Nuffnang ads

Thursday, November 29, 2018

Mini Pencarian Bloglist Jan - Dec 2019 by S.K.


Jom buat entry mini pencarian Bloglist by S.K. Dapat jadi Bloglist di blog selama setahun. Wow...agak ramai yg join!


Klik banner utk meriahkan lagi dunia blog.

Dateline: 12/12/2018

Finger Lickin' good by KFC


Dah register application KFC Lickin' Good?
Aku dah...so dapat lah free cheezy wedges, favourite hubby nih. Pernah dah Aku buat cheezy wedges homemade nih...berpeluh ketik aku dengan ramuan kasih sayang semua..tapi Yang KFC jugak dia sedap...
KFC mandrem laki Aku hape nih? Huhu



Dah redeem dah semalam. 
Gigih jugak laki Aku nih. 

Makan bersama nasi lauk gulai.
Ko hadoo? Hahaha

Nuget Aku Tu dah habis Kan..bawu Aku perasan sweet mustard Dan sour cream onions tak bukak. Bahahah

Esoknya...buat lah cucur ikan bilis. Pun Okey...sedap!

Okey dah lah tak mau cerita panjang2..pegi install KFC application sekarang!

Wednesday, November 28, 2018

Contest GA: Isi Buih-Kata Komik #3!!!

Assalamualaikum...salam petang Rabu.
Gigih bersiaran petang nih sebab nak join 


Jom support blogger Kita - Click banner utk join. Syarat dia tak susah pun. 

Nak create sketsa ni susah Sikit pada Aku yang tak dak jiwa seni penulisan komik nih..semalaman perah otak. 
Buasir otak guwee!! Bahaha

Hakak Cuba....






Cepat click banner join GA ni.
TAMAT 1 DEC 2018


Monday, November 26, 2018

Percuma 1 beg Super Wings - Edisi Terhad

Kelmarin adalah hari yang memenatkan hubby. Sebab dia duty malam sabtu, so pagi ahad tu baru dia balik. Pagi pun tak pagi sangat kul 9 jgk sampai rumah sbb katanya singgah ofis siapkan keje. Kesian laki Aku! Mesti dia stress sangat an..an?

Jadi...Aku selaku isteri mithali abad ini, sehabis baik sambut hubby balik kerja, supaya bila dia jejak Kaki kat rumah ja terus dia rasa damai dan stress dia pun terbang hilang dibawak anginn...ghituuhh! Okey... Air penyejuk tekak standby siap-siap dlm freeze. Aku berdiri kat pintu dengan senyuman Manis terukir di bibir...tangan kanan dipinggang, tangan Kiri sandar kat pintu, Kaki silang, punggung Kasi up sikit...ewah..mcm Nicky Minaj sangat. Huhu

Hubby bukak ja pintu gate...

Hubby: Haiih...ni dah Napa mcm beruk makan coklet? 

(Terkejut la tu Nicky Minaj depan pintu rumah huhu)

Aku: Tak dak pa la. Abang penat?
Hubby: Boleh tahan lah.
Aku: Nak air?
Hubby: Boleh jugak. Air sejuk ja.
Aku: Sure! ( Dah itu ja Yang Ada pun haha)

Pegi dapur amik air sejuk Yang Aku stanby tadi hahaha

Hubby: Terima kasih
Aku: sama-sama kasih (Senyum terukir dibibir)
Hubby: Kenapa lain mcm ja Hari nih? Baik semacam. Biasa air abang amik sendiri.

(Okey foingg! Aku bukan mithali pun, bior laki amik air sendiri!)

Aku: saja lah. Uhmm...petang sikit Kita keluar Kan?
Hubby: Hah..! Keluar? Pegi mana?
Aku: keluar lah..pegi gaint Beli pampers dengan Susu anak...
Hubby: LoL..habis langsung ke...apsal tak msj, abang boleh Beli kat kedai depan Sana tadi.
Aku: No! Kena pegi gaint..abang dah janji. Lagipun dah lama giler kot tak pegi gaint. (Yup..memang dah lama giler k )
Hubby: Abang Ada janji ek? Lain Kali lah...abang penat lah sayang!
Aku: Okey..fine (Majuk seminggu)

Routine ku sebagai isteri yang kebosanan berjalan seperti biasaa...Hello!! Gaint jer punnn!

'Kini Aku pasrah...dengan segalanya,
Kepedihan itu Masih terasa,
Apa kah salahku..
Apa kah dosaku.." 

(Tetiba keluar lagu Erra Fazira bahaha)

Petang Dalam kul 5 macam tu, tetiba laki Aku kuar dari bilik suruh siap. Kebetulan ALuth pun ngam..ngam baru Lepas Mandi. Horeyyy...Kita keluar...Kita keluar! 

