Nuffnang ads

Saturday, June 15, 2019

Review Serum Aloe Vera ME


Hallu uolls... Assalamualaikum. Lama norr tak bersiaran...sebab pemalas yang tak Di sangka-sangka...lagi-lagi sibok ngan nak balik kampung, Raya tu Hari kan? 
Thuiih! Kononnya lah Kan, padahai hang tu sejak azali lagi Kan pemalasnya hahaha

Sejak mengandung nih Kan, masalah aku adalah pemalas norr...norr

Bab nak Jaga Muka lagi aku malas. Minum air pun aku lagi extra malas. Sebab apa taw? Sebab aku malas nak ulang toilet shee..shee. Tapi even aku kurang minum pun still ulang toilet shee...shee. See? Semuanya sebab pemalas. Hahaha

(Shee...shee tu kencing, yg xtaw lah)

Disebabkan pemalas nih lah, masalah aku alami sejak pregnant, adalah kulit kering. Bukan lah extra kering pun...kering jer! 
Aku nih jenis kulit normal sebenarnya...tapi memandangkan Aku pregnant (hormone) ditambah pulak malas minum..jadikan kulit tu agak kering, kusam,  tak terurus dah mcm owg putus asa nak hidup, hah ghituhh!

Jadinya untuk mengelakkan kulit Muka Aku menjadi kering kontang, aku pun pakai lah Serum Aloe Vera ME

Ewah... sebenarnya nak promo products sendiri Jual leteww! Kahkahkah.

Eh...tapi serious taw. Tak kisah lah product apa pun Yang korang pakai, seiring dengan pertambahan usia, Kita orang pompuan tetap kena Jaga kulit. 

Aku pun manusia biasa macam hampa jugak lah Kan, ke luar biasa? Hehe
Adakalanya aku memang malas nak tepek-tepek segala mak nenek skincare nih, kalau tepek pun mungkin sehari ja, esoknya aku dah tak tepek atau buat-buat lupa nak tepek. Sebab aku Kan jenis yang malas.

Tapi bila kulit aku dah mula kering-kering, kusam siap kuar jerawat pasir tu, aku dah mula rasa jijik dengan kulit muka sendiri. Ni tak tipu taw...Aku memang tak Jaga sangat Muka, ala kadar ja. Skincare aku adalah toner eskinol. Memang Aku pakai itu semata-mata. Tu pun selalu miss, buat-buat lupa. Hahaha

Cuci muka pun tengok rajin...selalunya tu sampai seminggu tak cuci. Bayangkanlah...haha. Aku cam bajet Ada foundation cukup dah, boleh jer cover kulit hodoh tu hahahaha..

I'll show you my skin

See? Kulit aku nih takde lah berjerawat...tapi Kalo hampa perasaan ada nampak jerawat pasir dalam kulit sikit-sikit. Pastu, kulit aku mcm naik jeragat dah. Tu Yang nampak...Yang tak nampak cmner plak? Entah-entah dah beranak pinak Dalam Tu...owh my...very the scary.

Apply jer kat seluruh muka...pastu ratakan.

So..dia Akan jadi mcm nih. Serum nih memang cepat sangat serap. Tak sempat pun Muka nak nampak gel2 yang diratakan tadi Tu. Seriously...Rasa fresh dan sejuk ghituh! 

Nih Muka selepas pakai foundation charm. Aku pakai nipis jer dan tak pakai bedak pun. I olls is malas! Hahaha...tak habis2 ngan malas. Masih belum fully recover lagi, Masih kena teruskan dan konsisten pakai. 

Selepas beranak nanti kena rajin sapu eskinol Spot less pulak dan serum Aloe Vera nih. Aku akan teruskan sampai aku rasa gojes tahap Maxima. Aku target kulit selicin dan segebu dan semulus baby 
Kehkehkeh! 

Since aku pregnant nih, Aku stop sekejab guna eskinol toner sebab eskinol toner Kan Ada formula antibiotics...so perempuan pregnant Kita tak galakkan yeh. Tapi if darurat Naik seketul jerawat besor, dalam isi tu, dap2 eskinol kat jerawat tu xpe jer. Aku dah buat k hehe. 

