Friday, September 19, 2014

Phone hilang kena curiii!!!!!!!!!

Hai you all...

Entry ni tak panjang pun, tak payah nak mengeluh tiap kali baca blog aku
Baca dengan tenang okey? ^____^

Phone aku hilang dicuri pada 16/09/2014 beberapa hari yang lalu 

Dah kena curi mestilah hilang kan? hape lah!! T_____T

Tarikh itu aku di pahang sebab attend wedding my cousin and hari yang sama jugak kehilangan
nenek sedara aku...memang sedihnya berdouble-double happynya sikit jer..huhu <____>

entah penyamun haprak mana hamik tepon aku entah..
korang nak tahu..tepon yang sedang mengcas kat situ banyak taw..ada 4 termasuk telefon adik aku samsung galaxy tab..tapi tepon murah aku yang dicekaunya..tak guna betul!! tak guna!!!tak guna!!!!tak guna!!!

Tapi mostly bagi conclusion kenapa tepon aku aje yang diambik??
 sebab tepon aku aje tak pakai password!! uwarghhhh...sedih!!!T_____T

Gambar pinjam hencik google

Paling sedih bila customer eskinol dah bank in duit tapi aku tak dapat nak pos barang
dan disebabkan itulah entry ini diwujudkan...semalam aku cuma dapat pos barang kepada 2 orang
customer aje..tu pun sebab aku sempat record detail diorang ..yang lain? ya ampun tak dapat detect...

Disini aku mohon 20 jari termasuk jari kaki ni hah, memohon maaf atas kesulitan ni
memang semua ni bukan dibawah kawalan aku...serious!! aku tak dapat nak elak

Jadi kepada sesiapa yang dah bayar dan just nunggu barang dan response dari aku aje
tolong munculkan diri anda bersama dengan bukti payment..

Jangan maki hamun aku, tolonglah..aku tak menipu okey..nasib aku malang aje

Buat masa sekarang ni aku masih belum pakai sebarang telofon..yah,aku dah balik ke zaman purba
communicate melalui surat cinta..hahahaha

so..pape hal contact aku kat email aje okey  ctcheery87@gmail.com

aku dah bertepon nanti aku inform semula..

bye take care...

p/s: so moral of the story pakailah pasword utk smartphone korang...atleast pencuri tu akan fikir 10 kali sebelum curi..








Sunday, September 7, 2014

Eskinol untuk merawat kulit wajah bermasalah

Hai korang!!! Assalammualaikum w.t.b
Salam sejahtera dan salam satu Malaysia
A'amboi..semangat dia lain macam sikit ni…hikhokhikhokhikhok!! ^_____^ *senaman*
Pagi-pagi lagi dah motivated …bagus tak?? Bagus tak??
Sebelum kita memulakan bicara jom hah, kita break’breakfast dulu…
Dah gagap pulak!-..-


[Hoi, dah pukul 1 ko bawu nak breakfast???]
Hello!!! Suka ti aii lah…ada aje ladybird yg nak sibuk !!! kahkahkahkah

Okey, hari ni aku nak bercerita pasal eskinol
Ramai yang bertanyakan eskinol ni …dan aku tak penah letih untuk menjawab..hahah
[Motif??? ….] takde motif hihi ;p

Tapi Motif antry ini adalah untuk membuat anda lebih mengerti mengenai eskinol
Dan moga anda jatuh hati dengan eskinol…Ingat,set on you mind ‘eskinol untuk memulihkan kulit wajah’
Sebab memang itu lah punca aku boleh jatuh hati dengan eskinol
2 tahun lepas, aii pun ada masalah kulit muka yeh..macam-macam aii try dan praktis
Daripada tradisional sampailah ke herb dan sampailah ke teknologi terkini
Hmm….tradisional and herb tu style sama la kan??
Tapi jangan salah faham pulok..aku tak bermaksud cara tradisional tu tak berkesan..
Sangat berkesan tapi maybe makan masa…
Entry kali ni aku akan ringkaskan sebaik mungkin supaya korang clean and clear
Sampai korang tak blurr macam aku..hahaha ^______^
Nak baca entry lama…click sana~~cerita eskinol

