Nuffnang ads

Saturday, November 9, 2019

Bihun kungfu mudah Cara ct cheery

Nampak entry nih dah berkepam dalam draft. So Mari Kita edit dan dan publish. 
🤗🤗
_________________________________

Tak dak modal lain....asyik share resepi.
Gaya macam taukey restoran 5 Bintang.
Padahai...resepi budak darjah 7 pun boleh buat. Darjah 7 Tu mean dah Lepas sekolah rendah lah yeh 😉 Budak sekolah rendah tak boleh main API...bahaya !!!hehe


Menyelerekan tak? 


1st of all, kena sediakan bahan siap-siap supaya mudah untuk Kita main campak-campak. Diingatkan resepi mudah ni, konsep dia memang main campak-campak jer yeh....ghituhhh....hehe


Ini bihun yg digaul dgn telur k adik-adik. Hakak asingkan sedikit telur puteh, untuk cantikan kuahnya nanti.


Goreng dulu bihun bersalut telur tadi tu.



Panaskan Minyak dan tumis bawang puteh 2 ulas, cili 3 biji. Kalo tak nak pedas, tak yah cili tu k. Dah Naik bau leh masukkan ayam. Ayam dah agak masak bawu masukkan sos tiram 2 sudu, kicap 1 sudu. Kicap hakak tak letak banyak sebab tak suka hitam... kakkahkah. 

Masuk sotong...saja masuk sotong lewat. 
Sotong if masak terlalu lama, dia liat. Dah agak masak kuahnya dah boleh masuk sayur, air tepung jagung dan telur puteh yg Kita simpan tadi. Perasakan if tak cukup rasa ke hape ke yeh.



Siap!!! Aku Ada letak tauhu goreng dan tabur bawang goreng... Tu pasal nampak meriah kihkih


Ceduk ke Dalam pinggan berwarna puteh...bawu hidangan tu nampak cantik, suci Bersih dan menyelerekan. Ghituhhh....konsepnyer. 



Sedia untuk dimakan...nyum...nyumm.
Hakak tak tipu...sedap k! Sedap Cara hakak lah. Kalo uolls tiru tak sedap tu silap uolls lah....tak guna pinggan puteh lah Tu!....
Hahahaha.....😆

Jom Cuba Resepi: Kuah Mee Kari Meletop


3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...