Wednesday, August 27, 2014

Raya Ke-2: Sketsa 'we are cute princess!' (Part 3)





Tuesday, August 26, 2014

Raya Ke-2: Sketsa 'we are cute princess!' (Part 2)









***Beberapa saat kemudian..............tukar topik








Monday, August 25, 2014

Raya pertama di kampong kuala Lanjut (Part 1)

Hai, Assalammualikum dan salam sejahtera
ha'uzubillah..himinasyaitonirajim...Bismillahhirahma ni rahhim

Malas sungguh nak update entry raya ni
Malas sebab xde idea nak mengarang,
Yelah…balik balik entry syok sendiri….aku pun cemuih nak karang, kowang yg membaca apakan lagi kan?
Tak pe, biar aku jujur dengan kowang…sebenarnya kan…sebenarnya…sebenarnya…
eh nervous pulak dah!! -_____- 
biasa lah,budak tak ada idea memang selalu macam ni….hahaha

sebenarnya dah patblas biji kurma dan 3 bijik apple aku makan dalam usaha nak menyeru idea.
kamtu mama sayang kamtu mama!!!
tak jugak datang…oleh sebab itu, aku nekad untuk memukabuku (FB)
seharian aku memukabuku,hahaha…hampeh nyiokkkk sungguh!!
Tambah pulak tangan aku pulak kena simbah dengan kari yang mendidih..lagilah ke laut mood kan?

Takpe, aku nak guna talian hayat yang terakhir iaitu…merenung masa lalu…hahahah

Per aku merepek entah!!!! Takpe lah abaikan budak gila tu…abaikan jer…yang tengah mengarang ni ler.


Ini nama dia cheery…dikenali sebagai Sari Yanti..nama matsalleh dia Anja’anjalina jolie
Adik tiri anjalina jolie kot..tapi muka nonsense giler…tapi dia ni memang gila pun
Kadang-kadang happy, kadang-kadang sedih….kadang-kadang meroyan kadang kadang pemalu
Kadang kadang cantik kadang kadang burok nauzubillah….tapi biasa selalu burukk lah…hihihi

Kena kutuk jugak, Tak leh nak puji sangat, kang kembang semangkuk dia tu..yang mengarang ni lah!!
Jangan tak tau..penyakit gila dia ni berjangkit ,dimana ,ia boleh dijangkiti..
Virus yang biasa menyerang dinamakan virus ‘gila selfie’ dan virus ‘gila-gila kuasa dua’
Urmmm….sekarang penyakit ini telah berjangkit pada anak sedara yang tercinta..emmm parah..parah!!




Nampak!! Kan aku dah cakap tadi….sekor sekor gila selfie

1st raya family aku tak berkumpul utk bergambar..masing-masing dengan hal sendiri….
Ada yang balik dari masjid..terus buka baju pakai t-shirt..jakun sungguh
So..terpaksa la penuhkan camera dengan gambar budak budak..
Takpelah …dah cukup meriah dah dengan budak budak ni…..
Kadang-kadang tak terlayan…baru aku taw susahnya nak control budak
Aku kawen esok xnak banyak…just 12 owang cukuplah..bahahahahah
Okey tak lawak….!!!





Ko nengok..masing masing dengan aksi kebudak-budakkan…memang dasar budak!!!
Bukan senang nak amik gambar formal diorang ni…time nak snap tu lah diorang nak makan lah…nak kira duit raya lah..nak mengeletislah..macam-macam
Duduk diam-diam tak nak..nak terkeluar anak tekak aku menjerit
“duduk diam-diam”…” mak teh cakap 1,2,3 semua tengok camera dan senyum!”
“sapa tak senyum tak dapat duit raya” ….
Biasalah Ateh, tak bagi duit raya tu perkara biasalah..tangkai jering sangat!hahaha
Lepastu dengar lah keluh kesah sedih ‘bersamamu’…dah leh panggil tv3 shooting dah
Drama sangat anak-anak sedara aku ni…<_____>  ikut perangai sapa entah!!
Anak sedara aku yang betoi-betoi Sembilan orang aje…lapan orang dah ada dalam gambar
Sorang lagi dalam endoii….tido!!!hahahah
Tak banyak kan?? Sembilan aje…..


Nak tahu? Bapak aku pun dah pandai selfie. Kelakar masa nak selfie dengan ayah aku ni
“Tie, benda apa yang panjang ang pegang tu? Meh ayah tengok”
“ Ni monopod yah, bahasa kg panggil galah selfie…”
“ eiihhh…selpiii tu menantang pa pulak??”
Aah sudah, dah kena mengajar bapak ketam jalan lurus pulak, si anak ketam ni..kahkahkah
Der, tak lawak pun der!!! Tak baik taw aniaya orang tua..
Ya lah...Ya lah!!! -____-



Mak ayah aku ni steady ja…kalo bergurau tu ganaih nak amat macam drama
Luv you mr arrogant tu….ganaih-ganaih pun dalam hati ada taman ko taw!!
Kalo tak, takde kuar 1 ekor kumbang 4 kuntum bunga derr!!! Kihkihkih

