Monday, December 22, 2014

Lunch at Grafa cafe restaurant SS15



Ada perkara yang kurang senang berlaku dalam hidup aku
Nak dikatakan buruk…tak sesuai sangat kan
Sebab kalo aku rasa buruk nasib aku 
Maka buruklah jadinya…jadi kita buang itu ‘buruk’
Macam kita buang telor buruk yang tak boleh menetas
^___________^

Tapi entry kali ni tak mo sedih-sedih
Tak moh!!!tak moh!! Tak moh sedih sedih
Jadi kita up entry yang menggembirakan yang menyenangkan
Contoh!! Makan makan dan makan
Hahaahahaha     ^______^


Makan ja keje yeh???
Derr!!!!! Makan jer yang meng’happykan gua der
Jerat cinta tak mengena kita buat jerat yang mengenyangkan
Apakah????

Gua pun tak paham!!!! Takpe kita balik kepada makan
Last month bigbos yang pendek dan tak bape nak big
Bagi duit pada staff untuk ‘meraih cinta’…hihihi ;D
Guwau!!! Guwau..celebrate untuk apa aku tak berapa nak sure
Sebab..aku still new staff…junior  katanya a.k.a budak hingusan
a.k.a budak yang asyik kena marah aje dengan bos
bukan sebab dia yang meroyan tapi bos dia yang meroyan tak kena gaya
yah…itulah aku , ct cheery twin sari yanti  *tiba-tiba*

senior staff office decide nak makan dekat restoran yang tiptop
aku merangkap budak junior just follow tak kisah
janji diorang happy dan diorang yang bayar…bahahahaha
makan-makan ni kena kuarkan duit sendiri dulu lepas tu claim
aku tak bape nak masyuk bulan tu sebab baru keje paham-paham ajelah kan
awal-awal aku cakap “kak nor, saya tak nak basuh pinggan taw!!!” *buat muka sedih ;-(
                                                                                                                                                    
so..senior senioorr sangat tu memilih “Grafa cafe restaurant!”



Restaurant yang luas dan full house setiap hari 
especially pada waktu malam



Dia punya interior design memang class
ada tarikan tersendiri....bergambar memang cantik taw

Kek yang ohsem tapi tak dapat rasa hari tu sebab out of stock
*pictures amik kat grafa fb*

Abang senior nengah blur tak tau nak order... banyak betoi soalan aku kat abang waiter ni
apakah makanan paling special kat sini bang?
apakah makanan yang paling sedap hingga menjilat jari kaki bang?
apakah makanan yang paling mahal kat sini bang?
apakah makanan yang paling famous kat sini bang?
apakah makanan yang paling kak nis a.k.a anishh zaliqkak suka kat sini bang?

satu pon dia tak dapat nak jawab
sebab soalan aku terlalu mencabar sangat
hahahahaha ;D









Pada yang nak terliur lagi nengok gambar makanan dia 
sila pergi like dekat facebook Grafa Malaysia

https://www.facebook.com/grafamalaysia
03-5611 7600



Thursday, December 11, 2014

dilema instant food!!!

Kononya banyak perkara nak cerita
Tapi satu habuk entry pun tak ada kuar
Penyangak ke pembohong ni?

Masih mencari mood menulis,actually
Aku boring tahap cipan 
Cuti cuti ni tak tahu nk buat APA
Kemas Umah dah...
Basih Baju sikit sikit sudah....hahahha
Main fb Dari pas subuh TD
Kalo fb tu leh wat pahala
Rasanya dah bnyk terkumpul tu

Ada jugak baca balik entry blog sendiri
Lawak...lawak...entry merepek
Meraban banyak Dari entry siyes Dan berilmu....APA nak dikata ?
Dah terlanjur menulis.

Masih Cuba membaiki gaya penulisan
Walaupun korang yg setiap Kali baca rasa
Macam nak hempuk kepala sendiri dengan lesung batu...hahahaha

Tak ubah ubah...tetap nak kuar entry syok sendiri.... ^_______^

Dah jadi habit baq ang!!!

