Monday, June 30, 2014

Review Product ESKINOL DERMATOLOGIST TESTED- Perfect cleanser

Hye korang, selamat berpuasa pada yang berpuasa dan salam behave pada yang tak berpuasa
Bahahaha...jaga kelakuan anda, pandang sekeliling sebelum nak mamam,,hikhik 
T malu aje kantoi!!!

Okey, tujuan cheery bersiaran pada malam ini untuk mempersembahkan atau 
memperkenalkan product yang cheery pakai untuk kecantikkan dan kesegaran kulit wajah


Amboi panjang toi mukahdimahnyah tuh!! ^___^
Rasa poyo pulak!!

Aku tak pandai nak mengarang sangat , so aku straight to the  point lah yeh..-..-
Bak kata orang, nk cantik kena berhabis duit tapi bak kata aku nak cantik kena 
berpada dan buat sesuatu yang menyakinkan anda contoh …
'yakin dalam menggunakan sesuatu product'…
kalo tak yakin tak yah pakai..full stop!!

Ok, sebelum aku lari topic meh aku nak bercerita pasal eskinol ni.
Eskinol ni merupakan product made in Philippines dan mempunyai pasaran 
yang meluas di east Malaysia. Dekat West Malaysia tak ada okey!!! 
Hanya di borneo Pharmacy aje ada!

Aku ni kulit suam suam kuku aje,biasanya tidak mempunyai apa-apa masalah kulit wajah. 
Bak kata kenkawan aku natural beauty..bahahahah ^____^ . [rasa nk bagi tamparan buaya tak?]
Kalo korang nak tahu muka aku ni susah sungguh nak berjerawat ..biasanya lah!
susah nak menapak sebab kulit aku kebal…bahahah  [bangga aiih!!]

Tapi itu dulu, masa remaja, dah menjadi kenangan dah
Bila umur meningkat ni, lain macam pulak mood dia.
















[gambar atas kiri masa tngah teruk, gambar kanan pulak 
dalam process memulihkan kulit wajah]


Jerawat tumbuh bak cendawan lepas hujan
Bermaharaja lela diwajah natural beauty aku ni. 
Muka aku berjerawat tahun lepas lah.
Macam macam product aku cuba sebenarnya.
Tapi satu pun tak sesuai dan tak membantu rawat muka aku ni
Sehinggalah aku bertemu dengan eskinol, semuanya berubah! Terima kasih eskinol!!
Eh..eh..over!!! -____- 



[Gambar selepas]

Aku share sikit product yang aku pernah pakai aje ok, 


1st try, aku cuba product ni Eskinol pimple fightingfacial deep cleanser with dermaclear formula
Product ni bagus untuk mengeringkan jerawat seawall 3 hari …memang cepat kering dan ia jugak memudarkan parut jerawat secara perlahan-lahan. Tapi ingat,kena pakai berterusan sehinggalah jerawat di wajah Berjaya ditentang..,hihi ^___^


2nd trying, Eskinol spot-less white-facial deep cleanser with pure calamansi extract
Product ini berfungsi menghilangkan kotoran, minyak berlebihan dan solekan dengan micro pembersihan formula anti-bakteria. Kandungan Ekstrak limau kasturi adalah untuk memutihkan kulit wajah.Dengan vitamin C derivatif untuk membantu meringankan bintik-bintik hitam di seawal 1 minggu.


Third trying, Ice Pore Minimizing- facial deep cleanser with ice cool active.
Product ini membantu mengurangkan liang serta merta dan memberikan 
elemen kesegaran pada kulit wajah..
Wah!!! hebat tak??

