Friday, January 27, 2012

Tell me something i don't know

I have a new hobby. Frankly, a hobby that others feel like not to doing. what hobbies? Secret lahhh..... hehe. Whether successful or not, just trust in God. what more to say?

Anyway, I do not want too obsessed with my new hobby. I'll be a disappointment t. I just love it to find and try something new. Not right to ever live in sorrow kan. Klu mcm 2,really pathetic la.

But I don't think I will be longer with this new hobby. Why?? because I someone who are quickly bored....Hahaaha...yer2x jer kan. The longest pun maybe for 2 or 3 month.

Orait,we forget about my new hobby. Today, I am very tired. Had three days in offices i not to do anything. My manager still in holiday mood. Without Her i'll be monkey. Melalak xkira masa. So, to my manager "plzzzz,come back before i to be a Orang hutan plak. Boring tahap cipan dah ni. Now,aku still boleh cool lg because Collin blanja masa tea time and talk me to kedaqah banyak2x....He say I not too fat, just nice so do not worry to eat more... and Normally bila dah dipuji sikit melambung tinggi la aku. Pantang dipuji...hahaha..huh!!!!Bosan dah mengadap computer ni...wasalammmm......................(^o^)

p/s: Maaf apa yg ditulis hari ini tidak ada kena mengena dengan tajuk diatas....

Harta Pusaka Nenek

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Rahmat pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya.

Nenek : "Rahmat, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun nenek..."
Rahmat : "Jangan cakap macam tu, nek..." (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung... dapat pulak harta pusaka nenek).
Nenek : "Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek.
"Rahmat : "Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu... Tapi dimana kebun nenek? Rahmat tidak pernah tahu?
"Nenek : "Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya.
"Rahmat : "?????"

----sumbangan: Firdaus
(Dipetik dari email dan internet)

Wednesday, January 25, 2012

NO need to know!

Satu mlm aku berbual dengan bf aku kat phone. Mungkin terlalu awal untuk aku tahu tetapi rasa ingin tahu aku membuak-buak,so aku fikir perlu aku bertanya untuk sedapkan hati sendiri.aku bertanya padanya sejauh mana hubungan kami??Sampai bila kami nak macam nie,bercinta jarak jauh. Mungkin bagi lelaki seperti dia,itu dah jadi perkara biasa bagi dia tapi tidak pada aku. Mungkin aku ok2x saja tp tersiratnya aku tak nak ia terus berpanjangan dan terlalu lama. Kerana ia merungsingkan aku dan membuang masa.

Jawapan yg dia berikan dah dijangka aku. "Tuhan yang tentukan!" Itu lah lelaki terlalu simple dan mudah dlm semua hal. Entah apa yang mereka pikir. " Memang tuhan yg tentukan tapi sebagai manusia kita digalakkan merancang". "Dah la wak.Saya serabut lah ckp pasal hal ni". Jawapan 2 lg. Diowang xde jawapan lain yang lebih releven ke nak kasi. Atau pun semua lelaki dlm dunia ni dah berpakat dengan jawapan 2.

Mengapa lelaki berubah setelah memiliki cinta kita??
Mungkin mereka rasa "the job is done". pompuan dah berada dlm tangan mereka so xperlu lagi bersusah payah memikat.betoi ker???

Dulu,kita boleh mengadu apa saja pada mereka dan mereka akan sentiasa mendengar luahan hati kita.Mereka akn cuba membantu kita walaupun ia sukar. Mereka sentiasa menyokong kita apa pun terjadi. Mereka sentiasa mengungkapkan kata-kata cinta dan windu. Tapi sekarang napa semua itu tiada lg.Tiada lg kata-kata perangsang kita dengar,tiada lg bantuan yang tulus dari mereka. Ungkapan sayang dan windu lg lah xde. Bila ditanya knapa?Buzy dan xde masa nak pikir.

Mungkin pompuan terlalu pemurah.Sepatutnya terus jual mahal kan??? "Dah kawen t awk nak beli rumah kat mana??" " Rumah???buat apa?".Disebabkan jawapan itu tidak memuaskan hati aku. Aku posing sikit soalan. "Apa plan jangka panjang awak???" "Plan jangka pendek pun blum settle". Apa pulak plan jangka pendek awak???? "No need to know". Argggg!!!!!!!!!stressnyer pala otak aku.

Berkerut seribu dahi aku.sukarnya memahami lelaki ini. "Awak ckp jer awk xde pape plan ngan saya,kan senang"." Bukan mcm 2 manja,saya just xready lg.awak sabar la"
" Saya dah banyk bersabar dgn awk" Dia boleh ketawakan aku,mengekek mcm owg kena histeria.
" Awk rasa lucu ker?"
" xde manja. sAya dpt bayangkan mcm mana muka awk 2,hahaha"Dia ketawa lg. Alahai sukanyer dia. Mungkin dia bayangkan muka aku yg buat2x siyes 2.
" Xpelah teruskan ketawa awak,pas ni mungkin awak xdpt ketawa lg atau mungkin awak ketawa mcm owg giler t"
"Eh napa ckp cm 2?"
"No need to know!"
" Eh manja,napa ni?" Talian terus aku letak.

Dan selepas mlm 2 aku xnak bertanya dan amik tahu lagi. sebab....."No need to know!"

