Saturday, January 27, 2018

Susahnya Nak maintain HB


Lama betul Tak update blog ni. Sebenarnya bila dah dekat-dekat nak due nih kemalasan tu dah lain mcm. Dah tak boleh nak tolerate plak dia hehehe

Banyak nak share tapi selalu datang takut tu...takutttt...apa yg Kita share tu tak beri manfaat Pape...merepek meraban...Pastu kebudak-budakan.. *dah sedar diri tu tua plak!* Hahahaha

Yah...aku penat lah! Penat dengan hb yg main-main....Tak serious langsung nak maintain...kejab Naik kejab turun. Apa masalah Ang beb? -____-


Dah lah hb cari pasal Pastu boleh pulak itu Hari aku tumpah darah Kat office. Gila Tak panic. Darah kot...basah half panties. Aku dah nangis2 dah takut pape Hal affect baby ke Hape ke. Masa tu kandungan 30 week. 

Officemate aku tewus bawak ke hospital sg buloh. Bandar Sunway ke sg buloh?  Yah Memang jauh...Tapi Masa tu Tak fikir apa dah, pikir Ank jer. Yg lain aku pikir nak cepat sampai hospital jer. Tumpah darah tu Tak sakit pun just lenguh pinggang sikit jer. 

Sampai hospital dah kena tahan. Doctor pantau. Check heartbeat baby, scan baby semua okey. Takde  masalah apa pun...so tumpah darah tak dpt cari punca. Kena Inject peparu matang....in case baby nak kuar awal. Dua Hari kena tahan ward...Tak Ada tanda2 nak beranak pun...pintu pun Tak bukak pun, so boleh discharge. Lega satu Bab. Huhu


Gigih buat just Ubi bit Sebab nak naikkan hb. Kegigihan mama utk yg tersayang. Nyeng...nyeng...nyeng 😄


Ini Ubi bit....Susah jgk Cari Ubi nih. Merata jgk Cari. Lastly jumpa Kat eaon big Kat Subang sinun...bagus utk tambah darah Dan anti kanser Taw. Aku pun doc yg check aku yg bagitau....siap suruh aku g Cari mana2 . Doc tu pun fedup ngan hb aku nih. Naiknya Tak...turun ja bacaan tiap Kali check. Hahaha...


Aku blander ja ubi bit campur dengan buah-buah lain. MCM delima, apple hijau, anggur, kurma pun aku campur. Peduli apa janji kena dengan tekak Dan boleh ditelan dek tekak. 

Nih inisiative aku yg terakhir. Kalo Tak Naik jgk hb nih alamatnya cucuk bontot lah aku. Uwargh .....tatuttttt!!!! 
T___T

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...