1stly aku nak korang faham bahawa function asas eskinol cleanser adalah untuk membersikan kotoran makeup dan menghilangkan minyak berlebihan. Ia mengandungi formula anti-bacteria .
Sebenarnya setiap hari kulit kita terdedah dengan kotoran ,habuk dan bakteria
So, kita kena lebih bijak dari bacteria..bak kata cheff wan..hahahaha
Setiap hari jugak kita tak tahu bacteria apa yang hinggap kat kulit kita
So, kita kena cuci muka setiap hari..kang bacteria coli coli chupkey chupkey singgah!!
Hah, xtahu!!! Adik tatut!! Adik tatut!!
Kan chef wan cakap tadi kita kena lagi bijak dari bacteria kan?
So kita tak boleh lah cuci muka dengan air putih aje..         
Ingat yeh!! Kita kena lagi bijak..sebab kita pergi sekolah kuman pon ikut pergi sekolah
Hahahaha..okey tak lawak!! -____-

Eskinol pimple fighting tugas dia adalah untuk menentang jerawat
Dah tentang jerawat tu dia akan membantu memudarkan tanda-tanda jerawat
Ia jugak membantu melegakan kemerahan.


Eskinol spot-less white pulak tugas dia untuk memutihkan kulit dan mengurangkan bintik-bintik hitam.
Eskinol ni dia ada extrak limau kasturi tulen.
Eskinol ni sesuai digunakan untuk orang-orang yang punya tone kulit tidak sekata .


 Ice pore Minimizing Eskinol meminimumkan liang-liang pori.
Eskinol ni pun menyejukkan dan menyegarkan kulit wajah.
Lepas jerawat dah Berjaya ditentang..korang boleh lah pakai ice pore ni pulak
Sebab masa jerawat kan liang pore kita terbuka..lepastu kita pulak picit, so liang tu mesti terbuka luas.
So, eskinol ice pore ni membantu mengecilkan liang pore lah.

Setakat ni Alhamdulillah…yang banyak laku pun 3 product eskinol ni.
Tapi kalo korang nak tahu sebenarnya eskinol ada banyak jenis lagi
tapi yang aku tahu ada 7 jenis yeh anak-anakk hihi


Eskinol Refreshing ni function dia sama macam eskinol ice pore minimizing jugak
Tapi maybe eskinol ice pore minimizing bertindak cepat sikit dan more aktif


Eskinol oil control, mengawal dan membuang lebihan minyak.
Sangat sesuai untuk orang yang muka berminyak


Eskinol Papaya ni pulak diperkaya dengan sifat-sifat mencerahkan kulit secara semula jadi
Dan meremajakan kulit wajah
Macam untuk awek muda gituu!! 10 tahun lebih muda..Hikhikhik
Eskinol ni,disyorkan Kepada mereka yang sering memakai solek berat
kerana ini benar-benar menggali ke bawah dan menghapuskan
semua kotoran-kotoran jahat tu


Ini original eskinol.. Cleanser ni Berkesan  untuk mencerahkan kulit
Ia dengan teliti membuang kotoran dan lebihan minyak untuk membantu melindungi kulit dari jerawat, 
bintik hitam dan whiteheads.
Ia melicinkan kulit untuk memberikan  asas baldu untuk solekan


Seperti entry aku sebelum ni, setiap jenih eskinol ni kita akan guna bersama-sama dengan
Kapsul antibakteria…function kapsul ni utama skali membantu eskinol ni  bunuh kuman-kuman
Yang lekat dekat kulit muka..hah, paham macam tu udahlah…hahah
Kalo tak nak pakai pun tak apa. Boleh aje!!!

Tapi eskinol yang dah dicampur dengan kapsul anti-bakteria kena selesaikan dalam masa 3 bulan
Before ni aku pun tak ingat ada mention ke tak..hihihi
Apapun kena bersabar, tak kisah apa jenis product yang kita pakai
Kalo korang harap, pakai eskinol ni kulit putih gebu  gebass macam emma maembong
Korang silap!!! Sebab kita kena jadi diri sendiri..
emma maembong itu memang dah dilahirkan putih
Zizan razak aje hitam dan hidung resdung *tiba-tiba*
Kalo aku yang dilahirkan hitam ni…pakai eskinol sebab nak putih macam emma maembong
Baik ko pergi matilah…malas nak layan!!!..hahahahaha

Seberang pertanyaan, korang boleh direct call aku ataw wassup ataw wechat ataw mesej…
tapi mesej tu depend pada kredit aku…hahahaha
dey, tangeychi!! Kalo aku xde kredit cmne nak balas korang?? ^_____^
Jangan  mesej fb yeh..sebab aku decide nak stop active fb buat sementara waktu
Sebab nak rawat hati…hahahahah

Okey…boleh wassup aku di 017-5433604 untuk rawat hati…
Eh bukan !! untuk rawat muka . Tersasur pulak! ^____^

