Friday, April 18, 2014

Nasi campur @ Restoran Murni, Sunway

Okey, ini adalah kisah lunch tadi. Guess what, we go to the same place..
Tempat yang i citer nasi campur dia 4 heeengget jer tu?? sini



Nasi i kali ni 5 Heeengget..Murah tak heeenggatt..!!!
Beza singget maybe kacang dia tu i amik lebih..so dia charges la kan..
urmm..susah kot nak korek kacang dalam tanah..huhu ^_____^

Macam biasa, limau ais my fv beverage..auummm!!!!
RM1.50

See?? Licin lagi

Overall, this place is nice , because its near my place and... and cheaper dari kedai lain..hahaha
tu sebenarnya nak habaq...huhu

wARNING>>>Ni muka kenyang bukan muka sedih..sekian


Gouuutt..gouutt...gouutttgess tak i in green?? * dah kenyang gagap pulak*

hehe...k bye bye -..-

Tuesday, April 15, 2014

Lapar yang tak berkesudahan





Ini nasi yang i lunch tengah hari tadi.. Percaya tak Harga nasi ni RM4.00??
Aku sebenarnya terliur dengan ayam masak kicap dia jer..sedap wei!!
sayurnya tu aku tak sure sangat apa.. yang aku kenal carrot tu jer.
Bila, aku tanya waitress dia plak, katanya sengkuang ..tapi rasanya lain pulak..

urmmm...confius kejab..^_______^


Habis licin aku pelahap, pas tu air bawu nak sampai..nasib baik tak tercekik.
kalo tak, tak pasal couple ngan doktor hensem..*tiba-tiba*.. bahaha..
Rasa perut dah penuh dan kenyang...tapi sekarang dah lapar balik..

Wat the hold..!!!! -..- ambik lobang hidung

tak pe, nasib baik ada keropok U.D ni..aku tak tahu nama asal keropok ni
cantik bentuk dan warnanya...

korang kenal keropok ni?? apa nama dia ek???

Monday, April 14, 2014

Tudung Fareeda tak menutup aurat???



Urmmm..tajuk macam sengaja nak buat-buat terkejut berok makyeah ditambah dengan gambar yang 
seksi dan mengiurkan..dah tentu motifnya nak cuba sampaikan shock tu...okey tak payah nak shock sangat kang kena strokk..tatut!! 

Aku tak perlu cerita pun korang dah tahu apa isu yang tengah hot bak tudung fareedah ni kan
firstly i'm not try to be ustazah okey..sapa lah aku ni nak komen pasal isu ni??
mengaji pun tak tinggi walaupun aku cukup tinggi dan gagah perkasa tapi ilmu masih lagi kurang
*muhasabah diri*

Pada aku, ciplak ciptaan orang lain memang salah disisi undang-undang tapi..[hah, ada tapi kat situ beb..]
tapii...semua orang buat macam tu kot..bahahahah
even smart phone pon orang ciplak...klu tak, tak ada la smart phone klon vs Original
Macam tu jugak dengan perfume dan beg brand mahal mcm LV ,PRADA, GUESS, dan lain lain lagi.
tapi beza dengan kes CD cetak rompak okey..
yang tu lain, bukan ciplak yang tu curi hasil kerja orang lain terus.

Selagi benda tu boleh ditiru dan raw material tu mudah didapati
selagi tu orang boleh tiru...macam tudung fareeda mereka tiru design right??
sebab mereka boleh tiru..bahahaha

nak beli yg original pun rasa tak berbaloi nak habiskan ratusan ringgit 
Baik ko beli yang homemade, siap balance leh beli dengan jubah terus tutup aurat ko.
Memang betoi, klu nak berfeyen ikut kemampuan diri..
sebab mereka ikut kemampuan dirilah mereka ciplak design engkau
bahahahaha..okey yg ni tak sengaja klakar 

Macam kes handbeg LV lah, kan banyak jer kat pasar malam
tak ada pulak, owner dia keluarkan surat rampasan barang tiruan tu..

so, aku rasa solution satu jer letak perkataan "Designer"
baru diowang tak marah sangat kot..hihihi

Tak payah lah nak kecoh sangat wei!! -..-
bukan takat tudung fareeda semua brand tudung kat malaysia ni kena ciplak..
tudung aiditjuma tu [tah betoi tak eja] , tudung radiusite, tudung hijrah ke apa tah
dah lupa!! semua mereka tiru. 
nampak sangat aku tak ikut sanggat dengan perkembangan fesyen bertudung ni.
bahahahaha...

