Sunday, September 7, 2014

Eskinol untuk merawat kulit wajah bermasalah

Hai korang!!! Assalammualaikum w.t.b
Salam sejahtera dan salam satu Malaysia
A'amboi..semangat dia lain macam sikit ni…hikhokhikhokhikhok!! ^_____^ *senaman*
Pagi-pagi lagi dah motivated …bagus tak?? Bagus tak??
Sebelum kita memulakan bicara jom hah, kita break’breakfast dulu…
Dah gagap pulak!-..-


[Hoi, dah pukul 1 ko bawu nak breakfast???]
Hello!!! Suka ti aii lah…ada aje ladybird yg nak sibuk !!! kahkahkahkah

Okey, hari ni aku nak bercerita pasal eskinol
Ramai yang bertanyakan eskinol ni …dan aku tak penah letih untuk menjawab..hahah
[Motif??? ….] takde motif hihi ;p

Tapi Motif antry ini adalah untuk membuat anda lebih mengerti mengenai eskinol
Dan moga anda jatuh hati dengan eskinol…Ingat,set on you mind ‘eskinol untuk memulihkan kulit wajah’
Sebab memang itu lah punca aku boleh jatuh hati dengan eskinol
2 tahun lepas, aii pun ada masalah kulit muka yeh..macam-macam aii try dan praktis
Daripada tradisional sampailah ke herb dan sampailah ke teknologi terkini
Hmm….tradisional and herb tu style sama la kan??
Tapi jangan salah faham pulok..aku tak bermaksud cara tradisional tu tak berkesan..
Sangat berkesan tapi maybe makan masa…
Entry kali ni aku akan ringkaskan sebaik mungkin supaya korang clean and clear
Sampai korang tak blurr macam aku..hahaha ^______^
Nak baca entry lama…click sana~~cerita eskinol

1stly aku nak korang faham bahawa function asas eskinol cleanser adalah untuk membersikan kotoran makeup dan menghilangkan minyak berlebihan. Ia mengandungi formula anti-bacteria .
Sebenarnya setiap hari kulit kita terdedah dengan kotoran ,habuk dan bakteria
So, kita kena lebih bijak dari bacteria..bak kata cheff wan..hahahaha
Setiap hari jugak kita tak tahu bacteria apa yang hinggap kat kulit kita
So, kita kena cuci muka setiap hari..kang bacteria coli coli chupkey chupkey singgah!!
Hah, xtahu!!! Adik tatut!! Adik tatut!!
Kan chef wan cakap tadi kita kena lagi bijak dari bacteria kan?
So kita tak boleh lah cuci muka dengan air putih aje..         
Ingat yeh!! Kita kena lagi bijak..sebab kita pergi sekolah kuman pon ikut pergi sekolah
Hahahaha..okey tak lawak!! -____-

Eskinol pimple fighting tugas dia adalah untuk menentang jerawat
Dah tentang jerawat tu dia akan membantu memudarkan tanda-tanda jerawat
Ia jugak membantu melegakan kemerahan.


Eskinol spot-less white pulak tugas dia untuk memutihkan kulit dan mengurangkan bintik-bintik hitam.
Eskinol ni dia ada extrak limau kasturi tulen.
Eskinol ni sesuai digunakan untuk orang-orang yang punya tone kulit tidak sekata .


 Ice pore Minimizing Eskinol meminimumkan liang-liang pori.
Eskinol ni pun menyejukkan dan menyegarkan kulit wajah.
Lepas jerawat dah Berjaya ditentang..korang boleh lah pakai ice pore ni pulak
Sebab masa jerawat kan liang pore kita terbuka..lepastu kita pulak picit, so liang tu mesti terbuka luas.
So, eskinol ice pore ni membantu mengecilkan liang pore lah.

Setakat ni Alhamdulillah…yang banyak laku pun 3 product eskinol ni.
Tapi kalo korang nak tahu sebenarnya eskinol ada banyak jenis lagi
tapi yang aku tahu ada 7 jenis yeh anak-anakk hihi


Eskinol Refreshing ni function dia sama macam eskinol ice pore minimizing jugak
Tapi maybe eskinol ice pore minimizing bertindak cepat sikit dan more aktif


Eskinol oil control, mengawal dan membuang lebihan minyak.
Sangat sesuai untuk orang yang muka berminyak


Eskinol Papaya ni pulak diperkaya dengan sifat-sifat mencerahkan kulit secara semula jadi
Dan meremajakan kulit wajah
Macam untuk awek muda gituu!! 10 tahun lebih muda..Hikhikhik
Eskinol ni,disyorkan Kepada mereka yang sering memakai solek berat
kerana ini benar-benar menggali ke bawah dan menghapuskan
semua kotoran-kotoran jahat tu


Ini original eskinol.. Cleanser ni Berkesan  untuk mencerahkan kulit
Ia dengan teliti membuang kotoran dan lebihan minyak untuk membantu melindungi kulit dari jerawat, 
bintik hitam dan whiteheads.
Ia melicinkan kulit untuk memberikan  asas baldu untuk solekan


Seperti entry aku sebelum ni, setiap jenih eskinol ni kita akan guna bersama-sama dengan
Kapsul antibakteria…function kapsul ni utama skali membantu eskinol ni  bunuh kuman-kuman
Yang lekat dekat kulit muka..hah, paham macam tu udahlah…hahah
Kalo tak nak pakai pun tak apa. Boleh aje!!!

