Tuesday, December 31, 2013

Bye-bye 2013, Dear 2014

Urmmm...hari ni last day kita bermuda-muda kan? sebab besok dah tambah setahun lagi tua..
kejab jer kan?? pejam celik pejam celik dah nak masuk ke fasa seterusnya...
rasa macam kita bawu jer lepas main pondok-pondok dan aci nusut dengan kawan-kawan.
Lepas tu masuk sekolah menengah..tumpah darah plak *aceh ..dah matang..
dah mula gedik nak cintan cintun..suka dan luv i luv you dengan budak lelaki...

Nak ada bf lah kan leh manja-manja..ko xhensem xpe janji ko dah berbulu..bahahaha
yeh lah bila ko berbulu maksudnya ko dah sama matang ngan aku dan sama gedik dengan kambing gurun..bawu mix and match kan..??

Tak lama lepas tu, tiba-tiba ..eh? kat univercity plak?? owh, dah besar upanya aku ni?? 
dulu, owang berjaya smpai ke menara gading kita pun nak g jugak menara gading tu sebab kita imagine
kat situ ada gajah yang punya gading umpama menara tingginya..

rupa-rupanya Indah khabar dari rupa...T____T kita tertipu dengan perumpamaan melayu..
Melayu memang mudah lupa *tiba-tiba mcm menyesal belajar pandai2x..haha
Nasib lah, dah terlanjur pandai kan? so, life need to move on.

Rasa dah bosan belajar kat tempat tinggi, tempat jauh, dah tak sabar-sabar nak grade sebab kita rasa ilmu dah penuh sngat kat dada..rasa mcm tak tertampung dah..tunggu masa nak terburai..yelah, dah naik kembung dah sampai terbojol kuar..*ni bojol ilmu ke bojol isi?
so rasanya dah xsabar nak curahkan bakti pada family dan negara..ceh wah semangat Petrol plak
[read: patriotic] 

Sekarang dah pandai pegang duit sendiri, dah pandai simpan dan dah pandai habiskan duit sendiri..
kadang-kadang terfikir 'eh, bila aku nak kawen ni?' ..mak pun dah tanya 'bila lagi nak tamatkan zaman dara?'
Amboi mak, ganas perkataan tu...mencari kontroversi apa ni?

Apa boleh buaT, mybe belum tiba jodoh kita..padahai dah tergedik-gedik nak beranak..
kawen pun belum nak beranak?? *over !!!

Bila dah parent mcm push sngat...mula lah nak stress tak kena gaya..tapi leh sabar lagi konon nak 
smart and steady.
" Mak, jodoh pertemuan ajal maut semua kat tangan Allah"

Amboi ko, xtua lagi dah nak ajar orang tua..rude!!
hey, common la these is not rude wokey, these is fate. Hah, english tunggang terbalik pun gagah nak speaking kan...

Bila dah habis sentap perihal jodoh..tiba-tiba eh..eh!! dah habis 2013...wow, cepatnya masa berlalu!
Rasa macam bawu semalam tido bawah tetiak mak..sondol-sondol tetiak ayah..sbb ayah nak peluk mak..arhhh!! mana boleh, my mom is mine lah dad!!kihkih

Tup..tup boleh pulak dah masuk 2014?? Umur kita pulak dah jadi 27..
Mak i kata dah masuk umur stress pada yg belum berkawen tapi masuk umur tenteram pada yang dah berkawen dan punya aanak...betoi ke????

Eleh, owang dulu memang lah tenteram sebab kawen pun masa umur 16, so bila umur 27 tenteram lah sebab ank-anak dah besar leh basuh berak sendiri dah leh masak sendiri, dah leh tolong mak cabut bulu tetiak ayah ..eh eh ko???hihi...-..-

Aku dah tak harapkan yang lebih pada kehidupan kali ni..
kalau dulu aku harapkan kekayaan duniawi
tapi sekarang apa yang aku harapkan kebahagian parent dan orang yg aku sayang
yeh..aku masih harapkan punya suami dah anak-anak..tapi mybe yg tu kena tunggu 
Cuma mintak Allah lindungi dan pelihara aku dan orang-orang yang aku sayang..
kerana mereka lah aku masih di sini dan struggle untuk kehidupan...

Alhamdullah masih bernyawa dan temui kebahagian disini..Hope kebahagian itu akan ketemu disyurga sana..
Yang aku inginkan makin dekat dengan MU juga keredhaan MU Ya Allah..=)

Salam Tahun baru uolls,2014!!!
Smile is a pretty sign of :D









2 comments:

  1. InsyaAllah, Dia perkenankan hajat ct suatu hari nanti. happy new year dear!

    ReplyDelete
  2. salam singgah & salam tahun 2014 :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...