Meh, aku cerita sikit pengalaman aku..
[Loo..tak habis lagi??Entry dah panjang!]
Alah..relex lah, cuti-cuti camne korang kalut sangat nak pegi mana?
What lexxx what peace dah la kat umah tu…
usik-usik  laki dapat pahala taw *tiba-tiba lg*
                                                       

1st time aku pakai eskinol pimple fighting ni kan aku terkejut
Bukan takat kulit aku ja terkejut, aku pun terkejut
Sebab rasa segar dan ‘culture shock’ hahahah..okey guwau!
Memang sangat segar….sedap aje rasa muka ni
Masa pakai tu memang ada rasa pedih-pedih sikit sebab bekas jerawat yang terluka tu
Tapi lama-lama..bila jerawat tu dah kering okeylah…tak dak hal!
Dan masa 1st sapu muka dengan kapas ..nengok kapas istifar aku sebab
Hitam nauzubillah…kotoran dan sel-sel mati ni ke follow aku sejak kecik dan buat aku hitam ??
padahal aku puteh sebenarnya ..bahahaha
Perasan!!! Amik lobang hidung -..-

Adik lelaki aku pun pakai eskinol ni…dia pun terkejut beruk nengok kotoran kat kapas
Tapi…dia memang hitam sejak lahir yeh..kotoran tu ikut dia sejak dia keje KL jer kahkahkahkah 6____6

Bila dah lama-lama,kotoran dan sel kulit mati pun dah tak kuasa nak duduk lama kat kulit ko
Dah sebab hari-hari ko bersihkan..mana nak boleh ‘menumpang teduh’..hihi


So, teynyeh lah sampai muka ko heqot petot demi kesihatan kulit wajah
Kita manusia ni sebenarnya dah dilahirkan cantik..depend pada kita aje untuk menjaganya
Hahahhahaha..[statement apa ko bagi ni cheery???]


Aku ni sebenarnya jeles dengan akak aku sebab dia buat pau cendawan ke hapa entah
Aku dah lama dah nak belajar buat tu..tp tak penah nak ada kesempatan.
Bengkeek aje aku baca wassup dia hari tu
Saja lah tu nak buat aku demam hati…























Sebab tulah nak rest fb sebab nk rawat hati
Kan aku ada cakap tadi….hahahaha
Bye-bye korang…selamat usik-usik laki !!!.
Aku nak siap pegi pasar..nak masak!!
Korang tak payah masak lah..makan aje laki korang tu..bahahaha

Okey..bye …muah!!! ^______^

Saturday, September 6, 2014

Wedding Ceremony @ FRIM

24 Haribulan hari tu iaitu bulan August 2014
Ialah hari attend wedding sedunia                                  
Sebab apa sedunia taw?..sebab makan lagi..hahaha ^____^
Nasi minyak nasi briani come to mama..
“Come back home…..you come back home!!!”


Dah menyanyi pulak?…hati yang riang ria,biasalah kan hikhikhik


Masa aku post kat FB pasal pergi wedding makan tak kenyang tu
Member aku yang macam makan tak sempat nak kenyang sambung makan magi kat rumah
Sebab Her son yang buas nazubillah…itu pun dah layan main football dalam dewan wedding
Kahkahkah…eh tapi takpe sebab cute..tak cute kalo aku join sekaki..hahahah

Okey..okey tenang kalian..tenang!!
Aku pulak tak kenyang sebab…makan tak sempat habis ‘dayang-dayang’ dah kutip
Pinggan kotor…padahal aku just stop sebab nak snap gambar pengantin jer.
Adil ke macam ni?? Adil ke?? Kesian perut aku taw..tak sempat nak ‘warming up’!!T____T

Lastly, mawar pink menjadi saksi cinta bertaut *tiba-tiba*




So, wedding kitorang attend tu dekat Forest Research Institute Malaysia (FRIM)
Kalo korang perasan, Pegantin wanitanya ada bergambar dengan “playboy is my boyfriend”
Yang clash malam tu jugak tu..bahahaha
Ok, tak layak…it’s should be “playboy is my ex-boyfriend”

Dah lah, cukuplah cakap pasal ex-boyfriend ni…kita frust tak habis lagi ni taw..spoil mood aje
Hilang boyfriend bawak CRZ okey…tolonglah faham T_____T


Azrie atau nama sebenarnya, Azrie Zafiera ialah ofismate ofis lama yang duduk
Di bahagian account department…ofis lama aku dulu-dulu tu
Hahahah…dulunya tu macam dah bertahun tukar keje kaan? Over si minah cheery ni!
Aku ingat lagi, si azrie ni keje dia bayar-bayar bill…segala tok nenek claim pun mintak kat dia
“ Hoii azrie, medical claim aku tak bayar lagi!!” hihi



