Tuesday, June 25, 2013

Eh, Jerebu pulak hati kita ni!

Sekarang memang jerebu..semua taw tu kan? Aku aje biasa ah lembab sikit update citer..
Tp jgn nak kerek sngat yeh, taw lah skrang jerebu jangan lah pulak nak buat perangai jerebukan hati kita ni.

Macam dia sorang aje yang wat keje. Apa aku ni datang ofis goyang kaki ke? And than cukup bulan dapat fulus? Hah? Huh, jerebu pulak hati kita ni.

Keje yang datang nak mengelak aje.. Taw lah pangkat tinggi dari kita pun [tinggi sikit je] tapi xpayah lah nak eksyen sangat…depan top management nak tunjuk mcm dia buzy keje..kelang kabut sana kelang kabut sini tapi top management blah jadi jerangkong busuk..

Huh, jerebu pulak hati kita ni…dah,puas hati sudah! Ni bukan umpatan yeh [cover], ni luahan perasaan.

Kowang nak g mana2x,kuar dri rumah jgn lupa pakai face mask taw..jaga kesihatan yeh..sekarang udara sangat tak sihat u all..pakai mcm cheery ni..

Comey tak cheery? hehe

Minggu lepas 13 june before my besday, i dapat ank buah taw..comey mcm i jugak..hahaha 
[xdpt dinafikan lagi] xcaya tengok ni..

see?? my new niece pun admit dia comey mcm i..

kakak aku ni biasa lah terlalu terpengaruh dengan watak drama melayu. 
sampai ank masih dlm perut pun dah cop nama
t leh celebrate besday sesama ngan ateh kan qira kan? 

k..bye..don't forget say congret to me! kahkahkahkah

p/s: Sejak dua menjak ni kowang asyik terbaca entry perasan aje kan? cian kowang..hehe..peace!!!!!

Friday, June 21, 2013

Aku Tak Ganas!!

Aku tak ganas!!!![sambil geleng kepala]
ofis mate cakap aku ganas sngat..ganas sangat ke aku? tidak..tidak [geleng kepala lagi]
kita sebagai umat islam kena percaya pada qada dan qadar Allah...
sudah termaktub dalam perlembagaan hidup aku....kerusi itu akan rosak di tangan aku...

Bukan salah aku!!!!

wahahahahah {kelakar sangat la tu?]

aku xpasti apa dosa aku, kerusi leh lingkup mcm tu....
aku xpasti apa salah aku..tapi yang pasti tiba-tiba kerusi itu rosak
Tiba-tiba okey????
ulang skali lagi "tiba-tiba!"

Aku rasa kerusi tu dah tua sangat..dah hampir 30 tahun dah umurnya...[yelah kot,main agk aje..hahah]
sebab tu leh kurang power nak menampung berat tuannya yang comey ini..hikhikhik


Comey sangat k,
Hoi. ni entry puji diri sendiri ke ni?
memang pun xde sesiapa aku nak puji okey

Nak request kerusi bawu bos!!!!!!!!
plssssssss!!!!!!!!!!!!!
hehe...sempati lah dengan si tubuh comey ni..

p/s: Macam biasa,entry xde modal..sila lah boring...hehe 



Sunday, June 16, 2013

Thank You!


Thanks pada sahabat blogger yang wish birthday aku semalam. Aku sangat menghargai kowang. Pada is santai yang siap buat entry pun terima kasih banyak-banyak. Dah kecoh satu Malaya sal birthday aku. Aku rasa aku dah glamour sekarang Cuma xde yg mintak autograph aje lagi..kahkahkah
[amboi ko!budget retis dan dann]

Okey lah, pada customer online I ada berita gembira untuk u all. Aku nak kasi diskaun sempena birthday aku yeh. Kowang terjah la sini yeh untuk tahu~ click diskaun
Okey, u all take care yeh..bye……..

klik la wei,nak beli bag bawu..hehe

Friday, June 14, 2013

Happy birthday to me

Hye, u all… tomorrow is my birthday !!! u all xnak wish I ke? Cepat lah wish!cepat la! Cepat!!!
Ok, I bagi 5 minit tuk wish…1 minit ,2 minit, 3 minit, 4 minit, 4 stengah minit, 5 minit…
Masa cukup!!!tettttttt!!!!!!!!
Xde sapa pun peduli..sabar je lah!

Kowang doakan aku dalam solat kowang  ok, ok lah desperate sngat doakan aku dalam tidur kowang pun ok lah..yang penting ikhlas yeh….

