Saturday, November 13, 2010

Nak cari jodoh nak cari jodoh


urmm...nak cari jodoh nak cari jodoh. cmner nak cari nie?

suatu hari mak aku tipon aku tanya khabar. katanya aku dah lama xtipon tanya khabar family. 'aduyai maaflah mak buzy cikit dua menjak nie. bila dah penat balik keje tahu tido jer la'. lagian mmang dah 2 bulan aku xbalik jenguk family aku. mmang bertuah punya ank!!! lagi mak aku diam jer bila aku ckp raya aku xbalik koz aku keje xdpt cuti. entah pe yg mak aku pikir.aduyai mmang cian,lg cian kat aku nie. xpernah g ari penting cm 2 aku xde.tp nak wat cmne kan redha ja lah.

Lagi aku buat aku tersentak bangat bila mak aku tnya soal "siapa bf aku??"..aduyai mak,tahukah mak ank mak nie single mingle lg....klu my parent tnya pasal jodoh pala otak aku nie mula la aku serabut milo...aku ada nk kasi tips cikit..baca kat bawah nie


Tips cari jodoh


1. Cinta itu dtg dari allah.Banyakkn berdoa pada yg esa. (time nak kluar g keje selain baca doa naik knderaan, berdoa/berniat jugak pegi kerja tuk cari jodoh).

2. Slalu beramah ngan owg sekeliling especially lelaki muda..hehe (tp mesti sentiasa berwaspada, jgn smpai owg salah erti kemesraan kite 2 k,t lain jdnya. gejala sosial makin mnjadi2 skang)

3. Bersapalah dgn senyuman yg manis. (senyuman yg niat mnyapa k bkn senyuman yg mngoda)

4. Klu ada lelaki yg menyapa cara baik 2 layan je lah. mungkin die jodoh kite.klu asyik mngelak jer smpai bila nk ketemu jodoh. tp ingat jgn layan sebarangan sapaan. berhati-hati laa kerna kita xtahu apa niat owg kt kite

5. Belajarlah mnyayangi diri sndiri.ingat!! tidak layak sesorang manusia itu mnyayangi owg lain klu tidak pandai mnyayangi diri sndiri.


6. CINTA yang ikhlas 2 dtg dari aty yg ikhlas. klu ketemu jodoh,kite akan rasa satu feel taw. feel pe 2 hnya yg alami jer tahu...kihkih


p/s: Bila baca balik aku rasa cm poyo jer tips nie...tp xpe hiburan semata-mata..daaaa..:)

7 comments:

  1. Dia datang masa kita tak jangka.

    Believe it.

    :)

    ReplyDelete
  2. klu di cari makin jauh ia b'lari...
    klu xcari makin ia m'dekati...
    btl ke?

    ReplyDelete
  3. ari: yah u rite honey...mybe :)
    sue: entah la,leh pakai ker statement 2..hehe

    ReplyDelete
  4. hehehe... kalau dok diam jek bley c ct?

    ReplyDelete
  5. ermmm.... boleh!! tp jgn lupa 1 perkara,lemparkan senyuman yg paling manis...bior mngoda hahahha

    ReplyDelete
  6. InsyaAllah...akan jumpa nnti..mungkin jodoh tu dekat je dgn kita...tp tuhan belum nk mempertemukan...

    ReplyDelete
  7. ogy: yah aku percaya ngan statement 2 ogy. tp kita manusia biasa,bila kita terlalu kesunyian kita suka mempersoalkan takdir allah..astafillah...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...