Tuesday, September 3, 2013

Kantoi ber'Facebook

Hari ni datang keje dengan azam baru!! Kau pahal cheery tiba2x nak berazam bagai kan?

Wokey sebnarnya honestly aku kantoi semalam dengan worker dari gebeng. Aku pun xsure dia position apa, engineer ke apa tah..memang kantoi habis ar kan aku main facebook masa after working hour these mean OT la..aku akui memang aku bukak facebook tapi kejab aje balas komen kenkawan sebab aku bawu update new status..actually update costing report smbil facebook..

Kejadah apa kau buat keje mcm tu cheery..xjujur beb!!!!!

Wokey, sudah lah jangan marah aku. Aku akui kesilapan aku..tp xde lah aku mengadap facebook tu smpai berjam-jam. Dengar komen masuk bawu aku bukak balik pas tu balik pada costing…betoi xtipu..pas tu leh plak dok perli2x aku dlm bahasa keling tu..ingat aku xpaham ke??? Mak aku nama lin wokey!!*tiba-tiba*

Alah, tapi kan tegur owang tngok lah pada diri sendiri dulu, dia pun bukan buat keje pun masa tu,menyembang ngan kawan dia sampai ke sudah. Satu apa keje pun xjalan pun. Atleast aku buat costing kan..dia menyembang  ngan kawan dia tu  paedah sngat ke? smpai kul 8 aku balik tu pun xhabis lagi pas tu cukup bulan sesedap rasa jer claim OT..ingat aku tak taw…

Tapi siyes aku serba salah dan takut ..takut jugak dia report bos buruk-buruk kan aku..pas tu on the way balik xhabis2x menyumpah diri sendiri..Bo***, st****,Paka…paka tu apa?? Entah ..hahahhaa pekak kot..hihi

So, lepas ni berazam nak lebih berhati-hati dengan sesiapa sahaja yang mendekati..ceh!!!!..bukan azam nk keje full time kan..hihi

Wokey,memandangkan kita dah berazam hari ni, mari kita bergambar untuk azam baru…kihkihkih
Bila bergambar untuk azam wajib berbaju pink..sebab pink melambangkan kecerian dan kecomelan si pemakai…yah bab itu aku pandai!!!!! :p

Pintu menjadi saksi azam bawu..hihi



Pet kesayangan yg menjadi pencetus semangat untuk keje *tiba-tiba*
propa--propa---propa!!!!!




6 comments:

  1. haaa kantoi..hehehe
    cherry , kak intan rasa kalau x der playstore mungkin leh pi install apa ntah depa panggil cam black market kot kat kedai..hehe..tapi xtau la baik ke idak aplikasinya kalau cara camni…..kak intan x reti pasal gadejt mejet ni..tp suka kerodek2 la..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. OWH CM TU EK,BAB KENA G KEDAI NI YG LEMAH NI HAHAH..THANKS SIS FOR INFO

      Delete
  2. ala biasa la cheery botoi kicap memang macam tu, nak ngorat banyak bunyi, bising pulak tu, hahahahahaaa, sure dia takkan report punya tapi hati-hati mana nak pi tau kowt2 dia ambik kesempatan pulak, pasal banyak kes dah jadi libat botoi kicap nie suka kacau awek melayu.

    ReplyDelete
  3. Ade ke org yg keje langsung tak curi masa untuk personal??? hm....

    ReplyDelete
  4. alahaiii.. kena hati2 lah lepas nih.. sis pon kadang2 curik masa layan fb ngan blog gak.. lepas nih kena lebih hati2.

    ReplyDelete
  5. hahah, lucu baca entry ni..
    tapi takut jugak eks,
    hati2 adik ku

    paka paka tu apa? hehe :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...