Saturday, August 29, 2015

picnic @ kanching selayang


Picnic ni aku pergi awal bulan, almost 1 month dah baru tergerak mood nak cerita
Hahaha...tak tahu lah mood asyik lari ja sebelum nih. Emo ja rasa...kdg kdg nak nangis tak tentu hala.

Semua nih tak lain tak bukan sebab ekonomi negara kita yg merudum jatuh. Dengan politik kucar kacir, Mata Wang negara jatuh. Fuh semua tu memang bad luck for us. Menteri kita semua xfikir pun kan, so aku tolong fikirkan. Aku memang suka semakkan kepala sendiri.

Manusia yang kuar statement ckp matawang ng jatuh x suffering rakyat biasa tu memang bangang. Yes, aku xpergi luar ng tapi aku bekerja dengan company yang berurusan dengan company luar negara. Disebabkan matawang ng jatuh dan politik ng kucar kacir, pelabur lari Dan Pembekal takut nak berurusan dgn company di Malaysia. Previously payment term from Europe supplier we got 30 days but now we need to pay in cash. 
Dan di sebab kan ITU jugak kenaikan gaji Dan bonus company freeze..till Bila don't know lah. Rasa macam nak nangis, gaji now pun still rasa tak ckup. Dan korang tahu tak sentence product we got raw material and packaging from luar ng? Bila company xboleh nak cover kos diowang akan charge to the consumer. Tu yang harga barang boleh naik. Kita dok syok beli product kecantikan made in Malaysia tapi kita tak taw packaging dia di import.

Some of company, charge kos to the consumer still Tak boleh nak survive.. So that's why company boleh close.

Dimana kepala bana kata tak jejas??
Meh aku luku kepala tu sikit.

Aku memang emo sekarang nih instead menteri Malaysia pun xemo mcm aku.
Kena pau parking 10 hingget aku balik nangis beria-ia tekup dgn bantal. Macam terseksa sangat tuh. Minggu lepas kena bayar kos birthday kek ofismate pun mengeletar tgn nak bagi. Aku rasa tak perlu pun nak sambut. Beli kek, nyanyi2 sikit kat birthday girl, pastu done. Masing2 balik Kat meja buat keje. Makan2 xde..sesi gambar xde...aku tak nampak langsung dimana motif untuk menghargai staff tuh. Owh tuhan, aku jadi manusia yang sangat berkira sekarang
T___T

Owh sakit kepala... Sakit kepala

Nak citer pasal kanching selayang kan? Cmner leh sasur sal birthday kek lak nih


Aku pergi dengan Encik hati...yang tak tahu punca inilah En hati. Comel Tak??aku rasa aku lagi  comel hahaha


Pada yang tak tahu, waterfall dekat kanching selayang nih Ada 7 level. Nak naik tu memang berpeluh ketik Dan memang adventure sangat. Aku sambil menapak sambil lap air Mata....sambil En hati tolak belakang bagi semangat. 


Sambil menapak sambil jeling jeling kaum tetap tempat nih. Sakit hati ja aku nengok diowang nih. G dok jauh jauh boleh tak???? 

Dah lah tak hensem!!!


Dah sampai level nih..tak sesuai untuk Mandi pulak!!! Setakat nak fotoshot rendam kaki Dan massage body boleh lah kot. 
Hah...kalo kowang nak rasa sedap kena massage dgn alam semua jadi meh lah Kat air terjun kanching selayang nih.

Aku tak tahu lah INI level bape..yang pastu aku memang dah xmampu nak naik atas lagi lastly aku decide turun jer level bawah Dari level nih.