Tapi tak pe..Aku nak tebus balik silap tu
Kali ni Aku nak share 
4 makanan ni yang kita kena Cuba elakkan
Untuk peringatan diri sendiri jugak


Aku screen shoot Dari blog myberita harian
Tak dapat nk link now SBB update pkai phone jer ni...hihi





4 makanan ni Cuba LA kita elakkan
Aci 'potong' kita sngat familiar dengan 4 makanan ni...mostly rakyat Malaysia amik 4 jeni's makanan INI

Aku sendiri pun siap ada stock kat rumah
Now dok pikir lagi nk habiskn ke nk buang?? Hahahaha
Dilemma mee segera baq ang!!!
Hahahaha ;D

Siyes ni wei...kita Cuba guna pakai cara traditional pasni k
Kalo demam nk mkn APA?
Kalo PMS nak mkn APA?
Kalo 'oii pening!'nak buat APA?
Ada aje cara nenek moyang kita dulu

Ingat!! Zaman batu dulu xde pun
Panadol Dan mknan segera ni
Boleh ja diorang hidup siap
Lahirkan generasi moyang kita lagi

Nah...kita Cubabnah!!!?
Hihihi ... ^____^

P/s: tengahari nk mkn APA yeh? Mls nak masak rasanya ...hahahaha

Monday, December 8, 2014

Declaration of eskinol assist to eliminate germs and fungus


Banyak soalan yang aku dapat macam ni

“ Cheery, Eskinol ada kesan sampingan tak cheery?”
“ kita baca kat blog lain, Eskinol ada bahan pencuci lantai ek,cheery? “
“ Eskinol ni ok ke cheery? takutlah nak pakai!”
“ Eskinol ni buat muka kite parut hitam la cheery. Macam mana ni cheery?”
“ cheery pakai lagi tak product ni?”
“ Cheery, Selain eskinol toner ada tak cream dan pencuci muka eskinol?”
“Let say I stop pakai eskinol ada effect tak, cheery?”
“cheery, macam mana nak cute macam cheery yah?”

Ok, soalan last tu aku tambah..hihihi ;D

So basically semua soalan pun Tanya pasal eskinol
Maybe entry yang aku kuarkan before ni tak cukup untuk buat korang puas hati
Jadi disebabkan itu ia mencetus kepada soalan yang pelbagai daripada korang semua

Yer…aku paham!! Sebagai pengguna memang kita kena aware setiap perubahan
Dari kesan penggunaan apa-apa product… tak  kisah lah product masuk pewut ke
Atau product apply kat kulit…memang kita kena aware!

Syabas bebeh…syabas aku ucapkan sebab ini menandakan kita semua
Adalah pengguna bijak

Yah…”pengguna bijak tunggak kemajuan Negara”
Tiba-tiba dah over kan…feel dr mashitah berucap vs ustaz azhar idrus… hikhikhik


Ok macamni
Sebenarnya aku sendiri pun pengguna eskinol
Dan aku sendiri pun worry dengan perubahan yang berlaku walaupun bukan drastic
Tapi mestilah takut….” Cheq takot baq ang!!”

Anugerah kecantikkan ni bukan boleh dijual beli
Semua orang tahu!!!
walaubagaimanapun
Entry ni bukan niat untuk bagitau korang “eskinol selamat..tiada bahan pencuci lantai!!!”

No!!! sudah semestinya tidak…benda dah terang terang tulis kandungannya pencuci lantai
Lepas tu nak suruh aku menindakkan??? Orang gila pun tak buat macam tu okey       

Memang ada bahan pencuci lantai tapi dalam kuantiti yang terkawal
dan melalui process process tertentu
Dan kalo korang nak tahu mostly product yang kita pakai seharian
Dari hujung rambut sampai hujung kaki ada bahan pencuci lantai
Daripada ubat gigi yang kita masuk mulut tu sampai ke cream kita apply kat muka tu
Sampai ke syampo kita basuh rambut tu sampailah ke bibir kita yang merah ang’ang  tu sampai ke pencuci cuci asset ,kandungannya adalah Bahan cuci lantai…

Even beauty product mcm toner jenama lain pun ada bahan yang sama, okey

Korang tak percaya cuba la buat research kandungan bahan dia tu
Bahan pencuci lantai ni ..dia membantu membasmi kuman dan fungus
Penggunaa bahan ni dalam product macam ubat gigi sudah semestinya
dah melalui process process tertentu..