Cara nak pakai mudah aje, macam toner lain jugak
Lembabkan aje cleanser dekat kapas dan sapukan pada muka dan leher
Ulang sapu sampailah tidak ada lagi kesan kotoran 
Korang boleh guna bila-bila masa dan berterusan untuk mendapatkan kulit yang bersih dan cantik


Owh, by the way, sebelum aku terlupa, eskinol ni digunakan bersama dengan kapsul antibiotic
Eskinol cleanser ni terbaik kesan dia kalo pakai bersama-sama dengan antibiotic Dalacin C 150mg
Kapsul ni korang bukak, dan tuangkan dalam botol cleanser tu. Hati-hati supaya tak terabor pulak
Lepas tu goncang supaya serbuk tu sebati dengan cleanser
Bilangan kapsul yang dicadangkan adalah 2 biji kapsul untuk 1 botol cleanser (135ml)

Korang boleh aje beli tanpa antibiotik..tiada paksaan yeh
INFO PENTING:  Untuk eskinol yang sudah bercampur dengan antibiotic kapsul, kena selesaikannya sebelum 3 bulan yeh.

Untuk lebih information atau price leh PM aku atau jangan malu-malu untuk Whatssup aku yeh
Owh yah!! Lelaki pun boleh pakai cleanser ni taw

Tak payah cari dekat blog shop aku sebab aku tak ada update lagi pasal product ni..hihi
Ada masa aku update yeh!...k bye..selamat berpuasa kowang!!
^______^

Entry berkaitan:~ eskinol rawat wajah
                             : stock available (09/15)
                             : Stock availabe (04/16)

37 comments:

  1. wahhh.. nampak cam menarik nih.
    boleh cuba nanti..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lah sis,kebetulan sy nk amik stock next week

      Delete
  2. awk jual ke eskinol ni? nk beli boley?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ak sy jual,.nk beli ke?awk boleh whatssup sy 017-5433604 k 6______6

      Delete
  3. Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    3. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  4. terimakasih atas informasinya gan, saya mencari informasi tetang jerawat yang selalu mengganggu penampilan wajah.
    .

    ReplyDelete
  5. Sis,ada stock agi ke?pearl krim tu ada jual skli ke?kt smnjg ssh cr la..huhi

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Xde jual dah dear antibiotic tu..susah dpt stock lah dear.I just jual Eskinol jer

      Delete
  7. Saya interest with eskinol kakak. Bisa saya pesan 1 kqh? Msk jual kah kakak? Thank you

    ReplyDelete
  8. Yah masih jual. Email to confirm order ctcheery87@gmail.com

    ReplyDelete
  9. salam sis..macam kulit berlubang boleh merawat ke dengan eskinol ne.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh but if berlubang yg dlm sangat tu susah. Eskinol ice pore function dia utk kecilkan pore.

      Delete
  10. Sy nak beli boleh wassap 0122526136

    ReplyDelete
  11. Sis, boleh ke guna dua cleanser sekali? Macam harini saya guna pimple fighting tu pastu esok pulak guna spot less white tu?

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. I xpasti...u boleh beli online ngan I. I sndri pun beli Dari member from Sarawak

      Delete
  13. Saya tengok dekat youtube banyak gila review pasal produk ni. Saya pergi cari dekat watson tp takde.. Alahaiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe... semenanjung memang susah dpt dear tapi kat Borneo farmasi banyak... semenanjung banyak jual online. Nak order leh WhatsApp sy 0175433604. Now stock available papaya and pimple fighting.

      Delete
  14. Kelakar la akak ni. Haha.blog sempoi je.

    ReplyDelete
  15. Kelakar la akak ni. Haha.blog sempoi je.

    ReplyDelete
  16. awk pakai eskinol nie campur campur ke?
    boleh pkai campur campur? takde efek kt kulit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdak masalah pun nak campur2..boleh jer

      Delete
  17. Yangg, kite pakai eskinol facial cleanser campur dgn vit dianz. Bole tk? Sbb dalacin/tidact takbole beli tanpa surat doctor.

    ReplyDelete
  18. Yangg, kite pakai eskinol facial cleanser campur dgn vit dianz. Bole tk? Sbb dalacin/tidact takbole beli tanpa surat doctor.

    ReplyDelete
  19. Vit dianz tu apa? Eskinol boleh campur dgn 2 jenis antibiotic ja dear...tidact and dalacin c. Yg lain xdigalakkan. Betul antibiotic nih ubt tkawal.lagipun Eskinol tu sendiri dah ada formula antibiotic lah...Tak perlu tambah lagi still terkesan.

    ReplyDelete
  20. Salam sis masih jual lagi x eskinol..ada buat cod x?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...