Finally nampak lah air...tak sabaq nak berendam macam badak hahahaha

Masa kami datang tu, ramai pun datang level nih sbb xramai yang sanggup naik sampai atas. Aku dengar level atas lagi cantik. Aku rasa nih level 2. Hahaha pandai pandai agak sendiri



Sini dalam jugak okey paras bahu aku. Pegi ke tengah tu dalam sikit paras hidung. Kau pendek sangat tenggelam tak tahu..hahaha ciss kuang ajor cheery nih!
T__T

Part paling best En.hati ajar aku berenang. *senyum sampai telinga* :p

Banyak gak aku terminum air Kat situ,entah sapa berek kencing Kat situ..aku pasrah jelah
Nak belajar berenang punya pasal...now aku taw lah basic cmner nak berenang kan.

Aku gelak terkekek kekek..bila aku selam punggung naik atas, mcm terapung mcm tu. Hahaha....no wonder lah kau kena bertenang kalo nak belajar berenang. Serious korang, cer korang berenang masa tengah gelabah, takut, cuak Dan sebagainya, badan kau akan jadi berat dan tak balance dan disebabkan itu jugak kau boleh lemas. Wahhh...buat buat pandai lak aku nih...padahal teori sendiri ja tuh


Makan dulu sebelum berenang. Ni jer bekal yang aku bawak and 2 pack jajan. Lastly masa tengah mandi, beruk bawak lari semua makanan yang Ada. Sekali air Dan yogurt aku pun beruk bawak lari.

Kalau korang datang nak picnic sini memang tension lah dengan gangguan beruk Kat sini. Tapi Ada Budak situ cakap kalau naik level atas lagi beruk tak kacau. Makin tinggi makin kurang kumpulan beruk nih. Tapi tu lah kan..jenuh jugak lah nak berangkut barang naik. Kalau stamina dah kurang, tak payah lah gagah..kang pengsan Kat atas Sana susah pulak nak turun. Silap silap kumpulan beruk tu yang bawak turun kau, bahahahahaha...cer imagine.. Lawak siottt

Owh yah..kalau korang semua Mandi pls sembunyi beg beg korang bawah towel ataw kain. Takut beruk bawak lari jer, naya kalau dia bawak lari beg tangan. Actually beruk nak makanan ja..tapi takut jugak beg kau tercalut makanan..dia bau, dia bawak lari semua satu beg.


Ini toilet untuk salin pakaian. Masuk toilet kena bayar 50sen. Bilik bilik untuk salin pakaian nih free aje.


Aku ingat beruk tak tahu berenang.. Rupanya dia tahu berenang siott. Pandai pulak tuh. Heyyy, sapa ajar kau ek beruk??


Hah..nih sure level paling bawah skali. Ramai sangat beruk berdating Kat sini. Kau nak tahu siap kiss kiss lagi beruk beruk nih. Bermaksiat Kat tempat awam betoi beruk ni. Aku terambik video kau taw? Nak tengok ke? Takleh lah tunjuk sini, maksiat! Beruk semua nih Tak dak sivik!!!


So far facilities Kat sini okey, Ada toilet tempat salin semua. Dan kebersihan terjaga. Parking semua cukup dan bayaran masuk adalah RM3.00 satu kepala dewasa. Kedai makan Dan kedai cenderamata pun Ada. Foreigners ramai tau datang tempat nih. Dan kebanyakkan mak2 and pak2 Arab. Anak lawa lawa comey comey. Dapat lah cuci Mata sat hihihi


Hah nih lagi satu nak pesan...make sure sebelum nak tinggalkan kereta tingkap semua tutup. Tak tutup , jadi mcm nih lah..beruk buat party buas dlm kete kau. Nasib dia tak berak atau bersenggama dalam kete. Boleh kau, aku lupa tutup tingkat kete. Sengal cheery nih!! Loii 14 belas kilo. Habis kotak tisu dia main.

K bye korang

Perfectly you all !! :-)






Friday, August 28, 2015

welcome gift from our company


Wah...tajuk pun rasa keterujaan nya tu.
Hari nih memang sangat letih dengan keje yang melambak ditambah dengan arrangement yang problem. Kadang2 geram sangat dengan transporter nih. Kalo KO rasa KO xboleh nak handle satu2 job tu KO jgn ambik. Nih tak, semua job KO nak collect, end the end KO  unable to full fill. KO buat mcm tu, menyusahkan semua orang. Dah satu hal last minute nak kena Cari transporter lain. Company terpaksa bayar double taw utk keje desperate nih.

