Tuesday, November 6, 2012

Kisah si pungkoq yang cute


Beberapa hari yang lepas, sebenarnya minggu lepas,hari jumaat tu. Satu malam tu aku balik lewat, rajinkan diri buat beberapa jam Overtime. Aku merempit sowang-sowang malam tu, normally memang aku merempit sowang-sowang pun. Aku tenang jer bawak moto siap leh karok lagu anak kampong versi perempuan tu lagi. Punya riang ria aku time tu, terasa macam dunia aku yang punya. Suara pulak sedap *tiba-tiba.

Tetapi ketenangan aku dirampas sowang mamat ni, aku tak tahu lak nama dia apa, nak berkenalan pun aku tak bernafsu,kurus kering macam orang mkan drug,bawak motor gelong-gelong macam owang mabuk pun ada jugak. Aku call dia si pungkoq lah ek..senang citer..

Memang aku ini cantik lagi menawan
Kalau kau ndak mau melepas la kau kawan
Bagus kau bersiap datang kau ke rumah
Terus masuk meminang…
*sila menyanyi yeh.

Masa sampai part tu,aku dah pasan si pungkoq ni kat belakang aku,naik moto jugak.

Kisahnya bermula begini (Eh!bawu nak mula?). Sampai kat satu traffic light ni aku pun stop melalak, si pungkoq ni berhenti betul-betul sebelah aku. Pendek kata kalau time tu dia nak pegang aku memang nak boleh sangat lah kan.. kalau nak kena buah siku try ar..kan.. tetapi nak dijadikan citer si pungkoq ni tak berani..sib baik dia xberani kan? Klu tak nangis gak aku..kihkih..si pungkoq ni ada sifat baik sikit kot dia xsentuh aku, dia wusya jer..

Aku pasan dengan ekor mata aku macam dia wusya aku kat satu tempat tu lama sangat lah. So, hati rasa tak sedap. Dah lah aku bawu aje citer dalam blog sal part tu, baca sini. Tak boleh jadi ni!! Must do something to halau pandangan mata dia tu * pe jenis bahasa aku pakai ni?*

Nak kentut ke nak tengking?

Dengan buat muka garang giler babing, Aku pun toleh tengok dia, dia pun automatic senyum.. Perghh!!!cute giler senyum dia..memang leh cair ah. Tapi aku masih waras lagi. Aku abaikan. Traffic light dah hijau, aku pecut, dia pun  pecut,aku slow,dia pun slow..eh pungkoq ni pahal pulak “follow the flow” bagai ni.. cuak la aku..time ni lah doa halau setan kuar dari mulut aku..

Tiba-tiba, dia mendekati aku, aku siap mengucap lagi takut something bad happens. Jalan sesak kot time tu.

si pungkoq: hye awak,
Aku tak terkata,buah bodoh!!
Si pungkoq: Cantik seluar???
Erkkk!!! Seluar? Aku pun ligat pikir, rasa seluar aku biasa jer kot. Seluar aku color hitam. Tiap-tiap hari seluar yg jenis mcm ni jgk kot yg aku pakai. Xde pulak aku pakai legging ke, skirt ke..xpernah!!!
Aku tarik muka..nak tunjuk yg aku tak suka dia kaco aku
Si pungkoq: awak marah ek? kihkihkih..*dia gelak
Aku tarik muka masam macam cuka..
Traffic light yang ke-2,aku selamat koz banyk kete stop.moto lain pun ikut cilok-cilok belakang aku..yes!!! dia tak dapat kejar sbb aku lebih terer dari dia.. wakahkahkah..
Sebenarnya aku xtahu pun mana dia hilang..kemungkinan juga dia guna jalan lain…hehe

Pilih yg mana berkenan dihati?

Moral of story:
1)      wanita disarankan naik kete jangan naik moto,kete lebih selamat kot
2)      Belajar buat muka garang macam singa
3)      Hati-hati selalu xspecilly balik lewat malam..
4)      Jangan pakai skirt naik moto
5) Jangan col owang pungkoq,xbaik..

p/s: Cuak tak habis lagi,trauma dengan lelaki cute,kurus, naik moto..huhu
Jangan memain dengan aku,aku ada tali pinggang color pink..wakahkahkah..*okey,xlucu

7 comments:

  1. uih!! memang bahaya pompuan bawak motor malam2.. sorang2 plak tuh.. cuba elak k.. sgt2 bahaya tau..
    take care~

    ReplyDelete
  2. risau jugak kan...tp untung kita lau dpt lindungi diri sendiri...pungkoq ada dimana2..hik3

    ReplyDelete
  3. kat sini kitaorang panggey juboq wakakakaakakaka kelakar laa cheery nieee

    ReplyDelete
  4. sib baik xdak pa kan..itu pungkoq kena sula baru dia rasa ;)

    ReplyDelete
  5. naseb baek muka dia cute.. hahaha..

    ReplyDelete
  6. dalam marah-marah pun sempat jugak perasan muka mamat tu cute..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...