Bahan pencuci lantai ni tak bersalah pun sebenarnya
kesian kat dia taw!!! hahahaha

bahan ni digunakan secara menyeluruh oleh manusia untuk
buat product yang pelbagai
contoh untuk buat pencuci lantai, untuk buat pencuci gigi, pencuci mulut
sabun macam-macam lagilah...

Kandungannya diorang dah declare kat label, So pilihan ditangan anda…
pengguna berhak membuat pilihan

Aku dah terus terang kan?
So lepas ni jangan lagi Tanya “eskinol ada bahan pencuci lantai ek cheery?”
Hah…memang nak kena tapak kasut Vinci aku Nampak?!!!!!
Aku sendiri pun dah pasrah dah..pencuci lantai pun pencuci lantai lah..hahahaha
^_______^

Berkenaan dengan parut hitam tu perkara biasa
Even aku dulu pun dapat jugak parut hitam tu
Parut hitam tu dari jerawat korang yang dah kering lah
Teruskan aje pakai pimple fighting tu…parut hitam tu akan pudar
Slow slow…korang sabar jer

Setiap pengguna ni mempunyai jenis kulit yang berbeza
So..effect dan kesan dia ke atas kulit pun akan berbeza
Contoh…pengguna A pakai rasa gatal dan pedih
Pengguna B pulak pakai tak rasa apa..macam pakai air ais sejuk dari peti
Bawu bawu ni ada pengguna yang bagitau aku kulit tangan dia mengelupas!

Agak hairan sebab aku pakai tak ada pulak mengelupas…so aku aware
Bahawa pengguna mempunyai jenis kulit yang berbeza
Ada yang kulit jenis tebal..nipis…sensifif dan alah dengan sesetengah product
So kalo rasa macam korang alah teruk just stop from using eskinol, okey
Do not take it the high risk…nanti korang jugak yang  susah
so far, stakat ni tak ada lagi kes customer alahan teruk
semasa menggunakan eskinol...tak ada lagi yang complain
jerawat tumbuh bak cendawan lepas hujan ke
umpama air bertakung di atas daun keladi ke
umpama si kodok dan princess charming ke
tak de..takde lagi


Untuk sekian kalinya setelah berjuta kali aku menjawab soalan
berulang dari customer yang berlainan’
Ingin aku memaklumkan bahawa  aku hanya menjual eskinol toner only
a.k.a eskinol cleanser only
Segala mak nenek eskinol cream,lotion , pencuci muka , bedak compact
semua tu aku tak jual….Harap maaf ^______^

tapi.....“kenapa aku tak jual?”
Eh…eh..suka hati aku lah tak nak jual!!!ni nak marah ni

-..-

Perghhh…sombong!!!! Hahahaha

Sebenarnya aku jual apa yang dijual farmasi borneo sahaja
Farmasi borneo tak jual jadi aku tak berani lah nak jual

Sebenarnya…kalo korang pergi cari eskinol dekat Sarawak sana belambak jual
Kat gerai gerai jamu, pasar malam…dengan harga yang jauh lebih murah..
Tapi aku tak berani  nak rekemen sebab aku tak tahu tahap ke asliannya
Setiap bottle eskinol yang aku jual dekat customer aku ada stiker jernih
Bertulis imported by Borneo pharmacy supplies sdn bhd
Belek bottle kalo korang ada beli dari aku okey…

Kalo korang rasa bosan guna eskinol
Korang boleh stop anytime anywhere
Tak ada hal punya…nak pakai setahun sekali pun boleh
Tak nak pakai dah pun boleh…

 Last but not least…..
Kalo korang pengguna eskinol
Aku jugak pengguna eskinol

Kalo korang gosok gigi dengan bahan pencuci lantai
Aku jugak gosok gigi dengan bahan pencuci lantai

Selamat mencuci lantai!!!!!…..
aikk?????

 hihihi  ^______^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...