Sunday, October 31, 2010

nyaris~~~~

huh mmang nyaris....


zaman sekarang kerana "money" manusia sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkannya. darilah cara yang halal smpailah cara yg haram (salah dari segi agama dan undang2). hanya kerana nilai 'money' yang xseberapa, 5/6 puluh ringgit jer sanggup menipu. xkira umur dan jantina,semua sama ja. bila kita tngok muka, punya lah baik. muka nmpk lurus jer tp muka 2 lah yg bnyk penipu besAR. muka 2 lah patut berhati-hati. ternyata yg kejujuran manusia 2 bukan hanya terletak diwajah (fizikal) sahaja.

siyesly citi nak ckp, senario sekarang mmang sesuatu yang xpernah kita jangka. kadang2 kita baik dan jujur and owg lain pulak amik kesempatan ke atas kebaikkan kita. hati manusia mmang kita xdpt nak baca. dimulut dia ckp lain tp aty die tuhan jer yang tahu. manusia yang baik 2 lah yg selalu teraniaya taw. so, buat baik 2 biarlah berpada-pada dan berhati-hati lah pada setiap tindak tanduk kita.

citi menulis begini kerna, perkara nie nyaris terjadi pada citi taw. di tempat keje ri nie citi nyaris2 kena tipu. alhamdullah Allah bukakan aty citi mengesan penipuan yg die cuba nak buat. klu tak melayang gak la RM60. angka nie mmag nmpk cikit tp angka nie lah akn menggalakkn die (penipu 2) terus menipu lg. nilai yang xseberapa nie jugak lah menjatuhkan akhlak manusia. mengapa mereka mlakukan perbuatan menipu nie???mungkin kerna kurang penghayatan agama/pendidikan moral dan faktor sekeliling. ..
akhir kata citi, marilah kita sama2 berwaspada dan berpegang pada ajaran agama dan moral agar kita tidak menjadi sebahagian dari 'mereka' (penipu)....insyak Allah

p/s: sowy emo plak entry citi kali nie..huhu

Monday, October 25, 2010

~Today is my day~

"Today is my day"..dapat agak tak apa feel penulis ini.kihkih...maknanya die apy..hahaha (rasa cm nak ketawa besor tp malu ah,t owang ingat citi giler lak)..nak ketawa bior berteman k!!!. before 2 citi nk g taw citi nak tukar nama panggilan diri la dari "aku" ke "citi"...bukan pe rasa cm comey jer panggil nama sndiri..hehehe

sebenarnyer apa yg terjadi mungkin adalah kebetulan. hari ini manager citi termalu sendiri. manager citi nie tiap2 ari die cuba nak mncari salah citi taw. xtahu napa klu die dtg ofis jer mesti ada jer yg xkena, ade jer yg dia comment and xpuas ati. . he tried to find my mistake, tp die yg kena balik. tapi ri nie alhamdllah citi rasa kerja yg citi wat perfect. tp before die kluar td dia dtg kat citi dan check satu cdu repor, die ckp citi salah kira dan tanya citi betoi ke citi kira,dgn muka siyes die 2 mmang mcm nak telan citi. citi pe g dgn yakin ckp "sy dah kira betoi2"..and than die tunjuk satu item yg die "pikir" salah 2.n than citi pon dgn bangganya tanya die "Bos xnmpk ker item 2 kat depan??kan bos yg soh sy totalkn skali?". citi nmpk die sengih smpai ke telinga. siyes mmang lucu muka die time 2,citi rasa cm nak ketawa lak tp tahan jer lah. 2 la, sapa soh xde keje cari keje.kan dah malu ngan citi. huh..tolong lah wahai manager jgn tahu nak cari salah owg bawah jer..semua serba xkena..naik cair tahi linga daa klu dengar manager bising...huhhuh...

Sunday, October 24, 2010

Bff award

wahh...mlm nie citi suka sngat sih..nak tahu napa?koz citi dpt 1st award online dari my mmber iaitu anis haji sukarti..nie bukan nama penuh die k..hikhik...b4 citi tnjuk award 2,citi kena jwb test dulu...k???

Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
dedicated for my beloved friend anis , this is for you.. (^___^)

1. anis seowang yang setia kawan bangat dan juga simple2 jer tp suka berangan (die yg ckp)..hikhik
2. murah dengan senyuman dan berfikiran positive...( citi suka owg yg murah senyum nie)
3. katanya dia seowang yang suka berjalan...(window shopping kot,mesti seowg yg boros gak kan anis..kihkih jahatnyer sy)
4. dri pandangan citi,anis nie boleh mnjadi seowang guru yang baik dan terbaik..insyak allah
hehe).
5. die nie suka meminjam nama owg lain aspecially nama adik die...(cian adik die nama kena curi. mungkin jugak anis sowang yg xpuas aty ngan nama sndiri...(jgn marah ek anis) hoho....

aduyaiii...npa lah 5 jer kena list..rasa cm banyk g jer citi nak listkn pasal anis nie taw...hikhik:D
xpe citi nak jwb test 2 lak

Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby

1. citi nie seowang yang kuat berangan gak dan citi suka tulis pe yg citi berangankn..(citi pernah berangan nk jd penulis cm aisyah sofea ...hikhik)
2. citi suka bangat shopping..citi klu shopping beli barangan yg paling teringin dan perlu shaja.citi suka setkn pe yg citi nak klu citi xwat cm 2 mmang licin akaun simpanan citi buat..hehe
3. citi xsuka sendirian..citi xsuka shopping sowang2,mkn sowang2,jln sowang2 n bla bla bla...pendek kata klu dok sowang2 baik citi dok umah tngok tv/tido jer.
4. citi seowang yg penyayang pd manusia dan binatang aspecially kucing...
5. citi xsuka sama binatang yg nama die dog..citi fobia..coz citi pernah kena kejar ngan dog..citi benci dog.
6. citi pon fobia ngan polis..nmpk polis dri jauh pon citi leh glabah berpeluh...sedangkn xde pe yg nk ditakutkan pon, polis bkn mkn owg kan???
7. citi nie sebenarnya seowang yang manja dan kuat nangis...sebolehnya ct bertahan dri nangis depan owg tp bila balik bilik citi pekop muka ngan bantai dan nangis cm budak kecik..sob2:(
8. kwn2 citi kata citi nie seowang pencinta yang setia..betoi ker?citi rasa betoi..hehe

9. citi akan selalu ckp "benci" pada owang yg citi syg...tp klu kat owg yg citi benci pon citi ckp "benci" gak..cmne 2??susah gak nk beza kan...hehe
10. citi suka kumpul kasut...especially kasut wages.citi suka sngat wages,and citi xsuka hill.klu pakai hill citi selalu jatuh. kaki citi pernah terseliur sbb hill.huhuhu



ok dah siappppp......jeng..jeng.. jenggg...
"
"
'
"
"
"
"
"
"
"
"
hahhh..nie ler awardnyerr...machih to anis koz kasi kat citi k...aligatok gozaimas..weeeeeee :)

Saturday, October 23, 2010

wekend yg mmbosankan

huh..bosan bangat sih..siyesly aku xtaw nak wat pe. seharian aku tngok tv jer smbil online..perghhh seharian yg xbermakna pape. nak tahu aku wat pe seharian selain nonton tv???check it out...huhu

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

oppsssss...seharian gak aku main games bowling...kihkihkih..lama xmain bowling weii..
gud nite..penat dan bosan dah mngadap laptop nie...
wasalamm.....

The making of Stock take

perghhh...mmang sengal giler aku smlm..aku masuk keje lambat 15 minit atas sebab2 yg tidak dpt dielakkan. aku pikir aku pasti akan kena marah ngan manager tp rupa2nya tak..huhu..baik pulak mood die smlm..mana taknyer ramai benor member2 se'manager' ngan die dtg store tuk buat stock take(Audit)..fuh xpe yg penting aku xkena marah @ maki depan mmber2 die 2..

Nak di jadikan citer sedang aku kusyuk buat paperwork & check document, tiba2 aku rasa mcm someone pandang2&wusya2 aku..klu dipikirkan aku mmang pelik sebab manusia 2 perempuan. xkn die admirer kat aku kot..huhu problm aku cm 2.yang aku xpuas hati 2 dia pandang-pandang aku n senyum2 n than bisik2 kat mmber die 2..apa masalah dia aku xtahu lah..aku ada utang die ker?rasanyer xde koz aku mmang xkenal die pon bfore nie. mmang die cari nahas ngan aku ler klu ngutuk2 aku...disebabkan tidak puas hati dan rasa ingin tahu yang kuat aku pon tanya die "napa???"..time 2 die ada kat belakang manager aku.sekali manager aku yang mnyahut..aduyai malu aku da..die kat belakang lak gelak2 mngejek aku..siyes buat aku mnyampah..

