Saturday, July 4, 2015

Border's Tea@sungai petani,kedah


Sebenarnya dah patblasratus Kali fikir Nak share ke idok..hahaha boleh macam tu?
Sebab aku tak suka Nanti Ada yang gatal jari Nak Tanya buat apa Kat SP tu? Ada apa?  Dengan siapa? Jumpa siapa?

Owh..god!! Tak suka Nak jawab soalan swizzle camtu Hahaha swizzle ke?
Krik krik...krik krik

Finally, after patblasratus Kali kuasa dua fikir, adalah baiknya aku share. Lagipun tak salah kan..business ni pun business melayu warganegara Malaysia Dan beragama Islam...

Kita kena support business bangsa kita, jangan asyik Nak kondem ja..tak mau tak mau tak baik okey sayang!


Aku perkenalkan border's Tea!
INI Kali pertama aku kenal dan Cuba
Memang terbaik!! Kedai ni actually dah beroperasi hampir 2 tahun, kalo tak silap, based on citer member aku lah..
Dia cakap kedai ni famous Kat sp ni, always full house. Kadang kadang berbaris sampai ke luar. Dia punya goods macam coolblog la kawan...minum masa panas rembang pulak..perghhh syurga!! Opsss..puasa lah hahaha I mean masa berbukalah.


Masa aku pegi beli ni dah lewat sangat dah. Dekat waktu berbuka dah..sampai berbuka dalam kereta sambil member aku drive.


Okey, ini pilihan kami, aku punya yogurt peach and member aku green tea apa entah. Taraf kesedapan dia sama mcm coolblog tapi yg border's punya lagi banyak liter dia. Harga pun okey...berbaloi!


Cer tengok harga cup large dengan x-large tu, beza 50 cent ja. 

Itu Ada no phone kan? Boleh lah contact, nak order untuk majlis kahwin ke,birthday party ke, majlis lenggang pewut ke...apa-apa majlis yang sesuai lah kan..


Okey, kedai ini terletak di pekan baru, sungai petani. Landmark dia berhampiran dengan cosmopoint atau husin nasi kandar

Anda dijemput memeriahkan kedai 
Hehehe 

Bye!

Wednesday, July 1, 2015

Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015.

Okey, memandangkan aku nih tanam anggur ja Kat bantal busuk di rumah, so adalah sangat baik aku join contest Dari Nile.com.my ni. Sebenarnya ini dah Kali kedua aku join GA ni tau! Tahun lepas tak menang pun aiih, so tahun ni nak Cuba lagi. Mana lah tahu kan rezeki pengganggur terhormat abad INI! Hahahaha -..-

Syarat nak join giveaway ni mudah ja, check it out!:

(1) Tajuk entry mestilah "Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015"
(2) Letak banner macam Kat bawah tu (macam yang saya buat) dalam entry dan linkkan ke http://www.nile.com.my/page.php?cd=101
(3) Daripada link tersebut, mesti pilih 5 items daripada "Jualan Raya Meletop 2015" yang korang nak sangat sangat dari Nile.com.my ni.


Giveaway Jualan Raya Meletop 2015

Jom tengok 5 items yang aku nak sangat dari Nile.com.my


Product: Male/Female Canvas Shoes
Price Meletop: RM12.90
Date: 01/07/2015
Time Start: 2.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 500 pairs


Product: Bow Stylish Heels
Price Meletop: RM11.50
Date: 01/07/2015
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 100 pairs


Product: Haniya Podka Dotted Blouse
Pruce Meletop: Rm14.90
Date: 02/07/2015
Time Start: 11.00am
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 150 pieces


Product: Haniya Mix Color Blouse
Price Meletop: RM19.90
Date: 06/07/2015
Time Start: 4.00pm
Time End: When limited quantity sold out
Limited Quantity: 80 pieces


Product: Rider Jacket
Price Meletop: RM33.20
Date: 07/07/3015
Time Start: 11.00am
Time End: When limited quantity sold out
Limited quantity: 150 pieces

Items yang aku pilih semua untuk aku ja.
Berharap jugak lah untuk menang sebab preparation untuk raya tak buat apa apa lagi nih. Lebih kurang 2 week lagi nak raya cik Kak oii! Omg omg omg...dah gelabah beruk. Huhu T___T

