Tuesday, April 19, 2016

Doyan....doyan....doyan


Aku sekarang ni super duper buzy dengan kerja. Makan pun selalu ala kadar...biar mkn janji tak berlapar..biar tak kenyang janji tak over makan. Eh..mcm prinsip Hidup pulak... hahaha.

Tambahan pulak aku buat diet atkin. So far 3 week nih berat aku dah decrease 5kg walaupun rasa mcm penimbang aku tu tipu. Naik kaki kanan dulu figure lain, naik kaki Kiri pun figure lain. Adakah kaki kanan aku lebih ringan Dari kaki Kiri Ku? Owh..no wonderlah kaki Kiri berat dosa...hahaha 

Apa pun guwe tetap happy..sebab member yg kenal aku semua tegur aku kurus hihi

Bila hari2 mcm tak cukup karbohidrat ni kan, sehari amik kurang 20g kan...nak emo ja memanjang. Customer mcm2 pe'el pun rasa nak angin. Manusia kurang karbohidrat memang pe'el mcm nih ke? Jadi singa betina..hahaha

Anyway, last week I was craving for this "durian"


Tapi Cari punya Cari...still tak jumpa orang jual. Maybe belum pertengahan musim lagi. Siap online ...kot-kot Ada orang jual Kat lazada kahkahkah..okey tu mengarut sangat. Online lah kot-kot Ada owang citer depa mkn doyan Kat mana2 kan.

Dah penat mencari mcm dah pasrah sangat dah..makanya Si atkiner tadi pun berputus asa. Selama tiga hari 2 malam beliau Cuba menghapuskan doyan dari kotak fikiran.

Satu hari tu...otw pegi Banting ternampak orang jual doyan tepi jalan area bandar putera nak menghala Johan setia. Tewus Adik beliau brek mengejut demi kakak tercinta. 

Tapi kan...ya ampun! Mahal sangat sih. Sekilo 15 hingget doyan biasa tu. Musang king sebiji 30 hingget tapi Adik aku nego dpt lah 20. Tu pun sederhana besar. Okey lah isi dia puas mkn...puas nengok. Adik aku soh dia kopek siap2...bau satu kete tak hilang2 lagi ...Kira countim arh...tingin doyan masuk kete amik bau.
Yang masuk kete aku semua kena saiko..."hmm..sedapnya bau doyan!!" Hahaha


Yang gantung Kat tiang payung tu lah musang king. Saiz medium lah tu kan.
Makanya doyan biasa 3 biji, musang king 1 biji, total price RM145 sahaja. Pitam!!!!

Makanlah sampai berat naik. Doyan ni merosakkan diet okey... Tapi aku bedal jugak lepas gian. Hehe . 

Alhamdulillah.. Tercapai jugak hasrat pewut comel guwe melantak doyan. 

FYI, durian yang terlalu matang (terlalu masak) mengandungi alkohol. Macam tempoyak tu. So perempuan pregnant and penghidap darah tinggi tak boleh makan. Nak makan jugak berpada-pada dan mkn buah yg fresh dan ckup masak jer. Doyan tinggi kalori selain zat lain seperti vitamin, mineral dan lemak Sihat. Nak info lagi p search google "manfaat sebiji durian" 

Hehe

Saja up entry doyan...nak buat korang meroyan and craving to this raja buah. Hikhikhik hashtag jahatygbaik :-D




Thursday, April 14, 2016

Doctor, saya boleh dapat mc?


"Doctor sy boleh dapat mc tak? Sy nak ubat jugak!" Sengeh kerang busuk :D

Lastly tak dapat....kahkahkah. Tu lah ang pi sengeh kerang busuk pasaipa. Lain Kali buat muka unta maybe dapat.

Penyudahnya dapat ubat 'muscle rest' jer. Dah lah kena makan malam..sebab ubat tu boleh buat mengantuk. Aku sakit sekarang...nak makan sekarang. Itu pun doctor tak Boleh paham.

Sakit badan memang tak qualified utk dapat mc ek?

Okey..meant aku kena masuk Ofis jugak. Sakit badan pun redah jugak lah. 

Pada yang tak tau tu, aku sakit badan sebab warehousale hari ahad itu hari. Paham2 jerlah kan dah nama pun jualan gudang. 