Si azrie ni mesti stress dengan aku kan..dah berambus pun menyemak lagi kat ofis lama














Ini  nama dia liza, nama panjang dia lizaaaaa!!!
Jiran depan rumah aku
Eh silap, dia jiran bangunan sebelah
Rumah liza ni lot tepi bangunan sebelah…aku lot tengah bangunan yang sebelah dia
Hah, camtulah!! Krik..krikk..krikk…..krikkk -..-


Liza ni aku close sebab dia bff aku sejak dari sekolah menengah sampai university
Sampailah ke tempat keje lama…nampak tak connection dia tu?
Jauh sangat dah relationship kitorang ni…dari kedah ke johor balik kedah balik, ke KL dan balik ke kedah balik. Lebih kurang 50 ribu mileage yeh kenkawan..tu kiraan random

Hagak-hagak, claim kat azrie, leh approve tak??..bahahahah ;p


Selamat Pengantin Baru Buat Azrie account dept dan suami
Complete with position tu, tak bleh blah cara aku ingat kat ko azrie!huhu
Semoga jadi isteri yang solehah dan disayangi selalu
Jangan marah-marah suami yeh…nanti tak bau syurga, bau cekam
;D
Tahniah korang!!!

Sunday, August 31, 2014

D'Kayangan- Malam gemok gemok sedunia


Ok ni last entry raya
dan mungkin jugak last entry gemok-gemok
Lepas ni no more gemok-gemok
sebab gemok tak bagus untuk "step to move on"
hahaha...apakah??
kowang tak tahu pape, kowang saddap!!! 
hamik lobang hidung -..- hikhikhik

So, last week tak ada apa-apa aktiviti sangat
keje dan keje, dan keje dan balik tido!



Last week disebabkan stress sangat pasal keje dengan masalah yang tak habis-habis
PM belanja kitowang emok-gemok
sebab untuk meraikan hari kemenangan umat islam namely raya
dan farewell skali gus kita raikan

Ramai jugaklah yang no longer dengan company sekarang 
termasuk lah aku...hahahahha

So...dipendekkan cerita makan-makan malam tu,
untuk meraikan aku lah..bahahaha *nak jugak tu,tak malu* T___T  


Walaupun sempena meraikan perpisahan aku,
aku makan tak banyak pun malam tu
yelah...sedih!! sedih nak tinggalkan company yang dah banyak
merakamkan kenangan dan persaudaraan

aku start hidup merantau bermula dengan company dan rakan-rakan 
di company ni wokey, kowang paham tak perasaan kita?
faham tak?? ...kita sedih tawuu??

Tapi kita tak boleh nak teruskan kerjaya disini
life need to move on!!
orang tua-tua kata, nak petik bintang kena ditempat yang tinggi
berdiri atas kerusi aje tak dapat...**apakah???

okey..statement tak boleh pakai disitu..bahahahaha ^_____^



Yang cantik meletop tu ofismate kita bahagian account dept
Best keje dengan dia...
Yang puteh macam tepong gandum tu Yang Xian...
kita panggil Yang...sebab hari hari kita nak dia sayang kita :p

Bawu couple malam tu..malam tu jugak putus...
tu pun selepas naik kete Honda CRV ke CVR ke CPC tah
Kete sport yang macam kete playboy tu...

Best wokey naik kete dia, cool aje rasa
tiba-tiba rasa macam "playboy is my boyfriend"
...rugi putus malam tu..hahahaha

Kanmain diowang ni makan. Bertambah-tambah !
Asal licin aje, pegi amik tambah
sampaikan aku bagi 'warning'

"wei, amik banyak-banyak make sure makan habis okey,kalo tak
satu mangkuk kena tambah 10 hingget"

" okey, no problem!!"

Amboi kowang, cakap pasal makan 'no problem' aje..
memang dasar 'makan untuk hidup'

Haaa..Baguih..baguihh
:D








Esoknya...dah demam sebab malamnya mimpi "Playboy is my Boyfriend" hahaha
okey, xdelah..memang malam tu dah tak bape nak sihat...
balik pulak lewat malam..Naik pulak Honda CRV agak ni makan dia!!!


Disini lahirnya sebuah cinta!!
Salam Merdeka!!!


Wednesday, August 27, 2014

Raya Ke-2: Sketsa 'we are cute princess!' (Part 3)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...