Dah siap entry boleh email link ke
give_away@nile.com.my
Jangan lupa sertakan detail peribadi

Raya Giveaway: Jualan Raya Meletop 2015
Link blog:
Nama Penuh:
No.Telefon:

Owh, don't forget tarikh tutup penyertaan adalah pada 14 julai 2015 dan korang boleh check result pada 15 julai 2015 di link ini ~ check result giveaway

Further information, boleh rujuk link INI ~ Raya Giveaway Jualan Raya Meletop 2015

Doakan 'sari yanti' menang yeh korang!!!hihihi
^____^


Monday, June 29, 2015

Random on Ramadhan Al-mubarak

Sepanjang ramadhan dah masuk hari ke 10 ni baru tergerak hati nak update blog.
Aku ni dah macam individual yang hidup secara nomad pun Ada, berpindah randah Antara Kedah ke Kl, Kl ke Kedah. Allah Maha Besar! Bila nak berakhir ni, rasa macam letih pulak hidup macam ni hehehe 
^____^

Rasanya tidak terlambat lagi untuk aku ucapkan selamat menyambut ramadhan Al-Mubarak dan selamat berpuasa.

Sempena bulan yang penuh berakah ni, aku Ada jalankan business untuk Sara diri...amboi!!! Macam desperado sangat Kan hahahaha -..-

Memandangkan now aku tidak ada kerja tetap ni, memang desperado sangat lah Kan

Firstly, aku sukacita maklum Kan penjualan toner eskinol terpaksa diberhentikan buat sementara waktu sebab out off stock. Dan aku tidak dapat nak restock sebab regular supplier aku tak dapat nak supply lagi atas personal reason. So, aku akan Cari new supplier after raya. Now nak relex dulu! Pada reader yang berminat untuk menjadi supplier aku boleh contact, okey? Dah mudah keje aku!!:-p



(1) Kuih raya dan kuih kapit.
Memandangkan sekarang ni semua sibok dengan kerja, mana Ada masa nak buat kuih raya bagaikan? Aku cadangkan beli aje dengan aku..kihkihkih. Kuih raya aku yang murah, sedap Dan berbaloi pasti buat korang berpuas hati. Harga kuih raya aku hanya RM20.00 untuk 50pcs. Dan harga untuk kuih kapit RM22.00 untuk 50 pcs jugak. Delivery by myself untuk selangor.


(2) Serunding daging bonda
Serunding daging ni limited edition taw. Siapa cepat dia dapat. Harganya RM55 untuk 1 kg. Pedas dan sedap dimakan dengan nasi, ketupat atau lemang.


(3) Popia nestum crunchy.
Popia ni sangat sedap dan rangup. Sesuai untuk kudapan Anak Anak kecik dan hidangan hari raya. Anak sedara aku suka sangat benda nih. Satu balang 400g leh habis dalam satu malam aje. Harganya cuma RM12 untuk 1 kg. Delivery untuk Selangor dan Kedah.







(4) Beautiful pin
Prefer to pin Baju melayu dan pin untuk tudung. Koleksi pin ni imported from Sabah. Memang Cantik-cantik. So, sesiapa yang nak, boleh order dengan i, okey.
Harganya RM10.00 untuk satu set. Murahkan??

Okey reader, kepada yang nak booking boleh wassup and rojer aku 017-5433604. Serious buyer only,okey!!

Peace no war!!
^_____^


Monday, June 15, 2015

Selamat Ulangtahun Kelahiran, Cheery!

Sedih jugak tengok blog ni dah macam hidup segan mati tak mau.

Ini tak lain tak bukan kesan dari virus malas yang menjangkiti urat saraf dan pembuluh darah 'sari yanti' hahahhaa
Nak jugak tuh!!!

Okeylah...today is my birthday
Syukur, masuk umur aku yang ke 28, aku masih lagi berada dibumi ini, menghirup udara milik 'Yang Hakiki'.