So, sejakpregnant kulit Muka Aku nih banyak cover dengan foundation charm. 

Kulit kering, even cover foundation dia still nampak taw...nampak kulit Kita bercapuk-capuk dan warna kulit jd mcm kelabu gitu. 
Actually tu warna kulit kusam dan kering.
Tak cantik k...nampak kulit muka tak fresh.

Cerita pasal Serum Aloe Vera nih, dia skin treatment sangat bagus untuk kulit. Sebab apa taw? Ia mengandungi 95% pati pure Aloevera. Pati original dari pokok lidah buaya hokey!

Serum Aloe Vera nih Aku mula pakai sekali lepastu lupa dah nak pakai. Pastu bila customer wasap nak repeat order, feedback yang dia bagi buat aku Rasa mcm alamak! Ruginya, jual tapi sendiri malas nak pakai.
Dia cerita lah kulit dia moist gitu sampai kawan-kawan semua tegur, kulit nampak Segar dan sihat. Dia kata tak yah lama sis, 3 Hari ja konsisten pakai, memang Akan nampak dah beza dia tu.

Eh memang tak boleh jadi ni...so Malam tu Aku tewus tepek. Serum nih tak semestinya pakai untuk makeup based hokey, Malam sebelum tido pun boleh pakai. Dah Nama pun skin treatment yeh!

Serum aloevera ME ni apa Yang Aku suka, dia bukan jenis Yang mengeras tu, dia soft gel, dan sebab tu dia cepat menyerap ke kulit. Bila pakai Kan...Rasa macam pakai aloevera yg daun tu jer. Tak heran lah ianya original 95% pati aloevera kot.


Aku dah memang test kat kulit sendiri, dah buat eksperimen dah, hampa boleh pakai dan Cuba pulak. Ianya dijamin selamat.

Gambar kat bawah ni dah seminggu aku pakai serum aloevera. 

Nih gambar waktu  lunch masa g Beli Domino's depan Sana simpang  3 belok kanan. Hah...kantoi tak posa!! Hahaha!

Gambar nih Raya ke 5 Hari tu. Tak pakai filter pun ....tapi tak tahu la Napa aku mcm extra puteh...laki Aku normal jer. Mungkin faktor pencahayaan atau pun color tudung yg Aku pakai Tu...huhuhu!

Okey..dah lah kot stop sampai sini, dah panjang sangat entry...patut jari lenguh semacam huhu. Maaf kalau penulisan aku mcm berterabu Sikit.


Kalau berminat nak beli serum aloevera Me nih boleh wasap aku ASAP ye, sebab tengah ready stock nih. 

www.wasap.my/60175433604/serum

Harga 1 botol/15ml = RM 19.90 tak termasuk postage
Postage fee: SM RM 8 dan RM 10 Sabah&Sarawak.


Tapi Ada set simple taw untuk serum dan eskinol toner nih RM 40 sahaja, 
Free postage untuk semenanjung Malaysia, tambah RM 2 untuk Sabah Sarawak.

Jangan risau, eskinol toner boleh pilih variant apa hampa nak k.

Hah simple Kan? Kalau Lepas solat macam malas sangat, sapu toner eskinol kat muka and then tepek serum aloevera nih. Settle! Kulit maintain sihat, Segar toink toink ghituhh! 



Thursday, May 30, 2019

Sambal Sotong Sumbat Telur

Bertabah ja lah hampa noh...
Blog ini Akan bertukar menjadi blog masak memasak sepanjang 10 terakhir Ramadhan nih. Aku pun tak tahu lah Napa leh rajin update entry plak nih...tetiba lak kan...Mungkin pembawakan budak..kehkehkeh

Tak per lah Kan...Kita share Resepi walaupun hampa Rasa Resepi Aku nih entah hape-hape..huhu

Sotong sumbat Telur in the house

Sotong sumbat nih pun hubby Yang request. Ngidam katanya...Okey takpe Kita buatkan. Telur itik nih mak Yang bagi,..dia buat masin sebenarnya tapi takbape nak masin lagi .... Kita masak ja lah, tak masin pun tak apa.


