Sunday, October 20, 2013

Tragedi Akhir September

Hi uoolssss……..assalammualaikum, salam sejahtera ke atas kalian dan salam satu Malaysia
Adakah kemungkinan ada yang merindui ct cheery? Ada tak???
Xde???? Sampai ati!!!!!!

Mentang-mentang lah aku hilangkan diri mcm tu jer pas tu kowang pun xde datang jenguk aku pun kan? Sampai ati kowang kan??>>>>>sentap!!sentap!!

Wokey lah, tiada masa untuk sentap menyentap. Meh sini iools nak citer apa yang berlaku sebenarnya walaupun iools taw uoolss xmau taw pun. Aku peduli apa! Aku nak citer gak…

Tragedi ini berlaku pada 30 september 2013 dalam pukul 2.45 pagi…lebih kuang lah sebab based on ckp tuan umah.

2 hari selepas aku pulang dari kertih (ats urusan keje) rumah sewa aku kena pecah masuk….aku ada dalam rumah tu..tido xbape nak mampus sebab aku sedar selepas perompak jahanam tu dah ada dalam rumah aku…menangis xleh nak hingat la aku…mcm boy nak kena sunat kali kedua Cuma xde nak lari2x pusing padang jer…*apa kena mengena tah*

Alhamdulillah aku xsempat di apa-apakan [perghh..ayat], just kepala bengkak sikit sebab kena ketok.  aku menggunakan kuasa jeritan maut aku tu sampai nak terkeluar ank tekak aku….mencecey lari perompak tu dengar aku jerit. Tapi hantu setan tu sempat la amik cash money and handset semak phone aku tu. Barang personal aku pun dia curi. Xguna toi…aku rasa perompak tu makluk mkn spender lah…



pas kejadian tu aku demam 2 hari. Trauma tak yah nk citer ah..sampai skrang masih trauma. Tido aku dah xberapa nk nyenyak dah..kejab2x bangun aspecially dalam pukul 2 lebih. Rasanya Roh aku dah mcm immune plak dengan waktu tu wajib bangun dan berwaspada..amboi !!! sampai bila tah nak trauma mcm ni..letih gak koz xcukup tido,mata dah macam panda dah….

Dugaan! Dugaan! Mesti ada hikmah atas apa yang berlaku..think positive cheery think positive…

Kesannya aku cuti 3 minggu balik kg tenung nasib. bersoal jawab ngan roh , kenapa ko xbangun awal? Napa ko xsedar?? Kenapa ko cuai sangat?napa ko tido mati?napa ko xjerit before perompak tu rembat brg ko? Banyak2x rumah napa perompak pilih umah ko?? Kenapa benda ni jd kat ko? Kenapa??kenapa??kenapa?? apa dosa aku???...uwarghhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!*nangis

Sebab aku masih trauma..adik aku terpaksa stay ngan aku. Mybe sementara semangat aku nk pulih balik…2 pun klu pulih lah kan…klu xpulih gak nampaknya kena cari lelaki yang boleh dikawini..
[eceh..ada ke yang nak ko tu cheery?]….

Arhhh….itu hal wa xmuo taw yang wa taw wa dendam ngan itu perompak..berani silang tempat wa yeh? Memang nak cari mampus itu olang..ingat ah perompak mkn sepender, lu langsi lu mati!!!!!!!


Lu goyang apa?? Lu g goreng 'telor' arh!!!!!!! Puihhh!! 

P/s: Sowy, emo sikit...pesanan tuk jaakecik, t cheery cari jaa k. pesanan pd uncle, t cheery tukar link tu yeh..skrang semangat xpulih lagi,pas tu buzy ngan keje ofis lak maklum lah pending kat 3 week...bye..muah..muah

14 comments:

  1. Salam ziarah.. Masya-Allah.. takutnya...Alhamdulillah perompak tu cuma ambik barang2 dan tak ape-apekan tuan badan... Lepas ni kene lebih berhati-hati yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdllah cheery ok sempat selamatkan diri. silap cheery kot cuai sngat.pas ni memang kena hati2x..tq

      Delete
  2. Alhamdulillah...nasib baik tuan badan takde apa2...bersabarlah yer...insya Allah, ada hikmah semua ni...sabar la yer,,,

    ReplyDelete
  3. Assalammualaikum Cheery, alhamdulillah is ingat kan sekarang musim Autumn, sebab tu cheery ilang, ermm rupanya ada tragedy Oktober .. eh September yang terjadi, isk isk isk cheery cam tak mana-mana bahagian badan perompak lahanat tu? kalau ingat nanti halo is, wa bawak turun itu naga satu gunung mau kasi assist sama Cheery jangan risau punya cilakotdeng tul, keje malas nyamun je kejanyer, kita kasi potong, kasi habis itu mangkuk.

    chipsmore, + Churp X 2.

    iskandarx.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lex is lex..biarlah perompak tu.1 day dia akn dpt balasan dia jgk

      Delete
  4. Salam ct...huh ngerinya..tak dpt nak bayangkan...kalo saya pun trauma gak..dugaan betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la pasal..dah la dekat raya korban ..tp semua tu ujian kan..redha jer lah

      Delete
  5. Ya Allah~ nasib lah awak tak pape~
    sabar yer. Cheery duk sorang2 ke kat rumah tuh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ak sis,dduk sowang after hosemate kawen tahun lepas

      Delete
  6. lepas ni kena lebih hati2 ya ct

    ReplyDelete
  7. ntah tak rindu pun hahaha !! sori sajer gurau ... nasib baik perampok tak apa-apa kan tuan punya badan, cuma amik barang berharga jer...lepas ni kena berhati-hati lah ek ... cuti 3 minggu manfaat kan sebaik mungkin...kalau semangat tak kuat...mandi air bunga tau ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok thanks uncle...mandi air bunga tu mcm 'sesuatu' sangat jer??kihkih

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...