Semalam a.k.a yesterday offices mate celebrate my birthday, opss..bukan aku sowang aje 3 owang semuanya. Birthday kitaowang jatuh dalam bulan yang sama. Kecuali abang hisyam hujung bulan 5. So offices decide celebrate je skali..meriah sikit kan..leh lah lunyai kek tu kami buat..kihkih..
Syukur Alhamdulillah aku masih diberi kesempatan untuk menghirup udara milik AllAH. 
SYUKUR SESANGAT!!!

XNak cakap banyak lah, penat. Jom layan pix semalam…
Tp before tu aku nak amik kesempatan pada entry ini untuk ucapkan selamat hari lahir pada roomate terchinta aku dulu yg jatuh pad 20 June dan Ex-bf aku pada 9 June [mcm la dia taw]... semoga kalian dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan bahagia dengan pasangan masing-masing. 
cepat-cepat lah kowang kawen yeh? atleast kuranglah quota orang bujang di Malaysia kan?
[Ciss...budget mcm ko dah berlaki]

Confius!! nak senyum ke nak nangis berdiri tepi Big Bos? :p








Tuesday, June 11, 2013

Wahai Adam teduhan kasih Hawa

Kau apahal der? Meroyan??
Ni bukan meroyan lagi ni, ni dah angau tahap kuda ku lari gagah berani…
Tak tahu lah apa dah jadi ngan cheery  ni, sngat lah obsessed dengan baby dalam cerita teduhan kasih tu. .. aku rasa adam sangat..sangat..sangat comey der. Kowang rasa adam comey tak????


Aku rasa nanti aku nak mintak kat future laki aku baby cm tu lah…haahaha
Tersenyum aje aku tengok scene ada baby adam tu. Episode tu aje 4,5 kali aku ulang dalam satu hari. Macam tu punya perangai pun kowang xrasa obsessed sangat ker???

urmm...ku sudah jatuh cinta!!

Nak tau, tengok baby adam aje naluri ibu aku membuak-buak bagai…hati jerit macam ni
“nak jadi ibu,nak jadi ibu,nak jadi ibu!!!!!!!!!”
[overnya kau!!]
Tapi bilanya nak pregnant? aku kawen pun belum….
Kowang mesti nak ckp cm ni kat aku kan “sudah lah cheery,ko jgn nak over sngat boleh?”
Ok aku jawab cm ni “baik der, aku mintak maaf. Aku cau lu bebeh!assalammualaikum kalian…..”

Aku ingat satu babak ni “ adam dah mandi, papa tu aje belum mandi lagi!”
Kahkahkahkah…sweet tak? Sweet tak????


P/s: Kowang layan tak citer teduhan kasih ni?????

Saturday, June 8, 2013

Berita Tergempar: Jambatan Pulau pinang Runtuh

Berita memang gempar nak citer ni. Khamis tu aku balik dari keje, tiba-tiba msj  dari orang tersayang. Katanya dia tengah bertugas kat jambatan pulau pinang kedua sebab berlaku runtuhan. Katanya lagi ramai yang kemungkinan terkorban. 2 bijik kete hempap orang. Terkejut beruk aku!!

Macam-macam soalan aku Tanya dia,
Bila masanya jambatan tu dah bukak…?
Kenapa boleh runtuh?
Kenapa orang ramai2x duduk kat jambatan tu?
Banyak lah kereta dan orang jatuh laut kan?
Insha Allah diorang ada peluang selamat tu.
Awak cari lah diowang sampai jumpa k?

Aku rasa kalu aku depan dia mahunya dia sekeh aku. Tapi ko ingat dia ada masa nak jawab soalan aku yang tah apa-apa tu? Soalan macam budak tak sekolah katanya..huh!!!
Tp dia jawab gak sikit, katanya jambatan tu mana siap lagi, jambatan yg runtuh tu bukan tengah2x laut tapi bahagian yg atas darat. So xheran lah kemungkinan ramai mangsa. Tp hope tak lah.. kesian pulak aku…

“ Bomba yang cari diowang bukan saya”

Owh ok, aku lupa My Donat bukan bomba. Bukan scope keje dia nak cari mangsa dalam runtuhan batu ni..tapi aku agk bunyi msj dia mcm marah aje..dia marah aku ke??[Tanya diri sendiri]



semua pix aku amik sini tanpa izin~maafkan saya :(

Besoknya aku baca paper ada jumpa mangsa pekerja contrak. Dengar2x masih dalam pencarian lagi. Sekarang ni pun polis tengah wat kawalan kat situ. Hope allah permudahkan segalanya…
Pagi tadi aku baca sorang warga Malaysia mati. Al-fatihah untuk mangsa dan takziah buat keluarga Mangsa.

