Tuesday, April 1, 2014

Kehilangan yang penuh Misteri

Fuh, Finally!! Sempat juga buat entry ni
Walaupun dalam kekalutan siapkan kerja yang pending since cuti haritu
Cuti 3 hari pun dah kecoh, siapkan kerja pending lah apa lah, semua itu poyo
Macam propa jer, macam propa jer, macam propa jer!!

Ni pun baru lepas lap ketik yang belecak (punya nak mention kata sibok tu kan)
Sebenarnya, aku balik dari kampong ahad lepas, tragis giler uolls
Boleh pulak aku kehilangan 4A Key…eh!! Amboi !! dia punya kerunsingan dah sama level dengan Kehilangan MH370 Kan ??.....padahal kunci umah sewa jer pun..bahahaha
Bukan apa, rasa macam misteri pulak sebab jenuh aku mencari hingga ke titisan keringat terakhir
Tak juga jumpa.
Habis rumah kat kedah aku geledah , kucar kacir rumah dekat penang aku rempuh
Tak juga jumpa. Hah, Tragis kan??? Tiba-tiba rasa diri ini tidak berguna lagi  L


Hasil kebijaksanaan adik lelaki I and abang umah sewa tu finally pintu dapat dibuka..
Wah, chik suka sebab chik leh tidoq dengan bantal bhusyuk!!!kahkahkah ^..^ *korek hidung
Pukul 5 pagi bawu dapat masuk rumah, so masuk keje half day jer lah..

So moral of the story jangan loi loi ketong sangat, sebab bukan ajer menyusahkan diri sendiri juga menyusahkan orang lain..ishh..ishh..ishh

Sekarang aku rasa malu giler sebab alih alih abang umah sewa tu jugak nak kena betulkan pintu yang
Dikopak tu..sungguh, aku ni sangat menyusahkan..huh, malu malu malu!! -_______-
kau sangat menyusahkan wahai anak adam!
-________-


Nokharoommm...3 telinga grill skali abang rumah sewa tu pasang.
perli aku ke apa ni?? tiba-tiba rasa mcm safety sangat..huhu

Aku ni sebenarnya banyak giler cerita yang aku nak kaborkan dan share dalam blog ni tapi tak berkesempatan untuk menulis..yerlah macam-macam kes terjadi dengan catuan airlah, jerebu dan kemarau lah, and than Malaysia dikejutkan dengan kehilangan MH370..ceh,budget Perdana menteri pulak!!!! -..-

Semua tu perlukan perhatian yang lebih dari segala-galanya..kita one Malaysia apa…kenalah sama-sama runsing, sama-sama serabut dan sama-sama  lelah walaupun kita just duduk depan tv sambil kunyah kuaci..bahahahaha

Tak pe , yang penting doa dari kita semua tak pernah putus..kan?
So have a nice day korang!!!
Salam sayang dari ct cheery

Daaaa….

P/S: Dengar-dengar rumah sebelah aku kena pecah masuk semalam, penyamun siap gaji pintu grill lagi tu..owhemgee..dunia susah sangat nak aman !!!why???why??

2 comments:

  1. hehee. lain kali gantung je kat leher macam rantai kunci tuu biar tak hilang. hihii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...boleh ke camtu??okey..idea yang bernas..hihi

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...