Saturday, June 8, 2013

Berita Tergempar: Jambatan Pulau pinang Runtuh

Berita memang gempar nak citer ni. Khamis tu aku balik dari keje, tiba-tiba msj  dari orang tersayang. Katanya dia tengah bertugas kat jambatan pulau pinang kedua sebab berlaku runtuhan. Katanya lagi ramai yang kemungkinan terkorban. 2 bijik kete hempap orang. Terkejut beruk aku!!

Macam-macam soalan aku Tanya dia,
Bila masanya jambatan tu dah bukak…?
Kenapa boleh runtuh?
Kenapa orang ramai2x duduk kat jambatan tu?
Banyak lah kereta dan orang jatuh laut kan?
Insha Allah diorang ada peluang selamat tu.
Awak cari lah diowang sampai jumpa k?

Aku rasa kalu aku depan dia mahunya dia sekeh aku. Tapi ko ingat dia ada masa nak jawab soalan aku yang tah apa-apa tu? Soalan macam budak tak sekolah katanya..huh!!!
Tp dia jawab gak sikit, katanya jambatan tu mana siap lagi, jambatan yg runtuh tu bukan tengah2x laut tapi bahagian yg atas darat. So xheran lah kemungkinan ramai mangsa. Tp hope tak lah.. kesian pulak aku…

“ Bomba yang cari diowang bukan saya”

Owh ok, aku lupa My Donat bukan bomba. Bukan scope keje dia nak cari mangsa dalam runtuhan batu ni..tapi aku agk bunyi msj dia mcm marah aje..dia marah aku ke??[Tanya diri sendiri]



semua pix aku amik sini tanpa izin~maafkan saya :(

Besoknya aku baca paper ada jumpa mangsa pekerja contrak. Dengar2x masih dalam pencarian lagi. Sekarang ni pun polis tengah wat kawalan kat situ. Hope allah permudahkan segalanya…
Pagi tadi aku baca sorang warga Malaysia mati. Al-fatihah untuk mangsa dan takziah buat keluarga Mangsa.

Aku ni xrajin sangat nak baca paper, [xrajin okey..bukan malas] klu baca pun baca tajuk utama aje.  so xtepat sngat berita aku ni..hehe. so korang nak berita tepat sila lah g kedai cari harian metro yeh…

Bye…

6 comments:

  1. hehehe... hari khamis dah roboh khamis petang roboh kan~ sis baca kat paper jer.. kat rumah x sempat nak tgk news.. bz settlekan kerja rumah dah time tuh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama lah cm cheery.buzy smpai nk baca paper pun xrajin.kdg2x dtg tnya ofis boy kat ofis apa berita muka depan paper..kihkih

      Delete
  2. Dua bijik keta yang kena hempap dalam kereta is tak tau brapa orang ada, jambatan tu runtuh pukul 7.15 malam time orang balik kerja dari kilang. is dapat tau pukul 8malam.

    iskandarX Society

    ReplyDelete
    Replies
    1. urmm..betoi..berita terkini cheery dpt taw dah settle dah..sorang mangsa sahaja..mangsa pemandu kete kancil tu polis pencen. AL-FATIHAH

      Delete
  3. al-fatihah untuk yg terkorban.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...