Saturday, July 11, 2009

aPa iTu cHentA??URmmm...apa itu cinta??? klu kite ckp pasal cinta mcm2 persepsi tentang cinta...ada positif dan negatif pon ada...cinta dibahagikan kepada banyak kategori iaitu cinta sejati,cinta monyet,cinta seks,cinta Allah,cinta mcm2 lg lah..bnyk plak nak sebut..huhu. apa yg ct tahu cinta 2 misteri sifatnya dan of course lah tulus dan suci..hehe..selama nie kita anggap cinta 2 buta dan juga boleh membutakan semua manusia dan termasuk lah ct. malah cinta 2 juga boleh melukakan aty sampaikan kita xdapat nak lupakan. tido pon xlena, mkn xlalu mandi pon xbasah kot..hahah

klu ckp pasal cinta sejati, ramai yg ckp'arhh..bosan','saya xpercaya cinta sejati','cinta sejati,so nonsensical..see ramai yg xpcya kn, tp realitinyer cinta sejati 2 mmang wujud..cinta yg paling agung dan kekal cinta Allah..Dia xpernah lelah mencintai umatnyer..Dia xpernah peduli kelemahan umatnyer..dan Dia xpernah melupakan umatnyer walau sesaat pon..itulah cinta sejati..

bagi ct cinta sejati manusia 2 mmang wujud dan akan sentiasa wujud buat selama-lamanyer..ia xkan hilang ditelan zaman..Allah mmberikan kite sepasang mata untuk melihat,sepasang telinga untuk mendengar,sepasang tangan untuk bekerja dan sepasang kaki untuk berjalan..tp kenapa Allah mmberikn kita sekeping aty sahaja??? tujuannyer supaya kita mencari satu lagi aty yang dah tersedia untuk kita sejak azali dan kalau nak tahu itulah cinta sejati..iaitu jodoh kita. adunan cinta,windu,kasih dan syg inilah dinamakan cinta sejati...

tetapi manusia sndiri yang sering mengotorkan cinta sejati..mmpergunakan diri untuk mendapatkan cinta..yg nie jgn pulak nak salahkn cinta,kerani manusia sendiri yg lalai dan alpa dengan nikmat yg Allah kasi. kalaulah kite makluk yg bernama manusia,hargai lah cinta sebagai anugerah Allah yg xternilai k..


ct cheery: Mcm kata atuk(syurga cinta), cinta itu ada 3. cinta jin,cinta syaitan and cinta sejati(cinta dari mata turun ke aty lo).so...sapa2 yg belum ketemu cinta sejati teruskan lah mencari kerana cinta sejati itu sedang menanti taw..hehe:)


2 comments:

  1. "jadilah seorg wanita di dalam bekas kaca dan sukar dimiliki...hanya org yang mampu sahaja boleh memilikinya..."

    ReplyDelete
  2. urmm..betul3..pandainyer...udak2 skrang cepat blajar..hehhe

    hawa diciptakan daripada rusuk adam bukan daripada kepalanya untuk dijunjung bukan daripada kakinya untuk dijadikan alas tetapi daripada sisinya untuk dijadikan teman idupnya, dekat dengan lengannyer untuk dilindungi, dekat dengan atynya untuk dicintai.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...