Bahan sumbatnyer mcm2 Aku masukan. Ikut citarasa sendiri. Hehe

Bawang merah potong dadu
Bawang puteh potong dadu
Carrot potong dadu
Sosej potong dadu
Telur itik

Semua nih Tumis, perasakan dan last sekali tabur daun sup. Siap!

Pastu sumbat lah Dalam sotong.

Satukan kepala sotong dan badannya dengan menggunakan lidi.

Sambalnya buat mcm sambal biasa jer. Sambal dah masak pecah minyak elok, masukan jer sotong. Siap!

Senang ja Kan...bebudak darjah 6 pun boleh buat huhu.

Okey, nih menu semalam. Aku teringin nak makan nasi kandar. Since hubby duty smlm, so dah tentu dia berbuka dekat KEM, dia tapau Kan aku nasi kandar ni. 

Tapi tengoklah..apa hubby tapau. Ayam 2 ketul, nasi banyak Tu. Macam untuk 2 orang makan. Hello...baby kecik jer k, Kalo mkn pun tak banyak lah. Sabor ja lah bining mung!!

Semalam Lepas magrib, Aku muntahkan semua nasi kandar Tu...nampak benor baby tak suka! Aku mcm alahan lah ngan nasi kandar nih. Masa pregnant anak 1st pun mcm Tu...nasi kandar mmang xboleh lepak lama Dalam perut, mesti kuar balik.

Hubby cakap membazir betul...dah lah gigih dia beratur nak Beli.  Hahaha
Aloh...loh...Sian dia! 😆

Takut betul Aku Kalo soh hubby Beli makanan kat bazar...bimbang hentah apa2 dia bawak balik nanti. Hari nih dah plan nak masak telur ayam sambal. Simple dan tak membazir....hehe

Sunday, May 26, 2019

Sambal totok Udang



Amboii....bukan main..orang lain share Resepi berbuka, Aku pun nak jugak share, tak nak kalah tu. Padahai balik-balik resepi budak darjah 6 pun boleh buat.

Bukan per dok tulis entry Resepi kat blog nih...asal lupa bahan ja laju-laju buka blog sendiri nengok Resepi... hahahah desperate!

Angan-angan Bulan puasa nih kan, bukan main Aku nak masak nasi ayam lah, nasi lemak lah, nasi tomato lah...hahaha pastu asyik-asyik mood ke laut lastly masak simple ja campak-campak. Skrang Ramadhan 21 dah...entah angan-angan tu angan mak jenin ja agaknya. Huhuhu

Bulan puasa nih aku dah 2,3,4 Kali dapat lauk buat berbuka dari jiran-jiran. Alhamdulillah rezeki baby kot Kan. Dah tu hubby selalu Tanya Napa tak Balas balik...bersedekah bulan baik nih Kan. Aku mcm krik...krik...krik. I can't lah syg oii... Dah lah masak entah hape-hape....tak confiden k nak Kasi orang makan. Kang bila makan Muka orang tu kerut-kerut ke..dilema, nak telan ke nak muntahkan? 
Sadis sangat Tu! Huhu

Jadi Kita masak untuk hubby ja lah... hubby berani muntahkan Kita sumbat kok pungkoq hahaha.

Semalam permintaan hubby nak makan sambal totok Udang. Kebetulan dia dapat Udang besor...Udang galah kot, dari kwn dia. Besar k Udang Tu, puas Hati makan.

Jadi, Kita masakan lah since bahan-bahan dia pun tak susah pun. Masa bujang Aku pernah share sambal totok jawa tu, cuma Kali nih Kita kreatif Sikit tambah Udang.

Ikan bilis, cili hijau, cili besar merah, bawang merah, bawang puteh Kita goreng dulu dengan minyak. Pastu angkat dan tapis. Qty pandai-pandai lah agak sendiri k. Cili besar elok lebihkan supaya sambal totok tak pedas menyegat sangat.

Tumbuk kasar ikan bilis, angkat. Pastu baru tumbuk bahan-bahan lain. Tambah belacan, garam dan perasa tambahan.

Tumbuk lumat mcm nih.

Perahkan air limau.