Ko dah kenapa cheery, mukadimah ja dah membebel hehe


Beria jer pagi tadi aku selfie dengan senyuman yang Manis bak madu kelulut, mai petang muka dah comot dengan tudung terpeleot, lengan baju sinting sampai lengan. Alahai cik ct cheery oiii....nasib Baik Ofis xde lelaki handsome hahahaha :-p



Petang sebelum balik tu aku dapat gift. Tetiba ja secretary marketing datang meja aku bagi bungkusan nih. Muka aku mula2 berkerut jugak lah kan...yelah,admirer ke yang bagi? Aku kan banyak admirers. *Coiihhh nak muntoh okey:-p

Akak tu mcm paham jer aku pelik, "KO tak payah nak berkerut sangat, ni company yang kasi, welcome gift kononnya!"

Owh OK fine!!..potong toi akak nih nak berangan sikit pun tak boleh lah..


Hah..inilah dia kandungan bungkusan yang cantik tu. Mula mula aku ingat perfume sebab cium bungkusan macam wangi ja kan....skali buka, wahhhh !!! Senyum sampai telinga. Aku suka dengan gift nih okey ....terima kasih lah aiii!! Now tak tahu lah kenapa aku sangat addicted dengan mug especially mug yang comel2. Kadang2 berejam belek mug Kat kedai tapi tak beli pun. Hahahhaa cuci mata ja lebih...Dan mug ni category comel okey. 

Ok uoll bye..perfectly you... xoxo
^ ____^


Tuesday, August 25, 2015

Fasha Sandha parah ditembak...kononnya

Siot ja kan pagi-pagi buta dah dapat berita mcm nih..aku rasa mcm nak sekeh jer kepala orang yang update status mcm tuh. KO nak orang datang blog KO???
Tahu sangat dah motif KO tu


Boleh pulak main-main Bab Bab mati nih.
Berita siap ucap takziah and al-fatihah bagi. KO ingat lawak???


Kecoh jugak masa scene tembak menembak nih. Dikatakan seorang staff restoran terdengar bunyi tembakkan dikawasan parking bawah tanah Dan membuat laporan polis kerana menyangka kegiatan jenayah. Polis tiba di tempat kejadian rupanya babak filem. Sabor lah polis tuh.

So, kita sebagai masyarat yang cerdik jangan Mudah percaya dengan satu satu berita. Selidik dulu betoi betoi. Now banyak pemberita yang penting kan keuntungan. Agaknya nak naikkan trafik blog.

Urmmm...entah lah, rasa mcm tak patut jer


Sunday, August 23, 2015

Demi kasihkan Encik hati!

Bila Encik hati marah, mood yang happy terus jadi ke laut. Rasa diri jauh...jauh dihanyut ombak laut dan terapung apung di tengah lautan. Nak mintak tolong pada siapa? Nak mintak tolong pada apa? Tak dapat bertahan memang lemas dan hati pun mati, jasad pun kaku.

Cik hati yang tengah sedih Dan lonely nih pulak sapa nak pujuk? Sapa yang amik peduli? Tiada siapa kan..and then cik hati pasrah dan turunkan ego ...Dan pujuk diri sendiri. Demi Encik hati apa pun boleh.  Every single days need to faced and be a strong heart.

Apa English tunggang terbalik..tu lah dia kalo mute level 2. Memang semua ke laut.


Cik hati kalo susah hati nafsu makan memang menggunung. Tolak Batu dengan kayu ja. Kalo tiap hari macam nih punuh diet cik hati. Tak apa lah kan...yang penting cik hati dah buat yang terdaya. Kun fa yakun...kalo jadi, jadilah ia!!!

Jaga diri Encik hati. Cik hati memang sangat sayang Encik hati tapi andai ini takdirnya, cik hati redha. 