Friday, January 20, 2012

Happy chinese new years

hapy chinese new years...aku nak balik holiday..bye2..huhu

Tuesday, January 17, 2012

I was still difficult!!

1 day kat ofis yang kelihatan kelam kabut sikit.mana taknya,yg xbuzy pura-pura buat buzy,cover line la kononnya.....


Madam: CT!!saya mau kasi tahu sama kamu ah,kapla saya sudah mau pecah,rasa mcm mahu bunuh diri ooo
Ct: aIYO MADAM jgn la.jgn kasi saya susah la madam.
Madam: Pa hal saya bunuh diri bikin kamu susah?
Madam: Kalau madam bunuh diri,madam mybe sakit or mati.madam xde t sapa mau buat ini keje semua.madam xde susah la sy..aiyo manyak susah ooo
Madam: Huh!!kamu bikin saya lg stress saja.
Ct: Hehe sowy madam...mAdam kena sabar la k.
madam: bape lama lg sy mau sabar? saya tarak tahan lg.tiap hari sy kena buli,lg mau tahan ka.
Ct: mesti la.madam pikir madam mati manyak senang ka. madam mati lg madam susah ooo.lg terseksa taw enggak..
Madam: yela,manyak betoi jgk.Lg sy mau buat pa?
Ct: urmmmm...madam sabar saja lah. sy ada skrang,madam susah sy boleh tolong sama Madam.kasi madam senang lo.
Madam: Haiya,kamu ada lg buat sy susah lo. Saya mau resign lo
Ct: pulak!!!!!....................(Aku tetap akan susah)

Friday, January 13, 2012

AKU YANG SEMAKIN xbetul

pERNAH dengar tak budak bandar masuk kg jd culture shock??XPENAH dengar kan?i think mybe ada tp jarang dipersoalkan.Why?alahai jgn tanya aku pun xtahu. AKU!!!!adalah budak kg yang merantau untuk mencari rezki di negeri orang. Aku sepatutnya suka duduk kat ibu negeri yang membangun ni tp lain plak yang jd. AKU XSUKA DAN XAPY.Why??Mungkin person2x yang tersyg xde disisi. Bosan. Manusia-manusia yang bawu kenal aku mybe akan ckp and pikir aku nie kolot. Tapi aku rasa aku nie biasa-biasa ja. Member aku ajk keluar jalan-jalan. Aku xnak pegi sebab aku MALAS. eNTAH kenapa skrang ni aku rasa dah malas nak kuar jalan-jalan atau window shopping sedangkan 2 perkara yang menghabiskan duit ni lah yang aku suka dulu. Bila aku citer dengan kakak aku,dia ckp aku ada masalah jiwa kena jumpa psikitrit.BETOI KE 2????.Entah lah.angin gak satu badan aku bila dengar. xpe lah mungkin dia sndiri xsengaja...dan aku harus teruskan hidup ini. xkan nak bunuh diri plak.dosa 2................wasalam............................

Wednesday, January 11, 2012

My journey just begining.



1st week dah buat aku tension. India vs Cina,Melayu tersepit tengah2x.manyak dasyat Ooh. Kalau aku di tmpat madam,apa aku mau bikin? silap-silap aku boleh nangis tak berlagu. Manyak pening itu. Memang bukan masalah aku tp aku la owg tngah 2. Aku pun teruk jugak ooo. Bila xcident nie berlaku aku manyak takut la. Kpala otak aku nie dah pikir kejadian yang ada kena mengena dengan pertumbahan darah. Bukan gugur atau mau bersalin taw.itu owg ckp bunuh-bunuh la.aduyai mintak simpang la.


Dah lah bertekak melalut entah pape. sepatutnya bertekak pasal hal keje. Yang kelakarnyer hal keje bawa kpada hal individu. Habis sangkut dengan tok wan tok nek skali. Klu xsilap dengar hal moyang pun terpalit sama. Perkara seperti itu tak sepatutnya berlaku. Pandai jer ckp kita sama-sama cari mkn tapi kenapa hal remeh punya pasal pun mahu gaduh. Haiya manyak buat owg susah hati saja.


Yang buat aku respek, Ada terselit la sikit hal agama. Itu india ada ckp pasal islam sembahyang hari jumaat. Dia ckp hari jumaat itu melayu mesti pegi masjid la. Wajib, xboleh keje itu time.Hahaha...tabit spring aku kat india nie...rasa cm nak kasi anugerah rakyat terbaik je kat dia.opsss...anugerah 2 mmang xde aku jer yang reka sndiri.


Berbalik kepada soal journey yang baru bermula. Journey sapa? Mesti la aku. Actually aku dah lama menyepi (terperasan sndiri plak). Dua bulan aku di tahan kat wad. Why??Because i'm sick. Selepas keluar wad aku still lg rest. Agak lama aku rest,aku rest plus kat wad, dekat 1 tahun aku xbuat apa. Hanya membesarkan badan yang sedia besar ni. Alhamdllah,azam tahun baru ni nak sambung bekerja balik terlaksana. Aku dah berkerja semula tp bkn tmpat keje lama...tp kat tmpat baru..Aku masih dlm prosess menyesuaikan diri. Hope i will always success and be strong for my future. Wasalammmm...................................................................................................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...