Aku ni xrajin sangat nak baca paper, [xrajin okey..bukan malas] klu baca pun baca tajuk utama aje.  so xtepat sngat berita aku ni..hehe. so korang nak berita tepat sila lah g kedai cari harian metro yeh…

Bye…

Wednesday, June 5, 2013

Ajaibnya ciptaan Tuhan..



Semalam keajaiban sudah berlaku dalam hidup aku buat banyak kalinya,
ceh, statement mcm bagus sangat aje kan?
bukan apa yeh,aku nak umumkan semalam aku rasa aku kurus, pewut aku siyes flatt aje. 
ulamg skali lagi RASA ..RASA yeh RASA
hamik ko huruf besor aku kasi..xnoted lagi memang nak kena gigit ngan aku leetuuu..

RASAnya aku tu bukan apa sebab biasanya la kan, lepas lunch dlm pukul 3 ke 4 cmtu aku mesti merungut lapor!!..lapor!!..lapor!!!!! muka kebulur sejibik cm zombie games zombie vs plants tu..

lebih kuang cmni lah yeh..xyah susah2x nak imagine..hehe

sedangkan lunch tu dah mkn xingat mati dah..melantak aje smpaikan al-fatihah pun baca xhabis....
hoiii!!!! doa nak mati ke apa tu?
okey sowy,nyanyuk ....
sampai bismi.....aje....llah xsempat nak habis tangan aku dah sumbat nasi dalam mulut. koang hajaq kan tangan aku ni. tak menurut perintah sungguh.. hah!!! jangan nak jeling menjeling kat aku, tah2x kowang pun sama aje.. kahkahkah [tuduhan melampaui]

"so, azam aku tahun ni nak kurus"
 eceh...dann dan azam nak kurus...ko g slimworld je lah cheery cemuih dah dngar nak kurus,nak kurus..xkurus-kurus pun...

excuse me, azam boleh bertambah,kurang tidak yeh!!!

memang dasar xtahan darurat..!!!!!!biasalah kan..tiap-tiap hari makan beqaih [beras].

satu lagi keajaiban dlm hidup aku, dulu aku comey aje ...
xcaya tengok sini....muka mcm nonsense sis aje kan..

comey tak? comey tak?
comeykan.....kan?

tapi sekarang aku lagiiiii comey.........

"
:
,
<
>
?
!
*
^
%
@
$

hehe..saya ct cheery!

urmmm...syukurlah anugerah Allah kan, memang senang dapat tapi susah sungguh nak pelihara...
kenapa????? sebab kita kan manusia makin hari makin tua, makin unit la wajah kita.....
aku xde ckp h**** yeh, aku ckp unit....

p/s: Motif entry-habis modal..hehe



Tuesday, June 4, 2013

Madu isteri ganas diranjang

Ko ingat aku nak citer pasal apa? Madu lebah? Madu tebuan? Tak kuasa aku nak citer !
Eh jab, koang tahu ke tebuan tu pe? Perghh klu kena sengat ngan tebuan tang bibir mahunya bibir montox mcm anjelina jolie. Dasatt sungguh ek? Yelah, ingat aku reka-reka citer ke? Xyah ko nak susah payah habis ribu riban cocok botox. Kan?


Meh sambung citer aku, dua tiga minggu ni aku memang ada berhajat nak beli madu asli. perghh..hajat bunyi mcm heavy sangat aje kan?..kesnya nanok bibir merah merekohhh..ceh, Buaang tebiat pe ko ni?
 Suka hati aku la!!!!

Dah lama dah hajat tu tp selalu sngat terlupa dan tak teringat. Aku rasa kalo dlm pewut aku ni ada hamba allah mahunya dia lahir air liur meleleh. Tak tercapai dek akal ku!apakah? jauh sangat mengelamun ko ni cheery! Pulang ke pangkal jalan jom!

Kan aku citer tadi nak cari madu lebah kan? Aku tak nak beli kat pasaraya semua tu,memang ada jual tapi benak aku kata xasli madu tu. Yelah kot kan? Benak aku memang memandai aje. Jadinya aku berhasrat nak cari kat pasar malam. Setakat ni tak jumpa lagi la kan.
Alkisahnya, bila dah benak,akal,fikiran dan nafsu bersatuuuuu, bergabungggg mengatakan MADU!!!MADU!!!MADU, makanya ingat sampai dalam mimpilah. Tapi imiginasi aku ni tinggi sikit, madu tu leh plak meleret citernya sampai ke kisah bermadu.

