Nuffnang ads

Wednesday, October 31, 2018

Kekecewaan seorang pengasuh

Aku sibok Sikit lately. So blogwalking pun tak dak Hati. Niat dah Ada tapi bila tak dak Hati  a.k.a mood, APA pun tak boleh. Hehe

By the way, Aku nak mintak yg follow blog nih, Komen kat entry Aku bagitau Yang korang done follow berserta link blog korang. Aku nak follow balik tak dapat..tak jumpa link korang...Yang Ada just link blogs Yang korang follow jer. Maaflah pada followers Yang Aku tak follow Tu yeh...sedia maklum lah hakak nih buta IT..hahaha -..-

Paham ke idok??

Aku sekarang nih tak sengaja terambik budak mengasuh...hahaha boleh macam Tu? Umur cukup 2 tahun. Aku ingat mudah mengasuh budak 2 tahun nih. Rupanya agak Susah ..tak semudah Yang disangka.
Berdaki peluh hakak taw...huhu

Jangan kata Aku loser giler tak reti mengasuh. Aku pernah k mengasuh anak sedara Aku 5  orang Tu...5 orang k!!...ulang lagi '5 orang!'..tapi tak semudah Tu bila mengasuh anak orang nih.

Mungkin tak ada pertalian atau aura keserasian...ecewah..melalak budak tu bila mak dia tinggal. Dah jenuh Aku nak pujuk. 
Nak pujuk Mandi satu hal..sampai ke sudah gagal... dah kenapa?


Benci Sangat' ke ngan acik nih? Ke tak boleh terima kecomelan acik?


Aku syak budak kecik nih sabotaj.
Jangan terpedaya dgn Muka innocent tu ?

Lastly mama nya hantar balik kat maktok dikampung. Biasalah budak dari baby duduk dengan maktok, pastu 2 tahun baru nak hantar pengasuh..mana maunyer..budak dah cerdik.

Petang tadi mamanya dah datang amik barang-barang dia. Dari Dalam dah dengar dia melalak depan pintu rumah. Hahaha takut benor mama tinggal. ๐Ÿ˜‚

Mamanya pun satu..saja ja Kan nak mengusik! Hahaha

Tak Ada lah kecewa mana pun...Aku lex..lex.. peace jer.

Okey cukup lah Aku mengarut. ALuth tak berapa sihat lately. Muntah sampai lembik.
Sian Ank Aku dengan cirit birit lagi.

Kan Aku kata tadi budak ALuth nih sabotaj! Tetiba tak sihat plak dia...pape pun ummi tetap love ALuth. Get well soon sayang..


Wasalammm...


Wednesday, October 24, 2018

Segment bloglist by Farah Farhana


Assalamualaikum

Jom join segment nih ....bagi menyemarakan lagi dunia blog.

Do you know what...Aku suka cerita Seram quarters polis blogger Farah Farhana nih.
"Meremang segala bulu! " Bahaha

https://hanaintown.blogspot.com/2018/10/segment-bloglist-by-farah-farhana.html?m=1
Segment Bloglist by Farah Farhana

Klik link bawah banner utk join Okey!

TAMAT :
1 NOVEMBER 2018 JAM 10.00 MALAM

BTw, bloglists Aku sendiri pun dah macam berhabuk sangat...mungkin kena buat Cara Yang Sama Kan...but kena Ada support jugak dari blogger lain. 

Kalo tak join pun boleh blogwalking Kan hehehe

Wasalammm...

Monday, October 22, 2018

Lempeng bawang cheese

Assalamualaikum..mari-mari nak update masak-mรกsak lagi. Masak-masak??? 

Boring giler kan hupdate tak best? *Tetiba menyesal hupdate... Hahaha

Pertamanya, Blend semua bahan yeh

Tepung gandum 
Minyak 1 sudu besar
Bawang merah
Garam cukup Rasa

Owh..lempeng nih tak guna telur sebab boring giler makan telur hahaha

Panaskan minyak masak, sesudu jer k. Pastu tebarkan dalam kuali. Tabur daun bawang atas nya.

Tebalikkan lempeng Tu...letak cheese. Dah agk masak cheese pun dah cair boleh lah diangkat. 

Siap...menu petang Yang simple dimple. Budak 7 tahun pun boleh buat nih
Hehe ๐Ÿ˜ k bye



Wednesday, October 17, 2018

Segment saya nak buku free by Cuya



Hi Assalamualaikum dan wordless Wednesday ๐Ÿค—

Baca tajuk pun dah taw aku join segment kan huhuhu -..- style pulun noh.

Pulun tak pulun.. update pakai phone nih. Aku menaip sambil anak bergayut kat lengan. Ko ghase?? Makin tinggi aku angkat phone makin galak dia panjat badan Aku. "Bila nak siap entry ni nak oiii!!!"

Lain sebab hadiah yang ditawarkan I loiked..plus, apa salahnya meriahkan dunia blog yg semakin suram muram nih.

Sesungguhnya membaca itu jambatan ilmu.
Hehe tetiba sangat.

