau wangi Sabun ultra clean tu.

That's the reason recommended sangat Sabun ni kat semua.


Warga Penang Island Yang nak Cuba boleh wasap aku, runner cod depan tangga rumah Okey. 


Yang berminat untuk jadi agent pun wasap http://www.wasap.my/60175433604/agentmantoppenang

Like page Sabun pasti Mantop yeh siap2 yeh https://www.facebook.com/pastimantopterritory/


Kawasan lain boleh wasap HQ untuk maklumat stokis atau agent kawasan masing-masing.


Setiap belian akan disumbangkan kepada
TABUNG PEMBANGUNAN PASTI MALAYSIA

"Sabun PASTI Tetap diHati"

#SABUNPASTI
#BMF
#KitaJagaKita

Baca jugak : Rahsia sedekah 

Monday, June 15, 2020

Segmen Bloglist PKPP at aziankhalildotcom


Hai Assalamualaikum...as usual, muncul hari nih semata-mata nak join segment jer kihkihkih. 


Nak join mcm biasa, sila klik banner di atas.

Syarat penyertaan mudah saja:-
1. Buat 1 entry tajuk seperti di atas
2. Letak gambar 'screenshot' blog aziankhalil.com
3. Follow blog aziankhalil.com

Nak taw hadiah apa, sila terjah blogger kak Yan yeh. 

Mari-mari Kita meriahkan segment blogger.

Monday, June 1, 2020

Kisah Seram Bouncy Hopper


Hai... Assalamualaikum uolls
Kelmarin mood "Ummi two sons" nih memang ke laut dalam. Pagi  tu bangun tido Okey jer, sambut hubby balik dari duty semua. Nak masuk tengahari, dah jadi singa jadian, sebab punca dia perut yang kelaparan and at the same time anak buat hal merengek dua2, nak peluk, nak Susu, nak tido..aduyaii.. Ummi tak kuat!!. Hubby banyak tanya pun aku Naik hangin satu badan. Yer...sejak beranak owg pompuan memang mcm tu ke? Kalo perut kapar boleh bertukar character nya. 

So, sebelum singa jadian jadi hantu  kum kum cepat2 Ummi masak dan makan secukupnya. Perut dah kenyang, alhamdulillah mood pun tetiba dtg dengan ceriannya.  

Okey..dah sebut pasal hantu...Aku ada terbaca kisah seram, copy paste dari Facebook Kamarul Ariffin Nor Sadan.

Kisah Serum Bouncy Hopper

Anak atau adik kau orang ada banyak anak patung atau binatang mainan tak di rumah? Kalau ada, baca cerita ni, supaya tak kena “gangguan” macam aku kena.

Suatu malam, dalam jam 2 pagi, tekak aku haus bukan main. Jadi aku pun turun ke dapur. Masa aku nak teguk air, aku terdengar bunyi macam ada orang hempaskan punggung atas sofa di ruang tamu. Terus terbantut aku nak minum. Aku letak gelas dan pergi tinjau ruang tamu.

Ruang tamu gelap. Nak buka lampu ruang tamu, malas. Suisnya di belah depan. Jadi harapkan remang cahaya dari lampu dapur sahaja. Nampak tiada sesiapa di sana. Maka, aku pun ke dapur semula untuk minum. Masa aku teguk air, tiba-tiba terdengar budak kecil gelak di ruang tamu.

“Auni?” aku panggil nama anak aku sambil melangkah ke ruang tamu. Tak nampak ada sesiapa di sana, tapi kali ni aku tak mudah puas hati. Manalah tahu anak aku main sorok-sorok. Aku jalan merentasi ruang tamu yang gelap tu untuk ke suis lampu. Klik!

Cahaya menerangi ruang tamu. Silau, jadi aku kerutkan dahi dan sepetkan mata. Dalam Terkebil-kebil tu aku periksalah belakang sofa, sebalik kabinet TV. Sebalik langsir. PEH! Berhenti jantung aku sedetik bila nampak apa ada belakang langsir!

Boleh pula ada anak aku punya ular mainan belakang langsir ni. Dah la aku fobia dengan ular. Hish! buat terkejut je! Ni mesti kerja anak aku yang berumur 3 tahun tu. Geram punya pasal, aku sepak ular plastik tu sampai terpelanting ia ke tepi kabinet TV.

Lepas tu aku sambung tinjau-tinjau lagi. Tak ada apa-apa yang mencurigakan. Jadi aku tutup semula lampu ruang tamu dan jalan naik balik ke bilik. Masa naik tangga, aku dengar lagi suara budak gelak di ruang tamu.

