Tuesday, September 3, 2013

Durian Crepe yang Best

Hye, petang semalam dalam pukul 7 cm tu aku balik dari ofis terus duduk depan latop  dan ready to go..alahai kowang ni, bukan nak pergi mana pun just ready nak menulis..wah gitu! Maklumlahkan menulis tu bakat terpendam kita kan..blogger sejati sngat..

Kekadangkan berangan la gak nak glamour dan punya pendapatan yang yang lumayan mcm ben ashari tu, tah betoi ke tak nama dia eja cm tu..aku ikut jugak perkembangan abang ben tu..tp xrajin sngat la sebab buzy ngan keje..xkuasa I wokey nak dok mengadap blog sngat..

Normally aku curi2x blog flying aje..pepaham aje lah klu tiba2x komen aku berhuruf big size..sometime lazy nk komen just singgah baca dan klik nuff kowang.. singgah tetap singgah, keje tetap keje..jenguk kowang harus, klu tak t aku windu..wakahkahkahkah..

Lupa plak yeh..salam nasional day dan happy besday to my kak nah. Akak sulung aku punya besday kan jatuh pada 31 august 1975. Hah! Amik kau sejibik ,tahun tu just terbalikkan 2 nombor balakang tu aje… mau taw ar kan ong ke tak…

Ni pulun tulis entry ni sebenarnya nak citer kowang sal durian crepe tu yang aku mkn 2 minggu lepas. Aci tak bawu skrang nak karang citer..hehe

Klu roti gardenia tu kan rasanya dah expired date dah..tp kan kita kena la kreatif dan inovatif. Sebelum roti tu berkulat kowang buat lah pudding ke, kek ke ...erkkkk???roti leh wat kek ke?

Wokey, berbalik kepada entry yg xde kena mengena secara langsung dengan roti yg expired tu .

Balik dari keje aku n my friend singgah pasar malam…jalan..jalan..jalan jumpa dengan abang hensem tengah belek apa tah..belek kotak putih kot..rupa-rupannya abang tu jual durian crepe..1st time beb aku rasa. Selama ni dengar aje dan dok belek gambar jaa kecik tunjukk dia mkn durian crepe tu..terliur gak aku.
Perasaan aku masa tu kan, xdapat makan tengok pun jadi lah..punya desperate xleh nak ingat. Kempunan habis! Pas tu skali dapat kan..walah!!! sedap doh!!! 44 kali ngunyah punya nak rasa nikmat dia tu..bahahahah


Tp malangnya aku beli satu aje, satu pack tu kan 3 biji jer harganya 6 hingget..mahal tak kowang..
Mahal pun redha jer lah kan sebab sedap tahap kemaruk giler.. Pas tu prepare budget next week nk beli doploh pack..skali next week pegi  kan xde jual lak..lahanau toi..sia2x budget aku tu.,..sob..sob..sob

Sedih beb,*sey2x hingus meleleh..sey*

Haloh..haloh..haloh….tetiba cian kat diri sendiri kan? Pulun kan?
Pastu kan bila dah xdapat makan durian crepe cari lah bihun sup plak..
Tiap-tiap minggu bihun sup aku ni, tak muak ke?? Muka pun dah mcm bihun sup…

Nak ubah sikit selera tu esoknya cari abolong plak…rasanya biasa ja tak se’kaw abolong yang aku makan kat aloq staq..nak compare jugak ngan tempat sendiri kan..padahai jarang makan tu…pas tu mcm peqak giler mkan obolong pakai sudu..penah ke kowang buat?? Pisau aje xde…klu tidak, leh pasan  vvip sat noh..


Dah la,merepek entah pape...k bye...

4 comments:

  1. Kemain sedap tu durian crepe dah lama tak mskan..

    ReplyDelete
  2. dulu ada musim org gila kan durian crepe kan…ct, akak tatau la pulak kena ada playstore ke tak baru leh install..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 la cheery pun xpasti..tepon cheery tenet boleh tp bila search software nk klik install xleh..so cheery fikir sbb xde playstore kot tepon cheery xleh nk support benda installation ni..haha agk2x jer

      Delete
  3. semanggat zaman niee cheery, let's go.. hehehe durian crepe yerrkk?? memang is rasa sangat2 nak makan heheh bila dah makan.. terus pening hehehehe alah durian rupanya isk isk isk rugi.


    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...