Klik link bawah gambar utk join yeh. Kat Sana Ada bagitau term and conditions nya.

https://2.bp.blogspot.com/-egOChmXXbk4/W8SPu5nj_pI/AAAAAAAADI4/U4pbI-XcHwoA1cSVCpSdvviBKU6XHvpNgCLcBGAs/s1600/background-kad.jpg
Drawing the words

Buku Yang Aku sangat berminat dan sangat ingin milikinya...
1. Masih setia (Aisya Sofia)
2. Meremang (tajuk, Nama penulis tak jelas)


Entry (checked)
Follow blog (checked)
Follow IG (checked)
Follow FB (checked)

Semua done...hope Aku berjaya ..doakan Aku Kalo sudi...kehkehkeh 



Thursday, October 4, 2018

Sambal campak telur..hancur!


Betul lah bila orang kata...makan kat rumah jugak yang sedap. Walaupun masak campak-campak jer. So jom tengok aku masak campak telur hari tu....eh?? Hehe

Makan dengan nasi panas-panas...perghhh! Mengundang penambahan berat badan derrrr! Huhuhu

SAMBAL TELUR HANCUR

Resepi
3 biji telur ayam
4-5 sudu besar cili kisar
1 batang serai diketuk
1 biji bawang besar dihiris
2 helai daun limau purut
Air asam jawa secukup Rasa
Garam,gula secukup rasa
Daun sup sebagai hiasan

Panaskan minyak...tumis cili kisar. Masuk gula dan garam secukup rasa. Pastu masuk air asam jawa dan serai yg diketuk td. Kacau rata. Biar sampai sambal tu masak. 
Agak sambal dah masak...slow api tu...pecahkan telur satu, satu. Jarakkan yeh. Jangan kacau k, biarkan telur tu mengeras. Agk dah mengeras masukkan bawang dan daun limau purut ke atasnya. Biarkan kejab, jangan kacau lagiiiii? Okey...dah boleh kacau...kehkehkeh....kacau sampai hancur...hancurr..

Dah boleh tutup api...Pastu tabur daun sup.

Makan ngan roti pun sedap nih...slurppp!
(Sedut ayaq liuq satt!)

Ninggg diyaa....sambal campak jer telur tu...terus hancur lah jadinya..hahaha


Goreng sayur...cedok Nasi masuk pinggan...boh sambal telur hancur tadi..ngap..ngap..nyum. 
Ngap..ngap..nyum.
Tak sedar...3 pinggan nasi dah masuk perut.
Bukan aku...Tapi laki aku..hahaha..padahaiiiii!!!

Okey promise abg! ..esok start diet!!
๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Tuesday, October 2, 2018

Getvase survey tipu ke?

Hi assalamualaikum.... Selamat Hari selasaa! Tengok tajuk pun taw Kan aku nak share pasal apa? Kali ni apa yg aku share bermanfaat pada semua... Janjii!! tak merapu mcm entry2 sebelum nih. Kalo lembu pak Sudin tu pegang pada tali, aku pegang padi janji.
Walaupun Tali dan janji Tak Ada kena mengena pun dengan lembu pak sudin.
Dengan aku lagi takde kena mengena.

Actually aku join  Getvase nih since tahun lepas lagi. Itupun Sebab nampak sorang blogger nih join, so Iolls pun gedik nak join. Memula tu mcm sangsi jugak lah. Yer lah dengan jawab survey jer boleh dapat RM 1. Semudah itu nak dapat duit??
Betul ke nih? Macam tipu jer!!!

I researched dan baca beberapa review pasal Getvase survey ...Dan alhamdulillah berjaya meyakinkan. But still dalam mode hati-hati. Hahaha

Ini pertama Kali aku jawab survey dapat RM 1. Hahaha
Sebelum nih dpt ehsan jer RM 0.20 dari Getvase. Boleh lah sambil gigit jari kan. Kalo gigit kaki tu mesti dapat lebih kan Huhu -..-

Tahun lepas aku withdraw duit dalam akaun Getvase. RM 2 jer terkumpul walaupun hahaha...nak test katakan. Dan aku dapat email mcm nih dari Getvase mengatakan diowang dah masukan RM 2 dalam akaun Maybank aku.

Dengan gigihnya aku check dalam akaun aku. Yes..Memang ada masuk RM 2 tu. Wah... I'm so happy!! ...dapat 2 hingget, cukup kot nak beli choki2 ...Huhuhu

Kesimpulan yang aku boleh share mengenai Getvase:-

1. Survey yang boleh dipercayai
2. Survey yang bantu dapat side income
3. Survey yang mudah nak claim, Tak Ada limit.( kumpul dan withdraw jer bila nak) 
4. Survey dihantar melalui email.

So Getvase nih bukan scam or fake. It's real and legit. Tak 'kencing' punya, kalo 'kencing' aku tak share Dan aku dah 'kencing' tahun lepas lagi. Huhu

Survey akan dihantar melalui email. Biasanya setiap hari survey tu dihantar, but kadang2 seminggu sekali, sebulan sekali plak. Kalo ko insan terpilih, Ada lah tu tuah nya. So, Tak salah pun if nak try. 

Aku mudahkan korang direct ke link, kalo berminat nak join Getvase, boleh klik disini untuk daftar: Getvase survey

Survey yang dia hantar melaui email tu mcm nih. Reward duit tu di antara RM 0.20 hingga RM 1. Jawab survey di Tak pernah Tangan kosong k. Getvase Akan bagi ehsan jgk 2 kupang hehehe.

Okey lah sampai sini dulu. Pegi Sana join 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...