Angkat.

Nih lah Udang nya.

Goreng udang. Mcm biasa lumur dengan kunyit dan garam.

Pastu gaulkan semua sebati. 
Tapi rasanya tak perlu Gaul dgn Udang. Udang Tu angkat letak tepi-tepi ja. 

Taraaa....siap untuk berbuka.
Sayur tu Aku masak, yg lain semua beli. 
Ko nengok laki Aku nih, Aku soh Beli Singget ja popia sira tu. Dia kata popia sira tu Mahal sebiji 50 Sen...so Kalo Beli singget dapat 2 biji ja. Kang tak puas makan plak.
Okey...foingggg!

Sebab apa elok letak tepi-tepi jer...sebab Aku Gaul mcm nih Kan...pedas giler. Sakit pewut mak buyong. Peliknya laki Aku makan paling banyak,...tapi dia steady jer.


Hampa masak apa Hari nih? Share lah sikit!

Friday, May 24, 2019

Juadah Berbuka puasa 2019


Salam Ramadhan yang ke-18. 
Awas.... entry ini mengandungi banyak gambar makanan. Yang rasa diri nak tergugat dan tidak mampu mengawal diri, sila scroll laju-laju kehkehkeh

Aku sejenis manusia Yang suka tengok gambar makanan..lagi-lagi baca entry pasal masak-masak. Setengah orang Rasa mcm saiko ja minah nih Kan..dan Ada jgk fikir tak patut bulan-bulan mulia mcm nih mengiurkan orang berpuasa. Tapi pada Aku tak kisah pun sebab Aku suka tengok. Haha (comfirm saiko minah nih!). Secara tak langsung bagi idea utk Aku masak atau berbuka apa Hari nih. 

Aku sengaja kumpul dalam 1 entry lauk berbuka Aku sepanjang Bulan puasa nih.. bukan nak buat terliur ke hape taw. Maafkan Aku. Hari ke bape yeh puasa today? 

Ramadhan ke 2 berbuka kat Kuala Lanjut. Ramadhan pertama kat Batu 3, umah MIL. Lupa lak nak snap gambar. 

Ramadhan ketiga, letih tak hilang lagi. Sebab sampai balik dari kg Malam tu dah lewat. So masak cincai ja since bahan nak masak pun banyak yg dah habis....cenonet goreng tepung Tu, bekal dari MIL 

Malam tu hubby duty...so Aku siapkan bekal Yang mudah untuk dia mentedaqah nanti. Hehe...simple and easy! Cenonet goreng tepung tu MIL yang bekalkan, banyak k utk anak kesayangannya. Aku memang tak boleh telan cenonet nih. 
I is gelii!

Jiran sebelah bagi... hubby duty so Aku makan nih jer berbuka. Mmang dah lama mengidam...Kan jarang nak jumpa, sekali bulan puasa dapat gak merasa... alhamdulillah rezeki baby.

Hubby teringin sangat nak makan sotong sumbat. Gigih dia g pasar Beli sotong. Hahaha. Sotong nih Aku sumbat dgn telur itik masin yang mak bekalkan. Pastu buat sambal jer. Mangkuk kecik tu lah balance telurnya. Hubby cakap superb. Tapi Aku Rasa Kalo buat Kari mesti lagi sedap kan.?

ALuth standby nak berbuka. Tempat walid dia conquer awal. Berebut lah hampa dua.

Ayam masak lemak match dengan ikan pekasam. Marvelous k. Teringin sangat...untung mak Ada bekalkan.

Yang bestnyer pekasam mak Aku nih...dia tak masin, dia masam. Resepi tradisi warisan nenek moyang nih. Btw, ikan pekasam mak Aku nih tak guna asam keping k. Rasa dia memang asli. Ramai yg repeat order pekasam_maklin nih taw. Best ke tak, kena Cuba sendiri. 

Hubby duty lagi Malam tu...so bekal lagi untuk dia. Yang simple ja Aku buat.

