Tuesday, November 23, 2010

UNPAID LEAVE


YAHOOO....besok aku cuti!!!!!!enjoy ler.....xde lah, cuti tuk rehatkan mental dan emosi..4 ari kot aku amik cuti.so sepanjang cuti 2 aku plan nak tido puas2 haha.nak cover balik time tido aku yg tercicir 2...kihkih...

giler ape aku nie...insyak allah dlm perancangan aku akan g ke JB. ada hal yg perlu aku settlekn kat sana. n at da same time aku ada projek besor ngan mmber aku..ape projek 2????aada laaaa...hahaha..see u all next week...k muahx3 ;)

Thursday, November 18, 2010

TEKANAN


Aku rasa tertekan giler rinie. Klu aku pendam jer tekanan nie boleh jd giler aku. aku nak tanya korang semua. pe perasaan korang bile owg bawahan korang @lebih jelas g owg jagaan korang xhormat n kuang ajar ngan kowang??apa kowang akn buat?klu kowang boleh jawab soalan nie dipersilakan dan mmang aku tabit spring lah kat kowang..sbb klu aku,aku xtaw pe nak jwb,bkn pe takut2 klu jawapan yg aku bg xreleven jer...

Bayangkan aku yg alami sndiri pon blur tuk berpikir & dah jd cm owg xcerdik. nak tahu napa kerna aku gaduh besar ngan staf bawah aku ri nie. aku train diowg sikit punya baik,diowg xmnghargai aku. 2 dah dikira bertuah badan taw sebabnyer aku nie xsuka nak marah2 & baik ati lak 2. sbbnyer aku taw, marah2 hanya akn mnjejaskan feel aku jer.tp siang td disebabkan tekanan yg melampau aku mmang xleh nak control kesabaran aku. apa da kes staf nak sound2 aku n pertikaikan kerja yg aku buat hari2. aku pegi keje,aku buat keje kot bkn pegi goyang kaki ke kanan ke kiri. dah 2 nak soal2 aku pe yg aku buat..mmang sial la kan nk sound2 aku.apa lg melenting la aku,sekali2 ngan vendor kena angin puting beliung aku nie. plzzzz lah k.cukup la manager kasi aku tekanan napa staf nk lebih2 plak. keje yg xbetoi semua tunding jari kat aku,sedangkn bkn aku yg buat kot. nie namanya diskriminasi mnjatuhkan aku. klu ikutkan ati yg boleh mati nie nak jer aku benti keje 24hour. ..tapi aku xnk jd manusia yg gagal.klu aku benti 24hour that mean aku kalah &xkuat. so aku rasa better aku sabar dulu kot....betoi tak???

Kata hati:
aku sngat2 perlukan teman utk berbicara dah meluahkan kata2 yg blum lg terluah...aku sngat2 perlukan sokongan....(-_-)

Saturday, November 13, 2010

Nak cari jodoh nak cari jodoh


urmm...nak cari jodoh nak cari jodoh. cmner nak cari nie?

suatu hari mak aku tipon aku tanya khabar. katanya aku dah lama xtipon tanya khabar family. 'aduyai maaflah mak buzy cikit dua menjak nie. bila dah penat balik keje tahu tido jer la'. lagian mmang dah 2 bulan aku xbalik jenguk family aku. mmang bertuah punya ank!!! lagi mak aku diam jer bila aku ckp raya aku xbalik koz aku keje xdpt cuti. entah pe yg mak aku pikir.aduyai mmang cian,lg cian kat aku nie. xpernah g ari penting cm 2 aku xde.tp nak wat cmne kan redha ja lah.

Lagi aku buat aku tersentak bangat bila mak aku tnya soal "siapa bf aku??"..aduyai mak,tahukah mak ank mak nie single mingle lg....klu my parent tnya pasal jodoh pala otak aku nie mula la aku serabut milo...aku ada nk kasi tips cikit..baca kat bawah nie


Tips cari jodoh


1. Cinta itu dtg dari allah.Banyakkn berdoa pada yg esa. (time nak kluar g keje selain baca doa naik knderaan, berdoa/berniat jugak pegi kerja tuk cari jodoh).

