Wednesday, November 7, 2012

Dia datang lagi!!!!


Wah!!!stress giler ah dah tahap kutu  main sorok2x atas kepala beruk makyeh ni…
(tapi leh lak jenguk2x blog ek.)
Okey,sebenarnya nak hilangkn stress sebab tu blogwalking..ngeh.ngeh..ngeh
Siyesly, sekarang aku rasa macam ‘menyampahnya nak keje’.. Boleh pulak aku cakap dengan bos kecik aku macam ni ‘bos xnak keje ah,xdak mood ah’..bos aku ckp: okey, g balik lah!!..amacam? ada bran??

Orait,tak payah siyes sangat, dia tahu kot aku macam mana..(dia tahu ke?). cakap jer mcm tu,tapi dia kasi keje aku buat jugak..sapa berani lawan bos? Bos kecik pun takut ngan bos besor…sebab perutnya yang besor..*okey,mengutuk xbaik.

Berbalik pada mood yang hilang stress yang datang. Meh aku nak story sikit. Pagi tadi mood aku sangat baik, menyinar bak mentari pagi dan dan..dan sejuk bak air tasik semasa hujan.

Rasanya kalau aku terus layan perasaan sampai bollywood, best jugak ni..*problem, aku tak minat bollywood. Tapi aku admire juhi chowla (toi kan aku eje?)

aku sukew bangat sama gelak dia..hehe(pix pinjam)


Ajaib bin pelik,perut aku tengah kelaparan time tu mybe sbb malam semalam aku xmkn. Tido dengan kekosongan perut tapi leh pulak mood aku cukup punya baik pagi ni. *mybe jugak sbb dia dah kena counseling dah dengan aku semalam.

Aku buat keje sambil menyanyi..happy punya mood la kan..

Lalalalalooooo….lolololaaaa….

Tiba-tiba, eyes glasses aku terpandang tappawear berisi nasi berlauk sambal telur yg tangan aku letak kt ats PC pg pas subuh td. And at the same period perut aku menyanyikan lagu keroncong irama lapar.*okey maksudnya dia nak mkn.

Aku kesian,aku kasi dia makan sikit..nyum..nyumm!! sedap gak aku masak..okey perut aku mintak lagi,aku kasi lagi..dia nak lagi..aku kasi lagi..last2x..malas pikir dah..habis bekal aku untuk lunch nanti..*padan muka.

Sampai waktu lunch 12.30,perut aku lapar lagi..memang ketedaqah lah dia ni..aku ikutkan hati perut aku, g tapau kat lindungan. Makan lagi, dan lagi. Perut kenyang mood lari dan sorok..cari tak jumpa-jumpa,hilang sudah…L stress melanda diri!!!

Okey,honestly mkn dan kekenyangan bukan factor utama mood aku lari dari diri..*mcm pelik jer bahasa aku ni,
Factor utama adalah disebabkan oleh bos Singa yang banyak songeh dan banyak pe’el. Tiba-tiba costing and kunci kira-kira bagai ni si purchasing kena buat. Logic tak?? Dan tiba-tiba sign aku jadi mahal, xde sign aku costing xleh send to GM. Siyes undang-undang apa Singa pakai ni?….klu xmenyusahkan orang tak happy yeh dok???Kellin nak tu kellin nk ni!! Wat depak was that???? Dengar nama dia jer mood aku lari macam lipas stim drug…

Okey, aku caulu…aku stresss!!!!!

5 comments:

  1. bila badmood cheery suka makan lah kalu gitu ekk? hehe... gitu ler adat kita keje ngn org kan? sabar je laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm tu la nampaknya..that why badan sukew kembung kempis...haha
      urmm...sabar jer lah termampu

      Delete
  2. korn pon skang xde mood kot nak pi kije.. huhu..

    ReplyDelete
  3. hahahahaahaha haih utagha dia bok kluaq dah aaaiihhhh memang bara gila cheery errkkk?? huhuhuuuu I loke leeee, len kali cheery sign je kat muka purchasing tu bila stresss baru dia hinggat xlupa munyaaa hahhahaaaa

    ReplyDelete
  4. kerja dgn org kena hadap kerenah bos, kerja sendiri kena hadap kerenah pelanggan..erm rasa mcm nak hempuk muka diorg tu kan tp xleh buat apa..sabar je lah selagi mampu..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...