Bawak bertenang semua..bawak bertenang!!! Tak habis lagi nak citer ni




Tahu, orang zaman sekarang ni berjalan raya kat mana???
Dekat FB laa…hahaha berjalan tu bunyi macam jalan kaki 8km sejam aje kan?fiiewww…penat!!!
Basah ketik ketik…nak peluk cium pun tak sanggup…bau asli sangat!! ^_____^

Lepas hilang penat berselpiii…hahaha…kitorang kuar beraya di rumah sedara yang terdekat
Dekat-dekat aje ..boleh dikatakan jalan kaki malam karang baru sampai
Dekat kan?? Hihi..leh jugak la turun 2 kg sekali jalan.
Masa dekat umah wa chik , iaitu kakak kepada ayah aku..berlaku kejadian yang mengelikkan bulu ketik
Bukan kejadian  kelakar tetapi kejadian yang menggeramkan akal fikiran aku..rasa tak waras tiba-tiba

Boleh cousin aku panggil aku kinah?? What the fish..hello!!! kinah tu kakak I ok, I ni siti…siti yang cantik siti yang lawa ….macam siti nurhaliza tu!!!...eh bukan, salah!! Macam Sari Yanti…Faham!!
Mahunya aku jerit macam tu….huhhu <______>
Kebetulan time tu aku tengah pegang Qaisara..sebab tulah diowang boleh silap orang..
Mula-mula bersangka baik lah..skali paksu hamzah dtg terkejut beruk nengok aku

“Ni siti ka kinah ni??” 
hey, sama sangat ke muka aku dengan kakak aku ni???..stress aku!!! Aduh!!

“ Loo.. siti ka? Awat besaq sangat?? Dulu kecik ja..ni tak kawen lagi kan??”

Owh…please lah!!!!!! kalo ikutkan hati, aku dah jogging balik rumah..
HAPA?? Ko ingat, semua pompuan gemok dah kawen???
ko hingat apa, hah???? 
fuihhhh...geram pulak kita ni!! 

Nasib baik aku ikutkan kata tali perut…bersabar dan bersangka baik..
Alah,.kemonn siti, biasalah tu diiowang mana biasa jumpa sari the real sari yanti..komennn sabar!!!
Hahahahah ^_____^ positif betoi tali pewut aku ni!!! Kalo macam ni hari hari aku jamu ko nasi lemak



Aktiviti Malamnya, sambut birthday abang ajiq, anak sedara sulung aku
Kek homemade ko tahu!!...yang pasti bukan aku yang buat!!! Aku tolong makan ja…hahahha
Lepas tu sesi bunga api pun bermula…riuh rendah rumah aku…bising nak amat!!


Kalo nengok gambar aje tak rasa best sangat, bunga api tembak ni
Aku ada video jugak…tapi nanti-nantilah aku show tu pun kalo aku ingat dan boleh show sini
Hahaha…paham-paham jerlah, intenet umah aku macam siput Cadbury..
kalo siput sedut, sedap gak makan kan?…
perghhh terliurrrr!!! Hahaha

Ok selamat hari raya korang

Maaf zahir batin…thanks sebab sudi baca…yang tak sudi nengok gambar pun takpe..kihkihkih
Next entry raya coming soon…sambung eesok lusa tulat tungging ^____^ 


Tuesday, August 19, 2014

T-Shirt Muslimah by Zalora [Malaysia]

Aku mengaku kadang-kadang aku berpakaian agak seksi
bukan kadang-kadang sangat lah..boleh dikatakan selalu..

Dushhh!!!dushhh!! T____T

seksi yang dimaksudkan aku tak ada lah terdedah sana terdedah sini terdedah sinun
Maksudnya agak fit disitu disini dan disinun..hah!!!
kowang ni pun tak yah nak bendoi sangat!!!! 
Rimas plak aku nak exlain mendalam dalam sangat..Flying kick, nak??

Tahulah sekarang ni zaman pakai sarung nangka ...sampaikan nangka tak bersarung, bogel aje atas pokok
tok wan..isyy..tapi tak buruk pulak..tetap comey ...kalo tarzan nengok dia pun leh nangis !!! 
sebab dia pakai jugak cawat tapi burok nazubillah!! Nangka lagi comey !! 
nampak tak kedalamam explanation di situ!!

Tak faham jugak tak pe lah...pegi tanya ustaz azhar idrus!! malaih den nak kawan aiih!!

Tapi..sebenarnya diakaui memakai pakaian yang mengikut syariah lagi selesa okey
Feeling dia lain taw..ko rasa selesa, rasa ayu, rasa melayu dan rasa islam!!!


Matanya lirik-lirik selalu
Rupanya manis-manis ayu...