(Joget-joget dengan ALuth) 
ALuth pun gelak seronok, macam dia paham! Aku syak laki aku dengar lagu Erra yang berkumandang dalam bilik tadi.

Dah kantoi dengan hubby, apa Yang Aku nak sebenarnya kat Gaint tu. Pastu sutt jalan kena bahan. Nasib lah πŸ˜‚!

Pastu tak habis-habis perli..."Esok Kita dtg gaint lagi ek Beli pampers dengan Susu!" 

 Hakak blushing dot dot kat pipi huhu

Tak kisah lah...Ummi over dari anak ke, hape ke..janji Ummi dah dapat Kan apa Yang patut untuk jantung hati Ummi. 

Finally...Jet datang ke Malaysia! (Tetiba) 


 Saiz L dapat character Donnie. ALuth seronok main dengan pampers.

Lagi seronok dapat bag galas.. walaupun dia nampak mcm tak selesa. Kita anggap ja dia excited kahkahkah..kejam Ummi ko.

Kuning lagi ..boleh match dgn Jesi Brazil Yang dapat Hari Tu. Drypers biasa pun Ada promotion jugak tapi percuma nya bekas bento. Drypers Drypants pulak bag galas. Ikut Hati nak amik dua-dua tapi kena jeling dengan hubby...pilih lah Drypants...sob..sob..sob
(Sob...sob tu sebab kena jeling...hakak tak kuat) 




Yer Redha Dan Pasrah tu nak Sama jer!
Eekau redhalah mcm walid eekau k!


Settle makan Tu..singgah makan jab kat restoran Ara seafood. 


Nampak tak hakak blushing dot dot dot

ALuth entertain diri sendiri yeh, Ummi nak makan jab. Tokaklah apa pun jangan tokak besi kerusi tu jer ..sebab Kotor sangat.


Serious..dapat keluar sekejab pun dah Rasa mcm refresh sangat...Rasa bebas..Rasa mcm pemikiran dan pandangan ko terbukak luas. Advantage nya hilang segala perasaan loser selama ni kahkahkah

Dapat pegi gaint Beli Drypants pun advantage jugak Kan...Hehe
See yah! 




Tuesday, November 20, 2018

Segment Blog Review 2018


Assalamualaikum..jom Kita join segment jab. Senang jer terma dan syarat nya.
http://www.shuhaidasaad.com/2018/11/segmen-blog-review-2018.html
Click untuk join

Terma dan Syarat :
1. Follow blog ni.
2. Buat entri bertajuk " Segmen Blog Review 2018", letak banner dan backlink ke blog ni.
3. Kalau nak komen berkenaan blog shu pun, di alu-alukan.
4. Paste link entri di komen.
5. Done! 

Tarikh Tutup :
24/12/2018 

Baby ALuth dah 11 Bulan

Dan sekarang baby ALuth dah pandai meniti dan panjat memanjat. Dan aku tak faham kenapa anak aku nih tak nak berjalan sendiri. Dia asyik nak meniti walaupun aku dah raging dia soh berjalan sendiri ...(wah, ragging katanya!) Aku Lepas dia mengejut ...Aku kasi walker....Aku joget-joget sambal menyanyi lagu, WALKING... WALKING...WALKING... WALKING...HOP!, HOP...HOP...HOP...HOP..HOP, pun still dia tak nak jalan. Penat ja mak ang joget. -..-

Aku nih bukan apa sangat...just tertekan nengok anak orang lain baya dia dah boleh berjalan..siap berlari..lompat katak..owh my, damn cute! Tak sabar k nengok bontot anak sendiri berlari..mesti cute hahaha
Agak loser Ummi ang nih πŸ˜‚




Selain itu skill memanjat memang aku tak penah ajar..mcm mana dia boleh memanjat? Gunting merah tu mcm pendorong dia plak kan. Dah pandai memanjat nih semua sesuatu Yang tinggi dia nak panjat. Meja, kerusi, katil, gate,..bahkan peha Aku pun dia nak panjat, seronok pulak Tu, ...mungkin satu 'highest achievement' dalam kamus hidup Baby ALuth bila dapat panjat peha Ummi, package dapat tarik baju, tarik rambut, lempang-lempang Muka Ummi, korek-korek hidung Ummi dan kena caranya dapat lah tarik glasses Ummi tanpa kena lempang ngan Ummi balik...yah ghituhh!!


