Sunday, October 26, 2014

Fenomena Jeruk Pelam asam boi

Perghhhh...tak ku sangka
dah jadi fenomena dah 
Di facebook dok bercerita pasal jeruk pelam asam boi ni

Ada siap yang amik order jual lagi tu
Tak tahulah apa yang susah sangat nak buat sampai yang 
sanggup order jauh-jauh
Maybe jugak air tangan si pembuat
atau ada resepi kasih sayang
yang membuatkan jeruk si pembuat tu
laku bagai pisang goreng panas

Tapi tak kisah lah rezeki masing-masing kan
Rezeki manusia ni datang dalam perbagai cara dan laluan

Tipu lah kalo aku cakap aku tak ada rasa pape dengan status asam boi jeruk tu
ahahahahaha ^_______^

nengok gambar terliur kot weii!!!

so aku pun menggunakan kreativiti dan kerajinan yang ada untuk membuatnya sendiri
Finally aku jumpa mangga dekat pasar malam rumah aku tu
walaupun tua....aku peduli apa bahahahah


Kowang taruk la apple hijau sikit mesti terangkat huhu





Dengan ramuan kasih sayang yang ada pada aku ni -..-
Finally..terhasillah jeruk pelam asam boiiii
aku tambah serbuk asam...tu lah resepi kasih sayang aku...hahahah

oklah...biasa je pada aku
garam belacan lagi best kot!!!!
tapi nak hilangkan kempunan bolehlah try...
resepi tak payah lah sebab dah banyak yg buat entry pasal bendalah ni
search jer k...k bye bye tata tuti tut tut....
^_____^

6 comments:

  1. Sis pon buat sendirik.. memang sedap kan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yah sis..kalo buat sndiri memang sedap..puas hati hiihi

      Delete
  2. akak teringin jugak cheery oiii tp mls nak cari mangga..tunggulah kalo dah xde org beli mangga baru cari...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cheery bawu taw rupanya now susah nak cari mangga muda.sebab bawu musim bunga.kwn cheery kat kedah ckp.dia nak buat jeruk ni tapi jenuh cari mangga muda xde..huhu

      Delete
  3. Saya ada jual Jeruk Pelam Asam Boi Banjir untuk sekitar Seri Hartamas, Bukit Kiara, Mutiara Damansara, Manjalara, Gombak dan Kuala Lumpur

    Jeruk Pelam Asam Boi Banjir ini dibuat dengan penuh citarasa. Anda pasti berselera, Dijamin Bersih & Halal. Saya mempunyai stok buah pelam/ mangga muda yang segar dari ladang dibuat mengikut tempahan semasa.

    Ada 2 saiz bekas :

    Saiz kecil - RM 5.00
    Saiz Besar - RM 10.00
    Saiz ikut kilo bagi majlis 15.00
    Beli banyak ada diskaun lagi.

    ★ boleh request tahap kepedasan★
    - Extra pedas
    - Sederhana pedas
    - Kurang pedas

    Hubungi saya @ sms @ Whatsapp : Kak Nor 0173837039
    Saya suka berhubung whatsapp untuk tempahan segera.

    Penghantaran adalah percuma bagi tempat yang dinyatakan.Selain daripada itu dikenakan bayaran penghantaran.

    ReplyDelete
  4. Tringin..xtry pon lagi bnda fenomena ni..nmpak sedappp..wahh..terliur abisss..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...