Tapi eskinol yang dah dicampur dengan kapsul anti-bakteria kena selesaikan dalam masa 3 bulan
Before ni aku pun tak ingat ada mention ke tak..hihihi
Apapun kena bersabar, tak kisah apa jenis product yang kita pakai
Kalo korang harap, pakai eskinol ni kulit putih gebu  gebass macam emma maembong
Korang silap!!! Sebab kita kena jadi diri sendiri..
emma maembong itu memang dah dilahirkan putih
Zizan razak aje hitam dan hidung resdung *tiba-tiba*
Kalo aku yang dilahirkan hitam ni…pakai eskinol sebab nak putih macam emma maembong
Baik ko pergi matilah…malas nak layan!!!..hahahahaha

Seberang pertanyaan, korang boleh direct call aku ataw wassup ataw wechat ataw mesej…
tapi mesej tu depend pada kredit aku…hahahaha
dey, tangeychi!! Kalo aku xde kredit cmne nak balas korang?? ^_____^
Jangan  mesej fb yeh..sebab aku decide nak stop active fb buat sementara waktu
Sebab nak rawat hati…hahahahah

Okey…boleh wassup aku di 017-5433604 untuk rawat hati…
Eh bukan !! untuk rawat muka . Tersasur pulak! ^____^

Meh, aku cerita sikit pengalaman aku..
[Loo..tak habis lagi??Entry dah panjang!]
Alah..relex lah, cuti-cuti camne korang kalut sangat nak pegi mana?
What lexxx what peace dah la kat umah tu…
usik-usik  laki dapat pahala taw *tiba-tiba lg*
                                                       

1st time aku pakai eskinol pimple fighting ni kan aku terkejut
Bukan takat kulit aku ja terkejut, aku pun terkejut
Sebab rasa segar dan ‘culture shock’ hahahah..okey guwau!
Memang sangat segar….sedap aje rasa muka ni
Masa pakai tu memang ada rasa pedih-pedih sikit sebab bekas jerawat yang terluka tu
Tapi lama-lama..bila jerawat tu dah kering okeylah…tak dak hal!
Dan masa 1st sapu muka dengan kapas ..nengok kapas istifar aku sebab
Hitam nauzubillah…kotoran dan sel-sel mati ni ke follow aku sejak kecik dan buat aku hitam ??
padahal aku puteh sebenarnya ..bahahaha
Perasan!!! Amik lobang hidung -..-

Adik lelaki aku pun pakai eskinol ni…dia pun terkejut beruk nengok kotoran kat kapas
Tapi…dia memang hitam sejak lahir yeh..kotoran tu ikut dia sejak dia keje KL jer kahkahkahkah 6____6

Bila dah lama-lama,kotoran dan sel kulit mati pun dah tak kuasa nak duduk lama kat kulit ko
Dah sebab hari-hari ko bersihkan..mana nak boleh ‘menumpang teduh’..hihi


So, teynyeh lah sampai muka ko heqot petot demi kesihatan kulit wajah
Kita manusia ni sebenarnya dah dilahirkan cantik..depend pada kita aje untuk menjaganya
Hahahhahaha..[statement apa ko bagi ni cheery???]


Aku ni sebenarnya jeles dengan akak aku sebab dia buat pau cendawan ke hapa entah
Aku dah lama dah nak belajar buat tu..tp tak penah nak ada kesempatan.
Bengkeek aje aku baca wassup dia hari tu
Saja lah tu nak buat aku demam hati…























Sebab tulah nak rest fb sebab nk rawat hati
Kan aku ada cakap tadi….hahahaha
Bye-bye korang…selamat usik-usik laki !!!.
Aku nak siap pegi pasar..nak masak!!
Korang tak payah masak lah..makan aje laki korang tu..bahahaha

Okey..bye …muah!!! ^______^

Related entry;
Stock available (07/09/15)
Stock available (06/04/16

5 comments:

  1. akak duk fokus kat novel yang berbaris belakang eskinol tu..mih3

    ReplyDelete
  2. wah bagus ye...akak ni kulit xde mslh sgt tp eye bag sgt ketara..mencik.

    ReplyDelete
  3. hello
    please I want to buy eskinol oil control lemon 225ML
    like a 200 units is there somebody help me
    thanks
    rasool.salim@aol.com
    +1770)336-6556

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Rasool,Really sorry. I doing delivery arrangement in Malaysia only. Regret for not be able to assist. Thanks

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...