Thursday, August 3, 2017

Cheery pakai product apa?


Maklum awal-awal yeh...Kulit muka aku tak ada lah Cantik giler babeng macam sajat sampai confiden sangat kan nak show off. Hahaha 
Tapi just nak share. Yer lah ..Dah Letih nak jawab mesej setiap Kali orang dok tanya. 

Makanya aku pun buat-buat rajinlah menulis entry Pasal nih. Walaupun sebenarnya pemalas giler nak up entry.
Katanya nak up entry kawen itu Hari sampai kesudah tak up...Poyot dah boyot dah pun ....Agknya entry kawen hold lagi Nanti sebab bagi laluan Kat entry beranak...Hahaha. ini semua poyoh!

Sebelum aku berkahwin, aku tak cukup tido sangat, Stress memanjang ja kejenya. Penat tak payah nak Citer ar...Every weekend kuar jer memanjang... Release stress kononnya. Sampaikan owg lain plak Naik risau nengok aku. Majlis kahwin dah Dekat Tapi boleh chillex lagi. Hahaha

Serious muka aku Masa tu memang dah tak terurus dah pun. Dengan kulit hitam gelap, kusam lagi,berminyak pastu naik jerawat Kat dahi berketul-ketul. Jerawat malu-malu nak kuar pun banyak. Alahai....Sedih nengok kulit muka aku Masa tu...Dah lah nak kawen kan. Malam pertama Laki aku nengok without makeup kan ngeri dia nanti. *Ewah kau?* Hehe

So, 3 minggu sebelum majlis .. Alhamdulillah aku sedar dari mimpi...Bawu sedar muka dah macam Kena sagat tar Dan tak lama lagi nak kahwin, terus jaga muka balik..Kiranya betul-betul guna dengan tertib lah. Kalau tak aku Ikut kerajinan. Kadang-kadang tak pakai apa langsung. Giler pemalas -..-

Pertama sekali...Pencuci muka aku guna charm cleanser .


Charm cleanser nih Pencuci muka bentuk gel. Dia punya tekstur sangat lembut Dan senang apply Kat muka. Walaupun ia kurang berbuih Tapi dia memang Bagus untuk bersihkan kulit muka. Bau dia pun Wangi dan Takde nak wisau pedih-pedih masuk mata ke hape ke. So dia memang mesra pengguna.


Untuk betul-betul confiden yg muka aku bersih dari kotoran Dan habuk aku still pakai toner eskinol. Yang Bestnya Pasal toner eskinol nih ia oil control dan ADA formula antibiotics untuk menentang jerawat. Toner nih function dia sebenarnya membantu membersihkan kulit dari dalam...Umpama dia mengali hingga kedalam liang roma lah. Kotoran, minyak yang terperangkap Kat dlm liang semua dia Gali habis. Eskinol nih Bagus utk pudar Parut jgk taw Tapi Kena sabar lah, take time sikit.  Hah ... Giteww.

Cream muka. Maaf aku tak pakai apa-apa cream muka. Cream malam ke cream Siang ke hape ke memang aku tak pakai. Huhu


So far kulit aku jenis normal. So Untung Kat situ lah kan dengan perangai pemalas tak hingat nih. Tapi aku ada pakai skrub star glow untuk glowing kan muka. 2 Kali seminggu sahaja gunanya.


Make-up aku kurang sikit. Mcm aku mentioned before nih...Aku nih kan pemalas hahaha...lagi-lagi Sejak pregnant nih malas sungguh nak bersiap. Yer lah nak hadap alahan Bagai...Eh...Tak kosa lah aku! So Kalo aku Keluar mana2 pun memang ala Kadar ja..Ckup pakai lipstick and bedak sikit . Tapi entah kenapa aku mcm rasa tak best pakai bedak kompak atau powder. Bedak buat kulit muka aku rasa kering walaupun actually tak kering pun. So untuk buat aku rasa selesa dan confiden Kat luar aku guna charms foundation yang mempunyai fungsi 4 dalam 1. Wow ...Serious best pakai foundation nih sebab ia tak berminyak tapi still melembabkan kulit Kita Sepanjang Hari. Dah pakai nih tak perlu aku nak pakai bedak lagi. I olls Suka bangat sih hehe



Alhamdulillah..Gabungan 4 barang nih kulit muka aku jarang dah bermasalah. Sekurang-kurangnya nampak lah natural beauty nya tu ...Tak perlu nak make-up mcm opera cina semata-mata nak nampak cantik 24/7...opsss..hehe

 Okeylah..Meh aku up sikit muka minah yg natural beauty sangat tu...Huhu


Gambar kiri tu before pakai charms foundation and Gambar kanan selepas. Tak de makeup tebal pun k..Just pakai foundation and lips matte. Btw, foundation nih ada fungsi utk kecut jerawat taw. Ohsemm!!


Cukup lah aku share 2 Gambar nih ja ek...Malas nak upload...Loading lembab, sakit pulak hati kite hehehe

Semua product nih aku ada Jual. Toner eskinol tu RM 20 sebotol saiz 225ml. Tahan utk 2 bln usage k. 
Yang cleanser charm tu RM59 sekotak. Foundation tu pun RM 59 sekotak. Ia ada 4 variant, natural beauty, pinkish-pinkish, white fairy and white Dolly. Memang agak Mahal sebab charm Adalah product organic Dan ckup utk 2 bulan usage. So memang berbaloi-baloi beli. Untuk wanita hamil and menyusu tak ada masalah untuk pakai. Ianya adalah product selamat Dan dijamin halal.

Btw, product charm nih ada Jual per set taw. Ada pelbagai jenis set ...cth set Nona Manis, set jerawat, set kulit kering,set pudar jeragat, banyak lagi lah. So if berminat leh contact aku tanya. Atau Nanti Aku leh share set2 yang kita ada. And dah tentu hargNya Lebih Murah dah berbaloi-baloi.

Dah...Jangan tanya lagi k aku pakai apa. Alhamdulillah aku dah share Kat blog. Nak detail Pasal product atau khidmat nasihataku aku leh wassap Kat no 017-5433604. Wah ko...Mcm hebat sngat ja kan khidmat konsultan bagai. Hehehe. Seriously aku rasa mcm doctor pakar kulit Bila customer wasap mintak nasihat utk masalah kulit ...So leh lah action, berangan boleh! Hahaha

Owh...Pls jgn kol...Sebab aku susah nak jwb no yg tak kenal nih. Taw-taw ja lah zaman sekarang nih mcm-mcm kes jenayah. I olls seram taw.

Ingat wassap Kat no ini 017-5433604

Okey ...Jumpa lagi ..Kalo Rajin aku update lagi yeh...Kalo Rajin taw hehehe..cincau...Cau😘

#followmyig @ctcheery


2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...