Alkisah…hehe,suka lak aku sebut word ni. Pada satu hari tu aku berjalan-jalan cari madu dengan bff aku, daripada satu gerai ke satu gerai ke dua gerai tak jumpa-jumpa yg asli seperti yg aku nak. Aku tak putus asa dan kedegilan aku mengatasi segalannya, aku terus mencari. Mencari punya mencari, tiba-tiba disatu sudut gerai aku Nampak somi aku berpeganggan tangan dengan wanita lain. Aku tilik pompuann tu, sah bukan saudara kandung dia. Aku pandang pom tu atas bawah atas bawah, dah mcm citer Hindustan duplicate yang ada spek yg boleh scan sampaikan disebalik baju tu…warghhhh,free show!!! [opss…,xde kena mengena]
Apa lagi, ko ingat aku nak tengok saja? Aku pun serbu arh, laki aku kot! Akhirnya dihadapan semua owang dia mengaku tu isteri dia maknanya madu aku wei!!!!

Arghhhh…..tidakkk!!!!!!!!!!!!!!!

Spontan, ke’gengster’lan aku pun terserlah..[rosak bahasa serah kat aku]..aku angkat kaki  terajang laki aku, dushhh!!! Dush!! [xtahu lah aku bunyi sepak cmne] skali aku terjaga kesakitan menusuk sampai ke tulang temulang. Mana taknya, rupanya lutut aku g terajang dinding bilik…adoiiiiii!!!!! Lebam gak ah tempurung lutut aku ni. Selama ni aku ingat hantu setan yang gigit lutut aku,upanya enggak! Cian hantu sentan,tak pasal-pasal kena tduh..hahaha
Actually, aku xsangka sungguh aku tido seganas itu, biasanya aku sopan nauzubillah, krok krek krokk krekk xnah bunyi. [confident giler!] xcaya g tanya omate aku, dia mesti backup aku punya.

Aku pun xtahu lah apa petanda mimpi tu. Tapi aku rasa rekaan citer dalam mimpi. Mcm aku cakap tadi, imaginasi aku ni high [xkena gaya] sikt. Tapi rugi xnampak jelas muka laki aku tu, nak tahu gak hensem ke tak,klu muka mcam aaron aziz tak ke naya aku bermadu.
Kowang pun mesti xnak kongsi laki klu laki kowang hensem cm brad pitt kan? Eleh dan dan nak payung emas, tipu lah kome! mana-mana isteri  xsanggup bermadu tu fitrah lah kowang. Tp klu ada tu maknanya bakal bidadari syurga la kowang…kan? Suka tak ..suka tak??

Aku citer ngan donat sal hal tu. Kononnya nak dia taksir mimpi aku guna ilmu bodo-bodo dia la kan. Skali taksiran dia buat aku ‘dermmm!’ satu badan aje…18sx sungguh. Dah la aku xtengok  citer ‘aku masih dara’ *eh, tiba-tiba.

Katanya:

Ganas diranjang…[watdepak!!!]

Klu dia kat depan aku,mahunya aku terajang dia laju-laju. Ewahh, berani ke aku? Dah,persetankan dia.
Kowang rasa mimpi aku ni klu dibuat telefilem leh box offices tak??kihkihkih…

Tajuk entry memang gitu. Aku rasa klu berterusan mcm ni maunya Diary aku manja ni bertukar jadi diary 18sx..hahaha…k lah bye-bye..


p/s: Aku malas nak piker sal mimpi aku, aku dah citer kan so kowang tolong aku piker leh?plsssss?????????????*wat muka cute

Monday, June 3, 2013

Kemalasan menaiki tahta


Tajuk xboleh nak blah. Sound mcm tahap kronik tak u all??
Aku rasa memang dah kronik sngat dah ni. Pagi tadi nak bangun mandi pun malas.
Body siap merungut lagi “ kenapa pegi keje kena mandi? Xmandi xleh ke?”
hampir setengah jam kot bersoal jawab ngan body  ‘kenapa kena mandi?’
Degil xmkn nasihat bodoh xleh tumpang, tu lah dia. Bila Negara nak maju mcam ni?*tiba-tiba
Aku dah tahu dah ni kenapa jd macam ni, sebab dua hari ni cuti tido aje memanjang. Pagi petang siang malam tido..mana xletih,mana tak malas? Skru2x anggota semua longgar habis…tunggu masa nak luruh aje kot. 
Pagi ni kat ofis pun terkial-kial nak buat keje. Kowang bayangkan nak tulis no fon kat stick note pun malas. Terhegeh-hegeh xleh nak ingat.

Pix curi sini ~budak malas

Ni typing ni kowang ingat 10 minit siap? Lepas satu jam bawu siap ni…mengeja sebijik-sebijik kalah budak tadika belajar ABC –Air Batu Campur.  Adusss…dapat mam ABC panas-panas mcm ni nikmat ni wei…huhu

Curi sini~ABC

Bai…..laporrrr………….!!!!!!!! :(


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...