Friday, December 6, 2013

Menangis lebih baik

Kalau dihati ada rasa marah, tidak puas hati atau terbeban dengan sikap seseorang, menangis adalah lebih baik dari marah. Atleast ,menangis bagus untuk kesegaran mata..bak kata doctor yang penah rawat aku dulu cairan yang terbaik dan terbagus adalah air mata sendiri…tapi nak nangis berpada lah kowang, kang xpasal jadi kasim selamat new version ….aku xtanggungjawab!! (T____T)

Menangis tu sebenarnya akan membuatkan kita lebih pasrah dan rasional selepasnya berbanding bila kita marah, kita lebih bersikap negative dan tidak tenteram. 
Lagi pun marah pun tidak bagus untuk kesihatan kan?

So, menangislah sebanyak mana pun kita mahu menangis agar jiwa kita tenteram dan keluar dari kekacauan jiwa. Lagi afdal klu kita menangis ketika sujud pada yang maha esa. 
Kita akan rasa lebih puas dan tenteram jiwa. :D


Believe that, GOD a good way and good place to complain and release your problem.
Tiada cara yang terbaik selain menangis…kena tinggal dengan pakwe? Menangis lah (T____T), 
Terbeban dengan masalah keje dan family? Menangislah (T_____T),
Kehilangan owang tersayang ? Menangislah (T____T)
Sakit atau tercedera? Menangislah (T___T)

Kerana sesungguhnya menangis itu dapat mengurangkan kesakitan dan keperitan yang ditanggung.
Dan selepas itu pasrah lah dan redha dengan apa sahaja ujian yang Allah berikan kepada kowang
Ketahuilah, Kowang manusia terpilih diberi ujian itu…


p/s: eceh…rasa poyo lak entry ni..ngeh ngeh (-_____-)
bye...muah2x 

6 comments:

  1. Anda ditag. Jom join http://queenamylia.blogspot.com/2013/11/happy-giveaway-by-ain-rahman_2771.html

    ReplyDelete
  2. Anda ditag. Jom join. Banyak hadiah menarik tau! queenamylia.blogspot.com/2013/11/happy-giveaway-by-ain-rahman_2771.html

    ReplyDelete
  3. Ya setuju. Menangis boleb buang dan redakan tkanan dn bebanan

    ReplyDelete
  4. kdg2 takde angin takde ribut tiba2 rasa mcm nak menangis pun ada.. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...