Wednesday, December 4, 2013

Kanak-kanak dan jenayah

Kanak-kanak dan wanita mangsa kekejaman

Pesanan pada kowang yang dikasihi, hati-hati dan sentiasa berwaspada pada sekeliling anda wokey??
Sekarang ni macam-macam kes yang libatkan kanak-kanak dan wanita as a mangsa. Bimbang sesangat kan? Pada jejaka Malaya yang punya adik,kakak,ibu,anak,anak buah, lindungi owang-owang yang kowang sayang tu. Sekarang ni jenayah tak kira status ko, ko kaya ke ko kayap ke, ko cantik ke ko xcantik ke…xpeduli semua tu lah..so hati-hati wokey. Klu boleh anak-anak tu kongkong sikit. Bukan bawak naik kongkong kowang pusing keliling umah kowang tu..bukan mcm tu, agak-agak lah kowang ni pun.(T _ T)
Macam queen control  atau king control diowang ni sikit. Kongkong untuk kebaikan diowang xpe. Yang penting diowang selamat didunia yang penuh ngan jenayah ni..dan kowang pun so happy!!! :D

Aku ni bimbang overdos ni bukan apa pun sebab tengok berita before gerak balik kl. Pasal 3 budak perempuan mati dibunuh kat alor setar. Aku xpaham betoi lah manusia zaman skrang ni budak sekecik tu pun nk dijadikan mangsa jenayah, apa ada dekat budak2x tu. nak kata anak owang kaya, tak jugak. 
urmmm ....(T _ T)

Area kampong aku tu nak habaq mai. Dah dekat sangat tu. Petang diowang jumpa tu aku and anak buah aku g titi hayun mandi manda kat sana. Bawak anak buah as a celebrate besday kakak nurin yang jatuh pada 30/11/13. Kesian kat kakak nurin sebab besday dia tapi mama dia xdpt nak celebrate pun sebab adik kecik dia masuk hospital..kat hospital sultanah bahiyah nun sana. Tempat yang sama jenazah budak kecik tu di kosmotom.*Tah betoi tak spelling 

Aku bawak mak/ayah aku lawat baby aishah dalam pukul 5 cmtu..napa lah leh xjumpa family mangsa kat sana. Klu tidak, aku lah owang pertama yang tahu..Hihi..eceh wah..amboi over lak!!!..
nakjadi wartawan xberbayar ke???
Tak de lah..memain jer …..
Meh, nak citer kisah kitaowang pergi titi hayun. Sangat kelakar apa bila symbol kemegahan tempat reakrasi tu leh roboh lak. Kowang xrasa kelakar ke?? So kitaowang g mandi ajer lah xdpat nk bergambar kat titi hayun la sangat tu. ..kat sana leh perasan la titi tu roboh dan ada owang yang tengah baiki. Aku xtahu lah sejak bila sebab bila aku Tanya pakcik yg inform titi tu ditutup dia xnak layan aku..sampai hati toi..cian aku xleh nk jadi reporter itu hari… so layan ajer lah gambar anak sedara aku mandi manda..
urmmmm sedih nyer! (T  _  T)








Qaisara yang happy dapat mandi manda ngan duck bawu beli..ngeh..ngeh

Kakak nurin yg marah abang chik sebab dekut air


kerek giler ada air..mana taknya yg lain minum air kosong jer

 lastly kena sound ngan pak cik, bawu nak bg kakak nurin air..hahaha

Qaisara yg dekut duck dia tu..menjerit marah bila abg dia amik pakai

Kakak nurin happy belated besday to kakak..hope jadi ank yang baik dan kakak 
yg terbaik untuk adik-adik..amin


wokey lah..wa cau lu bebeh..update entry pun xde rasa dah ni..mood sangat ke laut...
bye2x..take care :D

4 comments:

  1. Salam ct cherry...kak intan lama x singgah mai sini..apa habaq? huhu....kena berhati2 zaman la n,..mcm2 jenayah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis..cheery pun lama dah xjengok sis...t cheery dtg..thanks singgah

      Delete
  2. teleng tengkuk sis tgk gambar awak nih~
    ape2 pon memang best mandi sungaiiii~

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..sowy.dah rotate tp bila upload dia still balik pd asal..huhu

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...