Ke 28 tahun, masih lagi diuji dan teruji di dunia 'Maha Pencipta'

Masih lagi diberi peluang dan ruang untuk bertaubah kepada 'Yang Maha Pengasih lagi Maha Pengampun'

Terima Kasih yang memberi ucapan.
Terima Kasih kepada yang masih menyayangi dan menghargai diri ini.
Terima Kasih kepada yang masih sudi memuji kecomelan diri ini walaupun diri ini dah tua..hahaha


Terima Kasih kepada yang mendoakan diri ini bertemu jodoh. Alhamdulillah! Doa lah banyak banyak lagi..Insha Allah. Mana tahu berkat doa korang aku bertemu Mr Right, Mr Charming atau Mr Perfect Ten, Mr Arrogant but hope not Mr Bean...hihi
Terima Kasih!
Cek terharu meleleh ayaq hidung
T___T

Di peringkat umur yang matang dan unggul, semoga dikurniakan iman yang sempurna, akhlak yang terpuji, pekerti yang mulia, umur yang bermanfaat, rezeki yang halal, ilmu yang berguna, jodoh yang membahagiakan, hidup yang dirahmati didunia dan akhirat.

Selamat Hari Lahir, Cheery

Friday, June 12, 2015

Asam Pedas Claypot Style @ seksyen 7

Assalammualikum....
Haaaa...memandangkan aku macam free je ni, aku nak cerita lah pasal hobi aku sekarang. Oh..by the way, aku dah berhenti kerja from company public listed yang suck sangat tu, annoying, and irritating. Hehehehe...aku pun tak taw, aku happy sangat ke, aku sedih ke, atau kecewa selepas get lost Dari situ.

 Yang pasti aku masih lagi tersenyum manis di sini. Yah..sambil type ni pun aku masih tersenyum simpul. Bukan sebab apa pun, sebab now aku adalah penganggur terhormat sangat tu..terhormat macam mana pun tak tau lah. ^____^

Hidup kita ni macam satu percaturan kan?
Kita tak tahu apa yang akan terjadi masa ke depan dan kita tak dapat kembali ke masa lalu. Apa pun dugaan, ujian Dan halangan, kita tetap kena lalui. Masa tulah kunci untuk kita bertahan adalah doa dan tawakal.

Walaupun perbagai dugaan, halangan dan rintangan dalam company listed tu tapi aku tetap bersyukur kerana di situ lah aku belajar tentang kesengsaraan hidup, erti sebuah persahabatan dan erti cinta sejati...okey yang cinta sejati tu aku mengada ngada tambah. Saja nak bagi ayat tu ada 'kick' sikit.kahkahkahkah :-p

Berbalik kepada hobi aku tadi. Selepas jadi penganggur terhormat nih..aku suka makan. Tak kisah apa Jenis makanan pun janji halal. Aku dapat rasa yang makan adalah Cara aku release tension. Bukan Sejak meningkat usia aje..dah macam sejak azali...sejak aku dilahirkan..agaknya Mak dah ajar aku masa dalam perut lagi kot. Sebab tu aku lahir tak cukup bulan..sebab tak sabar nak makan ikut mulut sendiri.
Bahahahahhaha

Dah macam psyko sangat perempuan nih!!!


 Okey..ini adalah aku! Saja introduce kot kot ramai lagi yang tak kenal owner blog nih and twin sari yanti.hihihi

Nih lah ragam aku kalo makanan yang di order tak sampai sampai.
Macam backbone kena sembelit dan punggung ada patbelas ratus bisol.
Kalo diikutkan nak aje aku baring atas meja tuh! Nasib baik bukan kedai bapak aku!


Meet my bezfriend, yatie! Walaupun kitorang baru aje kenal tapi dia adalah pencetus selera makan aku sekarang.
Confirm...aku forth gemok lepas nih.

And for that, I do hold her responsible.
Hahahah...kalo dia baca nih confirm kena lari 20 pusingan Padang aku nih.. Huhu


Hidangan dah sampai...Dan mcm biasa kena lah shot dulu bawu named as a blogger..hikhik


So far...harga dia berpatutan. At least nasi kosong dia tak ada lah kosong sangat. Still ada others lauk, telur masin, tomato and refreshing, timun hahhaha


INI dia pilihan aku..asam pedas tetel..sebut betoi betoi yeh! Yatie pulak pilih asam pedas ikan pari. Nama pun claypot style so rasanya sama aje. Just isinya aje yang lain.
Selain asam pedas..Ada jugak menu lain, so just make you order properly.

Sesiapa yang nak makan asam pedas yang 'kick' nih..sila lah bertandang ke seksyen 7.
Tak susah pun nak Cari. Pakai waze aje okey..

Wasalammm..bye


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...