Hubby Aku nih tak habis-habis ngan sotong. Hehe


Berbuka puasa dengan kak wa, akak no dua Aku. Meriah sekali sekala. Tapi alhamdulillah tak membazir pun. Semua juadah habis. Dan paling my favourite bubur lambuk Tu. Selalu hubby Cari asyik habis ja...sekali dtg umah kakwa, dapat gak merasa bubur lambuk nih. Orang Penang panggil kanji. 😄


Roti John cheese beracun. Aku tak tahu lah roti nih rasa cheese ke Rasa racun. Yang pasti aku xrasa pun cheese nya, mungkin racun dah memanupulasi Rasa cheese tu. Warghhh....huhu. 

So far sedap....sedap dagingnya memang melimpah  dengan sos cheese yg mengancam. Berpadanan dengan harga nya lah kot RM12 kat bazar Bayan Baru.


Tak larat sangat nak masak... Sejak hujung2 trimester kedua nih, penat semacam. So masak ikan sardin jer lah. Nasib hubby tak banyak Bunyi..sebab dia sangat tak gemar dengan sardin. Hahaha

Okey..cukup lah tu gambar makanan.
Semoga Hari korang ceria-ceria selalu
Selamat berpuasa!
www.wasap.my/60175433604

Tetiba letak link phone no...soh order barang leteww.. hahaha!

(Urusan postage dah close dekat2 Raya dah nih. So far COD still open sampai 4 June. Area alor setar, jitra, pokok sena, Pendang)

(Eskinol dan pekasam still available, serum aleo Vera out of stock yah) 

Bye..bye




Wednesday, May 22, 2019

Sembang mengandung anak kedua

Eyerkkk...tak malu ke buat entry ngandung...ngandung pulak? Hahahaha
Dah kata blogger...blog pun diary-diary bagai ..ofkos Aku nak share walau tak ada siapa peduli pun...huhuhu

 Sebenarnya kan, Aku memang nak anak lagi selepas lahirkan ALuth....tapi takde lah secepat ini. ALuth baru cukup setahun kot. Aku Rasa badan tak cukup sihat lagi...serik beranak 4.08kg tu pun tak hilang lagi lah Kan..(experience kat sini)...tetiba leh pregnant lagi pulak. Agak frust dan moody kat situ. Tapi dah rezeki kat situ...kena terima dengan hati yang terbuka lah Kan. Perancangan Allah yang terbaik 👍. 
Apa nak kata!!!

Yen?? Hmmm...biasalah
 dia happy semacam ja....tambah umat Nabi katanya. Dia rancang nak 8 orang anak. What???
Krik...krik...krik! Krik...krik!

Tak taw nak nangis ke nak excited?

Aku agak seram membayangkan mengandung dengan Ank kecik lagi...begitu tough di situ dan pasti hidup dalam stressed sentiasa. And what I thinking, it's real happen! Padan muka! Doa seorang ibu tu kan tak ada hijab.

Mula-mula dapat taw pregnant tu kan,...ya Allah! Aku nangis ..kecewa sangat2. Mcm owg gila yg tak reti apa tu syukur. Aku emo, aku marah-marah, aku blame Yen, dia punca semua nih...yerlah dia laki Aku kot hahaha...sengal!!

Yen pulak sengeh memanjang...Aku marah-marah pun dia sengeh...makin kerap usik-usik ALuth, sembang dengan ALuth, nak jadi abang lah, lepas nih tak boleh panggil Adik dah, kena panggil along pulak. Aduh..duh sakit pulak hati Kita! 

ALuth pulak...ya ampun dia punya manja tu,  nak menempek ja memanjang, macam kena gam dengan Ummi. Nak ikut jer pergi mana-mana pun....Kalo tinggal nak masuk toilet, hah tunggu lah dia melalak mcm kena dera...gedegang-gedegang pintu toilet dia ketuk. Pegi dapur nak buat Susu dia pun nak kena pegang tangan sama-sama. Tidur pun nak kena pegang jari tidur sama-sama. Sweet sangat lah kot mcm tu!