2. Slalu beramah ngan owg sekeliling especially lelaki muda..hehe (tp mesti sentiasa berwaspada, jgn smpai owg salah erti kemesraan kite 2 k,t lain jdnya. gejala sosial makin mnjadi2 skang)

3. Bersapalah dgn senyuman yg manis. (senyuman yg niat mnyapa k bkn senyuman yg mngoda)

4. Klu ada lelaki yg menyapa cara baik 2 layan je lah. mungkin die jodoh kite.klu asyik mngelak jer smpai bila nk ketemu jodoh. tp ingat jgn layan sebarangan sapaan. berhati-hati laa kerna kita xtahu apa niat owg kt kite

5. Belajarlah mnyayangi diri sndiri.ingat!! tidak layak sesorang manusia itu mnyayangi owg lain klu tidak pandai mnyayangi diri sndiri.


6. CINTA yang ikhlas 2 dtg dari aty yg ikhlas. klu ketemu jodoh,kite akan rasa satu feel taw. feel pe 2 hnya yg alami jer tahu...kihkih


p/s: Bila baca balik aku rasa cm poyo jer tips nie...tp xpe hiburan semata-mata..daaaa..:)

Thursday, November 11, 2010

memoriesszzzzzzz

windu pada saat nie.apy wif all friends....bile gaknyer nak kumpul balik.tp mybe xmungkin koz semua dah bawak haluan masing2. ada yg dah jd bini owg dah....i wish the best for all of u..

Monday, November 8, 2010

frust nonggeng

aku frust ler..cancel kursus SEOP last minutes without told me mmang kuang ajaq...dah la nak pegi tempat kursus 2 jauh,alih2 pegi buta jer kena balik. xpikir ker benda nie akan menyusahkan owg lain..xpaham tul aku.apa ke hal la pengurusan cm logi taik. rasanyer taik 2 lagi berguna boleh recycle balik buat baja organik..mnyampah tul aku. dah la aku pegi sowang sesat lg tersalah masuk highway lak 2.tak ker sesat berbatu2,minyak petrol aku sapa nk bayar..huh membazir betoiii..menci lah aku pas nie jgn gedik panggil aku g kursus lg klu dah xpandai nak manage betoiii2...

huh..pagi2 dah spoil mood akuu...arghhhhhhhhhhhhh menci lerrr...~~ar kan aku dah marah~~
sabar2....

Thursday, November 4, 2010

pikirkan aku

Bila kite ckp windu somebody that mean kite ingat diowg,rite???...urmmm betoi la 2. sejak 2 menjak nie selain mydad &my mum, citi ingat sangat kat somebody nie. xtahu napa. citi terlalu ingat smpaikan nangis2. so,mungkin jugak citi windukan die. rasa cm nak cari die & luahkan feel windu 2 tapi citi xleh wat cm 2. keegoan citi mnghalang tindakan. ya tuhan, ALLAH jer tahu betapa deritanya jiwa citi menangisi nasib yg xpernah berpihak pada citi. Napa ALLAH titipkan kewinduaan nie pada yg xsudi? napa pada yg tidak mempunyai ikatan yg suci? dah 9 bulan berlalu tp citi still mcm nie, xabis2 menangisi nasib. terus menanti dan menanti. smpai bile??arggghhhh.... xtahu la. berserah jer. ciss..ckp jer berserah tp still mengeluh..dalam fikiran citi skrang,hrap sngat die pikirkan citi jugak...(-_-)

Tuesday, November 2, 2010

Dugaan untukKU

Dugaan itu...
sampai bila harusku bertahan
sampai bila harusku terima
segala takdir dan suratan darimu ku tempuh
terlalu berat untuk ku tanggung rasanya

Ya Allah......
aku bukan manusia yg tidak mngsyukuri nikmatmu
ku bukan manusia yg melupakan Mu
cuma kekadang ku merungut akan kesusahanku
aku mengeluh kerna kejahilanku

Ya Allah......
ku hanya hambaMu yang lemah
yang terbatas ilmunya yang jahil akan hal dunia akhiratmu
ikhlasnya ku perlukan petunjukmu untuk panduan hidupku

Ya Allah......
andai itu yg kau tetapkan untukku berilah keredhaanmu
suntikan semangat padaku dan tetapkan imanku kepadamu
ketenangan,kesejahteraan,keimanan dan keluhuranku adalah dariMu,
ya ALLAH, aku memohon rahmatmu.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...