Selain itu, since baby ALuth dah pandai makan sendiri, aku ajar dia makan salad... senang keje umminya, tak payah nak blender-blender. Bagi ja , kompom laju masuk mulut...


walaupun mukanya macam takut-takut ja nak masuk mulut ..kahkahkah

Sebenarnya kompom masuk mulut Ummi nya lah derr.. hahahha

Sebelum mengakhiri entry ini, baca
conversation Aku dengan Baby ALuth petang kelmarin. Hoppss! (Selam)

Baby ALuth: Apa nih Ummi? (Cuba nak pegang)

Ummi ALuth: Itu bayang

Baby ALuth: Bayang Tu apa Ummi?

Ummi ALuth: Bayang tu cahaya yang terhalang oleh sesuatu object



Baby ALuth: Owh...Bayang tu mcm....
'Bayang...,mekar di dalam jiwaku, bersebelahan tanganku, tak mungkin aku terlupa, Rinduu...' 

Ummi ALuth: Derr tak lawak! 

Okey...Tipu sangat Kan tetiba ALuth boleh bercakap..tak tahan siap menyanyi Tu.
 Dah lah, Ummi ang tengah stress nih. T___T

Salam Maulidur Rasul!


Monday, November 19, 2018

Buncit tanda isteri Jaga

Ada malam tu aku borak dengan Yen. Borak pasal kegemukan masing- masing kehkehkeh!!!

Sungguh, masing-masing gemok sungguh!
Masing-masing dok complain ...
Perut semakin kedepan,
Lengan semakin bergoyang,
Pipi semakin gebu,
Bontot semakin melebar.
Baju semakin Kecik!

Kesimpulannya, body semakin solid  lah kan...kahkahkah!!! Padahaiiiii!!!! Hehe

Yen siap blame aku punca segala permasalahan di atas..huhu

Salah aku ke hari-hari masak sedap?
Sedap lah sangattt! (Mata ats tgn Kat bahu)

Salah aku ke hari-hari dia habiskan makanan yang aku masak? Padahaiiiii Tak suruh pun habiskan...cuma merungut jer masak penat, tak habiskan ..bahahaha

Habis? Aku yang semakin solid nih salah siapa? Bukan dia ke?
Kita perut yang sama level dengan tetek , bontot melebar mcm ........
Okey Tak mau cakap nanti terguris hati
Huhuhu

Kita pun stress apaa!
Anak baru sorang lengan,pewut,pipi, bontot semua dah bergoyang. Sedihhh!

So Yen pun bagi macam-macam idea Dan alternative atas permasalahan di atas.
No nasi lah
No more makan malam lah
No more sweet2
Mean No more coffee
No more Nasi kandar lah
Nak exercise every weekend lah
Bla...bla...bla
Poyo jer mamat tuu!

Kopi 'o' paling pahit abad ini
Hahaha πŸ˜‚ Dah kata diet.

Tapi Kan semua tu kami dah buat dah Dan malangnya...bertahan selama... 1 hari jer.hahaha
Hari kedua masing-masing craving..
Lagi-lagi mamat tu ...muka dah macam orang matikk Bini.... -..-
Dah Mula bercakap sensorang...senyum sensorang..tetiba rasa nak hempok kepala kat dinding, Rasa nak terjun bangunan...aisymen, konflik dalaman akut namanya tu. T___T

Esoknya ...kul 11 dah ajak pi pekena nasi kandar pelita! Bahahaha
Mana pewut tu tak membuncit..Pastu nak salahkan Kitaa! -..-

Terjebak sama. Sungguh kejam! 
-..-

Tapi aku selaku isteri yang bijaksana, sini, sinun. Mendapat alternative yang terbaek yang boleh dilakukan.

Kita kena makan makanan yang sihat dan seimbang. Makanan yang stim, rebus, bakar-bakar jer, no goreng-goreng anymore. Sayur , buah kena makan. Nasi besar penumbuk jer. Sehari sekali ja, dinner makan buah. Lapar jgk makan buah lagi. Lapar? Buah jer!!! Kehkeh
Cakap nak kemaih ja noh!

Tapi semua tu memang dah tersemat Di lubuk sanubari hakak yang gojes dan kebabom nih.





Dan idea ohsem iolls berjaya selama 2 minggu....Dan result nya sangat menakjubkan.

Reduced 4kg

Percaya ke idok??

Percaya lah sebab Yang turun Tu Aku jer...Dan hubby? Perut dia Masih gah membuncit ke depan kahkahkah

Baca juga:--> Punca perut Buncit

Nasib lah bang, dapat bini tak sopan.

Tak payah nak gelak sangat....sebab Aku pun bertahan utk 2 minggu tu ja. Balik kampung segala mak nenek Aku telan..tetiba hilang segala pantang larang Yang selama ini tersemat Di lubuk sanubari. Kahkahkah...

Sebenarnya Bab diet nih kena cekal Dan konsisten..dan possibility utk berjaya tu tinggi Kalo ada teman seperjuangan.