Aku pulak jenis alahan teruk...bayangkan lah mcm mana nak handle ALuth...dengan nak Layan muntah2 lagi. Masak memang tak boleh langsung...setiap Hari lunch Yen kena balik hantar makan. Rasakan dia! Hahaha
Moody dan marah-marah dah jadi kebiasaan dan kemestian... Rasakan sekali lagi! Huhuhu

Sekarang ALuth dah setahun 6 Bulan. Dah besar dan cerdik Sikit...dah boleh tinggal kejab tapi kena ckp lah.. Ummi kencing jab taw, Ummi solat jab taw! Hah...so dia takde lah nak melalak sangat dah...elok ja ralit nengok kartun super wings. Favourite kartun tu... Ummi panggil pun dah buat tak reti Kalo layan super wings nya tu. Tapi Bab sweet2 pegang tangan tu still on lagi yeh..so sawit sangat anakku!!!

Masuk second trimester baru alahan aku boleh tolerate...dah boleh masak-masak, makan apa saja dah boleh terima. Rasa mcm hidupku kembali Ada Rasa jer hehe.

Aku buat buku pink masa pewutku 8 minggu. Pastu tewus doctor scan pewut nengok keadaan baby.

Nampak bentuknya Tu? Omey angat-angat!

1st scan nih still lagi tak taw gender...tapi doctor ckp so far baby nampak sihat walfiat. Alhamdulillah... syukur!

Bila doctor tnjuk jantung...tulang belakang, organ dia semua lah... Aku Rasa mcm seronok lah pulak...Rasa syukur Yang tak terungkap...tetiba kekesalan sebelum nih hilang entah mana! Tak sabar pulak tu nak taw gender. Yen pulak confiden sangat lelaki...pakai "naluri bapak" dia tu. Huhuhu

Aku pulak tak kisah sangat pun. Dapat baby boy pun best, baby girl pun best. Janji sihat! Dan...Yang utama, baby girl Kita Beli baju baru, baby boy pun baju baru. Yah ghituhh!

Synthome malas bersiap tu Masih on. Nih gambar masa 1st nak buat buku pink tu. Nampak muka tak ikhlas di situ. Teruk norr... hahaha


Nih budak Yang makin melasak. 

Panjat2, guling2, sepah2 tu dah biasa nengok....biorkan dia!


Hujung2 trimester kedua nih..mood bersiap dah muncul balik. Mengandung, mengandung jugak...Muka kena Jaga, Kang laki lari. Body Kita Jaga Lepas bersalin hahaha.

Aku Masih Jual taw eskinol...Masih rancak lagi berniaga. Boleh wasap Aku untuk Tanya stock. Aku sekarang rancak menJual 
1. Eskinol toner 225ml RM 20
2. serum AleoVera 15ml RM 19.90
3. Sabun konjie sun RM 12
3. Tudung bawal bidang 45'' RM 10
4. Pekasam utara RM 6 sebungkus.

Telekung dan handbags suam2 kuku jer. Tak bape nak rancak sangat. Huhu

Nanti Ada masa ...Aku buat 1 entry pasal semua product Tu yeh.

www.wasap.my/60175433604
@ctcheery
@pekasam_maklin
@yumnaacouture
FB: Hawa Aziz

Okey bye
Salam Nuzul Qur'an 😊

P/s: Nak taw dak...Aku tulis entry nih dari semalam...pagi nih baru siap nak post. Hahahah...gigih tak iolls?



Sunday, May 12, 2019

Selamat Hari Ibu


Selamat Hari Ibu pada ibu-ibu Di Malaysia

Okey...nak update tu jer ibu-ibu.
Hehehe 😘

Wednesday, May 1, 2019

Giveaway Ramadhan/Syawal 2019 oleh Sha Mohamed

Hi Assalamualaikum..moga sihat semuanya.
Dekat setengah tahun menghilang tetiba muncul join Giveaway..hahaha

Klik banner atas nih utk join

Takpe Kan support kenkawan blogger.

Tempoh giveaway nih 29.04.2019 sampai 10.05.2019. pengumuman Pemenang pada 10.05.2019 Tu lah. 

Jom sama2 meriahkan dunia blog.


Wednesday, April 24, 2019

1st birthday party Baby ALuth - episode 2

Assalamualaikum...apa khabar reader yg dikasihi dan dirindui. #budgetretissangat.
Nih lah bahananya ko buat entry berepisode...sebab ko sendiri tak ada kekuatan untuk menulis. Lepas tu sambungannya...setengah tahun kemudian.