Feel dia sama la macam lagu Rahimah rahim tu..Gadis dan Bunga

Epik tak contoh diberi?? kihkihkih ^______^

Tak payah dah ko nak sungguh-sungguh tarik..tarik..tunduk tarik, dongok tarik, duduk tarik, 
baring tarik tido aje kot ko tak tarik..sebab boleh cover dengan blanket..bahahaha
[derrr...apa beza baring dengan tido??] -..-

Macam aku sekarang, [bukan nak bangga diri yeh derr] dah ada kesedaran dan selalu muhasabah diri..
Itupun selepas dijeling sampai juling oleh ayahanda tercinta...rasa macam nak nangis ok, kalo
ayah aku jeling...punya takut!!!!

kalo seluar yang aku pakai agak fit aku match dengan baju yang panjang sampai menutup bontot.
Insha Allah, imej akan improve step by step...makin hari dah makin panjang baju sebab
aku makin hari makin berisi..kahkahkahkah [Motif???? Nak tutup kelebihan isi...hahaha] 6_____6

So, disini aku nak cerita bahawa T-Shirt Muslimah dah memonopoli industri fesyen di Malaysia
Jangan katakan muslim aje yang suka dan selesa dengan fesyen Muslimah ni, Bahkan boleh dikatakan
non-Muslim pun dah choose fesyen muslimah untuk bergaya dengan santai




Mungkin dulu fesyen muslimah agak old school dan not up-to-date atas alasan kita ketandusan pereka fesyen berbakat. Namun sekarang, boleh dikatakan kita dah boleh duduk sama rendah berdiri sama tinggi dan tido sama level dengan pereka fesyen antrabangsa sebab kita have a lot of pereka fesyen yang muda dan berbakat , yang telah melahirkan idea yang kreatif, inovatif dan productive dan stylish....
wahhh!!! nampak??? Melambung aku puji tu. 

Nak duit raya, Zalora?? *tiba-tiba* ^____^



Sekarang ini, fesyen muslimah yang stylish boleh didapati di zalora. Harga yang berbaloi-baloi siap discount bagai................perghhhh...memang tergoda dan boleh ternoda..

Seiring dengan perkembangan pesat dalam industri feyen muslimah ni, zalora mempersembahkan dan mengeluarkan pelbagai gaya dan trend pakaian yang up-to-date dan stylish...sangat sesuai dengan gadis muslimah yang sangat mementingkan gaya dan menutup aurat.




Selain itu...zalora ni ada jugak menawarkan accessory lain. From Top untill buttom...so, just make a choice. Dengan itu korang boleh lah buat mix and match
tak payah nak sakit -sakit kepala..online jer derr!!! 

Jangan tak taw, cara diorang perform dalam zalora website dah boleh
dijadikan rujukan untuk korang berfesyen..okey? 

Faham?? Faham ke idok???

Lagi banyak korang shopping dengan zalora, lagi banyak discount dapat

Aku pun dah start berangan dapat discount dari Zalora ni..hahahaha

Menarik Bukan?
Dah pergi bukak website zalora sekarang!!!



Tuesday, August 12, 2014

Rezeki bersama syawal

Hye selamat pagi !!!
Aku ni hari-hari dah terfikir nak update entry raya
tapi setiap kali aku sampai kat rumah, aku mesti terbongkang tido
entry entah kemana laptop entah ke mana

sedar-sedar dah pagi!! kena bangun mandi siap pegi keje
rasa macam ...cepatnya masa berlalu..!!
Tambah-tambah, sekarang petang aje hujan...ko rasa??
tak ke setan suka dok bergayut dekat mata keadaan macam ni?

hujan kat luor, setan cakap "tido pun sedop ni!!!"

pape aje lah "setan"...ko punya manja aku saja boleh rasa!! puihhh!!! -..-
tapi aku tahu dan yakin, ko sangat sedih bila aku bangun subuh..bahahaha
padan muka ko!! aku bahagia bila ko sedih...padan muka ko setan durjana!!!

[ko dah kenapa cheery? Dah boleh berinteraksi dengan setan pulak ni?]

Okey, tak payah nak siyes sangat..orang yang nak menghampiri kekeliruan identiti
memang selalu act macam ni..

Pada aku ini ada rezeki syawal walaupun aku takde special boyfriend nama syawal tapi
aku suka berada bersama syawal sebab...rasa diri ni hot sangat!!!sangat hot!!!

sebab???.....bulan syawal kan banyak makan! bila banyak makan tak semena-mena 
ko akan naik gebu 100%..bila dah gebu hot la..dah habis hot bila habis bulan syawal
hah...masa tu lah badan ko sedeyy!!!...pastu bawu fikir nak pegi gym,makan seimbang, pil langsing
taw sangat dah..tiap tahun aku macam tu..bahahaahahah <______>

aku perasan, penulisan aku dah semakin mengarut kan??
hahahahah ^_____^

sebenarnya aku nk cakap pasal CPUV yang aku dapat syawal ni dari Nuffnang
Alhamdulillah..rezeki ni datangnya dari Allah disalurkan melalui Nuffnang

jeng...jeng....jeng

"
"
"
"
"
"
"
"

Bagus kan..dan aku yakin kowang pun dapat kan
congret taw!!! jom sama-sama kita blogwalking
klik ler apa lagi????

nantikan kemunculan aku yah!! ^_____^

P/S: sibuk soh owang update gambar raya...gambar raya ko mana????




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...