Wednesday, January 1, 2014

Resolusi 2014

Assalammualaikum kowang!!! Mulakan tahun baru dengan bismillahhirohmanirohim…*ejaan maybe xtepat
Dah masuk tahun baru kan, semua orang kat seluruh dunia ni mesti ada resolusi atau azam nak capai pada tahun ni kan?? You know what??? Me toooooo!!!!!!yahooo….ioolls suka sangat berazam-azam ni taw..tapi sukacita dimaklumkan yang resolusi atau azam aku pada tahun lepas 60% Alhamdulillah tercapai…yehh!!!!!
Ioolls suker sangat uoolls…ioolls harap uoolls pun bergitu…eh..eh???!!! Gediknyer iools…!!!!
Meh sini, aku nak kongsi 10 resolusi pada tahun ini..yup, tahun ni macam banyak pulakkan..biasa 5 jer kan?? Over cheery ni kan?? Pas tu xcapai, stress tak bertempat kan??? Sedeyyy!!!!!

1)      Kurangkan berat badan 10kg setahun…tahun ni macam specifikkan sikit..kalo korang nak tahu ni lah resolusi paling hangat dari aku dari tahun ke tahun maksudnya setiap tahun ada wokey..tapi tak tercapai dek akalku…haha..bukan bermaksud xturun yeh?? Turun tapi sekejab jer..naik ajer yang melampau-lampau…

2)      Percutian bersama keluarga..hah, yang ni biasa-biasa jer..memandangkan aku ni single mingle xpunya keluarga sendiri lagi..family merujuk kepada parent aku lah..aku berhajat nk bawak diowang bercuti sekurang-kurangnya setahun sekali…bagus tak ioolls????kihkihkih..sebenarnya mak ayah aku ni susah sangat nak bercuti ni..bukan diowang xsuka tapi xberkesempatan atas pelbagai factor. Asyik keje jer memanjang, cari duit untuk anak-anak yang tomey kebabom ni..

3)      Tamatkan zaman bujang. Urmmm….yang ni pun dah ada tahun lepas tapi apa pun xdak…hampeh!!!! Dapat pakwe xleh pakai…agaknya aku ni taraf letak kat kaki dia pas tu tendang macam bola..kuang ajaq!!!!wokey xyah nak emo sangat…klu dah sampai jodoh aku dan diizinkan Allah aku nak tamatkan zaman single mingle yang sangan boring ni..amin!!.hikhokhikhok!!!



4)      Buang sikap buruk…ni nekad ke apa  ni? Meh aku nak citer seba sikit. Sebenarnya tahun 2013, terlalu banyak sikap buruk yang aku dapat. 1stly belahak xkira tempat…agaknya saham aku dah jatuh merundum kot. Depan budak lelaki yang aku minat pun aku leh kuarkn tanpa kompromi…amboi???hahahaha…ni macam azam nak jadi perempuan melayu terakhirlah yeh..

5)      Berjaya dalam kerjaya. Xpayahlah aku nak citer sangat pasal kerjaya aku ni sebab so boring sangat. Nanti korang pun malas nak baca kan? Aku just nak melangkah ke peringkat seterusnya untuk mendapatkan increment dan bonus lebih sikit..cewahhh…tu jer niat sebenarnya..hehe..kena banyak kipas boss ni!!

6)      Menyimpan duit. Dalam keadaan ekonomi sekarang yang semua benda naik ni memang kena menyimpan walaupun sekadar 50 hingget sebulan. Bayangkan tol pun dijangka naik wokey, tu tak campur GST lagi..so stress!!!!! Aku nak simpan 100 hingget sebulan..insya allah!! Sikitnyer!!!!T_T

7)      Nak majukan business..aku tak piker lagi nak buat apa untuk majukan business online aku ni sbb kesuntukkan masa. Kerja melambak-lambak sampaikan aku kerap abaikan business online tu..huh!!! macammana ek?? Korang ada idea???

8)      Nak rajin masak..eh?? ini macam punya resolusi pun ada ke?? Of course lah, I punya resolusi sukew  hati I lah..wokey, sebenarnya nak pandai masak jer bukan sampai nak jadi chef wan tu..xde xde..belajar sampai pandai masak bodo-bodo jer..nanti dah kawen senang..suami pun suka. Orang tua cakap nak pikat suami pikat dulu pewutnyer..aceh..ceh..pandainyerr!!! -..-

9)      Menulis novel. Tahun ni jugak aku bercita-cita nak menulis novel and then nak terbitkan…hehe
Saya suka saya suka!!!!

10)   Membantu pada yang memerlukan a.k.a sedekah. Insyak allah,diizinkan allah, tingin nak membantu setakat yang mampu. Atleast meringankan beban.  Yang ni xyah lah nak specifickan kat sini kang dah jadi xiklas lak kan. So, biar aku ajer yang tahu…-_____-


Itu ajer resolusi ioolls uools..tak over kan?xkan?? apa resolusi korang tahun bawu ni..jom lah share ngan kiter..hikhikhik :D

9 comments:

  1. semua bagus2 resolusinya,
    mmg comey kebabomm
    yg no 10 tu sangat bagus..
    insha Allah 2014 ni semua best2 hendaknya
    selamat tahun baru :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insha allah, salam tahun bawu jugak tu sis

      Delete
  2. Wah kurangkan berat badan 10kg setahun? kalau 4 tahun mahu 40kg loss wow leh kering terus Cheery hmmm.

    jom join segmen bloglist Liney is dah tag nama cheery:
    http://iskandarx.com/2014/01/01/segmen-6-month-ladies-gentlemen-awesome-bloglist-by-iamliniey

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..relex lah is,bukan nak succes sngat pun.tah2x 10kg setahun naik hihi

      Delete
    2. ala cheery, naik pun takper, sebab tuan punya berat tetap comel dan cantik, ahak. :p

      Delete
  3. assalamualaikum cheery...semoga berjaya...:)

    ReplyDelete
  4. yang no 1 tu ai loike...waa nak tulis novel bestnyer..moga semuanyer berjaya..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...