Sunday, September 22, 2013

Alahai abang, V-yes!!

Hye uoll, lately aku buzy sikit..oppssss!!!!

[last week ko janji xnak ckp sal buzy kan? Dis week ko ckp lagi kan cheery? Ko memang nak kena kick adss kan? Kan?*try buang huruf D ,pe jd??] hihi…notynyer!!!!

Wokey lah,aku ada belajar satu perkataan from tamil ke indian tah, ‘viyes’..hah amik ko,sedap kan bunyi? Tp kan bila aku sebut ‘vi..yes’ lambat2x kan aku bayangkan zon V and than yes!! Mcm success la kan. Macam ‘Tiada lagi bau!’ pas tu smile smpai telinga..hah mcm tu lah..leh buat iklan product sendiri ni..jangan tiru ek,aku chop lu..kihkih

So, hari ni aku dah ter’ajar kowang word ‘Viyes’ yg bermaksud ‘buzy’…Nampak tu ‘ter’ajar’ beb,x menahan. Kowang tima jer lah wokey,kita one Malaysia what…tima jer pendidikan ni tapi yg zon V tu xyah collect,baca buat bodoh jer smbil bersiul2x ke, tak pun sambil pandang2x  somi kowang..
Motif??? Malu tp mau.bahahaha

bukan kata aku aje, mostly satu company buzy. Satu office jadi carca merba. Kowang bayangkan overload keje smpaikan nak g toilet tersasur g bilik server..klu pergi buang barang secret (najis) kat dalam tu tak ke loqat tu?? Bukan aku la yg loqat tu wokey! 

Pas tu leh lak salahkan aku…

’hawa la ni, xtampal direction. You buat la direction g toilet, g bilik server xde la saya tersesat..erkkkk apakah? ..wokey, semua itu adalah gurauan..klu aku g buat direction tu,tak ke aku pun loqat..take it easy la wokey..aku tutup jer bilik server tu abis citer…

Tengah steady buat keje tetiba sms masuk..nama ayah tertera kat tepon. Eh,ayh aku dah pandai sms ke? *Tertanya-tanya dalam benak. Bawu aje nak solute springkan skali buka…..

Bersambung…………….*cewah,menyampah!

Mak Teh bagi kat cik 100?


Anak buah aku yang solong upannya..ni xde keje lain, rembat tepon tok wan dia la ni..aku pun layankan lah kejab..reply sms dia.

Abg Ajiq: Mak Teh bagi kat cik 100?
Mak Teh: Yela,kan abang nk g jenjln xckup duit kan?
Abg Ajiq: makteh, ibu kata kena bayar balik duit tu?
Mak Teh: xyah lah.ckp ibu makteh ikhlas.tp abg g nanti jaga diri leklok jgn buas sngat.berkepit ngan cikgu xpa. T pegi  sana amik gambar banyak2x bg makteh tengok taw?
[apa masalah makteh ang soh berkepit ngan cikgu ni?]

Abg Ajiq: ok. Tp ibu nk bagi kat cik 50 saja. Mak teh tolong ejai sat!
Mak The: Lo..yeke? t makteh ckp ibu.mak teh tngah keje ni. T makteh kol ibu k
Abg Ajiq: Ye la,tima kasih makteh

citer si abang ajiq ni, dia nak g trip ngan cikgu n kenkawan...tambang dah bayar senyap2x [dia kumpul sikit2x dari duit blanja skolah dan duit raya],mintak izin ngan ayah dia xlepas sbb ayah kwn dia g ckp kat ayah dia cikgu soh bawak duit poket 200 hingget seowang..

mula-mula ayh dia dah izinkan dah,skali dengar duit poket smpai 200. terkejut berok la owang tua tu...
Ayah dia xkasi pergi lah...dia punya degil nak pergi gak, smpai buat bisness kecil-kecilan kat sekolah. Boleh, si abang ajiq ni g buat promosi ikan perkasam tok dia kat sekolah. yang cikgu pulak support sungguh, ramai yang g order kat dia..aku macam "what???"

Aku rasa kan abang ajiq ni mewarisi otak business dari mak teh dia la!!! apakah? weeekkk  :-p
alah lex ah kowang, tu pun nak jeles...:-)

Aku nampak abang ajiq ni bukan businessmen lagi dah ni tapi businesskids...bukan perdagangan kanak-kanak wokey! xde siapa pun paksa dia berbusiness kat skolah..jgn salah paham..xmao.. xmao!!

dia punya income business tu dpt lah dalam 50 hingget. so aku tambah lah seratus..jadinya duit poket 150..kira wokey la kan kot dia nak beli jajan ke ole2x ke,cenderamata ke cenderahati ke, mata air ke..opsss..tersasur!!hihi

Pas tu skrang ni mission dia impossibly sikit sbb ibu dia plak nak cut duit blanja dia..hahahah
so nk deal ngan ibu kena la pakai makteh dia yang comey mcm sari Yanti ni...hihi *senyum mcm bulan :)



Insha Allah , mak teh akan usahakan....peace!! V

7 comments:

  1. singgah sini


    isi tabung save 22 satu


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  2. singgah sini


    isi tabung save 22 satu


    http://www.noormalashahar.com

    ReplyDelete
  3. Hmm otak berniaga masa masih kecik2 nie bagus, kena pupuk dari awal kalau tidak jenuh kita nak bagi penumbuk pulak bila dah besar asyik minta duit heheheheh lawak je, anyway terhibur gak hati is baca entri nie hehehe. kiss your ads white satu.

    iskandarx.com

    ReplyDelete
  4. amboiiii.. kemain lagi guna khidmat mak teh yer. budak2 skrg memang cerdik kan~ ade jer akal dorang~
    untung ade makteh yang baik hati neh~

    ReplyDelete
  5. psstt.. korn dtg sini. tp x sempat nak baca entry.. aca beberapa kerat dah kne wat kerja.. so xsempat nk baca bis. huhu

    ReplyDelete
  6. sian makteh kena pow ngn anak sedara...kekeke... jaa pun utk keluarga belah hubby anak3 sedara pggil makteh gak . :)

    p/s : nak sambung iklan lagi tak? dah tamat lama dah tu, tp jaa x bgtahu. :)

    ReplyDelete
  7. hi ct .... uncle dah bertuker ke blog baru..nanti pergi tengok ek....oh ya jgn lupa tuker link sekali...bye

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...