Tuesday, October 12, 2010

OMG!!secret admirer

Ri nie aku dapat berita yang mengemparkan. mmang dasyat lah berita nie,rasa cm ngeri pon ada gak.kihkih... pd pg 2 sorang pakcik 2 dtg kat aku ckp ada seowang pegawai die suka kat aku. mcm secret admirer la. aku mcm xcaya pon ada gak. pakcik nie mcm nak gurau2 ngan aku pon ada gak tp pikir2 balik xkan kot. memandangkan aku seowang manusia yang mls nak serabutkan kpala akal aku so aku ignore je lah berita dri pakcik 2. nak dijadikan cite petang tadi dtg lg sowang kwn aku smpaikan berita yg sama. katanya dia pon dpt berita nie smlm. katanya dah heboh dah satu ofis 2 dia suka kat aku. suka tahap mana aku xtaw la kan. smpaikan semua pakcik2 satu ofis ngan dia 2 asyik tanya2 kwn terdekat aku sapa gerangan gadis 2 (aku la 2). smpaikan satu ofis die kenal aku nie. mmang malu tahap daun semalu aku dibuatnya. kan dah xpasal-pasal aku glamer. aduyai apa the kes la dia g jaja nama aku. sengal la si polan nie. klu ia pon simpan2 dah la xyah la cerita semua owg. xpasal2 aku jd perhatian renungan nakal pakcik2. entah pe perasaan aku pon xtaw.. paling aku xtahan, si polan 2 malu tahap kucing ngan aku. malu tapi mahu cm 2 la. kata kwn aku dia xleh nak bertegur ngan aku sebab setiap kali dia cuba nak berckp @ tegur aku lidah die jd kelu berkata-kata. perghhh dasyat giler huhu. mcm telenovela kan. so dia cuba gunakan owg tengah nak teckle aku. (huh..ank jantan teckle sndiri ler, apa class pakai owg tngah). seriusly aku xtahu sapa manusia 2,aku xdpt gambaran lg sape. honestly mmang aku nak tahu sapa tp xde la melonjak-lonjak and tergedik-gedik nak taw..aku relex jer..takut lah aku nak bercinta lg kena2 pegawai 2 laki owg, tak ke naya aku..huhu..so wat masa nie aku ignore je lah k...kita enjoy lu k...wasalammmm....

p/s: hope allah permudahkan perjalananku dan temukan jodoh yg terbaik tuk ku..aminnn

myspace layouts

myspace layouts

Saturday, October 9, 2010

favourite shoes


aku suka bangat sama kasut nie koz dia color biru. ada sowang uncle sek memandu pon suka kasut aku. die ckp chantik..tp maaflah,stokin aku 2 klakar cikit...kihkih

nie bukan kasut aku tp kasut mmber aku, kikin. aku jeles klu nmpk dia pakai. tp kasut die kan suka ti die la nak pakai. aku jeles pe ke hal..huhu

nie jugak kasut kesyangan aku. buktinya aku pakai smpai jd buruk dah...huhu. aku suka kasut nie koz melit2 daun die..mlm2 pakai owg nmpk kaki aku yg xchantik 2...hehe

That's my lovely kasut...syg giler2 ngan kasut nie. Tp dah ilang. sedih bangat aku, smpai aku murung koz kehilagan kasut nie..huhu

Kasut terbaru yang lain, lain kali aku update k. dah penat dah..aku chau chau lu...bye2

Friday, October 8, 2010

Hate in my translation book

Try to read carefully. it's unique word? My question is weird right??. but I think you all should know that hate on me does not mean I do not forgive or vindictive. I'll often use this word because .... I like ... kihkih. Three concept of "hate" on me...

Example:

1. I will use this word when something happens not in line with my nee
ds and desires. for example, "ah, He always like dis,what I do not correct in his eyes, benci lah aku!

2. I also, would like to say "hate" to someone who i ever luv. in fact I never hated him, I just hate myself for loving someone like him.

3. when I say I forgive and forget does not mean I do not hate k. hehe


Ok .. actually what I do and write is just to update my blog .. hehehe .. wink2;)
solidarity greetings to all ..

p/s: sorry 4 merepek-repek kat sini..(@_@)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...