Friday, November 16, 2012

sambung lagi "My wife is a Driver"


“ Shark, sabar dulu..dengar planning aku”

“ Planning apa? Tuan ingat saya apa?” Amar meraut wajahnya, parah! Amar memelingkan tubuh Shark mengadapnya.

“ Kau dengar! Aku tengah susah sekarang ni, kau aje yang boleh tolong aku.”
“ Susah apanya? Okey aje saya tengok.”

“ Aku tengah susah hati lah!! Aku tak nak kahwin! Tapi papa aku tu beria sangat nak menantu sampaikan sanggup bermenantukan perempuan bermasalah tu.”

“ Perempuan bermasalah? Siapa?”

“ Qarena! Aku sanggup dijadikan korban tau daripada kahwin dengan perempuan gedik tu.”

“ Kalau macam tu, Tuan jadi lembu lah! Raya haji dah nak dekat ni.” Shark membuat lucu. Dia pun kurang pasti apa yang perlu difikirkan. Bercelaru otaknya. Nikah kahwin ni bukan perkara yang boleh dibuat main.

“ Aku tengah serius ni, boleh pulak kau buat lawak kan?” Amar bengang. Kalau bukan papanya yang asyik mendesak tak ada maknanya dia nak merayu merayap pada gadis driver ni.

“ Eh, marah pulak? Tuan yang buat masalah, tuan lah yang selesaikan. Berterus-terang aje lah dengan uncle tu, kan senang?”

“ Tak bolah! Ah,Aku tak kira, suka atau tak kau tomboy kena kahwin aku juga. Lagipun kau dah sign kontrak.” Shark mengerutkan dahinya, memikirkan perihal kontrak yang dikatakan Amar.

“ Kontrak? Kontrak apa pulak ni?”

“ Kontrak yang mengatakan kau akan kahwin dengan aku sekiranya diterima bekerja.”

“ Gila! Bila masa pulak saya sign kontrak bagai ni?”

“ Masa kau sign letter of offer tempoh hari?”

“ What? Are you killing me!”

“ Yup, dan itulah syarat yang aku tak sempat cakap tu, erkkk…actually terlupa nak cakap. Satu lagi, kalau kau tak ikut perjanjian tu, kau kena bayar aku 100 ribu.” Amar sengih.

Yes! Kemenangan berpihak kepadanya sementara Shark jatuh terduduk di lantai bilik tamu. Amar membawanya ke situ setelah mencetuskan kejutan di ruang tamu sebentar tadi. Tiba-tiba Shark terasa bilik tamu itu sunyi dan gelap, tiada lagi kedengaran suara Mohd Amar Ashraf.

********
Shark membuka matanya, kelihatan kipas  siling berputar laju dan sekeliling ruang bilik sunyi dan tiada seorang pun di situ. Eh! Aku kat mana ni? Aku tertidur ke?

“ Dah bangun?” Suara Amar dimuka pintu memecahkan kekeliruan Shark. Shark menutup badannya sehingga ke paras dada dengan comforter.


“ Tuan buat apa dengan saya?”

“ Kau jangan nak perasan, tak bernafsu punya aku dengan kau. Nama aje gangster, sebut pasal kahwin aje pengsan. Lemah semangat!”

Shark menyelak kasar dan menendang comforter yang menutupi tubuhnya. Dia dah ingat tentang semuanya, tentang kontrak yang membunuh masa depannya. Entah kutu berok mana yang kasi idea dia buat kontrak gila tu? Menyusahkan orang!

Shark bangun ingin keluar dari bilik itu.

“ Eh..Eh! nak pergi mana tu?”

“ Balik lah! Apa lagi?”

“ Eh, tak payah! Mulai malam ni kau stay aje dengan aku, kita kan nak kahwin?”

“ Saya tak kata setuju nak kahwin dengan Tuan?”

“ Kenapa? Kau nak bayar aku 100 Ribu?” Shark bengang dan mendekati Amar. Bertentang mata seketika mereka sebelum merapatkan bibirnya ke telinga Amar.

“ Arghh!!!!! Ambik kau. Rasakan jeritan berkapacity tinggi comfirm pecah gegendang telinga. Puas hati aku!

Amar menahan sabar. “ kau simpan aje lah jeritan kau tu untuk malam pertama kita yer sayang!” Amar berlalu. Apa jenis perempuan lah dia ni? Cair taik telinga aku.

***************


~Sambung la~

6 comments:

  1. cerita ke nie...nice...tapi belum baca dari awal..

    ReplyDelete
  2. yup..baca la sis..
    *eh!paksa pulak..hehe

    ReplyDelete
  3. wah kena kawin paksa ke? kes naya ni hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu xpa..tak memasal,dah lah ank yatim..huhu

      Delete
  4. eee main paksa2 kawin pulak budak Amar nieee jentik karang aaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Jentiklah..jentiklah..!!!"-amar yg ckp..haha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...