Saturday, July 15, 2017

Popia ketam cheese untuk open warehouse 2017


Amik Kau...Bukan main lagi Malas nak update. Sekali update banyak Gambar ek...And tak habih2 Citer sal makan. Tu ja modainya pun kan. Hehehe 

Aku budget Malas update sangat kan ko...Ada harapan lah Nak tutup blog...Hahaha Tapi Tinggal harapan ja lah Bila rasa macam Gian pulak nak menulis.

Tahun nih 1st time aku join open house Kat company Jetaine corporation. Giler lama k tak merasa open house. Masa Kat Rmec every years kot buat pot luck. Happy jer ..Owh tuhan windu bangat nih T___T

Bahan-bahan yg digunakan.

Pot luck for open house Kali nih aku buat popia ketam cheese...Lagi! Hehe. Dulu dah penah buat Kat Rmec....Popia sedap

Itu jer yang simple and aku pandai pun. Dlm keadaan aku alahan pregnant mcm nih memang malas dah nak over2. Tu pun Masa buat popia nih pun kan Sat berdiri, Sat duduk sebab nak pitam, lastly Haa...Angkut semua brg Duduk bawah. Amik ko...Dah mudah. Rasa nak pitam tewus baring ja..hehehe

Basuh apa yg Patut. Terpulang nak buat mcm Mana...Nak wat satu btg pun okey Tapi makan modai lah. Agk Mahal isi ketam nih banq Ang 😅


Aku potong dadu. Eh...Tak dadu sangat lah. Potong ja lah Ikut Suka huhu. Warna warni ko popia aku...*bangga hahaha


Aku masukan blackpaper and garam secukup rasa. Kalo dulu aku buat, aku letak serbuk sedap rasa tu. 

Lepastu carik2 kan cheese. 

Gaul-gaul and dah boleh balut.

Guna bancuhan tepung utk lekatkan kulit popia supaya Masa mengoreng Nanti popia tak terbukak Dan bersepai Gitu!!

Okey dah Siap...Simpan utk goreng Esok pagi 15 biji. 5 biji goreng utk merasa. 


Sumpah sedap...mcm terasa kat Gigi lagi nih hahaha ;p . Bahan2 ada lagi nih. Rasa mcm nak buat lagi plak...Tapi malas...acamner tu ???? -..-



Taraaa....Open warehouse 2017 

Bersyukur sebab popia aku habis awal. Paling cepat habis....Kalo dah paling cepat habis mestilah sebab sedap kan...Kan ? Hahaha.

Yah....Rahsianya Adalah dibuat dengan Penuh kasih sayang. Confirm semua sayang aku lepas nih ...Hehe


Ini ja yang join... Warehouse team and 3 org bdk ofis. Kat jetaine nih tak Ramai melayunya. Pompuan melayu yang lain maternity leave. Jadinya Tinggal lah 3 kerat ja budak ofis. Jetaine nih Ramai cina Dan Cina2 tak ajak pun sebab Ramai sangat wisau memang tak cukup budget Nanti. 

Buat open house nih senyap2 tak nak Cina2 kecik hati hahaha 

Okey...selamat hari raya you all
Maaf zahir batin 😘




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...