Ambik lah shawl tak basuh. 1 Pcs 50 sen jer ^___^

sebab hari-hari kepala aku dibalut dengan shawl ...kihkihkih
aku beli shawl yang harga RM10.00 jer..tudung bawal ada jugak tapi kadang-kadang jer pakai,
cari harga yang bawah dari RM20.00. Klu lebih tak beli dah..Kalo cost lebih dari tu maksudnya 
dan sampai ke tahap cost beli baju...kalo lebih lagi dari RM50 hingget maksudnya cost beli suar.
 kalo lebih  dari seratus bawu up-to-date sebab leh dapat dah barang brand original tu. ^_____^

Yang ni dah basuh siap dicelup downy lagi. 1 Pcs RM20 :p bahaha

Kalu lebih lagi dari tu tak payah fikir dah terus simpan duit buat pergi umrah jer
Bukan senang duit nak cari kita wei...kita jer selalu cari duit -..-

Semua ni pendapat aku aje. tak suka nak marah tak payah baca
Buat tak tahu aje...aku tak ada sebelah mana mana pihak 
pendapat aku based on akal baik aku jer...sowy akal jahat aku tido tak function pulak hari ni
k bye, peace no war!!! :-)










Saturday, April 12, 2014

Info kesihatan: Punca sakit kepala tidak disangka?

Sesetengah tabiat misalnya terlalu cerewet,kedekut Dan berlebih-lebihan mungkin boleh menyebabkan anda mudah diserang sakit kepala. Jika ciri-ciri itu ada pada anda, nampaknya sudah tiba masa untuk anda mendaftar diri dengan apa sahaja latihan ketenangan. Ini bertujuan untuk membantu anda lebih relaks Dan dalam masa yang sama turut menjauhi risiko sakit kepala.

 Dah baca info diatas? Info ni sangat berguna untuk kalian. Bahahaha... Fahamkan yeh,cerewet sangat pun xboleh sebab xbaik untuk kesihatan. Apa pun alasan kesihatan kena jaga sebab tak ternilai harganya, tak boleh ditukar ganti Dan tak ada dijual di kedai kak joyah atau makonah ...okey??? Renung renungkanlah Dan selamat beramal. ^_____^

 Information ini diperolehi daripada majalah rapi 15 julai 2013 °____° K bye.....^_____^

Friday, April 11, 2014

Review Product: Collagen Plus_Vit E.

Hari tu kan aku janji nak review pasal product yang aku pakai kan
actually aku tak ada lah pakai product yang mahal
sebab tak koser ok...

aku pakai yang alah tegar benar biasa jer...[eh,pe jadah ni]
ok salah, alah membeli menang memakai...hah!!ni bawu betoi kot

^_______^


Product ni honestly sesuai dengan aku yang berkulit ala-ala siam kampong..tulus mulus dan walahhhh!!!
[Ni puji diri ni, xde modal menulis ke apa ni?] -..-

Before ni kan aku amalkan colagen asli rumpai laut kan. sekarang tak lagi 
sebab tak ada masa nak masak..hahaha
aku buzy sekarang..so balik keje je dah penat, dah tak ada masa nak masak bagai
bukan sebab aku malas okey,,,no..no..no!!! aku tak malas!*geleng kepala*

sesungguhnya masa mencemburui aku..betoi !! ni bukan cobaan punya!!
tapi klu aku balik kampung aku makan lah sebab dah tersedia dalam peti umah mak
bahahahah...sharing is caring what..kan mak kan?? Yeah!! mak memang sayang aku *tiba-tiba*


Product ini bernama Collagen Plus_Vit E.
Aku amalkan set pencuci muka, night cream and day cream



Yang aku sapu kat muka ni adalah night cream..before pakai ni cuci muka dulu dengan sabun collagen.
pakai night cream sementara muka tengah lembab supaya cream tu senang nak diratakan dimuka

 

And than muka rasa fresh giler...lembab jer, i loike





















Day cream pulak, aku pakai waktu siang before kuar keje. aku pakai as a foudation
amacam?? jimat tak?? hahaha
Nengoklah..pictures aku perasan hot ni sampai muntah

k bye...

P/s: Korang pakai product apa? share la kalo sudi ^_____^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...