Thursday, December 11, 2014

dilema instant food!!!

Kononya banyak perkara nak cerita
Tapi satu habuk entry pun tak ada kuar
Penyangak ke pembohong ni?

Masih mencari mood menulis,actually
Aku boring tahap cipan 
Cuti cuti ni tak tahu nk buat APA
Kemas Umah dah...
Basih Baju sikit sikit sudah....hahahha
Main fb Dari pas subuh TD
Kalo fb tu leh wat pahala
Rasanya dah bnyk terkumpul tu

Ada jugak baca balik entry blog sendiri
Lawak...lawak...entry merepek
Meraban banyak Dari entry siyes Dan berilmu....APA nak dikata ?
Dah terlanjur menulis.

Masih Cuba membaiki gaya penulisan
Walaupun korang yg setiap Kali baca rasa
Macam nak hempuk kepala sendiri dengan lesung batu...hahahaha

Tak ubah ubah...tetap nak kuar entry syok sendiri.... ^_______^

Dah jadi habit baq ang!!!

Tapi tak pe..Aku nak tebus balik silap tu
Kali ni Aku nak share 
4 makanan ni yang kita kena Cuba elakkan
Untuk peringatan diri sendiri jugak


Aku screen shoot Dari blog myberita harian
Tak dapat nk link now SBB update pkai phone jer ni...hihi





4 makanan ni Cuba LA kita elakkan
Aci 'potong' kita sngat familiar dengan 4 makanan ni...mostly rakyat Malaysia amik 4 jeni's makanan INI

Aku sendiri pun siap ada stock kat rumah
Now dok pikir lagi nk habiskn ke nk buang?? Hahahaha
Dilemma mee segera baq ang!!!
Hahahaha ;D

Siyes ni wei...kita Cuba guna pakai cara traditional pasni k
Kalo demam nk mkn APA?
Kalo PMS nak mkn APA?
Kalo 'oii pening!'nak buat APA?
Ada aje cara nenek moyang kita dulu

Ingat!! Zaman batu dulu xde pun
Panadol Dan mknan segera ni
Boleh ja diorang hidup siap
Lahirkan generasi moyang kita lagi

Nah...kita Cubabnah!!!?
Hihihi ... ^____^

P/s: tengahari nk mkn APA yeh? Mls nak masak rasanya ...hahahaha

3 comments:

  1. akak suka sardin...yg lain2 tu tak berapa.

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah
    dh lama tingglkan sejak fokus utk pregnant
    alhamdulillah..

    kalau sardin suka buat karipap inti sardin.tp dh lama la x mkn.. huhuju.
    tak pe cuba berubah kerah kebaikan kan.de mi kesihtan diri sendiri juga..

    ReplyDelete
  3. Wahhh..mee segera n minuman 3 in1 tu mmg xleh tinggal..masa time study dulu tu la makanan wajib..hihi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...