Wednesday, October 15, 2014

Kebodohan yang teserlah dan kebijaksanaan yang tersembunyi

Selamat malam kowang

Alhamdulillah…dengan kebijaksanaan yang terlebih yang aku ada 
aku Berjaya men’install semula device mobile partner a.k.a intenet broadband
Sebenarnya device ni lost and hidden setelah aku menekan button block dari antivirus apa entah

Ni la owang panggil manusia yang terlebih bijak
Lepas tu…2 hari mati kutu depan laptop sebab tak leh pakai intenet..
Tiba-tiba rasa macam bangga dengan diri sendiri……bahahaha
Sebenarnya Rasa macam nak nangis kot…
2 hari tak bukak internet, 2  hari tak blogwalking
2 hari tak baca blog kowang..cek winduuu!!!....hahahaha
Acehwahhh!! Poyo tak statement , ??


ambik lobang hidung

Tadi kan aku ada cakap pandai kan?

Yah!!! Hari ni hari pandai sedunia…sebab 3 info yang tak terjangka  aku dapat
Salah satunya, aku baru tahu pasal bunga nasi kerabu ni

Bunga ni dikenali sebagai bunga telang

Bunga ni menjalar..banyak kat tepi tepi jalan menjalar atas pagar
Tapi kat KL ni tak taw lah..xpernah jumpa lagi

sumber hencik google

Rupanya secara tradisionalnya bunga ni digunakan untuk buat nasi kerabu cara Kelantan tu
Yang nasi berwarna biru tu!!!!…..selama ni aku ingatkan warna biru tu taruk pewarna aje
Yelah kan color biru macam ni…kot taruk color LUNA ke UJALA ke kan??..mana nak taw??


Lepas tu was-was nak makan..makanan color biru macam ni kan rare…Bahahahaha

sumber hencik google

Ketiganya, aku bawu tahu yang insurance kete tak boleh bayar dengan credit card
Insurance kete kan tahunan??? Mana ada owang bayar insurance kete tiap bulan?
Huh..hampeh kan…blur tahap kerepek ubi taruk sambal lebih..sedap!!!!!! hihi 
^_____^

Kesimpulannya, tak kiralah kita lahir generasi ke berapa pun, generasi xy ke generasi y ke
Kita tetap akan belajar dari pengalaman…tak kiralah apa pekerjaan atau tahap qualification
Sekalipun, experience are the best teacher in the world

So jangan malu dengan kebodohan yang teserlah dan kebijaksanaan yang tersembunyi
*tiba-tiba*…bahahahaha *____*

K bye…gelak sikit-sikit dah..cepuk kang! -..-



 Selamat malam !!!!

4 comments:

  1. Rasanye pasal pewarna bunga telang tuh.. x ramai kot yg guna pewarna semulajadik nih.
    lagi senang letak pewarna jer.. hehehe

    pasal bayar insurance tuh.. sis pon x tau.. hahaha
    lagi satu sis x de kad kedit. tu pasal x amik tahu. hehehe

    ReplyDelete
  2. sedap betui bunyi ayat yang terlast tu..mueheheh :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...