Please lah teman perjuangan tu jangan lah hubby..hubby Aku lah Kan...sebab yen nih pengaruh terbesar utk Aku makan..makan...dan makan.

Tak tahu lah kalo teman seperjuangan Aku Tu hubby orang lain..mungkin Akan berjaya kot...hahaha #gatalek?

Tak tahan statement Yen,.. "Buncit tu tanda isteri Jaga elok!"

Haloh...halohhaloh...yelah, elok sangat!
Eh..kalo dah mcm Tu bior ja lah pewut Tu Buncit bang oii...bahagia sy nengok pewut awk...betambah cinta sy kat awk...eh bukan..bertambah cinta sy kat perut awk..kehkehkeh

Hubby: Weekend nih nasi kandar lagi ek   
               yunk...
Wife: Uwarkkkk...!!! (Punah diet aku)


Friday, November 16, 2018

Majlis pernikahan Khairul Fahmi dan Nurul Ain


Minggu Lepas telah berlangsungnya Majlis pernikahan yang paling dinanti ini antara Khairul Fahmi dan kekasih hatinya Nurul Ain. Majlis pernikahan ini telah mengambil tempat di masjid berdekatan dengan rumah pengantin perempuan. Dekat sahaja, jalan Kaki pun boleh.

Entry ini Akan Di tulis dari semasa ke semasa dan sementara itu Kita layankan dahulu 78 keping gambar sekitar Majlis nikah pasangan popular ini yang telah sampai di sosial media. 

Cehh...bajet ROTIKAYA sangat!



Sebelum tu..hadap dulu gambar pengantin lama hehe



Buah cinta ummi dan walid


Apa pun Ummi tetap sayang hang yunk.
Walaupun Ummi selalu nyampah dengan hang yunk, Ummi nak anje2 ngan walid, hang pun sibok nak anje-anje. Padahai tadi elok ja main sensorang.


Ummi nak perhatian walid hang pun sibok tarik perhatian walid.



Ummi nak peluk walid, hang pun sibok nak walid peluk hang.


Ummi nak kasih walid, hanv pun sibok nak walid kasih hang.


Hang nak tido.. tahu pulak Cari riba Ummi. 
Memang dasar tak sedar diri hang Kan.


Yeah... finally Ummi menang. Get fully attention from husband. Best women win!!!
Kehkeh.

*Dengan anak sendiri pun krisis ke? Huhu*


My SIL...bongsu sekali


Hurmm... pengantin lelaki namanya Khairul Anuar bukan Fahmi. Saja nak populariti percuma ...hope entry nih boleh dapat high rating..dan tak sampai ke pengetahuan Leuniey Natasha..bahahah


Alhamdulillah..dengan sekali lafaz Khairul Anuar dan Nurul Ain sah bergelar suami isteri.

Finally kahwin jugak hang bang teh. Walaupun banyak dugaan dan rintangan yg terpaksa ditempuh..nyaris putus tunang... sesungguhnya jodoh milik kalian. 


Pasangan ini telah lama diijab Kabul Kan.
Walaupun Muka excited mcm bawu Lepas nikah... kahkahkah

Budak kecik Muka mcm nak nangis tu anak mereka. Kemungkinan budak kecik tu tekanan melampau sebab makbapak perangai tak semengah. Huhu


Tamakkan perhatian budak kecik nih. Berkepit ja dengan apaknya. Maknya tersisih, hanya mampu menangis di dalam hati. hukhukhuk...


Apaknya pun.. manjakan noy..noy!! Anaknya panas dihembus-hembus. Maknya panas ditinggal-tinggalkan....eh? Huhu



Aku tak suka gambar nih. Tak faham lah kenapa aku nampak macam mak orang dalam gambar. Sumpah tak faham!!...walaupun aku dah beranak dah pun... hahaha  *statement nak kena pijak ke hape ni*


Entah kenapa gambar ramai2 nih tak happening. Maybe masing2 dah kepenatan. Dari pagi Kan ...standby untuk Majlis nikah and then sambung Majlis bersanding. 
Owh...hakak penat sangatt!!!


Dari pihak lelaki


Hantaran dari pihak perempuan. Buah dengan cupcake Tu Aku dah bantai dulu.
Hahaha ...Aisymen...Aku tak curi MIL Aku bagi Okey. Huhu


Tahniah bang teh Dan pasangan.
Nasihat hakak, honeymoon puas-puas sementara Masih berdua. Sesungguhnya berdua lebih baik. Kang bila ada Yang ketiga, apa pun tak boleh. Hehe


Macam nih...mak apanya bawu nak warming up, dia sibok nak dodoi lah, lapaq Susu lah.
Apa pun tak leh lah...tak kasi chance langsung... eh? Hehe



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...