Bila aku toleh ke belakang dan nampak apa yang ada di bawah, jantung aku aku macam nak meletup! Kaki aku lemah, tapi aku kuatkan juga semangat dan lari naik ke atas. Aku masuk bilik, tengok anak bini aku ada atas katil. Habis, siapa letak benda alah tu di situ?


Ke aku salah tengok? Khayalan aku je agaknya. Sebab tak puas hati, aku pergi balik tangga untuk periksa! Ternyata benda tu ada di situ. Meremang bulu roma aku. Aku ambil gambar untuk sahkan bukan mata aku yang salah. (gambar di bawah)


Aku beli benda alah bouncy hopper ni untuk anak aku, sebab katanya ia bagus untuk train vestibular function  budak kecil. Kira penting untuk latih keseimbangan dia orang. Lagi pun anak aku memang suka sangat pada binatang.

Masa aku kata aku bawa balik mainan, anak aku teruja sangat, tapi bila aku keluarkan kuda ni dari kotak, dia terus menangis ketakutan. Tak sangka pula dia akan takut macam tu sekali. Mungkin sebab warna kuda ni merah. Selalu dalam buku, kuda kan warna coklat atau putih.

Oleh kerana anak aku tak suka, kuda ni aku letak di tepi kabinet TV. Aku letak dekat anak aku selalu main di kawasan depan TV tu. Mana tahu satu hari dia hilang rasa takut dan nak cuba tunggang, senang dia nak ambil.

Malangnya lepas seminggu, dia masih tak sentuh pun kuda yang aku beli untuk dia tu. Kuda tu jadi tukun je di sebelah TV. Jadi macam barang perhiasan. Di mana aku letak benda tu sebelum ni, kat situlah benda tu lepas seminggu. Tak berganjak langsung.

Malah, masa aku sepak ular plastik anak aku ke tepi kabinet TV, aku perasan kuda tu masih di situ. Sekarang, macam mana boleh ada di depan tangga pula? Siapa alihkan? Mana ada orang di tingkat bawah.

Itu insiden pertama. Selepas itu, ada lagi benda aneh berlaku. Kali ini lebih menakutkan. Aku tengah tidur. Telefon aku bergetar bertalu-talu, lantas buat aku terjaga. Masa toleh ke sisi untuk capai telefon aku dari atas meja lampu tidur, aku tersentak.

Kuda merah tu atas meja lampu tidur. Mukanya betul-betul menghadap muka aku, dan disinari lampu skrin telefon aku yang berada di atas lantai.  Mata dia yang terjegil tu buat aku tak boleh tidur aku sampai pagi. Aku tak rasa anak aku yang letak situ. Dia pun takut dengan kuda tu.

Esoknya, aku humban kuda tu dalam stor bawah tangga. Kunci. Setelah itu, tiada gangguan yang ketara. Cuma aku masih rasa tak selesa bila berada di rumah. Rasa serba tak kena. Jadi, suatu hari tu, aku beritahu kawan aku. Dia beri nasihat, yang berjaya selesaikan masalah aku.

“Kamarul, apa-apa patung, jangan sesekali kita simpan jika kita tak guna dia sebagai permainan. Jangan letak patung di tempat tinggi. Jangan simpan dalam kotak atau almari berkaca. Jika tidak, kita dianggap puja patung tu, dan patung yang dipuja akan dihuni makhluk halus.”

“Jangan muliakannya. Biar ia kotor. Biar dia ada cela. Kalau tak mahu main, sedekahnya kepada yang nak main. Lagipun itulah tujuan ia dicipta, untuk dimain” “Oh ya! Jangan sesekali kita takut pada mainan. Nanti syaitan akan ambil kesempatan untuk memesongkan dan melemahkan iman kita.”

Balik rumah aku keluarkan kuda merah tu aku dari stor dan belasah dia cukup-cukup. Aku ajak anak aku main sepak-sepak kuda tu. Lepas tu aku ambil marker, suruh anak aku conteng. Anak aku jadi seronok pula. Patung-patung mainan yang tak anak aku dah tak main, aku sedekahkan.

Semenjak tu, rumah aku tenteram. Tak ada lagi gangguan. Kuda merah tu masih ada dalam rumah aku. Cuma dah comot, hitam-hitam, dan muka dan badannya ada conteng-conteng. Anak aku pun dah tak takut dengan kuda tu. Dah jadi bahan belasahan dia.

Jadi, pesanlah pada semua—Mainan adalah untuk dimain, jangan simpan sebagai perhiasan.

#ulangsiar #ceritalama #kisahseram #cerekaseram

Nota: silakan follow jika suka kisah seram.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...