Punggah! Bawu seperenggan Ank dah bangun, merengek nak nenen. Maaf noh, sambung sat g! 

Memandang entry nih mcm dah basi, hahaha. So aku Cuba untuk tidak membebel terlalu banyak...dan jugak aku Cuba untuk tidak letak gambar syok sendiri terlalu banyak... maksudnya ada jgk tapi promise tak banyak..kihkih 

Tapi Kalo ada jugak Yang banyak Tu, korang dimintak untuk banyak2 bersabar lah. Sesungguhnya sabar itu separuh dari Iman Kita. Ghituhh!! Hehehe


So..ini dia cake untuk December babies. Tulisan mcm cakar Musang Sikit...Aku pun xpasti Di mana Nama baby ALuth huhu

Adik, abg ipar, sepupu sepapat hubby. 


MIL cakap Lepas nih memang wajib celebrate birthday sesama puak-puak nih.
Kecuali hubby yeh...dia tu menyemak ja kat situ. Huhu

Done makan². Alhamdulillah. Tak ingat dah Nama cafe nih. Punya basi ceritanya Kan huhu -..-

Geng gentleman

Geng ladies

Makanannya pun leh tahan sedap. Rakus jugak Kami menjamahnya. Ada nampak Kami happy? 😄

Jemput suku family member jer nih. Tak mampu nak buat meriah2. Nih pun Aku Rasa dah cukup meriah. Dengan makananya lagi agak memeriahkan poket dan perut aku. Hahahah

As usual, gambar bertiga mesti ada. 


Ada lagi. Cute Kan? Lepas shot gambar nih, hubby tetiba cuit Aku. "Ayang, tadi abg pakai baju nih ngam elok ja, tetiba nih Rasa ketat plak kat perut. Tak paham betoi!"

Hamboi abg, Muka tu tak payah lah nak buat Muka innocent buat-buat tak paham plak...dia pelahap mcm Bela saka...hahaha.

Cukup lah setakat nih...banyak Kan gambar? hahaha

Cukuplah...Aku nih pemalas tahap hape entah. Btw... Lepas birthday celebration nih, Kami terus gerak balik penang Malam tu jgk. Otw balik tu...tiga empat Kali hubby kena benti tepi...sebab Bini gojes dia nih telah memuntahkan segala mak nenek yg di pelahap tadi. Kejadian Yang agak misteri bagi Kami. Badan Rasa agak seram sejuk. Loya Yang tak taw nak described. Dah lah benti tempat sunyi dan tepi hutan.

Wah tetiba meremang!

Kejadian muntah ini berlaku setiap hari. Masih menjadi misteri selama seminggu. Sampai susut badan si gojes nih. Hilang keserian dan kegojesan Aku. Selepas seminggu, hubby dah tak sanggup, Aku pun dah tak tahan. Peluk dah tak best katanya, mcm peluk tiang Telekom, kuang hajoo laku guwe nih....huhuhu

Demi isteri tercinta dan kebahagian yang abadi, Malam tu hubby pergi berjumpa dengan seorang gadis berbaju merah di sebuah tempat. Gadis baju merah tu telah memberi hubby sesuatu. Katanya guna lah ia untuk mengetahui punca penyakit isteri. Guna sebaiknya esok pagi.

Aku nangis , Aku sedih, Aku kecewa, Aku Masih belum bersedia. Tapi apakan daya, semuanya ketentuan Allah. Allah sebaik-baik perancang. Aku sebagai hamba hanya mampu redha dan menerimanya. 


Alhamdulillah....resultnya positive.

Hubby lah insan paling happy. Muka sengeh sambil lompat Bintang. Harimau Bintang pun tak mcm dia. Huhu

Moga dengan results ini... kebahagian abadi milik Kami selamanya dan menjadikan ikatan cinta dua insan lebih kukuh dan kuat. Amin...yarabbilalamin.

#yangpahampahamyangtakpahambuatbuatpahamok

Okey..jumpa lagi uolls. Hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...