Barang staft purchase Friday last week dah dpt dah. But Monday baru agih2. Aku memang tak larat dah nak hadap product2 nih semua. Sampaikan bos aku excuse aku dari join keje agih mengagih ni. Syukur... Terima kasih bos sebab sayang saya seikhlas hati...ewah.??? Hahaha


Jom aku hupdate skit masa warehouse sales tu. Actually team Ofis and team sales disatukan dalam warehouse sales nih. Padahal team Ofis ngan team sales tak pernah sebulu. Masing2 Ada bodo Ada sombong dia. So bila digabungkan jadi lah bodo sombong kahkahkah

Okey guwau-guwau.

Pendek kata masing2 Ada ego masing2 lah. So setiap Kali warehouse sales memang tak happening lah. Aku ni pulak Ada satu penyakit jenis buat-buat happening. Hahaha.

Aku selfie merata. Pantang nampak orang pegang phone. Aku suruh amik gambar aku. Kahkahkah...



Akak sebelah aku tu dtg menempek sebab suka duduk sebelah aku sebab dia nampak kurus. What???? Hahaha


Ini jerlah pic yg aku dpt. Yang lain belum dapat...banyaknya Kat budak lelaki. Segan plak nak mintak..aku terkenal dengan overacting... Oh nehii...nehi...malu..malu tapi mau.

Warehouse sales hari ahad tu kurang menyengat...hari sabtu meriah sikit lah. Banyak barang dah out of stock. Tapi dia punya lenguh mcm nak tercabut kaki2…boring tak yah cakap lah...kaco orang Sana kaco orang sini...kaco cashier. Sampai kena emm ngan sales manager. Hahaha

Kejab2 "siti, packing brg customers!". " siti I nak makan, packing!"....."siti, packing, I nak rehat!"...packing...packing...wak lu doyok!!!

Okey...stop dulu Kat sini...minggu ni sibok nak siap kan planning... See uoll on Saturday k..muah Kiri muah kanan..lambai2 Kiri lambai2 kanan. Hehe



Wednesday, April 6, 2016

Available stock for eskinol pimple fighting

Hai...assalammualaikum uoll
Update ni tak nak type panjang2 pun. 
Malas !!!! Kahkahkah..

Sibok banyak dah skrang...bukan sikit2 lagi. Nak kena arrange shipment items for warehousales tu lagi. Yang order from warehouse sales pun kena arrange jgk. Dalam waktu sama planning pun kena siapkan. 
Atoiiii...tening tala titteee! 

Yang place order from warehouse sales punya items tu terpaksa mintak payment dulu. Tak expect pun ramai yg order, qty leh Tahan gak. Aku budget yg akan order value just below then RM100, tapi lebih Dari tu. Tak tertanggung lah pulak eden nak dahulukan duit eden. Hihi

So, Friday and Saturday aku akan grab from warehouse and Monday bawu aku boleh deliver yeh. 

Okey..cukup lah pasal warehouse sales....tujuan entry ini adalah ingin memaklumkan korang bahawasanya stock Eskinol pimple fighting now available. Cepat grab before habis. Jangan nanti dah habis, korang nak kena tunggu pulak aku restock kan. Kesian korang...sekali lagi aku maklum, aku restock sebulan sekali jer...pos setiap hari sabtu kecuali sabtu minggu pertama...pos Ofis cuti minggu tu so aku pun cuti lah jugak.



Owh satu lagi jemput lah follow IG aku. Apa-apa hal aku akan update Kat IG jer. Senang dan cepat kan. Blog bila free ja aku akan menulis. Dah banyak Kali aku perasan...slalu sibok tak sempat nak inform kat blog, tengok2 stock dah getting low. Owh..pathetic!

Follow IG @ctcheery

Atau boleh WhatsApp no ini untuk order
017-5433604


Coming soon Ada special project taw. Insha Allah takde halangan aku akan share Kat sini. Doakan ianya berjaya yeh..thanks korang. Bye



Related Link:
Review-product-eskinol-dermatologist.
Eskinol-untuk-merawat-kulit-wajah
Eskinol-untuk-kulit-bebas-jerawat.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...