Miss you so much

Nampak tak, cik hati dah merajuk 
T____T




Tuesday, August 18, 2015

kadang-kadang rindu


Entry hari ni Nak sembang sembang jer. Bukan sebab tak Ada idea ke hape ke, just hati ni rasa macam rindu...rindu dengan life dulu. 

Dalam setahun dua ni banyak perkara yang berubah. Aku sendiri pun rasa diri dah berubah. Dah makin matang. Kadang2 malas Nak update sesuatu cerita dalam blog sebab rasa mcm tak sesuai. Dulu zaman gelabah, aku nak up entry apa pun suka hati maktiri aku lah. Korang xsuka xyah baca. Amboi...bongkak sangat kan ko. But now, Nak up entry pikir dua tiga Kali patut ke tak, sesuai ke tak....walaupun sebab malas yang banyak hahaha

Yeah...tahu, blog nih tak de lah banyak reader pun kan..adalah sorang dua yang sudi menjengah sini. Terima kasih sangat2!
Blog walking selalu jer...tapi tak comment. Kalo masuk blog tu loading lambat nak mam.., aku keluar dah..tak sanggup nak tnggu sbb now aku update entry and blog walking fully guna smart phone jer.  Save money save time! Hahaha

Seriously aku rindu...rindu dengan life masa keje dengan Rmec. Walaupun berpuluh tempat aku pergi tak kan sama dengan Rmec. Selalu bila kenangkan Rmec air Mata aku jatuh. Rasa sebak tak terhingga. Di situ kenangan manis Dan pahit sama banyak. Disitu tempat aku mula bertapak, di situ tempat aku mula cerdik. Disitu tempat aku punya ramai kawan.
Even sekarang, aku masih contact ngan ex colleague...kalo jumpa diowang tu rasa macam nak cium peluk ketat-ketat. Windu sangat  kan, tapi so far setakat nih Belum lagi ...kang Ada yang ckp aku nih abnormal huhu

Tempat bermain pun kita kenang...inikan pulak tempat kita Cari makan.
Rindu...rindu sangat! Rindu dengan suasana kerja yang happening.. Walaupun banyak keje dan stress...Ada mood lagi nak kaco Dan gila gila dengan ofismate. Kalo tension stop jab keje, follow video senam aerobik. Paling best manager pun join skaki. Rasa macam satu keluarga...masing masing sporting Dan macam macam ragam.

Windu untuk kerja sabtu ahad...kadang2 time untuk rehat Kat rumah memang tak Ada sebab aku suka bekerja. Kalo buat kerja sabtu ahad tu rasa tenang jer jiwa. Tak kalut dengan keje yang Ada due, tak diganggu dengan permintaan budak site yang macam2 tuh. Huh..rasa syok ja walaupun selalu ngadu penat hahaha

Zaman makin berubah...banyak perkara kita terpaksa lepaskan Dan tinggalkan untuk kejar masa depan yang tak pasti. Semua orang akan fikir Dan merencanakan masa depan kan? Mana Ada orang plan untuk masa lalu...sudah tentu masa lalu jadi kenangan yang tak mungkin kita lupa kan dengan Mudah kecuali kepala terhantuk dan hilang ingatan.hahaha

Apa pun Hidup harus diteruskan...pahit atau manis harus ditempuh. Semua tu cabaran Dan perlu kepada pembaharuan kan. Kenangan lalu jadikan pengajaran. Tak mau lagi dah sikap kebudakan yang melatah tak kena gaya. Kecoh macam murai tercabut ekor. Cari pasal dengan orang, kuat kencing owang kuat gaduh. Sangat tak profesional. Umur kita pun makin hari makin meningkat...so pemikiran pun kena up lah seiring dgn umur. 

Ummm..okey lah ITU jer nak sembang. Now aku still curious why uncle guard Ofis ajak aku jalan jalan makan angin. Muka aku Ada nampak muka kuat jalan ke? Hihihi
-..-

Next entry aku citer pasal aku bercuti okey!
^___^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...